Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

PasodelMar
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la PasodelMar » 13 sep 2024, 22:25

slika
Madal je napisao/la:
13 sep 2024, 22:05
PasodelMar je napisao/la:
13 sep 2024, 22:03
Nismo mi ni blizu toliko slaba reprezentacija kao što se želi pretstaviti.
Jesmo
Imamo igrače za 4-1-2-2-1 ili ukratko 4-3-3 formaciju. Taj sistem nama pruza puno više u igru prema naprijed a ujedno odgovara našim igračima bolje i u odbrani, jer bi se bekovske pozicije mogle duplirati protiv jačih selekcija.

Nakon svega što sam vidio u prošlim utakmicama, uključujući neke stavke iz proslosti i uzimajući u obzir igrace koji su se sada nametnuli kao moguća rješenja, mislim da imamo bolje alternative od ovoga sto sada igramo.

Ovako bi mogli igrati protiv jačih selekcija. Jedino pozicija RCM je za popuniti i tu trebamo naći prava rješenja. Šarić, Gigovic, Bašić to nisu, to su back-up igrači.

slika

Postoji mogućnost i napraviti Austro-Njemački vezni red i pokušati sa Amarom kao RCM, barem pokušati jedno poluvrijeme i analizirati impulse u igri prema naprijed. Branili bi se u tom slučaju na sredini terena puno lakše a imali bi daleko veću prodornu snagu preko krila a bekovi bi ostali pozadi i bili ograničeni na odbranu bez nepotrebnih izleta koji svakako često ne prolaze, a našu odbranu dovode u tešku situaciju.

slika

Ja ne vidim da smo toliko slabi i da protivniku treba upisivati unaprijed tri boda. Mi smo u stanju skinuti skalp i top selekcijama ali moramo imati bolji sistem od ovoga sada.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 sep 2024, 22:36

HariTz je napisao/la:
13 sep 2024, 22:10
13 sep 2024, 22:03

Skoro pa savršen posao, nije.

Formacija je treći put za redom, pogrešna.

Tahirovic i Kunić nisu smjeli dobiti prostor na DMF jer nisu u takmičarskoj formi i nemaju dovoljno utakmica u nogama. To je bila greška koja se ne smije desavati na profesionalnom nivou. Burnic je morao dobiti puno veću minutazu i početi se uigravati na toj poziciji.

Nemamo jednog iznadprosjecnog stopera a želimo igrati sa tri? Misliš da je to skoro savršeno? Očekujemo da lijevi i desni bocni igrač drži po jednu cijelu stranu sam, dok druge selekcije dupliraju bekovske pozicije sa dva igrača?

Dedic počinje dvije utakmice za redom na lijevom beku i postaje potpuno neucinkovit.

To su amaterske greške koja nas na startu utakmice dovode u nezavidnu situaciju. Puno jače selekcije od naše, ne bi se pod takvim okolnostima snašle.

Očekujem da će prva godina proći na "učenju" i da će za jedno godinu dana shvatit da ova formacija nije adekvatno riješenje, a već danas imamo igrače koji mogu ponuditi puno više.

Nismo mi ni blizu toliko slaba reprezentacija kao što se želi pretstaviti. Naš potencijal je daleko veći nego što mislimo.
Eh sad, pišeš kao general poslije bitke. Okej, neke stvari nisu funkcionisale, eksperimentisao, probavao različite formacije, rotacije igrača, kompletnu zadnju liniju i vezni red je isprobavao.

Neke stvari su se pokazale dobrim, neke ne. Liga Nacija je odlično vrijeme da se to isproba.

A to da nismo dobra reprezentacija.. Nismo. Da li imamo potencijal? Sigurno da imamo, ali mnogo stvari se još ima da uradi i poklopi da bi to uopšte došlo na vidjelo kroz koju godinu.

Neiskusan i uci se vec mi ide na zivce.
Pa vjerujem da se Ancelotti, Guardiola i slicni jos uvijek uce.

Neiskusan teoretski jeste, naravno, ali paz'te sad:

1. Svi trube nije moguce igrati samo sa Demirovicem naprijed kao sto smo igrali prve dvije prijateljske.
Moramo ga upariti sa Dzekom jer je to za obojicu povoljno. Necemo valjda 3-6-1 igrati cijelu ligu nacija...
Rezultat tog je uparivanje tog dvojca i prebacivanje na 3-5-2

2. Posljednjih 10 godine trubimo da ova BiH ne moze u par dana sastaviti dva dobra meca jer padnu fizicki ili na bilo koji drugi nacin. Bukvalno drugu tekmu smo redovono prdili u sisu....
Strucni stab poucen instiktom ili iskustvom ili neiskustvom dobrano osvjezi ekipu u drugom mecu.
Stavi trkace u vezu a poslije vratio (valjda) svoju prvu postavu da zavrse mec i ispadne ekstra strucno, ili mozda ne ?

