Ma sta se ba ogradjuje stoka. U skoro 8 godina postojanja istoka samo je ovaj jedan incident bio i odma ograda. Pa nije svaku tekmu belaj pa da ovo stavljas. Preseravanje.Grbavac je napisao/la: ↑19 sep 2024, 11:50Ne branim Upravu ni odgovorne,ali ogradjuje se stoka,a medju nama ocigledno ima stoke.Iskljucivi krivac Security,MUP,Drzava.Da su ova dvojica dobila po 5000 kazne (ne moze licna,ne moze CIPS,ne moze vozacka,ne mozes kupiti/prodati stan kucu),sve bi bilo OK.Uvijek radi pojedinaca,nagrabusi kolektiv...
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FKŽ !
LAZ!Tempero je napisao/la: ↑19 sep 2024, 12:30Jedina tribina od 4, koja aktera, zalijece se svako malo nesto kao u vrapcicima nekada, cak su se i oni poceli ponasati. Bacanje flasa upaljaca i cega se stigne. Slag na tortu je bio ulet dvojice indijanaca. Ruzno izgleda, al nesto se moralo staviti, pa nek razmisle za sljedecu utakmicu nesto bolje, ako do ove ne mogu. Ja bi stavio i mrezu od vrha do dna za svaki slucaj.
Nikad istok nije pravio belaje, u 99% utakmica od otvaranja istoka nista nije ni letilo sa tribina a kamoli da je neko nesto razvaljivao. Ne nasjedajte na lazi MUP-a i saveza molim vas. Ne moze se na osnovu jedne utakmice osudjivati ponasanje zadnjih 7-8 godina.
FKŽ !
-
- Kontakt:
Svinjski nikada losiju ekipu nije imao cini mi se. Ali cemo mi standardno da useremo sve. Pa cete vidjeti onda pisanje o ogradi,treneru,upravi.
- mamonelafo
- Kontakt:
Nadam se da nećemo! Nadam se da će se spremiti i ići na +3! VOLIM TE ŽELJO!Railwayman30 je napisao/la: ↑19 sep 2024, 13:43Svinjski nikada losiju ekipu nije imao cini mi se. Ali cemo mi standardno da useremo sve. Pa cete vidjeti onda pisanje o ogradi,treneru,upravi.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
-
- Kontakt:
Jedino bolju odbranu imaju od nas, ostalo je u egalu s namaRailwayman30 je napisao/la: ↑19 sep 2024, 13:43Svinjski nikada losiju ekipu nije imao cini mi se. Ali cemo mi standardno da useremo sve. Pa cete vidjeti onda pisanje o ogradi,treneru,upravi.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Sve je ovo jad i čemer, zato što je raji pun k*** zlostavljanja. Dođu ti neki jadovi iz nekakve pripizdine i j*** te i kradu, povuku te da se spustiš na njihov nivo pa te poraze iskustvom (primjer utakmice sa slogom, nekad ranije sa igmanom itd). Sudije nas na Grbavici potkradaju godinama, čak i Peljto jednom protiv Zrinjskog, nema kakvih jadova nije prodefilovalo. I sve se to negdje kupi u malom mozgu + što je raja frustrirana jer dovoljno je da živiš ovdje pa da budeš frustriran. Ne opravdavam upadanje na teren i obračunavanje na taj način, ali samo ukazujem na uzroke, da se sistemski mora raditi na zaštiti naših interesa u FS/NS, jer to svi rade, a mi nešto na finjaka mi kao pošteni.
P.S. Pratimo Njegomirovića u zaštiti zrinjskog na Grbavici, nije da nema iskustva...
P.S. Pratimo Njegomirovića u zaštiti zrinjskog na Grbavici, nije da nema iskustva...
