FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
35
15%

Ukupno glasova: 231

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 sep 2024, 23:32

@Argentina, vidim da nisi zlonamjeran, al bas ne pratis sto je u sustini i normalno da je nornalna situacija. S tim da nije, jbg. Nemas pojma koliko grijesis dusu.

Kazne za baklje su nebitne, vjeruj, sta god mislio. A to da je tek tako sastaviti Upravu, Skupstinu jednom UG bez zakona o sportu sa imovinom vrijednom 50-ak miliona maraka gdje je klub "svaciji i niciji" ne pije vode. To me je zadnjih 30-ak godina uvjerilo.

Zivio burazeru

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 15 sep 2024, 00:13

Zvornicka je napisao/la:
14 sep 2024, 23:24
Levin je napisao/la:
14 sep 2024, 21:18
Grupa (TM) je bila, ostala i uvijek će biti jedan od najvažnijih elemenata kluba bez obzira na sve. Lijepo je sad vidjeti Grbavicu sa 10, 11 ili 12 hiljada navijača ali sjetimo se kad je na grbavici znalo biti i po 2-3 hiljade?! Ko je bio tu?!

Napomenuo bih da je Željo još uvijek "Udruženje" i da su vlasnici kluba svi oni koji imaju člansku kartu! Tako da, ovdje bi trebalo biti najvažnije šta misle ti članovi a posebno Manijaci kao srž svih navijača Kluba. Ako su saglasni Manijaci i ostali navijači da nekoga žele ili ne žele, tako treba biti!!!

Pričati protiv navijača a posebno Grupe je krajnje bezobrazno.
Ja kao navijac i clan se nista ne pitam, niti sam imao priliku da biram ko ce biti clan Uprave, Skupstine i ostalih organa kluba. Ako smo mi, navijaci, vlasnici kluba, trebali bi imati pravo da biramo kao sto se radi u Dinamu ili Barseloni. Prijave se kandidati, predstave i na osnovu toga biramo. Toga nazalost nema tako da je suludo reci da je neko ko je aktivan clan bitan za bilo sta u klubu osim sto donese pisljivih 20KM na osnovu clanarine.
99% aktivnih clanova se ne pita nista. Kazu jug se pita, a koje ta osoba koja predstavlja masu navijaca koji su jedni od najbrojnih? Koje su mu reference, koga je postavio tu? Mislim ova prica je suluda al zato se mi nalazimo u klincu sve ove godine. Neke xy osobe kao nesto se pitaju a rezultata nigdje sve ove godine. Nego smo sve gori i gori. Opet kazem suludo je pisati o ovome al eto..

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 15 sep 2024, 00:16

U upravi se ne mogu pitati ljudi koji daju svoj novac ( slucaj vargas) a ne navijaci da se pitaju.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 sep 2024, 00:18

Argentina je napisao/la:
14 sep 2024, 21:31
Pablo11 je napisao/la:
14 sep 2024, 20:53
Argentina je napisao/la:
14 sep 2024, 19:55

Zasto bi Manijaci pricali s bilo kim iz struktura kluba, zamisli obratno da neko iz struktura kluba kroji pjesme i koreografiju. Svako treba da radi svoj dio posla, a da postoji organ koji to kontrolise (npr Skupstina u klubu).

Manijaci sve dok dozvoljavaju i skrivaju se da im kazne placa klub za baklje, ulaze clanovi na jug bez karata i ostale navijacke stvari, bolje da se ne oglasavaju ni za sta.
Jer su najvazniji dio kluba, ti sto samo se.res po svemu produzi dalje.
1. Najvazniji dio kluba (Manijaka bude do 1000-2000 na jugu), ostatak stadiona 8000, ostalih 4x vise.
2. Ostali ne stete klubu sa bakljama i ostalim glupostima, oni stete i kriju se iza kluba

Dovoljno je iz ove dvije stvari konkretne i argumentovane stavke skontati stvari, da ne nabrajam dalje.

