Nijedan situiran covjek,koji moze uraditi nesto u Slobodi nece dozvoliti da upumpava pare u klub na bilo koji nacin(sponzorstvo, pozajmice, )a da nema vecinu u odlucivanju na bilo koji nacin...Ta vremena su prosla.
Nazalost cak ni statut tolike godine nije prilagodjen nekom "investitoru "barem poput Sarajeva. Nedaju klub i to je to.
Stvaranje kluba je proces, Sarajevo je cisti primjer. Prave minuse, da ali prave i milionske transfere, vrte se velike pare, Sarajevo se u svaki transfer ugradilo sa postotkom tako da postoji mogucnost zarade i u narednim godinama ko god bio "vlasnik "kluba.
Mi nemamo takav statut, za nase intelektualce Mirvic, Tan sve su to prevare koje peru pare. A Sarajevo i pored rezultatske "krize "strpljivo pravi tim, i ceka.Oni ce biti 3 klub u grupama mozda vec sledece godine.
Velez se osramotio u evropi, ali ljudi su nakon decenije odrona napravili klub, sistem, ne zure nigdje i cak ako podbace ove god oni ce vec sledecu igrat evropu. Grade stadion u tisini, i rade.
A mi,kakav mi sistem imamo, kakvi su nam planovi, imamo li ih uopste. Kod nas je cilj preziviti polusezonu, ne ispasti, kriju se izvjestaji, ne radi revizija jer tako stvaras pogodno tlo za manipulaciju .Klub pred stecajem, stadion se raspada, pobjediti Posusje je postala misaona imenica. Halo....Sistem vam smrdi, ne daje rezultate vec 3 decenije. Vrijeme je....jest bogami...razlaz
Neka bude i gore, ne mora niko,neka odemo u kantonalnu ali vi gospodo ste nesposobni, samo da se zna, napraviti reprogram duga nije uspjeh, platiti 2 rate istog i reci javno imamo novac za 2 mjeseca nije uspjeh....to je bezobrazluk.