BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Addo1922
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la Addo1922 » 17 sep 2024, 19:01

Mow je napisao/la:
17 sep 2024, 18:57
Eno pocela je prodaja i na olx-u. Po 100 maraka komad, ko voli nek izvoli...
Napominjemo da će i ovoga puta ulaznice glasiti na ime i prezime kupca, te da će ulazak na stadion biti moguć isključivo uz ulaznicu i lični dokument, kojim se potvrđuje ime i prezime koje stoji na ulaznici.

Kontrole će biti prisutne kako na ulazima, tako i na spoljnim perimetrima oko stadiona, pa vas ljubazno molimo da poštujete navedena pravila, te da lični dokument i ulaznicu pripremite na vrijeme kako ne bi došlo do gužve na ulazima

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 sep 2024, 12:28

Zbog bakljade BHF u Eindhovenu i Budumpesti postoji velika mogucnost da zabrane dolazak BH navijaca na utakmicu Njemacka-BIH u Freiburgu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 sep 2024, 16:50

E bravo za UEFU..još da nam hoće i domaće bez publike bilo bi extra.Pa majku mu staru koji trebaš biti moron,znamo svi da nas UEFA drži na nišanu i samo čekaju,a nama i dalje merak da palimo,dimimo,pucamo...Pa urliči,plači,aplaudiraj ..jok mi po starom..pa kad smo đubreluci i treba...i na kraju što je bolji onaj koji to radi od bilo kojeg ispred TV-a.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 18 sep 2024, 17:56

Slazem se. Neznam sta je poenta bakljade na svakoj utakmici.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2024, 18:36

BosnianDragon2024 je napisao/la:
18 sep 2024, 17:56
Protest protiv saveza. Namjerno im klepaju kazne.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 18 sep 2024, 18:47

HariTz je napisao/la:
18 sep 2024, 18:36
BosnianDragon2024 je napisao/la:
18 sep 2024, 17:56
Protest protiv saveza. Namjerno im klepaju kazne.
Protiv najboljeg saveza u historiji FSBiH :crazy:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 18 sep 2024, 18:55

Pa savez i da jeste najgori na svijetu ,a nije,boli njih da prostite quratz za kaznama...kažnjeni možemo biti samo mi navijači..

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 19 sep 2024, 15:41

Ovako bih počeo protiv Njemačke i Madjarske. Vjerovatno znate da preferiram 4-3-3 formaciju, smatram je najboljom formacijom u modernom fudbalu i smatram da mi imamo igrače kojima upravo ta formacija odgovara.

slika

Ovdje je osam igrača koji po mom mišljenju trebaju startati u prvih 11.

Sta vi mislite ko još može popuniti adekvatno ove dvije pozicije?

Ne bih igrao sa tri pozadi jer nisu uopšte uigrani i ne ulijevaju mi sigurnost + gubis igrača na sredini + prisiljen si da se braniš skoro cijelu utakmicu + tranzicija igre nam ne uspjeva u toj formaciji + rizik da ostaneš pozadi otvoren ako bok izgubi loptu u protivničkoj trećini (kontranapad) + ne izgledamo jednostavno dobro u toj formaciji. Ne zanima me kako smo ranije izgledali u 4-2-3-1 jer govorim o drugom sistemu nego ranije + drugi igrači, dakle nije isto kao tada.

Bicakcic ima ogromno iskustvo naspram ostalih kao prednost, borben je i protiv Madjarske mi je bio dobar. Katic ili Hadzikadunic eventualno kao drugi stoper. Barisic mi je nesiguran, više ga vidim kao back-up igrača tj. rezervu.

Volio bih vidjeti Bajraktarevica od početka.

Huseinbašić je na mene u ovim zadnjim utakmicama ostavio na sredini dobar utisak, zna povuc loptu, zna sa loptom, može pomoći u tranziciji prema naprijed.

Burnic kao pravi DMF. Volio bih vidjeti da igramo dupli blok u odbrani, tu bi Burnic bio key player.