P.S. Gdje tribina i mahala klub vodi, tu trava ne raste. Ne zelim da postanemo skroz takav klub, jer dijelom nazalost vec jesmo.
Ne igra Zeljo samo na Grbavici, vec imaju i gostovanja. A tamo nema tih 8000 ili 4X vise, jel tako ;) vec idu Manijaci svako gostovanje da naprave atmosferu kao da se igra kod kuce.
A fino je kad Zeljo ima takvu podrsku na gostovanjima, jelde. Pa normalno. Tad nema price o Manijacima kao nekim stetocinama, o "bakljama i ostalim glupostima.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 sep 2024, 00:21

irfo je napisao/la:
14 sep 2024, 20:49
Samsa je napisao/la:
14 sep 2024, 20:43
irfo je napisao/la:
14 sep 2024, 20:25
Vidjet cete poslije skupstine sta je istina, nije bas sve ko sto se pise
Takodjer, klub ne placa Zeca nego mu vraca pare koje je on klubu pozajmio za vrijeme korone
Napiši šta je istina
Sto bih, kad sam prije deset dana piso sta ce se desiti, botovi me ovdje napadaju
Uostalom ne treba ovo na forumu biti do tad
E vela havle Irfoni. To da nema potrebe iznositi info na forumu ok 👍 ali ti kao da si se prepao par levata pa se usutio.
Udri ih nije ti ga mater rodila, svi zaboravljaju kad je na ovoj temi pisalo 10 ljudi i moron carapica.
Sad odjednom se upale ko pokvaren zub, handri to u vugla.

@Argentina izgleda i ti imas prenose ili od NAFO pises neke gluposti. Inace si udure.
Zadnja izmjena: MocMahale444, dana/u 15 sep 2024, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 sep 2024, 00:22

Zvornicka je napisao/la:
14 sep 2024, 23:24
Levin je napisao/la:
14 sep 2024, 21:18
Grupa (TM) je bila, ostala i uvijek će biti jedan od najvažnijih elemenata kluba bez obzira na sve. Lijepo je sad vidjeti Grbavicu sa 10, 11 ili 12 hiljada navijača ali sjetimo se kad je na grbavici znalo biti i po 2-3 hiljade?! Ko je bio tu?!

Napomenuo bih da je Željo još uvijek "Udruženje" i da su vlasnici kluba svi oni koji imaju člansku kartu! Tako da, ovdje bi trebalo biti najvažnije šta misle ti članovi a posebno Manijaci kao srž svih navijača Kluba. Ako su saglasni Manijaci i ostali navijači da nekoga žele ili ne žele, tako treba biti!!!

Pričati protiv navijača a posebno Grupe je krajnje bezobrazno.
Ja kao navijac i clan se nista ne pitam, niti sam imao priliku da biram ko ce biti clan Uprave, Skupstine i ostalih organa kluba. Ako smo mi, navijaci, vlasnici kluba, trebali bi imati pravo da biramo kao sto se radi u Dinamu ili Barseloni. Prijave se kandidati, predstave i na osnovu toga biramo. Toga nazalost nema tako da je suludo reci da je neko ko je aktivan clan bitan za bilo sta u klubu osim sto donese pisljivih 20KM na osnovu clanarine.
Član 1. Statuta kaže : "Fudbalski klub „Željezničar" (u daljem tekstu: Klub) je dobrovoljna, nevladina, nepolitička i neprofitna sportska organizacija za fudbalski sport, osnovana 4. maja 1921. godine u Sarajevu, u kojem su građani i drugi članovi Kluba, udruženi radi postizanja ciljeva Kluba, unaprjeđivanja fudbalskog sporta na profesionalnoj osnovi, organizovanog bavljenja fudbalom, te usklađivanja ličnih i zajedničkih sa društvenim potrebama, u skladu sa važećim zakonskim propisima i ovim Statutom."

Član 34. Statuta Kluba kaže : "Svi članovi Kluba imaju pravo da biraju i budu birani za delegate u Skupšinu kluba".

Naravno, nigdje tu ne piše "vlasnik" ali u proširenom tumačenju da jer bez udruživanja ne bi nikada ni bio osnovan.

Samo želim da kažem da je Klub mnogo više od bilo kojeg pojedinca i da oni koji sjede u skupštini i UO treba da slušaju šta članovi i tribine kažu i da rade u najboljem interesu istih i Kluba.

