BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Lavcina
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la Lavcina » 12 sep 2024, 14:03

Za nadati se prvo, da budu svi zdravi pred okupljanje. Nepamtim kad smo imali sve igrace na raspolaganju koje su selektori prvobitno pozvali.

Ako mali Muharemovic počne igrati za Sassuolo odmah ga prebaciti u A tim. I pronaci tog lijevog beka, da netrosimo bezveze Dedica tamo, kad je na desnoj strani ekstra.

Je li iko pratio ovog Djakovca? Da li je stvarno toliko dobar kao sto ga hvali ovaj Lalatovic?

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 12 sep 2024, 14:07

Madal je napisao/la:
12 sep 2024, 13:21
Hektor930 je napisao/la:
12 sep 2024, 13:13
Pozdrav momci, dugo citam forum, pa evo nakon nekog vremena Sam se prijavio i da i ja koju pametnu promjenim. Radim u fudbalskom kampu pa vidjam svaki dan taktike i formacije.
Ja mislim da je nasa 532 taktika taktika najveci problem, to je teska taktika za uigravanje, jer imas samo 3 linije, pogotovo kod nas su nasa 3 stojala uvijek u liniji, tako da su putevi izmedju linija previse dugi, i kad imas loptu a i kad izgubis da pravis pressing, ako izigras jednog od 3 sljedeci na redu ti je vec nasa odbrana, a kad imas loptu imas prevelik prostor Do dzeke i demirovica. Zbog toga se modernom fudbalu pokusava da imas sto vise linija, i da su putevi lopte izmedju sto kraci, protiv jedne njemacke ces Sa ovakvom formacijom samo trcati za loptom, a pogotovo kad kod njih jos kimmich Sa beka udje u centar pa uvijek imas 4-5 igraca, treba pokusati 4312- ili 4321 mislim da bi cak jos bolje bilo.
Pozdrav. :thumbup:
352 se da uigrati, pa zaboravljate da smo i Petovom igrali tu formaciju i veoma dobre utakmice imali, samo je on imao Pjanica i jos mladjeg Dzeku na raspolaganju.
4312 se moze pokusati mada i to nije neka cesta i lagana formacija, a sa 4321 gubis dodatnog napadaca, primijetio si kako smo u obje utakmice bili puni prema naprijed, kad uopste dodjemo tamo. U tom slucaju ne bi bili, a nemamo klasne ofanzivne vezne poput Misimovica ili klasnog napadaca za 90min koji iz pola sanse da gol kao sto smo imali Edina prije.
Jos jedan nedostatak nam je sto nemamo dobrog defanzivnog veznog koji bi sprijecavao da se probije ta linija, tako da ima vise logike napunit nazad sa 3 stopera.

Ja bi volio da probamo i druge formacije ali uopste ne mislim da je ovo promasaj.
3-5-2 je formacija za kontre i tranziciju. Mi to ne mozemo igrat koliko god da mislimo da mozemo.
Ja sam ubjedjen da sa 4 nazad,3 u vezi npr gigovic,huseinbasic i taj treci se trazi izmedju krunica basica i benje,malim amerikancem na nekoj slobodnoj poziciji izmedju napada i veznog reda ( na klupi bi mogao biti i hasic koji je slicne konstitucije doduse ne tako tehnicki potkovan) i u napadu dzeko i ermedin,bismo izgledali potpuno drugacije.
Zbog cega ti mislis da ova formacija ne bi uspjela
Vasilj
Dedic, anel ( ili Katic) hadzikadunic,seo
Gigovic, krunic, huseinbasic
Esmir ( slobodna rola)
Dzeko demirovic.
Sta je mana ovome?