Kolasinac je godinama za nas igrao kao lijevi bek i to skoro uvijek na dobrom nivou.

Dedica hitno vratiti na poziciju desnog beka.

Demirovic nije klasično krilo nego bi se ubacivao sa Džekom u napad kroz sredinu i lijevu stranu zatvorio u fazi odbrane u igri bez lopte.

Eto, ne djeluje mi ovo da smo tako loši. Ovaj put igramo kod kuće dvije za redom. Prva jako teška sa Njemcima, druga se može dobiti. Imamo priliku da iznanedimo + imamo dovoljno kvaliteta da to uradimo, nema izgovora.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 sep 2024, 16:53

Ne djeluje da smo losi kad ih nahvali van realnih ocekivanja. Burnic treba biti starter ali je trenutno daleko od igraca kakvog ga predstavljas.

433 je napadacka formacija i suludo je tako na Njemce poceti narocito sto nemamo 3 kvalitetna vezna igraca koji mogu sami i iznijeti loptu i ciniti blok ispred odbrane.

433 se bazira na igri preko krila, pa da vidimo desnu stranu: Dedic jedini ok, X da ne komentarisem i Bajraktarevic oko kojeg se mogu procitati mane njegovog startanja na njegovoj temi, a lijeva strana je tek Bogu plakati: Kolasinac koji ima 31god i odavno ne igra beka, Huseinbasic koji je centralni vezni i Demirovic koji je spic.

433 je suludo da igramo sa ovim igracima taman protiv Lihtenstajna a ne protiv Njemacke.

I u toj formaciji vec imas 3 igraca van svojih glavnih pozicija (Kolasinac, Demirovic, Huseinbasic) i tog Xa u vezi s kim god popunis je neprirodna formacija tako da 4 od 11 ne igraju na mjestu.
-Beogradski sindikat

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 19 sep 2024, 17:42

Kolega forumaš je malo nakitio igrače. :mrgreen: 433 im kao najviše odgovara, a Demirović koji trenutno igra na visokom nivou i koji treba polako postajati ključna karika u igri, zavaljen na krilu. Podrška po boku mu Kolašinac koji već odavno igra štopera i to u Atalanti upravo u formaciji s trojicom pozadi.

U praksi naš kostur na osnovu prethodne dvije utakmice je otprilike ovo:

............Džeko...Demirović
.................Gigović
Jusuf...Huseinbašić...Burnić....Dedić
.......Kolašinac...Katić...Barišić....
....................Vasilj..............

Eventualne rotacije u odnosu na ovo su:
Bičakčić <-> jedan od Švicaraca, ali sumnjam, mislim da je Ermin pouzdana zamjena
Gigović <-> Šarić/Bašić/Esmir

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 sep 2024, 18:25

I da se neko ne slaze a 352 je ok ali pisati da forsiramo 433 cak i protiv Njemacke je vec brukanje
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 19 sep 2024, 18:26

Zglavkar je napisao/la:
19 sep 2024, 17:42
Kolega forumaš je malo nakitio igrače. :mrgreen: 433 im kao najviše odgovara, a Demirović koji trenutno igra na visokom nivou i koji treba polako postajati ključna karika u igri, zavaljen na krilu. Podrška po boku mu Kolašinac koji već odavno igra štopera i to u Atalanti upravo u formaciji s trojicom pozadi.

U praksi naš kostur na osnovu prethodne dvije utakmice je otprilike ovo:

............Džeko...Demirović
.................Gigović
Jusuf...Huseinbašić...Burnić....Dedić
.......Kolašinac...Katić...Barišić....
....................Vasilj..............

Eventualne rotacije u odnosu na ovo su:
Bičakčić <-> jedan od Švicaraca, ali sumnjam, mislim da je Ermin pouzdana zamjena
Gigović <-> Šarić/Bašić/Esmir

Izvjesno je da ćemo ovako krenuti barem u naredne dvije utakmice. Stoga si u pravu. Barem dok ne zareda nekoliko kikseva za redom.

