Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

scholsey
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 13:55

CAGarfia je napisao/la:
07 sep 2024, 13:22
scholsey je napisao/la:
07 sep 2024, 12:36
Baš ima logike da legenda HSVa šilji qrac na aktuelnom standardnom igraču HSVa, u najboljim godinama.

Bilo kako bilo, lično vjerujem Barbarezu u svakom slučaju, jer je u prošlosti dokazao šta mu znači Bosna i repka. Uz dužno poštovanje, ovi momci po tom pitanju još uvijek nisu ama baš ni blizu.
Većina definitivno nije. Ili su to instagram patriote gdje je vrhunac rodoljublja staviti ljiljan na instagram profil. Ja momke i razumijem, odrasli su vani i sasvim je normalno da nemaju isti osjećaj za ovu državu kao mi što smo rođeni tu.
Mora se brate konačno naučiti poštovati autoritet, pa barem u repci. Čovjek je odlučio šta je odlučio i vozdra. Na kraju krajeva, on i njegovi pomoćnici će za to odgovarati. Štagod ko mislio o Barbi, on je sigurno 100% naš, dokazao je to. Dokazaće i svoje selektorske/trenerske sposobnosti, pa ćemo i to komentarisati.

Osim toga, načuo sam da ovom Baresiju u pokušaju fakat smeta što se spominje ona sisulja. Onda on očito ne zna kakvi smo mi - ne zna da to ama baš ništa ne znači, da tako pričamo sa porodicom, najboljim drugovima, da tako iskazujemo emocije. Naravno da to nije u redu, ali smo takvi i ćao.

Svejedno bi se 90% nas, sad iz ovih stopa, potuklo za njega i njegove.. dok bi ga tamo neki Šveđanin plafon uputio na nekog advokata - i to ne džaba, nego sa popustom.

Banalizujem, naravno.

Samo hoću da kažem: Ako su naši, nek budu naši kako Bog zapovijeda. Ako ne znaju, nek nauče. Šta glume šatro neku gospodu, kojoj treba gladiti damu, jer su nam kao valjali? Ma mrš, uusta futava.
The saddest thing in life is wasted talent.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 sep 2024, 14:01

Rade ti o glavi ali ti to nevidis.

Bosni nevaljaju Halilhodzic, Salihamidzic, Bolic, Begovic, sad Ahmedhodzic i Hadzija.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 07 sep 2024, 14:06

ReX2 je napisao/la:
07 sep 2024, 13:08
Nisam vidio da je neko pisao o ovome, ali jedna stvar mi pocinje ice malo na zvice jer se desava drugo okupljanje za redom pod vodstvom Barbareza. Sinoc je Sergej izjavio da su svi igraci zdravi, ali ispostavilo se da Hajradinovic uopste nije trenirao tokom sedmice ako je vjerovati SS. Imamo ovu situaciju sa Hadzikadunicem, jedino ako se nije jutros nesto desilo. Prethodno okupljanje, prica sa Dzekom, Tabakovicem, Omerovicem.

Mozda pretjerujem ali ne razumijem sta je poenta ovakvog ponasanja. Ako je neko bolestan, ima bolove, povrijedjen etc, kazes i tacka. Jel to ne zelimo da otkrivamo karte protivnicima?
Mislim da je u jednom videu pred trening govorio da Haris ima temperaturu ali da su sigurni da ce biti spreman.
Izgleda da ga nisu uspjeli osposobit.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 07 sep 2024, 14:17

NazorUso je napisao/la:
07 sep 2024, 13:35
Imajednabrigada je napisao/la:
07 sep 2024, 13:13
Otjerati ovu budalu na vrijeme, vazda sam ga gotivio i zelio kao selektora, ali ovaj je izgubio kompas i nema pojma sta radi ili ima nekih mentalnih problema.

Sergej odlazi!
Jel sto nije pozvao Mulalica iz Hofenhajma ?
[/quot

Bjezi tamo kokuze, kokuzluk je prelazan
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 07 sep 2024, 14:37

Vjerovatno posljednji trzaji njega kao trenera. Pokusao fino kad je tek došao nije prošlo, sad pokušava sa nekim autoritetom to tek neće proći, na kraju možda i napravi neko sranje prije nego što konačno dobije nogu da zaštiti svoj ego i trenersko neznanje.