3. Listom smo bili da se golman promijeni, a neki su htjeli da se cak izbaci iz repke nakon prve tekme, a onda strucni stab mu daje novu sansu i odigra kao najbolji savremeni golman. Odluka studenata u liku naseg strucnom staba ravna odluci vrhunskih trenera koji bi garantujem uradili isto.
Golman se ne mijenja tek tako.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 sep 2024, 00:28

13 sep 2024, 22:25
Imamo igrače za 4-1-2-2-1 ili ukratko 4-3-3 formaciju. Taj sistem nama pruza puno više u igru prema naprijed a ujedno odgovara našim igračima bolje i u odbrani, jer bi se bekovske pozicije mogle duplirati protiv jačih selekcija.

Nakon svega što sam vidio u prošlim utakmicama, uključujući neke stavke iz proslosti i uzimajući u obzir igrace koji su se sada nametnuli kao moguća rješenja, mislim da imamo bolje alternative od ovoga sto sada igramo.

Ovako bi mogli igrati protiv jačih selekcija. Jedino pozicija RCM je za popuniti i tu trebamo naći prava rješenja. Šarić, Gigovic, Bašić to nisu, to su back-up igrači.

slika

Postoji mogućnost i napraviti Austro-Njemački vezni red i pokušati sa Amarom kao RCM, barem pokušati jedno poluvrijeme i analizirati impulse u igri prema naprijed. Branili bi se u tom slučaju na sredini terena puno lakše a imali bi daleko veću prodornu snagu preko krila a bekovi bi ostali pozadi i bili ograničeni na odbranu bez nepotrebnih izleta koji svakako često ne prolaze, a našu odbranu dovode u tešku situaciju.

slika

Ja ne vidim da smo toliko slabi i da protivniku treba upisivati unaprijed tri boda. Mi smo u stanju skinuti skalp i top selekcijama ali moramo imati bolji sistem od ovoga sada.
Te stvari se daju probati protiv selekcija naseg ranga - Luksemburg i slicni. U medjuvremenu 3 stopera.
433 se bazira na jakom veznom redu - nemamo ga i krilnim igracima - imamo jednog i upitno je da li moze iznijeti 90min.
I suplji bi bili u odbrani bez dodatnog stopera jer nisu ni oni kvalitetom nesto pa da samo 2 igraju a koliko god da ih stavis u vezni red nemamo taj osigurac ispred odbrane.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 14 sep 2024, 00:30

Pouke i poruke nakon ova dva meča.

1. Htjeli smo kult repke, eto ga, pravi se
2. Niko nema zagarantirano mjesto
3. Ne gleda se ime igrača niti tim gdje igra
4. Svi imaju priliku da se izbore
5. Traže se nova imena
6. Selektor i njegov tim na dnevnoj bazi se bave igračima, u kontaktu su, u toku su....
7. Jasne sankcije

O igri i taktici se ispisalo dosta.....

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 14 sep 2024, 01:01

Madal je napisao/la:
14 sep 2024, 00:28
Te stvari se daju probati protiv selekcija naseg ranga - Luksemburg i slicni. U medjuvremenu 3 stopera.
433 se bazira na jakom veznom redu - nemamo ga i krilnim igracima - imamo jednog i upitno je da li moze iznijeti 90min.
I suplji bi bili u odbrani bez dodatnog stopera jer nisu ni oni kvalitetom nesto pa da samo 2 igraju a koliko god da ih stavis u vezni red nemamo taj osigurac ispred odbrane.
Pa dobro, ne razmišljamo potpuno različito. Razlika je u tome da ja mislim da vec imamo kvalitet za više i da trebamo sada mijenjati i neke druge stvari sada isprobati.

Ako Kolasinac igra lijevog beka, a Gazibegovic desnog beka, dobijaš dimenziju više, možeš napraviti dupli blok po strani kakav do sada nismo imali. Ja mislim da su ovo prednosti koje su očigledne, zar ne? Zar ne misliš da bi kroz dupli blok imali automatski i bolju odbranu? Dedica na RCM, možeš dobiti i brzinu, prodornost prema naprijed. Veci broj dodavanja, veći posjed lopte. Gazibegovic, Dedic i Bajraktarevic zajedno po desnoj strani je moguće.

slika

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2024, 01:02

Bezveze pisete te formacije i sisteme, on ce ispucati ove utakmice u ligi nacija da to uigra i kasnije u kvalifikacijama ce to ili dati rezultate ili je bivsi. Nema ni znanja a ni autoriteta da sad dodje igracima i kaze e momci ono sve zaboravite sad cemo probati nesto skroz drugo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 14 sep 2024, 01:07