Nemoj me pogrešno shvatiti, u istoj sam poziciji kao i ti, ništa se ni ja ne pitam kao član i ne patim za tim ali stvarno ne mogu da gledam kako se raspadamo svakih 6 mjeseci zbog kojekakvih uhljeba. Makar mogu da napišem da je Željo naš, svih nas. Uvijek bio.

Valjda ćemo nekad doći do nivoa kulture koji imaju Barcelona i mnogi drugi velikani.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 15 sep 2024, 00:24

let3 je napisao/la:
15 sep 2024, 00:18
Argentina je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

1. Najvazniji dio kluba (Manijaka bude do 1000-2000 na jugu), ostatak stadiona 8000, ostalih 4x vise.
2. Ostali ne stete klubu sa bakljama i ostalim glupostima, oni stete i kriju se iza kluba

Dovoljno je iz ove dvije stvari konkretne i argumentovane stavke skontati stvari, da ne nabrajam dalje.

P.S. Gdje tribina i mahala klub vodi, tu trava ne raste. Ne zelim da postanemo skroz takav klub, jer dijelom nazalost vec jesmo.
Ne igra Zeljo samo na Grbavici, vec imaju i gostovanja. A tamo nema tih 8000 ili 4X vise, jel tako ;) vec idu Manijaci svako gostovanje da naprave atmosferu kao da se igra kod kuce.
A fino je kad Zeljo ima takvu podrsku na gostovanjima, jelde. Pa normalno. Tad nema price o Manijacima kao nekim stetocinama, o "bakljama i ostalim glupostima.
Ne zelim sad da ulazim u tu temu razdvajanja Manijaci - ostali navijaci ali ovo sto si rekao je ja mislim posljedica toga da je kod nas gostovanje predstavljeno kao neka huliganska aktivnost.

Da haman svako gostovanje nije okarakterisano kao rizicno i da policija moze sprijeciti potencijalne nerede ja mislim da bi pored najvatrenijih navijsca sigurno uvijek islo dodatnih 50-100 ljudi koji prate klub minimalno. To je jedna od stvari koje bih volio da se pokusaju normalizovati na nasim stadionima. Zasto neko ne bi mogao otici sa porodicom na gostovanje, takvo nesto je kod nas nemoguce i sumnjam da xe ikad biti. Mozda neko ne zeli ici i skakati i navijati 90min nego gledati Zelju, a to je nemoguce trenutno na gostovanjima izvesti sto zbog sigurnosne situacije a i znog toga sto je to predstavljeno kao neki delikventni cin ako ides na gostovanje. Neko ne zeli da mu se razbije auto (a na vecinu gostovanja se i ne moze ici autima ti ako nije organizovani dolazak grupe navijaca). Gostujuci sektori su mali i jadni. Sve to dovodi do oskudne brojke ljudi koji idu na gostovanja a koji nisu vatreni navijaci.

Zamisli samo da imas gostujuce sektore na stadionima.kao ovi u europi i da vikendom ides bosnom i hercegovinom na neko gostovanje. Siguran sam da bi na svakoj tekmi imali tih dodatnih 100tinjak ljudi koji prate klub.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 sep 2024, 00:35

Orvel je napisao/la:
15 sep 2024, 00:24

Ne zelim sad da ulazim u tu temu razdvajanja Manijaci - ostali navijaci ali ovo sto si rekao je ja mislim posljedica toga da je kod nas gostovanje predstavljeno kao neka huliganska aktivnost.