Jedini način na koji je mogao koliko toliko uspjeti je da ga svi prihvate, jer on jednostavno nema trenersko iskustvo i autoritet da radi nešto više od nekog ultra finog pristupa. Dijasporci su bili u pelenama kad je ovaj bio na zalasku karijere, on jedino kod dzeke može imati neki autoritet na osnovu igračke karijere, a neki drugi vid autoriteta ne može ni imati.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 sep 2024, 14:43

samoposmatram je napisao/la:
07 sep 2024, 14:01

Bosni nevaljaju Halilhodzic, Salihamidzic, Bolic, Begovic, sad Ahmedhodzic i Hadzija.
Ne vidim ni razlog da nam nesto posebno valjaju, bar prva dvojica navedenih.
Vahida samo pare interesuju, a Hasan se i ne osjeca ko Bosanac, vec ko Svabo.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2024, 14:44

Pametno je ovo Vico uradio. Ako sta i uradi Barbarez, preuzet ce zasluge za dovodjenje. Ako bude promasaj, bit ce eto vam Barbarez, udovoljio sam vam. I dovede nekog tipa Krstajic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 sep 2024, 14:49

Gotivio sam Barbareza i bilo mi drago sto ce postati selektor, ali sad jedva cekam da ovaj lazov ode. Nek ide dok nije unistio i ono malo sto je ostalo, sa svojim laznim planom sklapanja repke gdje su starci ko Bicakcic na terenu a buducnost grije klupu. Idi igraj pokera za ovog nisi
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2024, 14:51

Haha, joj i ovdje ima likova koji promijenise plocu za 180°, iako jos uvijek nije odigrana ni jedna zvanicna utakmica. Ako je bez razloga poslao Hadzikadunica na tribine, to mu je definitivno minus, ali je smijesno na osnovu toga donositi nekakve konacne sudove.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 sep 2024, 14:57

Ja mu više zamjeram što nije prekržio za sva vremena Anela nego Brku na tribinama. Iako je i drugo propust.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 07 sep 2024, 15:01

Jesmo mi brzoplet narod sta je ovo ovako, ovi neki sto su ga kao cijenili vec mu nadgrobnu plocu stavljaju, prodo se, nema stava, ne smije. Stani malo majku mu, isto AI komentare da citam
Walk on

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 15:05

Ako ništa, treba vas biti stid godina, što vam je prvi refleks (bez ikakvih provjerenih informacija) da hraknete po Barbarezu.. a ne po dijasporskom papčiću - ko već mora hraknuti.

Ko ne zna, i od igrača i navijača, zašto je Barbarez u današnjoj repci autoritet, taj ne treba biti tu.
The saddest thing in life is wasted talent.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 sep 2024, 15:08

Mi da smo Willya Sagnola zaposlili ko Gruzija 2021. oćerali bi ga ne bi dočeko šansu da se bori za Euro 2024.

Pustit Sergeja, kakav god da je, da radi 3 godine u kontinuitetu.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 07 sep 2024, 15:11

Naravno da nema opravdanja za ovakav potez, decko je trebao bit oslonac reprezentacije barem jos 3 4 ciklusa i onda mu se ovo uradi. Najgora stvar u svemu je cinjenica da ovi stoperi sto su u protokolu svi zajedno nemaju utakmica za reprezentaciju kao Denis izuzev Bicakcica koji ne zasluzuje uospte da bude na spisku, niste iskoristili covjeka do kraja kad je igrao u bundesligi i sad dosao pokeras da ispravlja krive drine. Po cemu su trenutno Rijeka, Cirih, Partizan, Basel i Braunschweig bolji klubovi od HSV-a? Dosta je pogledat samo nastupe u Evropi prva 3 navedena gore da vidimo iz kakvih prevara od klubova dolaze prevare od igraca

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 sep 2024, 15:13

scholsey je napisao/la:
07 sep 2024, 15:05
Ako ništa, treba vas biti stid godina, što vam je prvi refleks (bez ikakvih provjerenih informacija) da hraknete po Barbarezu.. a ne po dijasporskom papčiću - ko već mora hraknuti.