StevieG8 je napisao/la:
14 sep 2024, 01:02
Bezveze pisete te formacije i sisteme, on ce ispucati ove utakmice u ligi nacija da to uigra i kasnije u kvalifikacijama ce to ili dati rezultate ili je bivsi. Nema ni znanja a ni autoriteta da sad dodje igracima i kaze e momci ono sve zaboravite sad cemo probati nesto skroz drugo.
Misliš da uigra sistem 5-3-2? Taj sistem je nemoguće uigrati u našem slučaju. Rijetko koji klub je u stanju to uigrati a kamoli selekcija kroz par susreta u godini. Ako ovo budemo igrali dalje, nećemo imati uspjeha.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2024, 01:09

14 sep 2024, 01:07
StevieG8 je napisao/la:
14 sep 2024, 01:02
Misliš da uigra sistem 5-3-2? Taj sistem je nemoguće uigrati u našem slučaju. Rijetko koji klub je u stanju to uigrati a kamoli selekcija kroz par susreta u godini. Ako ovo budemo igrali dalje, nećemo imati uspjeha.
Ne znam ja sta je moguce sta nije ali iz utakmice u utakmicu se vidi da samo trazi startnih 11 za tu formaciju. Nakon ovog boda protiv Mađarske nema sanse da ce se to miienjati u naredna dva susreta u oktobru. Poslije toga ce svejedno biti prekasno.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Hasee
Kontakt:

Post Postao/la Hasee » 14 sep 2024, 01:40

Najveci ljigavac i neznalica koja je vodila reprezentaciju!

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 14 sep 2024, 05:08

Hasee je napisao/la:
14 sep 2024, 01:40
Najveci ljigavac i neznalica koja je vodila reprezentaciju!
Šteta što nam je uništio sav napredak od 2014. Haos. :rol:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 sep 2024, 10:43

14 sep 2024, 01:01
Madal je napisao/la:
14 sep 2024, 00:28
Pa dobro, ne razmišljamo potpuno različito. Razlika je u tome da ja mislim da vec imamo kvalitet za više i da trebamo sada mijenjati i neke druge stvari sada isprobati.

Ako Kolasinac igra lijevog beka, a Gazibegovic desnog beka, dobijaš dimenziju više, možeš napraviti dupli blok po strani kakav do sada nismo imali. Ja mislim da su ovo prednosti koje su očigledne, zar ne? Zar ne misliš da bi kroz dupli blok imali automatski i bolju odbranu? Dedica na RCM, možeš dobiti i brzinu, prodornost prema naprijed. Veci broj dodavanja, veći posjed lopte. Gazibegovic, Dedic i Bajraktarevic zajedno po desnoj strani je moguće.

slika
Mi s tom formacijom uigravamo nesto a sta ako se Dedic povrijedi pred okupljanje? Ili Esmir? I Dedic nije rcm vec bek. Ali ne mozemo uigravati formaciju gdje se izostankom jednog igraca i to na vise pozicija sve raspada.
Uostalom mislim da je to uigravanje u smislu formacije malo precijenjeno i da mozemo gurati jednu formaciju i bez problema preci na neku drugu tipa 451 bez da se osjeti neuigranost.
Ova 352 egzibicija vec treba uigranost. Te stvari sto pises ja bi volio da probamo ali liga A nije vrijeme i mjesto za to. Mozda jedino Madjarska kuci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 sep 2024, 11:02

jasta je napisao/la:
14 sep 2024, 00:30

5. Traže se nova imena
6. Selektor i njegov tim na dnevnoj bazi se bave igračima, u kontaktu su, u toku su....
7. Jasne sankcije

1. Ako hoćeš preko primjera da praviš kult reprezentacije onda se to ne radi preko nekoga ko ima 10-20 nastupa niti može raditi osoba koja ima upitan moralan kredibilitet.
2. Kako niko nema zagarantovano mjesto, Džeku ne možeš motkom izbaciti iz prvih 11?
3. I zadnje utakmice su dokaz da se on pita o tome da li treba da izadje iz igre ili ne.
4. Džeko je toliko puta samo šetao po terenu.
5. Demirović da igra za Real Madrid opet će u reprezentaciji biti zamjena Edinu
6. Ne može dijeliti sankcije neko ko u svojim stavovima nije dosljedan

Sve te priče o kultu, o disciplini i svemu tome padaju u vodu kad se spomene ime Edina Džeke. Ne kažem da nije puno dao ali ako si selektor moraš biti selektor za svih 23 igrača. Džeki ovakvom kakav je je mjesto na klupi ili eventualno da svaki put bude on taj koji će izaći iz igre ukoliko je dilema on ili Demirović.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 sep 2024, 11:07

