Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Aliexpres i temu doslovno isto sranje, samo dok je ova temu promocija kod nas dostava je dzaba za sve, dok na aliju za dosta stvari hoce po 80 plus maraka za dostavu, vidjecemo koliko ce temu naplacivati kad prodje promocija.
Ne znam samo ko ocekuje neki kvalitet tamo, ja tu uzimam neke sitnice, maskice, kablove, adaptere i jos neke gluposti za kucu cisto jer je izbor ogroman a i cijene su manje 5 puta nego kod nas.
Ne znam samo ko ocekuje neki kvalitet tamo, ja tu uzimam neke sitnice, maskice, kablove, adaptere i jos neke gluposti za kucu cisto jer je izbor ogroman a i cijene su manje 5 puta nego kod nas.
Odjeca izgleda top na slikama,znaci da se ne zalijecem dzaba 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- SamuelMbangula
kupis 10 putera na akciji i ne moze te nedjelja ufatit nespremnog
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- kraljttbvb
- Kontakt:
Znaci kod nas zaostalih dostava dzaba, a napredni leo plaća dostavu na Temu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Narucio neki mali usisivac za auto na temu ne moze mrvu s poda usisati 

Dje slika 10 puteraSamuelMbangula je napisao/la: ↑13 sep 2024, 22:30kupis 10 putera na akciji i ne moze te nedjelja ufatit nespremnog

Okusi strah, bol, mrznju i barut
- kraljttbvb
- Kontakt:

Ja sam neki dan naručio neko odijelo, kupio da mogu biti djetetu na rodjendanu vilenjak, ja sam zadovoljan...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Čuj usisivač naručio, pa nije to Domod 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa ko normalan ne zna da je Temu kinesko sranje ko i Aliexpress, cuj s Amazonom poredit. Cuj usisivac narucivat s takvih stranicaVensanKasel je napisao/la: ↑13 sep 2024, 21:46Samo Ali-ExpressDamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:30+1MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27
Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
Bukvalno kineska radnja, ali sa neta.
Ostajem vjeran Amazonu![]()
![]()

Ja narucio par figurica ovako, ukrasa za zayebanciju, gdje ces tehniku narucivat s toga.

Ali Temu je masivan i jako poznat u svijetu, a vlasnik je najbogatiji covjek u Kini, poenta price je bila da su nas i takvi zaobilazili i to je bio minus. Sad je doslo i mora se pohvalit. Cekamo Revolut.

- numanumaye22
- Kontakt:
Cuj ne smiju radit duze od 40h sedmicno.GermanyUnderground je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:38-.Radnici po sadasnjem zakonu svakako ne smiju raditi duze od 40h sedmicno. Prevedeno u dane radnik već po sadasnjem zakonu ima 2 dana slobodna koja dogovara sa kolegama iz smjena. Naravno samo nije fiksirano da je to vikend. Ovim novim zakonom ti njima oduzimas tu slobodu i fiksiras da taj dan mora biti nedjelja. Ono sto se treba raditi jeste da inspekcija cesce vrsi nadzor da li se ovo postuje.
- Radnici ce opet nastaviti raditi. Prema ovom zakonu nedjelja nece biti neradna, nego trgovci samo nece moci prodavati robu i ljudi nece raditi za kasama. Ovaj zakon daje slobodnu poslodavcu da radnika prebaci na neki drugi posao. Tako da recimo sada umjesto kase nedjeljom, poslodavac moze tog radnika prebaciti da cisti radnju ili da slaze magacin. Znaci opet nismo dobili ono sto zelimo.
- Smanjenjem radnih sati se samim time smanjuje potreba za radnicima. To će dovesti do otpustanja radnika jer ce biti manje radnih sati. Shodno tome to će uticati i na povecanje plate jer sada nemas argument da trazis vecu platu jer u sustini radis manje. A ako budes i trazio eto ti onog sto si ga otpustio da ti radi za iste pare jer ti neces.
- Radniku ce i ta manja plata jos manje znaciti jer će pumpe proceti prodavati iste stvari samo po vecoj cijeni. A nađi mi tu osobu koja barem jednom u mjesecu nije u nedjelju morala da ide kupiti nesto jer je zaboravila ili je nesto hitno iskocilo. Cijene također potencijalno mogu skociti jer ce neke radnje htjeti namiriti promet od nedjelje na drugim danima.
- Profit se prebacuje sa jedne na istu firmu samo drugi entitet a slabi se vlastiti. Zatvoris Bingo u Sarajevu, eto ti citavog grada u Bingo lukavica gdje ces tu praviti promet i puniti kasu RS-a, a onda ces doci u federaciju i traziti povecanje plata i penzija a vlastiti budzet si osiromasio ukidanjem radne nedjelje. Upravo zbog toga ovi lanci nemaju problem sa zatvaranjem jer znaju da ces doci kod njih u RS-u.
- Nastat ce haos u radnjama petkom i subotom jer ce svi nagrnuti tada da kupuju. Radnici ce bukvalno umirati, i za iste pare će raditi vise jer se raspored posla ne razlaze na nedjelju. Onda ce takvi dolaziti kuci i pogodi sta ? Tu nedjelju sto si im dao ce samo prelezati bez da moze bilo sta zavrsiti sto bi mozda mogla/o radnim danom ako te smjena zakaci.
Ovo su samo neki od argumenta sto mi prvi padaju na pamet ali je siroka lista zasto je ovo lose za radnike. Prijedlog zakona samo detaljno treba procitati da se vidi
Kako lijepo objašnjeno zasto neradna nedjelja qrcu nece valjat, ali se to ne moze objasniti retardima iz nase stranke i njihovim debilnim sljedbenicima