- mamonelafo
- Kontakt:
Hajdee Željo zabij go!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
-
- Kontakt:
Bice zanimljivo za kojih 11 ce se odluciti Coric. Mufta je siguran na golu, Galic desno, Markovic lijevo, jer sumnjam da cemo krenuti sa Sabicem na lijevom beku krenuti protiv jednog od najjacih dijelova Zrinjskog ( Corluka + krilo je zajebana prica ). Cavnic sigirno pocinje kao desni stoper, lijevo je dilema Karamarko ili Mahmic. Karamarko se ko malo i popravio. Zbog njegove lopte, a nije bila jedina, je Gosk dobio crveni karton. Hocemol biti slabiji u odbrani ( Mahmic ) ili u napadu ( Sabic ), dilema, dilema.
Jos jedna dilema je hoce li veza biti Radovac - Jaber ili Karic - Radovac/Jaber. Karic je bolji defanzivno, al ocito ne zna lopte i igrac je manje u polju kada napadamo ili pocinjemo sa duom Radovac - Jaber gdje smo sigurno bolji ofanzivno, ali i losiji defanzivno. A gdje je Hiros u cijeloj prici
Ko ce nam biti prednji vezni, Hiros ili Mircevski
Dilema je ko ce na drugu krilnu poziciju, Boljevic je siguran starter. Ako mene neko pita
Cvetanoski je top rijesenje sa klupe, jer nema kondicije za vise od 60-ak minuta, a i to je upitno. Hoce li drugo krilo biti Sabic, Mircevski ili pak Cvetanoski.
Zadnja dilema je ko ce biti startni napadac, Krpic ili Dangubic. Iako je Krpic u mnogo boljoj formi meni bi poceo Dangubic jer je mnogo brzi igrac, a bice prostora jer se Zrinjski nece braniti.
Helem, moj sastav je slijedeci:
------------------------------Muftic-------------------
------Galic------Cavnic----Karamarko----Markovic
--------------------Jaber------Karic-----------
-----Sabic-----------Hiros-----------Boljevic
------------------------Dangubic------------
Radovac sa klupe zbog dva zuta, Mircevski,.Cvetanoski, Krpic sa klupe, ako bude trebalo. Da nema kartone Radovac bi mi bio starter umjesto Karica.
Jos jedna dilema je hoce li veza biti Radovac - Jaber ili Karic - Radovac/Jaber. Karic je bolji defanzivno, al ocito ne zna lopte i igrac je manje u polju kada napadamo ili pocinjemo sa duom Radovac - Jaber gdje smo sigurno bolji ofanzivno, ali i losiji defanzivno. A gdje je Hiros u cijeloj prici

Dilema je ko ce na drugu krilnu poziciju, Boljevic je siguran starter. Ako mene neko pita

Zadnja dilema je ko ce biti startni napadac, Krpic ili Dangubic. Iako je Krpic u mnogo boljoj formi meni bi poceo Dangubic jer je mnogo brzi igrac, a bice prostora jer se Zrinjski nece braniti.
Helem, moj sastav je slijedeci:
------------------------------Muftic-------------------
------Galic------Cavnic----Karamarko----Markovic
--------------------Jaber------Karic-----------
-----Sabic-----------Hiros-----------Boljevic
------------------------Dangubic------------
Radovac sa klupe zbog dva zuta, Mircevski,.Cvetanoski, Krpic sa klupe, ako bude trebalo. Da nema kartone Radovac bi mi bio starter umjesto Karica.
-
- Kontakt:
1.30 da ce radovac dobit zuti
-
- Kontakt:
Zaboravih da napisem, cetvorica igraca imaju dva zuta kartona, Cavnic, Galic, Radovac i Krpic.
Meni je gore ako Galic dobije zuti pa na derbiju starter bude Odinaka
tobe jarabi.
