BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Rekao sam sinoc i ponovit cu. Huseinbasic, Gigovic i Bajraktarevic moraju poceti u oktobru protiv Madjarske. Cim su usli mi smo nesto kao i poceli igrati. Vise smo suteva uputili dok su oni bili na terenu nekih pola sata, nego za prethodnih 60 minuta.
Cast ostalim i ta neka hijerarhija, ali jednostavno su momci bolji od svih ostalih igraca u veznom redu i ofanzivnijem dijelu. Baci ih u vatru, nek se momci celice, a dokazali su da su bolji od Sarica i ostalih. Samo kod nas mora igrati igrac sto je stariji.
Cast ostalim i ta neka hijerarhija, ali jednostavno su momci bolji od svih ostalih igraca u veznom redu i ofanzivnijem dijelu. Baci ih u vatru, nek se momci celice, a dokazali su da su bolji od Sarica i ostalih. Samo kod nas mora igrati igrac sto je stariji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nadam se da Sergej sljedeci spisak nece objavit bez temeljitih konsultacija sa suprugama reprezentativaca. Treba im dati priliku da iskazu svoje strucno misljenje o pozicijama i rolama koji ce njihovi muzevi igrati. Prica se da Hajradinoviceva supruga nije ljubitelj formacije sa jednom 6icom i dva box to box igraca, kaze da se Hare najbolje snalazi na poziciji free roaming 10ke 

-
- Kontakt:
Nakon dvije utakmice s ,budimo realni, kvalitetnijim protivnicima, nije ni za pretjeranu kritiku,ali nema se puno sta ni hvaliti. Protiv Holandije smo bili opusteniji, valjda jer smo se pomirili s porazom,pa smo i zabili dva gola,imali jos koji priliku. Protiv Madjarske smo malo sta i pokusali,sve nesto u grcu,strahu,stidljivo, samo da sacuvamo gol i uspjeli smo. Cilj opravdava sredstvo. Madjarska je realno treci evropski rang po kvaliteti, a mi se postavili kao da su Argentina. 1 korner za 90 minuta, duplo manje dodavanja od Madjarske. Mislim da smo kvalitetniji od tog izdanja.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Ma Hare je klasicna mezzala.marlostanf1eld je napisao/la: ↑11 sep 2024, 18:03Nadam se da Sergej sljedeci spisak nece objavit bez temeljitih konsultacija sa suprugama reprezentativaca. Treba im dati priliku da iskazu svoje strucno misljenje o pozicijama i rolama koji ce njihovi muzevi igrati. Prica se da Hajradinoviceva supruga nije ljubitelj formacije sa jednom 6icom i dva box to box igraca, kaze da se Hare najbolje snalazi na poziciji free roaming 10ke![]()

-
- Kontakt:
Naravno,svi nabrojani mogu,pitanje je kako...adrenaline323 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 13:55Hajradinovic, Demirovic, Karic, Luka Bilbija, Krunic, Huseinbasic, Gigovic, Varesanovic svi oni su igrali i mogu igrati na krilu.
Tu smo gdje smo zbog toga sto svi mogu bilo gdje..
Valja sprinter uz liniju,dva pravca,brzina izdrljivost,svasta nesto..Kladim se da sam brzi od svih tih nabrojanih..Mozda ne od, Demirovica,mladji je pa da ne ulazimo u neizvjesnost

Mađarska jeste kvalitetom ispod i Njemačke i Nizozemske, ali mi nikako nismo na istom nivou. Dobili su i Engleze i Nijemce dok i sam znaš da je nama to naučna fantastika. Učestvovali na EURU.. Sa ovim selektorom su 5 ili 6 godina. Mi smo toliko selektora promjenili u godinu dana.Horoz je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:52Sinoć smo igrali protiv ekipe koja je dvije klase iza Njemačke i Nizozemske, otprilike na našem nivou, i opet smo bili nadigrani u svim segmentima.
U takvoj situaciji, ne može se govoriti da je neko odigrao odličnu , pogotovo perfektnu utakmicu. Perfektnu utakmicu je odigrao možda Vasilj, a to dosta govori o odnosu snaga na eternu.