Dzeko ima taj luksuz da nekad stane malo, jer on daje golove, asistira, kerira igru i jos se vraca bolje brani kornere nego stoperi
Dzeko je najmanji problem i ne moze ga ni
Mourinho izbaciti iz prvih 11, a kamoli Barbarez
Posljednih Edinovih 16 utakmica ukljucujuci i Holandiju i Masjarsku 14 golova i 2 asistencije
Eto u kakvoj je formi
Demirovic ne moze biti zamjena Dzeki, ali ne moze biti ni klupa, zato sto trci za dva igraca i on treba da igra ofanzivnog veznog i u toku napada da se prebacuje na poluspica

Tabakovic ne moze iznositi i dijeliti lopte ko Dzeko, a ne moze ni trcati vise od Edina
Dzeko mora igrati dokle god veznjaci iza Demirovica ne mogu da isprate ni pola Ermedinovog trcanja
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 14 sep 2024, 11:18, ukupno mijenjano 3 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 sep 2024, 11:16

Je l' to za reprezentaciju il' za Fenerbahce?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 sep 2024, 11:24

Arnelv52 je napisao/la:
14 sep 2024, 11:16
Posljednjih 16 Edinovih utakmica ukljucujuci ove dvije u ligi nacija

Sto se tice iskljucivo repke 66 golova i 27 asistencija
Jos dvije asistencija i bice najbolji asistent u historiji repke
Mandzukic i Suker zajedno imaju 78 golova i 17 asistemcija
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 14 sep 2024, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 14 sep 2024, 11:25

jasta je napisao/la:
14 sep 2024, 00:30

5. Traže se nova imena
7. Jasne sankcije

Upravo tako.
Čarobni štapić niko nema, za tri mjseseca se ne može popraviti ono što se kvari decenijama.
Ova garnitura ne može zadovoljiti apsolutne kriterije doslijednosti, sigurno će i oni tu i tamo morati praviti kompromise.
Ono što je bitno, je da se one temeljne stvari počinju stavljati na mjesto i suštinski kretati u pravom smijeru.
Prostora za napredak naravno ima, još nismo na optimalnom nivou igtre i rezultata koje možemo postići.
Jasno je i da će uvijek biti traženja dlaka u jajetu, destruktivne kritike ili ljudi koji jednostavno imaju drugačije poglede.
Ipak, mislim da bi podrška ovoj ekipi trebala biti neupitna.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 14 sep 2024, 11:34

U 2024. neko dođe i piše protiv Džeke :rol:

Edin što se mene tiče može sjednut na sred terena ako nista bar je zasluzio da ima mjesto u prvih 11 dok je ziv. A kad ima sansu definitivno ce je iskoristiti. Zamisli ocekujes od covjeka sa 38 godina da bude agilan, da se vraca u odbranu, da pravi presing :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 sep 2024, 11:39

Jbt jednog Ronalda trener ne smije staviti na klupu, a Portugal ima 10 puta bolji tim od nas. Jeste svjesni da Dzeko kad izadje, postanemo losiji za jedno 40%? U ove dvije utakmice je strasan bio. Nema gdje ga nije bilo na terenu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 11:45

DamirT je napisao/la:
14 sep 2024, 11:39
Jbt jednog Ronalda trener ne smije staviti na klupu, a Portugal ima 10 puta bolji tim od nas. Jeste svjesni da Dzeko kad izadje, postanemo losiji za jedno 40%? U ove dvije utakmice je strasan bio. Nema gdje ga nije bilo na terenu.
Da mi imamo neke kvalitetne opcije u napadu, pa haj i ja bih bio zato da Dzeko nekad pocne s klupe.
Ali klupirati najkvalitetnijeg napadaca, pri tome jos redovno zabija za Fener, a staviti Tabakovica da igra je van svake pameti.
Pogotovo sad kad se uzme u obzir da je i Tabakovic postao rezervni napadac u klubu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 sep 2024, 11:56

NoDi80 je napisao/la:
14 sep 2024, 11:24
Arnelv52 je napisao/la:
14 sep 2024, 11:16
Posljednjih 16 Edinovih utakmica ukljucujuci ove dvije u ligi nacija

Sto se tice iskljucivo repke 66 golova i 27 asistencija
Jos dvije asistencija i bice najbolji asistent u historiji repke
Mandzukic i Suker zajedno imaju 78 golova i 17 asistemcija
U 16 utakmica 5 golova ili pošto je dao protiv Finske u baš toj 16-toj utakmici 2022. godine 2 gola u 15 utakmica 3 gola.

Svaka njemu čast. Zaslužuje plaketu i zlatni sat al' poenta je da Barbarez ako želi da se igra lafo nekog kulta reprezentacije, nekog kolektiva mora da počne odatle.

Ne može za Hadžikadunića da vrijedi pravilo da svi moraju trčat a za Džeku da ne vrijedi. Ili vrijedi za sve ili za nikog.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, s4mke i 34 gosta.