Meni je gore ako Galic dobije zuti pa na derbiju starter bude Odinaka

-
- Kontakt:
Tribina ce biti suspendovana samo je pitanje kad. Jednostavno je tu previse seljadije bez mozga, a policija im dopusta da rade sta rade. Imaju kamere. Sve se snima. Nije tesko izolovati debile i adekvatno ih kazniti. To nece da uradi ni policija, a ni klub. Lakse im kavez staviti, al ni taj kavez nece sprijeciti stoku da gadja cim stigne.
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
zajeba nas badzak za pojačanja
Nije da se nismo do sad pojacali
Ekipa izgleda sasvim ok i jedino ko nam jos fali je Santos
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Znači još 28 sati i 36 minuta insajderi mogu bombe najavljivati 

Nazalost desila se negativna bomba…..avalPacidoroP je napisao/la: ↑19 sep 2024, 19:24Znači još 28 sati i 36 minuta insajderi mogu bombe najavljivati![]()
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- NerminFatic
- Kontakt:
Moze li se Badzak izvaliti za platu Muhameda Besica? Eno ga bez kluba od 1.jula. Sta fali probati. Tek 32 godine. 

1000 posto i u Gabeli je dobio onaj bezveze
Utakmice protiv Zrinjskog, Sarajeva, Posušja i Borca će biti mnogo različite i svaka će zahtjevati poseban pristup.
Očekujem da će Zrinjski itekako igrati tvrdo i napasti zadnju liniju tražeći grešku tako da nam zadnja linija mora biti maksimalno fokusirana. Uz zadnju liniju, ne smije ni vezni red praviti greške i gubiti lopte.
Za razliku od nekih prethodnih sezona djeluju pomalo i bezidejno u napadu i mislim da možemo uzeti loptu i kroz posjed gledati da napravimo višak i u jednom trenutku to kapitalizujemo.
Nadam se istom pristupu kao u prvom poluvremenu protiv GOŠK-a. Realno da smo imali malo sreće protiv GOŠKA smo mogli vrlo rano povesti. Pas igra, okomiti ulasci krila te proigravanja sa vrha šesnaesterca bi itekako mogla uroditi plodom i izmoriti protivničku odbranu i vezni red. Mislim da trebamo više šuteva sa distance imati.
Formacija : 4-2-3-1 (Jednostavno najuigranija)
Sastav :
Muftić
Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
Radovac, Karić
Mirčevski, Šabić, Boljević
Dangubić
(Više bih volio vidjeti Šabića u sredini a Mirčevskog na krilu - može on to)
Treba nam ta stabilnost nazad definitivno a izmjene će kao i uvijek zavisiti od toka utakmice ali svakako Cvetanovski, Hiroš i Krpić trebaju ući u drugom djelu. Njih trojica, na već umornu odbranu djeluju izvrsno a ako rezultat bude pozitivan sačuvati ih za pitare.
AlJaber - ako rezltat bude tekao kako treba ga sačuvati za za kone sa lavora. Mislim da on Krpić, Hiroš i Cvetanovski mogu mnogo bolje protiv kona odigrati. Nekako mi njihova odbrana u nekim trenutcima djeluje pomalo i labavo i da u trenutcima gube fokus. Za golmana da ne govorim. Konama prirediti blitzkrieg uz maksimalan fokus nazad. Dobri su naprijed ali nazad mi ne djeluju baš sigurno.
Teško ćemo se odbraniti ali sigurno nismo bez šansi naprijed. Za gol više pa kud puklo.
Ono što me brine jeste desni bek, ako Galić požuti ne znam ko će na tu stranu. Odinaka jednostavno ne može protiv Kona igrati, nije on još za to spreman. Očekujem žuti za Radovca i nema nikakve ljutnje. Dečko je odigrao do sada za svaku pohvalu.
Očekujem da će Zrinjski itekako igrati tvrdo i napasti zadnju liniju tražeći grešku tako da nam zadnja linija mora biti maksimalno fokusirana. Uz zadnju liniju, ne smije ni vezni red praviti greške i gubiti lopte.