Da haman svako gostovanje nije okarakterisano kao rizicno i da policija moze sprijeciti potencijalne nerede ja mislim da bi pored najvatrenijih navijsca sigurno uvijek islo dodatnih 50-100 ljudi koji prate klub minimalno. To je jedna od stvari koje bih volio da se pokusaju normalizovati na nasim stadionima. Zasto neko ne bi mogao otici sa porodicom na gostovanje, takvo nesto je kod nas nemoguce i sumnjam da xe ikad biti. Mozda neko ne zeli ici i skakati i navijati 90min nego gledati Zelju, a to je nemoguce trenutno na gostovanjima izvesti sto zbog sigurnosne situacije a i znog toga sto je to predstavljeno kao neki delikventni cin ako ides na gostovanje.
Kad kazem gostovanja, onda mislim i na Maribor, i na Budimpestu, Plzen, Split , nebitno.
A tamo ne idu ljudi sa porodicama, vec Manijaci da daju Zelju podrsku. I to nije nikakav cin delikvencije, vec cin odanosti i ljubavi prema klubu.
Imam i ja zamjerki Manijacima, prije svega za baklje, pirotehniku i nepotrebno nabijanje kazni :thumbdown: za neke parole i slicno - ali oni su itekako bitan dio kluba. U zadnjih 5 godina najbitniji, ako nista ubjedljivo su najorganizovaniji dio kluba. Jel to dobro sto je tako, da li bi trebali neki drugi djelovi kluba biti jaci i organizovaniji - to je druga prica.
Zeljo i Manijaci su dvije strane istog novcica :mrgreen: ne moze se odvojiti jedno od drugog.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 sep 2024, 00:48

let3 je napisao/la:
15 sep 2024, 00:35
Orvel je napisao/la:
15 sep 2024, 00:24

Da haman svako gostovanje nije okarakterisano kao rizicno i da policija moze sprijeciti potencijalne nerede ja mislim da bi pored najvatrenijih navijsca sigurno uvijek islo dodatnih 50-100 ljudi koji prate klub minimalno. To je jedna od stvari koje bih volio da se pokusaju normalizovati na nasim stadionima. Zasto neko ne bi mogao otici sa porodicom na gostovanje, takvo nesto je kod nas nemoguce i sumnjam da xe ikad biti. Mozda neko ne zeli ici i skakati i navijati 90min nego gledati Zelju, a to je nemoguce trenutno na gostovanjima izvesti sto zbog sigurnosne situacije a i znog toga sto je to predstavljeno kao neki delikventni cin ako ides na gostovanje.
Kad kazem gostovanja, onda mislim i na Maribor, i na Budimpestu, Plzen, Split , nebitno.
A tamo ne idu ljudi sa porodicama, vec Manijaci da daju Zelju podrsku. I to nije nikakav cin delikvencije, vec cin odanosti i ljubavi prema klubu.
Imam i ja zamjerki Manijacima, prije svega za baklje, pirotehniku i nepotrebno nabijanje kazni :thumbdown: za neke parole i slicno - ali oni su itekako bitan dio kluba. U zadnjih 5 godina najbitniji, ako nista ubjedljivo su najorganizovaniji dio kluba. Jel to dobro sto je tako, da li bi trebali neki drugi djelovi kluba biti jaci i organizovaniji - to je druga prica.
Zeljo i Manijaci su dvije strane istog novcica :mrgreen: ne moze se odvojiti jedno od drugog.

To je to, aferim.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 15 sep 2024, 00:50

Ja ovo svoje nisam pisao u smislu zamjerke.manijacima, mozda si me pogresno shvatio. Mislim da je mentalitet i cin odlaska na gostovanje iskrivljen u nasem drustvu, ne samo u nasem klubu nego u citavoj drzavi, balkanu. A to su ipak sad neke dublje teme.

Ja ti garantujem da je u mariboru, plzenu i slicnim gostovanjima bilo makar 50 do 60% obicnih navijaca koji inace ne idu na gostovanja i koji su tu da prate klub bez tih nekih obaveza prema.grupi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 15 sep 2024, 01:54

Sad definitivno nije vrijeme za podjele i upiranja prstom. Sve tribine i svi navijači moraju biti jedinstveni.

Svidjelo se to kome ili ne, nama baš trava i ne raste zadnjih godina. Znači debelo ne funkcioniše sam sistem.

Također, svidjelo se to kome ili ne navijači (bez obzira sa koje su tribine) su dali mnogo više novca i uložili mnogo više vremena u Klub (Što kroz članarine, što kroz donacije, što kroz razne akcije Grupe) od svih dosadašnjih "dobročinitelja" Kluba i itekako treba da se pitaju.

Što se tiče Grupe... ma kapa do poda momci za rad zadnjih godina.