Meni se ne svidja nikako, jer ta trojica štopera izlaze u toj konstelaciji prvi put na megdan Njemačkoj, uz to mi je Barisic užasno loše rješenje.

Naveo sam već da rijetko koji tim/selekcija može igrati u ovoj formaciji, uspješno. Mi sigurno ne spadamo u taj krug. Izložiti igrača da čuva jednu stranu sam, jednostavno se ne poklapa sa mojim razmišljanjem i ne volim to nikako.

Demirovic nije zavaljen na krilu, nego igra ono što igraju svi moderni igrači sa jačom tendencijom prema lijevoj strani, to je sve. Musiala na primjer krene sa lijevog krila, bude AMF, prebaci se na desno krilo i završi u napadu. Zašto Demirovic ne bi bio u stanju pokriti lijevu stranu u fazi odbrane i krenuti naprijed uz Dzeku u fazi napada?

Moderan fudbal nije bukvalan.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 19 sep 2024, 18:31

Madal je napisao/la:
19 sep 2024, 16:53
Ne djeluje da smo losi kad ih nahvali van realnih ocekivanja. Burnic treba biti starter ali je trenutno daleko od igraca kakvog ga predstavljas.

433 je napadacka formacija i suludo je tako na Njemce poceti narocito sto nemamo 3 kvalitetna vezna igraca koji mogu sami i iznijeti loptu i ciniti blok ispred odbrane.

433 se bazira na igri preko krila, pa da vidimo desnu stranu: Dedic jedini ok, X da ne komentarisem i Bajraktarevic oko kojeg se mogu procitati mane njegovog startanja na njegovoj temi, a lijeva strana je tek Bogu plakati: Kolasinac koji ima 31god i odavno ne igra beka, Huseinbasic koji je centralni vezni i Demirovic koji je spic.

433 je suludo da igramo sa ovim igracima taman protiv Lihtenstajna a ne protiv Njemacke.

I u toj formaciji vec imas 3 igraca van svojih glavnih pozicija (Kolasinac, Demirovic, Huseinbasic) i tog Xa u vezi s kim god popunis je neprirodna formacija tako da 4 od 11 ne igraju na mjestu.
Ne znam od kada ti pratiš reprezentaciju ovu. Ja ti mogu reci da je Kolasinac za nas odigrao puno više utakmica kao lijevi bek nego kao lijevi stoper.

4-3-3 apsolutno nije nužno ofanzivna formacija, ne brukaj se molim te vise. Znas li ti uopšte sta je dupli blok?

Ti bi znaci Kolasinca s' 31 godinu stavio na lijevog štopera umjesto na lijevog beka i pored toga što je lijevi štoper osjetljivija pozicija od lijevog beka? Znaš li ti koliko je to nelogično?

Pored toga Kolasinac u Atalanti ima igrače koji su uigrani u tom sistemu i koji znaju to igrati. Mi imamo igrače koji ne znaju igrati na levelu igrača Atalante. Eh ljudi moji...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 sep 2024, 18:34

Samo 433 i napast ih. Kud se nisi javio Jakirovicu da je samo trebao napasti Bayern pa se ne bi onako obrukao.

Ti u jednom postu pises treba igrace poredati na najjace pozicije u drugom postu Demirovic lijevo krilo, Kolasinac bek, Burnic drzi sredinu haman pa sam i sl. Jos si negdje Dedica znao u vezni red uvaliti.
-Beogradski sindikat

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 19 sep 2024, 19:07

Madal je napisao/la:
19 sep 2024, 18:34
Samo 433 i napast ih. Kud se nisi javio Jakirovicu da je samo trebao napasti Bayern pa se ne bi onako obrukao.

Ti u jednom postu pises treba igrace poredati na najjace pozicije u drugom postu Demirovic lijevo krilo, Kolasinac bek, Burnic drzi sredinu haman pa sam i sl. Jos si negdje Dedica znao u vezni red uvaliti.
Trebaš pročitati pažljivije. Nije Demirovic lijevo krilo nego mu je lijeva strana težište u fazi igre bez lopte? Znaš li šta je to :rol:?