Za razliku od nekih prethodnih sezona djeluju pomalo i bezidejno u napadu i mislim da možemo uzeti loptu i kroz posjed gledati da napravimo višak i u jednom trenutku to kapitalizujemo.
Nadam se istom pristupu kao u prvom poluvremenu protiv GOŠK-a. Realno da smo imali malo sreće protiv GOŠKA smo mogli vrlo rano povesti. Pas igra, okomiti ulasci krila te proigravanja sa vrha šesnaesterca bi itekako mogla uroditi plodom i izmoriti protivničku odbranu i vezni red. Mislim da trebamo više šuteva sa distance imati.
Formacija : 4-2-3-1 (Jednostavno najuigranija)
Sastav :
Muftić
Galić, Cavnić, Karamarko, Marković
Radovac, Karić
Mirčevski, Šabić, Boljević
Dangubić
(Više bih volio vidjeti Šabića u sredini a Mirčevskog na krilu - može on to)
Treba nam ta stabilnost nazad definitivno a izmjene će kao i uvijek zavisiti od toka utakmice ali svakako Cvetanovski, Hiroš i Krpić trebaju ući u drugom djelu. Njih trojica, na već umornu odbranu djeluju izvrsno a ako rezultat bude pozitivan sačuvati ih za pitare.
AlJaber - ako rezltat bude tekao kako treba ga sačuvati za za kone sa lavora. Mislim da on Krpić, Hiroš i Cvetanovski mogu mnogo bolje protiv kona odigrati. Nekako mi njihova odbrana u nekim trenutcima djeluje pomalo i labavo i da u trenutcima gube fokus. Za golmana da ne govorim. Konama prirediti blitzkrieg uz maksimalan fokus nazad. Dobri su naprijed ali nazad mi ne djeluju baš sigurno.
Teško ćemo se odbraniti ali sigurno nismo bez šansi naprijed. Za gol više pa kud puklo.
Ono što me brine jeste desni bek, ako Galić požuti ne znam ko će na tu stranu. Odinaka jednostavno ne može protiv Kona igrati, nije on još za to spreman. Očekujem žuti za Radovca i nema nikakve ljutnje. Dečko je odigrao do sada za svaku pohvalu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Samo reci da se sprdas i da ozbiljno ne mislis da Sabic moze igrati veznog. Pa nije igrica jbt.
Ono sto se moze igrati da stoperi budu Karamarko i Mahmic, puno su brzi od Cavnica a to ce nam trebati protiv Zrinjskog. Nije mi jasno da Cavnica ne mijenja. Karamarko je dobar igrac kojem ce trebati malo vremena.
Dangubic bi mogao na krilo a Krpic na spica.
Ono sto se moze igrati da stoperi budu Karamarko i Mahmic, puno su brzi od Cavnica a to ce nam trebati protiv Zrinjskog. Nije mi jasno da Cavnica ne mijenja. Karamarko je dobar igrac kojem ce trebati malo vremena.
Vjerovatno tu ima i do povjerenja što Cavnića ne mijenja. Karamarko je bio poprilično nesiguran u prvih par utakmica a Mahmiću fali još malo vremena da stekne rutinu. To će se vrlo brzo morati desiti jer Cavniću prijeti suspenzija zbog žutih pa ćemo vidjeti kakva je odbrana bez njega.ManijakDo je napisao/la: ↑19 sep 2024, 22:08Samo reci da se sprdas i da ozbiljno ne mislis da Sabic moze igrati veznog. Pa nije igrica jbt.
Šabić u veznom? Pa to mu je prirodna pozicija. (Nek me neko ispravi ako griješim). Tako da bih ga volio vidjeti kao isturenog veznog, bilo bi to vrlo zanimljivo.
Koliko znam u mlađim selekcijama je to igrao.
P.S. Volio bih vidjeti i šta onaj mali laušević može ali mislim da ćemo ga vidjeti tek u nekoj utakmici gdje značajno povedemo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.