Do sada su nas vodili kojekakvi biznismeni, političari, "proslavljeni" sportski radnici i evo nas u dugu do vrata i pred raspadom ponovo. Možda je vrijeme da se pita ovih 10000+ ljudi koji dolaze na utakmice, ovih skoro 10 hiljada članova i ostalih navijača i simpatizera kluba šta misle. Nek malo i "Mahala" povede.

Realno, ako se nadamo nekom ozbiljnom investitoru, bez kvalitetnog sistema, kvalitetne uprave neće niko doći i uložiti novac. Zaboravite! Možemo samo dobiti ublehu Cerića i kriminalca Mamića.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 15 sep 2024, 02:50

I ja mislim da ce mahala stvoriti bolji put prema investitoru. Povedite nas! Treba 10.000 plus ljudi staviti u skupstinu. Dosta je!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 15 sep 2024, 09:34

let3 je napisao/la:
15 sep 2024, 00:18
Argentina je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Na gostovanja ide 200 ljudi (max) i sastav ljudi je vecinski da svako ima policijsko hapsenje i evidentiranje. Drzava je katasteofalnog uredjenja, a i ovo vodi s time.

Bolje je pitanje kako je kuci 10.000 ljudi, a na gostovanju 200? Pa jer te ucedu da gledaa 50-60 minuta tekme, a to sa sobom vuce odlaske uz opijanje i probleme, ocito je da imamo 200njak takvih. Svaki put kada senukaze prilika za normalan odlazak ili odlazak na neutralnu tribinu taj broj je veci i na tekmama je puno vise normalnih navijaca nego Manijaka.

Mozda postoje predstavnici Manijaka (nornalno bi bilo) u klubu, ali ja ne znam ko su, mozda i rade za dobro bit kluba, ali skupina koja svaku teknu napravi kaznu klubu i klub je plati, upitno je koliko klubu zeli dobro.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 15 sep 2024, 09:38

RatoborniMrmot je napisao/la:
14 sep 2024, 23:32
@Argentina, vidim da nisi zlonamjeran, al bas ne pratis sto je u sustini i normalno da je nornalna situacija. S tim da nije, jbg. Nemas pojma koliko grijesis dusu.

Kazne za baklje su nebitne, vjeruj, sta god mislio. A to da je tek tako sastaviti Upravu, Skupstinu jednom UG bez zakona o sportu sa imovinom vrijednom 50-ak miliona maraka gdje je klub "svaciji i niciji" ne pije vode. To me je zadnjih 30-ak godina uvjerilo.

Zivio burazeru
Ja bih najvise volio da imamo rezultate kao Real, atmosferu kao Dortmun, kapacitet kao Marakana u Juznoj Americi, upravu i ljude kao Perez i Bayern, ali nemamo.

Pisao sam nekome kao odgovor, ja stvarno ne znam desavanja u klubu, a jos manje u skupini. I dalje ne mogu da vjerujem da skupina toliko pomaze i stiti klub, a svaku tekmu pravi kaznu za klub (kontradiktorno je), ali ocito kao sto imamo struje klubu (zakljucak iz medija i price na forumu) imamo ocito i struje u skupini (dok jedni steta, a drugi pomazu klub).

Ocito je jedno, da je puno ljudi u klubu koji ne trebaju biti i kojima nije Zeljo broj jedan, a trebao bi biti. Najvise bih volio da se desi normalna privatizacija kluba jer to je jedini spas i put da igramo sutra vise od 2 kola u Evropi (pokazalo se u stotinama primjera da je to najbolja opcija).
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 15 sep 2024, 10:05

Railwayman30 je napisao/la:
14 sep 2024, 22:04
Dzafic je papak iz Visokog. Generalni direktor je Zeljeznica federacije. Radio mu je otac Rasim,koji ga je i doveo u firmu. Pocinje raditi u ekonomiji,bio je uvijek na strani radnika,dok se nije docepao direktorske fotelje,prije 6 godina. Bio clan SDA,pa promijenio dres u Nasa stranka,pa SDP,pa sada je NiP.
Covjek namazan,ali vrlo bistar sto se tice para,i sve u vezi ekonomije je majstor.
Kao osoba **** velika,razveden,jer je g.uzio sestru od Andrije Jurkovica(drugi covjek GOSK-a) kloca iz hercegovine,koji takodjer radi na Zeljeznici.