Da ti iskreno kažem, kada nam već ove utakmice ne znače ništa u Ligi Nacija i kada navodno testiramo igrace, zašto nismo vidjeli šta Amar može pružiti po desnoj strani. Jedna utakmica 45 minuta na desnom beku, druga polovina desni centralni vezni red a Gazibegovic iza njega kao desni bek.

Šta mi tačno znamo o Amaru, da ima dobru ljevicu i da je prodoran po desnoj strani? Kada se umori zna napraviti greške i u odbrani i da voli nekada naglo povući loptu naprijed, bez osiguranja odbrane. Dakle moje pitanje za tebe glasi, zar nije više logično Amara testirati duž desne strane i nama stvoriti više opcija nego Amara koristiti kao lijevog beka pokrivajucu sam jednu cijelu stranu? Otkud znaš kako bi Amar odgovorio na desnoj strani uz Gazibegovica i Bajraktarevica ako to nikada nismo ni pokušali?

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 19 sep 2024, 19:20

Ta priča s Amarom na desnoj strani, objašnjeno je na press konferenciji zašto su probali taj eksperiment, vidjeli da ne ide i to je to, vraćen je u drugom poluvremenu protiv Mađarske. Ne treba paničiti oko toga.
Kako misliš zašto nismo vidjeli šta može pružiti na desnoj strani, pa igra na desnoj strani dvije godine.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 19 sep 2024, 19:28

Kad će Barbarez objaviti spisak?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 sep 2024, 19:48

SetoKaiba je napisao/la:
19 sep 2024, 19:28
Kad će Barbarez objaviti spisak?
Za par dana

………………..Dzeko
Bajraktarevic Demirovic Dedic
…………Burnic Huseinbasic
Kolasinac Barisic Katic Gazibegovic
……………….Vasilj
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 21 sep 2024, 23:43

Trenutno su Gigovic i Huseinbasic standardni u klubovima pitanje je samo ko bi trebao biti taj treci DMF da se vraca izmedju stopera i preuzima loptu..
Po meni 3 stopera kao sa Holandijom tipa Mujakic Katic Barisic je samoubistvo nijedan ne zna iznijeti loptu kad je upao Bicakcic malo je bolje izgledalo zato je tragedija za Ahmedhodzica jer je jedini znao povuci loptu naprijed ovako treba neki DMF da se spusta medju stopere da distribuira loptu to je radio Medunjanin pa posle Pjanic

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 21 sep 2024, 23:49

zgembo89 je napisao/la:
21 sep 2024, 23:43
Trenutno su Gigovic i Huseinbasic standardni u klubovima pitanje je samo ko bi trebao biti taj treci DMF da se vraca izmedju stopera i preuzima loptu..
Po meni 3 stopera kao sa Holandijom tipa Mujakic Katic Barisic je samoubistvo nijedan ne zna iznijeti loptu kad je upao Bicakcic malo je bolje izgledalo zato je tragedija za Ahmedhodzica jer je jedini znao povuci loptu naprijed ovako treba neki DMF da se spusta medju stopere da distribuira loptu to je radio Medunjanin pa posle Pjanic
Iskren da budem volio bih vidjet kako se snalazimo sa 4 jer Katic u klubu uvijek tako igra a on je maltene nezamjenjiv ovdje. Neka formacija tipa 4-3-1-2 jer ocigledno je da nemamo ljevo krilo pa ne bi bilo lose probat Esmira na 10ci gdje bi mu se dali neki defanzivni zadaci da ispunjava i pomaze trojku u veznom redu koju svakako po meni trebaju cinit Huseinbasic i Gigovic. Dilema je svakako taj 3. Igrac, Burnic ili Basic su tome trenutno najblizi po meni jer imaju dobar status u klubovima. Mislim da je veliki bezobrazluk stavljat Tahirovica u 1. Postavu kao i Sarica prema svim ovim momcima zbog toga sto su klupirani obojica. Kada nadju klub ok. Volio bih da probamo i ovog Đakovca, mislim siguran sam da ce kad tad dobit priliku i on.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.