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 12 sep 2024, 14:10

napapijri1987 je napisao/la:
12 sep 2024, 14:07
Madal je napisao/la:
Hektor930 je napisao/la:
Pozdrav momci, dugo citam forum, pa evo nakon nekog vremena Sam se prijavio i da i ja koju pametnu promjenim. Radim u fudbalskom kampu pa vidjam svaki dan taktike i formacije.
Ja mislim da je nasa 532 taktika taktika najveci problem, to je teska taktika za uigravanje, jer imas samo 3 linije, pogotovo kod nas su nasa 3 stojala uvijek u liniji, tako da su putevi izmedju linija previse dugi, i kad imas loptu a i kad izgubis da pravis pressing, ako izigras jednog od 3 sljedeci na redu ti je vec nasa odbrana, a kad imas loptu imas prevelik prostor Do dzeke i demirovica. Zbog toga se modernom fudbalu pokusava da imas sto vise linija, i da su putevi lopte izmedju sto kraci, protiv jedne njemacke ces Sa ovakvom formacijom samo trcati za loptom, a pogotovo kad kod njih jos kimmich Sa beka udje u centar pa uvijek imas 4-5 igraca, treba pokusati 4312- ili 4321 mislim da bi cak jos bolje bilo.
352 se da uigrati, pa zaboravljate da smo i Petovom igrali tu formaciju i veoma dobre utakmice imali, samo je on imao Pjanica i jos mladjeg Dzeku na raspolaganju.
4312 se moze pokusati mada i to nije neka cesta i lagana formacija, a sa 4321 gubis dodatnog napadaca, primijetio si kako smo u obje utakmice bili puni prema naprijed, kad uopste dodjemo tamo. U tom slucaju ne bi bili, a nemamo klasne ofanzivne vezne poput Misimovica ili klasnog napadaca za 90min koji iz pola sanse da gol kao sto smo imali Edina prije.
Jos jedan nedostatak nam je sto nemamo dobrog defanzivnog veznog koji bi sprijecavao da se probije ta linija, tako da ima vise logike napunit nazad sa 3 stopera.

Ja bi volio da probamo i druge formacije ali uopste ne mislim da je ovo promasaj.
3-5-2 je formacija za kontre i tranziciju. Mi to ne mozemo igrat koliko god da mislimo da mozemo.
Ja sam ubjedjen da sa 4 nazad,3 u vezi npr gigovic,huseinbasic i taj treci se trazi izmedju krunica basica i benje,malim amerikancem na nekoj slobodnoj poziciji izmedju napada i veznog reda ( na klupi bi mogao biti i hasic koji je slicne konstitucije doduse ne tako tehnicki potkovan) i u napadu dzeko i ermedin,bismo izgledali potpuno drugacije.
Vasilj
Esmir ( slobodna rola)
Dzeko demirovic.
Sta je mana ovome?
Mana je anel koji se oprostio, problem su gigovic i krunic koji su bez valjanih minuta ove sezone i hadzikadunic kojeg vjerovatno sergej opet nece startat
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 12 sep 2024, 14:16

3-5-2 protiv jacih protivnika poput holandije i njemacke
4-3-1-2 protiv madjarske i sl.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 sep 2024, 14:22

Samo malo moderniji cattenaccio nista drugo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 sep 2024, 15:42

Vasilj
Esmir ( slobodna rola)
Dzeko demirovic.
Sta je mana ovome?
Ja bi to volio vidjeti i volio bi da isprobamo, vec sam pisao poslije junskih meceva o toj formaciji. Formaciju s jednim napadacem ne bih.

Mana te formacije je sto se sve svodi na igru preko sredine terena a pitanje je da li imamo igrace za to? Tu mijenjamo stopera za ofanzivnog veznog, ali nama lopta uopste nije dolazila do tog dijela i imali smo problema da povezemo odbranu i vezni red, a ne vezni red i napad. Mi kad smo dolazili do 20-30 metara od protivnickog gola uvijek smo tu imali igraca i opcija.
Nema okidaca u sredini terena da bude dobra barijera prije odbrane a onda odbrana ostaje oslabljena bez dodatnog stopera. Realno mi smo i pored popunjenosti u napadu bili poprilicno popunjeni i u odbrani ove dvije utakmice. To sto smo individualno grijesili i sto je Nizozemska tu popunjenost znala izigrati jbg to je vec kvalitet. Koliko je nama falio igrac u veznom redu protiv Madjara sto se primjecivalo dok smo gradili napad, tako je njima falilo igraca u napadu sto se primjecivalo kad ide centarsut a nasa 3 ispred gola na jednog njihovog. Istina mogli smo ga lako u 2 takve situacije i primiti ali jbg ima nas ispred gola :D

Mislim da bi nam ta formacija bila idealna protiv nesto slabijih reprezentacija, ili reprezentacija u nasem rangu, cak bi je mogli i protiv Madjara kuci. Daj ofanzivnije ko ga **** nek izgubimo svakako ne igramo ni za sta.
A 352 koja lako predje u 532 protiv nesto jacih reprezentacija a duga je lista tih ekipa.