Sve u svemu,nimalo nisam za Dzafica,sve drugo se mora dobro razmotriti.
Zanimljivo,dobio sam sličnu informaciju,da zna svoj posao ali da nije neki čovjek.
Isto tako mi je rečeno da su se malo papiri gledali,što oko ugovora što oko sponzora i ostalih stvari,gdje i nije baš tako čisto kao što se misli.
Ima i za Amiru mnogo pitanja.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 15 sep 2024, 10:06

Pred tekmu, fino tempiran članak, sakupili svu mahalu sa foruma i plasirali da unesu pometnje pred sutrašnje gostovanje. Lešinari novinarski, na sve spremni za klikove.
slika

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 15 sep 2024, 10:09

Djenerale zaboravio si promijeniti profil pa si sa tim piso i na pitarskoj temi.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 15 sep 2024, 10:11

U zadnjem periodu su se fakat prevelike nebuloze počele pisati. Osim toga vraćam se na ono, sve nešto što treba da se desi, nešto što će se desiti, a zvanična ništa ne objavi od najavljenog. Izmišljanje ko nane kad se skupe na kahvi pa mahalaju sve i svašta.
Nevezano za to, protiv GOŠKa imperativ mora biti 3 boda, bez obzira na uslove, koji su katastrofalni (Gigs i Njegomirović). Još uz kiks pitara, još ako im se utakmica registruje 3:0 za Posušje, otvara nam se prilika. Pobjedom ne treba ni govoriti koliko puni elana dočekujemo Zrinjski na Grbavici, pa da i sa njih skinemo crni niz. Poražavajuća statistika je da smo ih na Grbavici zadnji put uzeli prije 4 godine. Dakle pobjeda protiv GOŠKa imperativ, i onda se potući sa Zrinjom na punoj Grbavici.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 15 sep 2024, 10:17

irfo je napisao/la:
15 sep 2024, 10:09
Djenerale zaboravio si promijeniti profil pa si sa tim piso i na pitarskoj temi.
Drago mi je Irfo da pratite, samo čitaj :D , napišem na svakoj sasvim normalno, jutros sam pitarima napisao da neće dobiti kaznu završetka tekme bez igrača U21. Šta je tu problem, napišem i na drugim ako nešto uvidim da imam potrebu, ali me to ne distancira od navijanja za naš klub. :bih: Kakva Vi razmišljanja imate, niste normalni, što bi faćko rek'o:"djece mi". Previše se bavite profilima i šta ko gdje piše, foku.sirajte se malo više na svoje živote i Želju ako već se smatrate navijačem kluba. Ili Vam je fakat dosadno, ne znam, ali uživajte kako god :salut:

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 15 sep 2024, 10:19

MrAmarOsim je napisao/la:
15 sep 2024, 10:11
U zadnjem periodu su se fakat prevelike nebuloze počele pisati. Osim toga vraćam se na ono, sve nešto što treba da se desi, nešto što će se desiti, a zvanična ništa ne objavi od najavljenog. Izmišljanje ko nane kad se skupe na kahvi pa mahalaju sve i svašta.
Nevezano za to, protiv GOŠKa imperativ mora biti 3 boda, bez obzira na uslove, koji su katastrofalni (Gigs i Njegomirović). Još uz kiks pitara, još ako im se utakmica registruje 3:0 za Posušje, otvara nam se prilika. Pobjedom ne treba ni govoriti koliko puni elana dočekujemo Zrinjski na Grbavici, pa da i sa njih skinemo crni niz. Poražavajuća statistika je da smo ih na Grbavici zadnji put uzeli prije 4 godine. Dakle pobjeda protiv GOŠKa imperativ, i onda se potući sa Zrinjom na punoj Grbavici.
Pogotovo što ćemo na Lavoru biti u prednosti zbog neigranja njihovih par igrača, siguran sam da će do derbija kod njih biti još suspenzija zbog kartona. Mada i mi se moramo paziti istog, jer širinu imamo, tako da u Gabeli ne bi smjeli dobijati nepotrebne i glupe kartone.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.