Protiv Švaba nam sleduje opet hladan tuš i vraćanje u realnost, da smo trenutno ispodprosječna selekcija.
Ono što zaista brine, je što ne pokazujemo nikakav napredak u organizaciji igre.
Ne mogu reći da znam šta je pravi problem, ali mi se čini da u ovoj formaciji i sa ovim igračima, mi možemo samo da se branimo i eventualno odigramo neku kontru.
Mislim da se ne može igrati bez ijednog kreativnog igrača u veznom redu, bez playmakera.
Mi realno, pripadamo u Ligi C i ti protivnici bi nam bili po mjeri.
-
- Kontakt:

E Balije u stau vas yebem, jeste li zaboravili tetovazu granice RS? To se ne oprasta da je DROGBA !
BALIJANDERI NIKAD PAMETI NECE DOCI , FUJ STID ME VASEG STIDA
Za njih dvojicu se slažem. Još ako Gigović bude standardan i imao onu formu iz junskih mečeva..DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:58Rekao sam sinoc i ponovit cu. Huseinbasic, Gigovic i Bajraktarevic moraju poceti u oktobru protiv Madjarske. Cim su usli mi smo nesto kao i poceli igrati. Vise smo suteva uputili dok su oni bili na terenu nekih pola sata, nego za prethodnih 60 minuta.
Međutim, za Esmira treba biti strpljiv. Još mu nemamo poziciju, još nema definitivnu rolu.
Pa sam selektor je rekao "ubacili smo ga da možda proba nešto sa svojom lucidnošću".
Treba svakako da se vrti oko prvih 11 i da bude među prvim izmjenama. Samo da ga povrede zaobiđu i da dobije šansu u Europi.. da neke taktiče segmente popravi i mislim da smo za narednih 10-15 godina mirni

Frajer ginuo na svakoj tekmi, povrijđen igrao.PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:02Sta ovo 90% svrsavaju opet na Vranjesa?
E Balije u stau vas yebem, jeste li zaboravili tetovazu granice RS? To se ne oprasta da je DROGBA !
Ne govorim u smislu da ga treba zvati, frajer je bez kluba, već čista konstatacija
Zadnja izmjena: FoSte95, dana/u 11 sep 2024, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvo svrsavanje sto smo iznijeli cinjenicu?PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:02Sta ovo 90% svrsavaju opet na Vranjesa?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
DamirT je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:12Kakvo svrsavanje sto smo iznijeli cinjenicu?PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:02Sta ovo 90% svrsavaju opet na Vranjesa?
Nema cinjenica nikakvih balijanderu, da je zlatnu loptu dobio, o njemu nema vise price, momak istetovirao pola drzave gdje su vecina ‘srbi’ , pa probao ispraviti i kao sat napravio o toga ?
Njegov sat je otkucao, a i nas je cim se spominje u biko kakvom kontekstu !!!
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Vranjes je bio bolji nego sto ce Anel ikad biti, a i ko ljudi su tu negdje.PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:02Sta ovo 90% svrsavaju opet na Vranjesa?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Da politiku ostavimo po straniMilanMladenovic je napisao/la: ↑12 sep 2024, 09:17Vranjes je bio bolji nego sto ce Anel ikad biti, a i ko ljudi su tu negdje.PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑11 sep 2024, 22:02Sta ovo 90% svrsavaju opet na Vranjesa?