352 ima i prednost da je lako prilagodis s obzirom na rezultat. Ali s druge strane mi bi jednom izmjenom mogli preci iz jedne u drugu formaciju (u tvom slucaju 3. Stoper umjesto Esmira).
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 12 sep 2024, 16:52

Madal je napisao/la:
Hektor930 je napisao/la:

Vasilj
Esmir ( slobodna rola)
Dzeko demirovic.
Sta je mana ovome?
Svaka stoperska formacija bez Barisica je besmislena.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 12 sep 2024, 19:49

Mi nismo konkurentni trenutno i previse se trazi, jer smo iovako zalutali u ligu A, liga C bi nam bila mjera. Fali nam kvaliteta u svim linijama, prije svega u veznom redu. Kad smo pomislili da smo odbranu rijesili, opet drame. Ovo sa Anelom i Dennisom je se moralo drugacije rijesiti,na diplomatski nacin, previse je stvari izaslo u javnost.To je Barbarez lose procjenio, jer smo sad u situaciji da gubis dva kvalitetna igraca i moras traziti akternative, jer mene su samo Katic i Bicakcic odusevili, stim da Bicakcic nece sigurno moci igrati po dvije tekme zaredom.Kad Katic i Bicakcic budu falili bice potop. Da li Hasic iz Berna ili cak i Zolotic mogu biti alternative vidicemo do oktobra.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 12 sep 2024, 23:19

A i sami su krivi ne možeš doći na okupljanje reprezentacije i ponašati se kao dvije manekenke, a od tebe se očekuje da jednog dana budeš glava i vodilja reprezentacije...

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 12 sep 2024, 23:31

Mene nijedan od stopera ukoliko odu Dennis i Anel ne odusevljava kvalitetom, vise me odusevljavaju pojedinim osobinama kao sto je Bicakcicevo iskustvo koji je na osnovu toga odigrao maestralnu utakmicu. Kod Katica me nista ne fascinira osim nevjerovatne zelje i srcanosti, ali covjek svaku utakmicu koju je odigrao dosad je napravio nekoliko neshvatljivih gresaka. Msm okej, uzimamo u obzir cinjenicu da nas napada Holandija sa vrijednoscu napada od 200m naspram nasih stopera sto zajedno vrijede 10 miliona. Ali konkretno, protiv Holandije ko muha bez glave napusta poziciju ljudi nam prodaju petu i zbog njeg pukne cijela odbrana i Reijenders pogodi precku. Sad protiv Mađara isto 2 kriminalne greske:
1. Ne pravi ofsajd kod najbolje sanse Madjara, sreca nasa onaj lik fulio glavom cist zicer
2. Zadnji napad ga preleti lopta gdje je isto moglo bit jako opasno sreca Madjari ne znaju ko ni mi
Uglavnom, sta je razlog pa se Dennis ne zalaze tacnije zasto ga Barbarez ne mirise ne znam. Ahmedhodzic je daleko najveci kvalitet, lik vrijedi na transfermarktu koliko svi nasi stoperi zajedno ali ocigledno da nije dobar s glavom, da samo unosi losu atmosferu medju ekipu koja ce ga vjerovatno pod posebnim posmatralom gledat nakom svega tako da njega definitivno ne treba zvat vise dok se eventualno ne opameti.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 12 sep 2024, 23:42

U kojoj je utakmici Hadžikadunić briljirao, da se toliko oplakuje njegovo stavljanje na tribine/klupu?
Za Anela se slažem da je naš najbolji stoper, ali mali očito ima problema s zrelošću i privatnim životom. Pazi ti, lik se uvrijedio što mu pacijenti s interneta i gnjilog ss.ba foruma prozivaju ženu.
Pa sinko dragi, kakve se sve gadosti pišu o ostalim poznatim ljudima, pa opet isti ne bježe od toga i ne odustaju od karijera. Javna si ličnost i odrasti brate dragi.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 12 sep 2024, 23:58

signalidunapark je napisao/la:
12 sep 2024, 23:42
U kojoj je utakmici Hadžikadunić briljirao, da se toliko oplakuje njegovo stavljanje na tribine/klupu?
Za Anela se slažem da je naš najbolji stoper, ali mali očito ima problema s zrelošću i privatnim životom. Pazi ti, lik se uvrijedio što mu pacijenti s interneta i gnjilog ss.ba foruma prozivaju ženu.
Pa sinko dragi, kakve se sve gadosti pišu o ostalim poznatim ljudima, pa opet isti ne bježe od toga i ne odustaju od karijera. Javna si ličnost i odrasti brate dragi.
Nemoj zezat za Hadziju imao je nekoliko strasnih tekma. Konkretno protiv Crne Gore 1 0 kuci. Jos je igrao u paru sa Sanicaninom tu tekmu i stvarno je bio brutalan. Protiv Ukrajine takodjer, najteze mu je bilo jer je konstantno on morao ici na Dovbyka sto nije nimalo jednostavno. I generalno nije problem da ga se stavlja na tribine ili klupu da su umjesto njega upali ljudi koji su kvalitetniji, ali nisu sto govori i jacina kluba u kojim igraju i meni je to odma problem jer smo 4 godine izgubili na uigravanje Anela Dennisa i jos par momaka i sad sve idemo ispocetka. Barisic ima jos prostora za napredak i odlazak u Lige petice cisto zbog godina, dok Katic puno teze iako je trenutno mozda u najboljoj klupskoj formi od svih.
Sto se Ahmedhodzica tice, sve jasno. Trebao mu je neko objasnit kakvi smo mi na balkanu prije nego se odlucio igrat za nas. Uzimas milione, javna si licnost. Normalno da ces biti izlozen uvredama i kritikama u odredjenim trenucima, desava se to igracima i na puno nizem nivou, a ti glumis neki qrac. Aj ba u pm

