Pablo11 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:42
Argentina je napisao/la: ↑14 sep 2024, 21:31
Pablo11 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:53
Jer su najvazniji dio kluba, ti sto samo se.res po svemu produzi dalje.
1. Najvazniji dio kluba (Manijaka bude do 1000-2000 na jugu), ostatak stadiona 8000, ostalih 4x vise.
2. Ostali ne stete klubu sa bakljama i ostalim glupostima, oni stete i kriju se iza kluba
Dovoljno je iz ove dvije stvari konkretne i argumentovane stavke skontati stvari, da ne nabrajam dalje.
P.S. Gdje tribina i mahala klub vodi, tu trava ne raste. Ne zelim da postanemo skroz takav klub, jer dijelom nazalost vec jesmo.
Evo npr. Ne idem na jug, pa su nas dvojica sa istoka kostala mozda zatvaranja istoka, a da ne pricamo o kazni koja ce biti. Puno nebuloza pricas, a nisi upucen u taj dio i ne bi se jug trebao komentarisati po forumima.
Levin je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:35
1. Najvazniji dio kluba (Manijaka bude do 1000-2000 na jugu), ostatak stadiona 8000, ostalih 4x vise.
2. Ostali ne stete klubu sa bakljama i ostalim glupostima, oni stete i kriju se iza kluba
Dovoljno je iz ove dvije stvari konkretne i argumentovane stavke skontati stvari, da ne nabrajam dalje.
P.S. Gdje tribina i mahala klub vodi, tu trava ne raste. Ne zelim da postanemo skroz takav klub, jer dijelom nazalost vec jesmo.
Koliko je pogrešno ovo što si napisao ne može stati u par rečenica ali i ne mogu da produbljujem temu.
Samo ću reći sljedeće :
- Bolje nam je da "Mahala" vodi klub nego kojekakvi političari sumnjivog morala protiv kojih se vode (ili su se vodile) istražne radnje i sudski procesi.
- Bolje nam je da "Mahala" vodi klub nego kojekakvi biznismeni koji nisu vidjeli realnog sektora i koji su preko stranačkih linija došli do direktora državnih preduzeća. (Kad si se zadnji put vozio vozom kod nas a kad u Evropi?)
- Bolje nam je da "Mahala" vodi klub nego neki veliki poduzetnici koji daju sebi za pravo da za par stotina hiljada pozajmnice rade šta žele, sabotiraju sportske procese i uvaljuju klub u još veću provaliju.
Pod "Mahala" mislim i na tebe! Naravno, uz uslov da imaš člansku kluba a ako nemaš pozivam te da je uplatiš jer košta koliko i litar malo boljeg maslinovog ulja.
Željo smo svi mi koji volimo Klub, bili članovi ili ne, bili dio Grupe ili ne! Željo su i svi oni koji gaje simpatije prema klubu odakle god bili. Na kraju :
Željo je naš.
BTW. "Tribina i mahala" vodi neke od najvećih klubova. Proguglaj malo.
RatoborniMrmot je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:05
Ostali bi klepili usima kada/ako dodje do problema. Ti bas nista ne pratis nego nako pises ?
TM bas prati sta se desava oko kluba, al to nisu, kao sto ocito mislis, polupismeni i krezavi likovi. Nisi svjestan sta bi se desavalo da ih nema. Zaista nisi svjestan, jer da jesi ne bi pisao sto pises.
U pravu si ti u sustini dok ne dodje situacija, a bilo ih je i ima ih, sta onda. Ko te stiti ? Klub UG, nema zakona da te stiti, radi ko sta hoce, uprave se mijenjaju svakih sest mjeseci. Sta mislis ?
Normalan sam navijac i normalno pratim stvari, clan sam, "guram klub" kroz fan shop, to je jedina opcija pomoci i finansiranje preko firme u kojoj radi (nije veliko, u skladu mogucnostima).
Mi smo smjesan klub ako jug i tribina nas spasavaju (TM postoji 35, a klub 100+ godina), a oni redovno stete klubu, a jos smjesniji ako ne mozemo sastaviti Skupstinu, Upravu i UO od postenih ljudi sa dobrim namjera. Onda ne zasluzujemo bolje.
Ocito je da mnogo toga ne znam, iskreno i ne trudim se. Znam sta procitam iz medija i onoga sto mislim da je normalno da jedan klub funkcionise, a ocito mi smo daleko od toga.
Ne pricam i ne iznosim zelje i pozdrave za klub, jer ne znam sta se desava. Kome se dA, neka prolista malo moje postove ovdje zadnjih 10+ godina i bit ce mu jasni moji stavovi i misljenja.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)