Unofficialpage je napisao/la: ↑15 sep 2024, 23:40
Nekako mislim da Barbarez loše odrađuje ovo oko autoriteta i vođenja ekipe. Treba uvesti reda i sve je tako ali ne možeš to raditi tako što tjeraš igrače iz repke. Ne možeš reći ja mu vjerujem pa dodati neke riječi koje ispadnu da mu ipak ne vjeruješ i za 5 dana mu zatvoriš skroz vrata repke. Ako mu vjeruješ onda tu priču do kraja guraš i ako treba izmisliš razlog. A za Dennisa sam siguran da je prenagla odluka i totalno nerezonski izjavljeno da se ne trudi na treninzima.
Nismo u situaciji da se tek tako odričemo igrača, moramo pronaći balans između autoriteta i da se igračima izađe u susret.
Mi idemo iz krajnosti u krajnost. (ne mislim lično na tebe). Ne želimo nikoga kome smo druga ili treća opcija, pljujemo, pa onda dižemo u nebesa (Hajrović je samo jedan od tih primjera). Slažem se stobom da nemamo luksuz da se odričemo igrača tek tako, pa čak im bili i treća opcija.
Ali, gdje je onda granica tu?
Što se konkretno tiče Anela, to što je Barbarez rekao, zašto je to toliko upitno? Pa sa svim selektorima je bio neki problem. Tražili smo transparentnost i odbacili ono "guranje stvari pod tepih". Spahić je u izjavi tačno napisao šta je bio problem.
Ne mogu se birati utakmice, ne možeš se ophoditi prema grbu na takav način da se ispališ i poslije ne javljaš.
Što se tiče Dennisa, najnormalnija stvar je izjaviti "Nedostatak motivacije i želje". Nije rekao da je loš igrač niti da je otpisan. Na jedan direktan način je rekao da više nema zayebancije i svako mora da se dobro oznoji da zaradi da bude u rosteru, a kamoli u prvi 11.
Stručni štab ima autoritet i apsolutno pravo da procijeni, sugeriše, kritikuje i na kraju odstrani igrače za koje one misle da nisu spremni.
Samo postavi pitanje, da li bi ovako oni reagovali u svojim klubovima ako bi bili klupirani ili kritikovani? Podvili bi rep.
+ na sve to, izjava njegovog agenta u javnosti. To će definitivno pomoći.