Joj karikature od državeZdravstveni radnici otkazali današnji protest jer nisu dobili saglasnost vlade za okupljanje

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Joj karikature od državeZdravstveni radnici otkazali današnji protest jer nisu dobili saglasnost vlade za okupljanje
Ma budale. Bolje im da predju raditi u veliki hotel.numanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 15:26Ne bi im ni ja saglasnost dao, tjeraj to vani sve, kad mogu dole prat guze za 700 kaemcica, mogu i ovdje za 3.5-4 milje neto, ha ja.![]()
Kolike su cijene smještaja u hotelu gdje Leo radi?19vendetta87 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 15:40Ma budale. Bolje im da predju raditi u veliki hotel.numanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 15:26Ne bi im ni ja saglasnost dao, tjeraj to vani sve, kad mogu dole prat guze za 700 kaemcica, mogu i ovdje za 3.5-4 milje neto, ha ja.![]()
Zimi ne mozes disat od smoga, ljeti nema vode, jaka metropola.
Ovo mogu napisat samo likovi koji nikad nisu bili u Sanumanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 17:44Zimi ne mozes disat od smoga, ljeti nema vode, jaka metropola.![]()
![]()
Realno ovo za zimu je upravu. Tako je u skoro svim gradovima u BiH. Za vodu nigdje veze.Maroon1946 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 18:14Ovo mogu napisat samo likovi koji nikad nisu bili u Sanumanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 17:44Zimi ne mozes disat od smoga, ljeti nema vode, jaka metropola.![]()
![]()
Kako kad eto prosle zime ne znam da je bilo 7 dana guste magle. Malo smoga ima svugdje u Evropi a inače idemo u sve toplije zime tako da ce ga biti sve manje i manje. Zbog položaja grada ce uvijek biti koliko toliko sta ces na to ne mozes uticati, jedino da se svi griju na plin ili struju.DamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 19:03Realno ovo za zimu je upravu. Tako je u skoro svim gradovima u BiH. Za vodu nigdje veze.Maroon1946 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 18:14Ovo mogu napisat samo likovi koji nikad nisu bili u Sanumanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 17:44
Zimi ne mozes disat od smoga, ljeti nema vode, jaka metropola.![]()
![]()
To si sve upravu. Sad to valja objasnit vilenjaku.Maroon1946 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 19:47Kako kad eto prosle zime ne znam da je bilo 7 dana guste magle. Malo smoga ima svugdje u Evropi a inače idemo u sve toplije zime tako da ce ga biti sve manje i manje. Zbog položaja grada ce uvijek biti koliko toliko sta ces na to ne mozes uticati, jedino da se svi griju na plin ili struju.DamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 19:03Realno ovo za zimu je upravu. Tako je u skoro svim gradovima u BiH. Za vodu nigdje veze.Maroon1946 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 18:14
Ovo mogu napisat samo likovi koji nikad nisu bili u Sa
Koja je fora sa ovim temuom i zasto je sve ovako jeftino?
+1MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
.Radnici po sadasnjem zakonu svakako ne smiju raditi duze od 40h sedmicno. Prevedeno u dane radnik već po sadasnjem zakonu ima 2 dana slobodna koja dogovara sa kolegama iz smjena. Naravno samo nije fiksirano da je to vikend. Ovim novim zakonom ti njima oduzimas tu slobodu i fiksiras da taj dan mora biti nedjelja. Ono sto se treba raditi jeste da inspekcija cesce vrsi nadzor da li se ovo postuje.
- Radnici ce opet nastaviti raditi. Prema ovom zakonu nedjelja nece biti neradna, nego trgovci samo nece moci prodavati robu i ljudi nece raditi za kasama. Ovaj zakon daje slobodnu poslodavcu da radnika prebaci na neki drugi posao. Tako da recimo sada umjesto kase nedjeljom, poslodavac moze tog radnika prebaciti da cisti radnju ili da slaze magacin. Znaci opet nismo dobili ono sto zelimo.
- Smanjenjem radnih sati se samim time smanjuje potreba za radnicima. To će dovesti do otpustanja radnika jer ce biti manje radnih sati. Shodno tome to će uticati i na povecanje plate jer sada nemas argument da trazis vecu platu jer u sustini radis manje. A ako budes i trazio eto ti onog sto si ga otpustio da ti radi za iste pare jer ti neces.
- Radniku ce i ta manja plata jos manje znaciti jer će pumpe proceti prodavati iste stvari samo po vecoj cijeni. A nađi mi tu osobu koja barem jednom u mjesecu nije u nedjelju morala da ide kupiti nesto jer je zaboravila ili je nesto hitno iskocilo. Cijene također potencijalno mogu skociti jer ce neke radnje htjeti namiriti promet od nedjelje na drugim danima.
- Profit se prebacuje sa jedne na istu firmu samo drugi entitet a slabi se vlastiti. Zatvoris Bingo u Sarajevu, eto ti citavog grada u Bingo lukavica gdje ces tu praviti promet i puniti kasu RS-a, a onda ces doci u federaciju i traziti povecanje plata i penzija a vlastiti budzet si osiromasio ukidanjem radne nedjelje. Upravo zbog toga ovi lanci nemaju problem sa zatvaranjem jer znaju da ces doci kod njih u RS-u.
- Nastat ce haos u radnjama petkom i subotom jer ce svi nagrnuti tada da kupuju. Radnici ce bukvalno umirati, i za iste pare će raditi vise jer se raspored posla ne razlaze na nedjelju. Onda ce takvi dolaziti kuci i pogodi sta ? Tu nedjelju sto si im dao ce samo prelezati bez da moze bilo sta zavrsiti sto bi mozda mogla/o radnim danom ako te smjena zakaci.
Ovo su samo neki od argumenta sto mi prvi padaju na pamet ali je siroka lista zasto je ovo lose za radnike. Prijedlog zakona samo detaljno treba procitati da se vidi
Znaci zato Vilenjak tu kupuje.DamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:30+1MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
Bukvalno kineska radnja, ali sa neta.
Ostajem vjeran Amazonu![]()
Solidan kvalitet proizvoda koje sam kupio na Temu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
Ovi iz Hercegovine se ne bi složili sa tobomDamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 19:03Realno ovo za zimu je upravu. Tako je u skoro svim gradovima u BiH. Za vodu nigdje veze.Maroon1946 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 18:14Ovo mogu napisat samo likovi koji nikad nisu bili u Sanumanumaye22 je napisao/la: ↑13 sep 2024, 17:44
Zimi ne mozes disat od smoga, ljeti nema vode, jaka metropola.![]()
![]()
Samo Ali-ExpressDamirT je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:30+1MaroonBjelave je napisao/la: ↑13 sep 2024, 20:27Zato što je sve smeće. Jbt, imao si Temu u svakoj kineskoj radnji. Tako da ne kontam otkud ovolika pomama za gluposti.
Bukvalno kineska radnja, ali sa neta.
Ostajem vjeran Amazonu![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.