Ko ne zna, i od igrača i navijača, zašto je Barbarez u današnjoj repci autoritet, taj ne treba biti tu.
Džaba buraz, mentalitet naših ljudi je zatucan. Uvijek će se kukati kako x igrač treba biti na spisku umjesto y igrača.. Uvijek će faliti nešto, pa makar situacija bila idealna. Ovo primitivno pisanje ljudi nakon 2 utakmice, 2 spiska i pazi sad, 3 selektiranja igrača za utakmice je smijeh. Prema tome pojedinci sude da Barbareza treba otjerati. :rol:

Ja sam uz Barbareza 100% i treba mu dati full ugovor da ispoštuje. Zaboravljamo kakvi su pacijenti bili prije njega. Ono što je Barbarez unio u ekipu je neka nova nada, radi se maksimalno o dovođenju igrača novih u sve selekcije, ima pomaka nekog sistemskog. Znamo svi ko je i šta je Barba.

S druge strane ni meni se ne sviđa što očigledno ima ogromne simpatije prema nekim igračima koji po meni ne zaslužuju da budu ili prvotimci ili na spisku (Bičakčić, Šarić, Mujakić).. Ali to je samo moja subjektivnost. Anelu je morao pokazati zatvorena vrata za sva vremena.

Za svaki uspjeh je potrebno vrijeme. Tako da, legendu treba podržati.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2024, 15:15

coelho41 je napisao/la:
07 sep 2024, 15:08
Mi da smo Willya Sagnola zaposlili ko Gruzija 2021. oćerali bi ga ne bi dočeko šansu da se bori za Euro 2024.

Pustit Sergeja, kakav god da je, da radi 3 godine u kontinuitetu.
Nesto slično mi je prolazilo kroz glavu. Kao da je jučer bilo kad nas je pobijedio 1:0 u Zenici...i na koji nivo ih je podigao par godina kasnije.

Sto se tice ovih komentara, oni zapravo pokazuju koliko hajvana ima na forumu.
Želim vjerovati da je u pitanju opravdan razlog (viroza, sitna povreda...) zbog kojeg je Hadzikadunica poslao na tribine. Ako ga nema, to će biti veliki minus Barbarezu, ali pljuvati ga i vrijeđati...to zapravo govori o onom koji se iza tastature krije.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 sep 2024, 15:19

19vendetta87 je napisao/la:
07 sep 2024, 14:43

Boli me racku kako se osjeca. Vazna je sposobnost, a sposobnost nema nacionalnost. Ili ces se razvijati ili ces propasti.

Navedeni napreduju. BiH propada. Mogu se oni prozivati do vijeka kao izdajice, ali Bosne polako sve manje i manje.

Jos malo svi izdajice, samo patrioti od Bascarsije do Cengic Vile.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 07 sep 2024, 15:21

07 sep 2024, 15:19
19vendetta87 je napisao/la:
07 sep 2024, 14:43

Boli me racku kako se osjeca. Vazna je sposobnost, a sposobnost nema nacionalnost. Ili ces se razvijati ili ces propasti.

Navedeni napreduju. BiH propada. Mogu se oni prozivati do vijeka kao izdajice, ali Bosne polako sve manje i manje.

Jos malo svi izdajice, samo patrioti od Bascarsije do Cengic Vile.
:salut: :thumbup:

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 07 sep 2024, 15:22

Zaboravljate da je na kraju utakmice sa Italijom tog istog Ahmedhodžića doslovno poslao u napad.
Glory Glory Man United

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2024, 15:25

Trebate nauciti postovati odluke selektora i suditi nakon utakmice o stvarima koje su vam nelogicne.
Ybt nebesa ko da je prekrizio Ramosa, a ne Hadzikadunica.
Sigurno ima dobre razloge za svaku odluku koju je donio, a poslije utakmice sudite mu je li pogrijesio ili ne.
Samo nervozu unosite u pm.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antibot, CAGarfia, Drum, HariTz i 29 gostiju.