Realno Vranjes ne moze opepeliti Ahmedhodzicu
Vranjes nije ni od Sunjica bolji stoper
To sto je Vranjes bio u takvom okruzenju gdje je repka bila sto puta jaca nego sad ne cini ga boljim igracem
Vranjes u Anelovim godinama igrao za neki turski klub i na kraju Anderlecht mu je bio vrhunac u karijeri
Ali eto svako ima svoje misljenje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
vranjes je za reprezentaciju bio jaap stam, i to je jedino sto me zanima, a time je bolji od anela. klupska karijera me ne zanima sto je ovaj igrao u anderlechtu a drugi se vuca po drugoligasima
tako da vranjes>anel u svako doba dana i godine, pravi gospodin
tako da vranjes>anel u svako doba dana i godine, pravi gospodin
- MilanMladenovic
- Kontakt:
I naglasiti da je jedan nakon gluposti koje je napravio idalje htio nastupati za BiH, a drugom sve smeta i oprasta se sa 25 od reprezentacije.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
a kad vec spominje sunjica, i on je ispred anela, pravi momcina. u principu malo je igraca koji su ispod anela - jesu sanicanin mujakic gojkovic, mikelini, mravac i slicni
Slažem se, ali mislim na individualni kvalitet. Mi bismo uz dobru organizaciju, trebali biti ravnopravan ili nešto slabiji protivnik.HariTz je napisao/la: ↑11 sep 2024, 20:55Mađarska jeste kvalitetom ispod i Njemačke i Nizozemske, ali mi nikako nismo na istom nivou. Dobili su i Engleze i Nijemce dok i sam znaš da je nama to naučna fantastika. Učestvovali na EURU.. Sa ovim selektorom su 5 ili 6 godina. Mi smo toliko selektora promjenili u godinu dana.Horoz je napisao/la: ↑11 sep 2024, 17:52Sinoć smo igrali protiv ekipe koja je dvije klase iza Njemačke i Nizozemske, otprilike na našem nivou, i opet smo bili nadigrani u svim segmentima.
U takvoj situaciji, ne može se govoriti da je neko odigrao odličnu , pogotovo perfektnu utakmicu. Perfektnu utakmicu je odigrao možda Vasilj, a to dosta govori o odnosu snaga na eternu.
Protiv Švaba nam sleduje opet hladan tuš i vraćanje u realnost, da smo trenutno ispodprosječna selekcija.
Ono što zaista brine, je što ne pokazujemo nikakav napredak u organizaciji igre.
Ne mogu reći da znam šta je pravi problem, ali mi se čini da u ovoj formaciji i sa ovim igračima, mi možemo samo da se branimo i eventualno odigramo neku kontru.
Mislim da se ne može igrati bez ijednog kreativnog igrača u veznom redu, bez playmakera.
Mi realno, pripadamo u Ligi C i ti protivnici bi nam bili po mjeri.
Ono što smo pokazali zaista i jeste klasa ispod Mađarske.
Trebamo analizirati, izučavati način na koji igra Slovenija, način na koji se postavljaju, kreću, zatvaraju, prave tranziciju u napad.
Nema razloga da mi ne možemo postići tako nešto, barem ako se radi o individualnom kvalitetu.
Čudno mi je da se konstantno furamo na neke formacije, za koje nemamo ni igrače ni struku. Djeluje da ova taktika i formacija, može postići go samo ako se protivnik otvori i opusti. Otprilike kao protiv Nizozemske, daš dva i primiš pet, a trebao si možda sedam primiti.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Mi smo tako 2000te. Formacije danas više ne igraju nikakvu ulogu. Arteta je recimo negdje u izjavi za medije izjavio da je u toku te utakmice formaciju prilagodio oko 50 puta.
Igrači moraju biti sposobni ono što treneri zovu 'odgovoriti izazovima na terenu'. Dok treneri tokom utakmica dobijaju prave informacije i onda formaciju prilagodjavaju onome što se dešava.
Ako išta ja sam u tom dijelu zadovoljan Barbarezom i ekipom. Kažem ekipom jer je po meni mastermind Bajramović koji je i mogao imati dodira sa tim idejama za razliku od drugih.
Što se tiče nadolazećih utakmica na svom terenu ne bi trebali kalkulisati nego igrati na 6 bodova pa šta bude. Nama ionako fali hrabrosti u igri koja je uništena u kombinaciji 7 poraza sa mladim timom koji se još ne zna nositi sa time.
Ja im sa prijašnje utakmice ne mogu zamjerit ni želji, ni volju. Treba još malo hrabrosti. Igraj na gol više i igraj do samog kraja.