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 13 sep 2024, 06:20

signalidunapark je napisao/la:
12 sep 2024, 23:42
Protiv Ukrajine je odigrao maestralno
BašČelik!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 13 sep 2024, 09:19

Madal je napisao/la:
Hektor930 je napisao/la:

Vasilj
Esmir ( slobodna rola)
Dzeko demirovic.
Sta je mana ovome?
Ja znam da je to moguće malo ambiciozno, ali neke moderne formacije tipa 4-1-4-1 ili k tome slično je nešto što mi trebamo uigravati, to je jedna fluidna formacija koja što kaže hektor daje ti više linija i možeš ih oblikovat u zavisnosti od situacije na terenu, imaš ovog single pivota koji brani prostor između dvije linije, ja tu vidim recimo Krunića ili Tahirovića, imamo dva dobra beka Jusufa i Dedića, evo sad možda budemo imali jedno dobro krilo to je sasvim dovoljno

Ok je igrat 5-3-2 protiv Nizozemske i Njemačke, podržavam, ali sad će kvalifikacije za SP, pa ne smijemo mi se branit protiv slabijih ekipa tipa Mađarska onoliko koliko smo se sad branili.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 sep 2024, 10:14

Pa mijenjao je formaciju protiv Nizozemske u drugom poluvremenu kada nije imao sta izgubiti.
Protiv Mađara vjerovatno nije htio rizikovati jer je imao rezulat!

Igrali smo protiv super jakih reprezentacija. Nema tu sta plaho očekivati. Tek poslije utakmica u kvalifikacijama za SP kada budeš igrao protiv Estonije, Irske, Slovacke, Švedske i tako tih reprezentacija ćemo vidjeti kakva je ova formacija i da li smo i dalje nedefinisani u igri prema naprijed.
A mislim da ce rezultat često diktirati sistem naše igre, pogotovo kada budeš ganjao rezultat.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 13 sep 2024, 10:21

Kad bi trebao biti spisak objavljen? Po ovome sto Spahic prica mogli bi ostati i bez Hajradinovica i Hadzikadunica

Hektor930
Kontakt:

Post Postao/la Hektor930 » 13 sep 2024, 11:40

Pitam se koliko ce Zenica biti ( opet ) neugodna za protivnike, nekad se nisi nikog kod kuce bojao kakav god sastav izlazio, a i prvo je kod kuce odkad su Barbarez i Co, preuzeli, hocel biti imalo euforije, ili ce navijaci doci gledati, Musialu wirtza i ostale, ko protiv portugala 90 minuta ronaldo ronaldo,

Hektor930
Kontakt:

Post Postao/la Hektor930 » 13 sep 2024, 11:57

Da napisemo i o protivniku nesto, mislim da se njemackoj moze naci par mana koje se mogu iskoristiti, i Koje su ekipe uvijek iskoristili, u zadnjih 2-3 godine, i cime njemacka i danas ima jos problema,npr madjarska je dva puta na isti nacin uzela bodove, dosta su ofanzivni, pogotovo bekovi, Kimmich nikad ne ostaje na svojoj poziciji uvijek ulazi kao treca 6, a Raum uvijek stoji veoma visoko, a i nemaju trenutno igraca koji ce ako "zaboli " da ti pariraju, ali pitanje da li mi imalo igrace ko prije, koji ce zube pokazati kad zatreba,

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 sep 2024, 13:50

Hektor930 je napisao/la:
13 sep 2024, 11:40
Pitam se koliko ce Zenica biti ( opet ) neugodna za protivnike, nekad se nisi nikog kod kuce bojao kakav god sastav izlazio, a i prvo je kod kuce odkad su Barbarez i Co, preuzeli, hocel biti imalo euforije, ili ce navijaci doci gledati, Musialu wirtza i ostale, ko protiv portugala 90 minuta ronaldo ronaldo,
Davno prošlo vrijeme. Nakon toga smo prošli sito i rešeto.

Navijači će sigurno doći (ako ništa, zbog Njemačke), ali to vrijeme "da se nikog ne bojimo".. ako bude sve išlo po planu, trebati će za takve stvari minimum 2-3 godine.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, lol89, prisonbreak, tutankamon1905 i 90 gostiju.