To ti je jaro na papiru, ljudi hrbaju po 60, a neki cak i vise sedmicno, pa znam iz prve ruke. Imamo mi zakon, samo sto ga u praksi niko ne primjenjuje nit se drzi toga. Nedjelja bi po pravilu svugdje trebala biti neradna, osim ugostiteljskih objekata. U EU se vec naveliko testira cetverodnevna radna sedmica, kod nas se i dalje razglaba o nedjelji, koji ce zakon na kraju svakako biti donijet ali se nece postivati kao vecina do sada.
Da ne bude da trolam, hajmo realno koliko se razvlaci ovaj zakon o zabrani pusenja i kad konkretno stupa na snagu, tj kad ce da se pocne primjenjivat?

Jedno od najglupljih objašnjenja koje sam ikada pročitao, čuj ne smiju raditi duže od 40 sati.
Stvaraće se gužve subotom.
Ovdje je već pet godina nedjelja neradna i radnici su bukvalno prodisali. Imaju siguran slobodan dan i ne zavise više od toga je li neko na bolovanju ili na trudničkom da bi dobili slobodan dan.

Ovdje je već pet godina nedjelja neradna i radnici su bukvalno prodisali. Imaju siguran slobodan dan i ne zavise više od toga je li neko na bolovanju ili na trudničkom da bi dobili slobodan dan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pozdrav momci, pošto na IT temi niko nije odgovorio, da pokušam i ovdje.
1.Zna li neko nekog (koji možda nekog zna) da bi davao instrukcije 1v1 iz Pythona ili Jave? Krug Doboj-Srebrenik-Lukavac (ili polukrug
). Može i Tuzla naravno. Plaćao bi poznanik dobro, samo da neko zna lijepo prenijet znanje. A i bilo kakvi centri za koje neko zna iz prve ruke da su dobri (ne kao IT akademija ili Geek Solutions) su dobrodošli kao preporuke. Da li je empirica možda dobar izbor?
2. Šta je po vama u ovom trenutku najisplativije učit iz područja IT-a? Šta bi moglo biti najisplativije u našoj zemlji, a šta vani u npr. narednih 3-4 godine? Jer sam i ja lično razmišljao svom znanju dodati neki IT aspekt (jer bih volio nekad u životu da sam mobilan i da svoj posao mogu opušteno radit sa Tajlanda npr
).
3. Šta mislite o poliranje auta i tom biznisu u BiH? Moj drug je nedavno otvorio 20km od mene taj biznis i ide mu brutalno. Još jedan haver razmišlja o tome kad mu stari ode u penziju i ostavi brutalan poslovni prostor odmah pored magistralnog puta.
1.Zna li neko nekog (koji možda nekog zna) da bi davao instrukcije 1v1 iz Pythona ili Jave? Krug Doboj-Srebrenik-Lukavac (ili polukrug

2. Šta je po vama u ovom trenutku najisplativije učit iz područja IT-a? Šta bi moglo biti najisplativije u našoj zemlji, a šta vani u npr. narednih 3-4 godine? Jer sam i ja lično razmišljao svom znanju dodati neki IT aspekt (jer bih volio nekad u životu da sam mobilan i da svoj posao mogu opušteno radit sa Tajlanda npr

3. Šta mislite o poliranje auta i tom biznisu u BiH? Moj drug je nedavno otvorio 20km od mene taj biznis i ide mu brutalno. Još jedan haver razmišlja o tome kad mu stari ode u penziju i ostavi brutalan poslovni prostor odmah pored magistralnog puta.
Zadnja izmjena: Zaniolo2, dana/u 15 sep 2024, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
Pitaj našeg druga numana za savjet. On polira čaše u hotelu 

- VensanKasel
- Kontakt:
Pa i nije baš tako . Ja sam preko Ali-Expressa naručio 6 multimedija ( sve različita auta ) uključujući i za moju Hondu i sve rade perfektno , za Tourana od druga došlo uputstva kako da se ugradi čak i alati , sve fino zapakovano odvojenonumanumaye22 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 00:55Pa ko normalan ne zna da je Temu kinesko sranje ko i Aliexpress, cuj s Amazonom poredit. Cuj usisivac narucivat s takvih stranica![]()
![]()
Ja narucio par figurica ovako, ukrasa za zayebanciju, gdje ces tehniku narucivat s toga.![]()
Ali Temu je masivan i jako poznat u svijetu, a vlasnik je najbogatiji covjek u Kini, poenta price je bila da su nas i takvi zaobilazili i to je bio minus. Sad je doslo i mora se pohvalit. Cekamo Revolut.![]()

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VivaLaStella
- Kontakt:
Imate li nekoga da pije Eferox tablete? Imam tri kutije od 150 i dvije od 100 mikrogr., ističe im rok krajem novembra 24..
Jedna kutija bi mogla poslužiti nekome do novembra, dao bih džaba..
Jedna kutija bi mogla poslužiti nekome do novembra, dao bih džaba..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Jesil ti iz Bosne?DamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:30+1MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
Bukvalno kineska radnja, ali sa neta.
Ostajem vjeran Amazonu![]()
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pa kako mu više ne dosadi, koji je ovo nalog već 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Izvini brate, neće se ponoviti. Ti kao dipl ing elektrotehnike razumiješ stvari

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.