Igrači moraju biti sposobni ono što treneri zovu 'odgovoriti izazovima na terenu'. Dok treneri tokom utakmica dobijaju prave informacije i onda formaciju prilagodjavaju onome što se dešava.
Ako išta ja sam u tom dijelu zadovoljan Barbarezom i ekipom. Kažem ekipom jer je po meni mastermind Bajramović koji je i mogao imati dodira sa tim idejama za razliku od drugih.
Što se tiče nadolazećih utakmica na svom terenu ne bi trebali kalkulisati nego igrati na 6 bodova pa šta bude. Nama ionako fali hrabrosti u igri koja je uništena u kombinaciji 7 poraza sa mladim timom koji se još ne zna nositi sa time.
Ja im sa prijašnje utakmice ne mogu zamjerit ni želji, ni volju. Treba još malo hrabrosti. Igraj na gol više i igraj do samog kraja.
Pozdrav momci, dugo citam forum, pa evo nakon nekog vremena Sam se prijavio i da i ja koju pametnu promjenim. Radim u fudbalskom kampu pa vidjam svaki dan taktike i formacije.
Ja mislim da je nasa 532 taktika taktika najveci problem, to je teska taktika za uigravanje, jer imas samo 3 linije, pogotovo kod nas su nasa 3 stojala uvijek u liniji, tako da su putevi izmedju linija previse dugi, i kad imas loptu a i kad izgubis da pravis pressing, ako izigras jednog od 3 sljedeci na redu ti je vec nasa odbrana, a kad imas loptu imas prevelik prostor Do dzeke i demirovica. Zbog toga se modernom fudbalu pokusava da imas sto vise linija, i da su putevi lopte izmedju sto kraci, protiv jedne njemacke ces Sa ovakvom formacijom samo trcati za loptom, a pogotovo kad kod njih jos kimmich Sa beka udje u centar pa uvijek imas 4-5 igraca, treba pokusati 4312- ili 4321 mislim da bi cak jos bolje bilo.
Ja mislim da je nasa 532 taktika taktika najveci problem, to je teska taktika za uigravanje, jer imas samo 3 linije, pogotovo kod nas su nasa 3 stojala uvijek u liniji, tako da su putevi izmedju linija previse dugi, i kad imas loptu a i kad izgubis da pravis pressing, ako izigras jednog od 3 sljedeci na redu ti je vec nasa odbrana, a kad imas loptu imas prevelik prostor Do dzeke i demirovica. Zbog toga se modernom fudbalu pokusava da imas sto vise linija, i da su putevi lopte izmedju sto kraci, protiv jedne njemacke ces Sa ovakvom formacijom samo trcati za loptom, a pogotovo kad kod njih jos kimmich Sa beka udje u centar pa uvijek imas 4-5 igraca, treba pokusati 4312- ili 4321 mislim da bi cak jos bolje bilo.
Pozdrav.Hektor930 je napisao/la: ↑12 sep 2024, 13:13Pozdrav momci, dugo citam forum, pa evo nakon nekog vremena Sam se prijavio i da i ja koju pametnu promjenim. Radim u fudbalskom kampu pa vidjam svaki dan taktike i formacije.

352 se da uigrati, pa zaboravljate da smo i Petovom igrali tu formaciju i veoma dobre utakmice imali, samo je on imao Pjanica i jos mladjeg Dzeku na raspolaganju.
4312 se moze pokusati mada i to nije neka cesta i lagana formacija, a sa 4321 gubis dodatnog napadaca, primijetio si kako smo u obje utakmice bili puni prema naprijed, kad uopste dodjemo tamo. U tom slucaju ne bi bili, a nemamo klasne ofanzivne vezne poput Misimovica ili klasnog napadaca za 90min koji iz pola sanse da gol kao sto smo imali Edina prije.
Jos jedan nedostatak nam je sto nemamo dobrog defanzivnog veznog koji bi sprijecavao da se probije ta linija, tako da ima vise logike napunit nazad sa 3 stopera.
Ja bi volio da probamo i druge formacije ali uopste ne mislim da je ovo promasaj.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, denza, jasmin10, Tihi i 22 gosta.