AFC Ajax

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: AFC Ajax

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 mar 2011, 21:38

2 jace utakmice u Europi su bile pravi test za Ajax koje su u ovome trenutku pokazale mane,slabosti i nedostatke , posebno igre u napadu i realizacije .

De Boerov sukob sa Mounirom dolazi u najtezem periodu u sezoni i bojim se da bez pravog napadaca (bez Hamdaouija) Ajax nece uspjeti sakupiti dovoljno bodova da ode do kraja u ovoj sezoni .
Naravno da je povreda Maartena neprocjenjiv gubitak za Ajax, ali u ovom dvomecu sa Rusima Ajax je morao pokazati malo vise , barem jedan pogodak :x donekle bi ublazio gorak poraz u obje utakmice...

Karpin se pripremio dobro za Ajax, zatvorio je krilne napadace Miralema i Lorenza i tako onemogucio igru Ajaxa koja je prepoznatljiva upravo po tome i svodi se na proboje preko krila i bokova, sredinu prepustio protivniku koji nije do kraja ut. uspio iskoristiti i tako probiti odbranu i ozbiljno zaprijetiti Spartakovom golu .
Spartak zasluzeno prolazi dalje, igracima Ajaxa se ne moze mnogo zamjeriti i prigovoriti ;) , ali ako De Boer ustraje da gradi autoritet na primjeru Hamdaouija, bojim se da do sada sve sto je dobro i pozitivno napravio ce jednostavno biti zaboravljeno i kao u svim slucajevima do sada ,biti ce oznacen kao glavni krivac za neuspjeh , kako to i obicno u sportu biva .

Slijedi Haag , vjerovatno kljucna utakmica :roll: , opet bez Stekelenburga koji ce nadamo se vratiti sto prije , valjda poslije reprezentativnih nastupa .

Twente izdrzao u Petrogradu, cestitke , za njih velika stvar prolaz u 1/4 final !
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

rommedahl
Kontakt:

Post Postao/la rommedahl » 17 mar 2011, 22:10

Jedina pozitivna stvar veceras je bio Ozbiliz,i misljenja sam da ga Frank u nedjelju mora staviti umjesto lorenza ili miralema,a takodje i de zeeuw je UZAS ove sezone,a zasto u napadu od prve minute ne probati Darija ili mladog Castilliona,jer igramo bez klasicnog spica sto to ova dva jesu,U nedjelju je kljucna utakmica kod najtezeg protivnika u gostima,a tek Verhoeven??????sta reci,kad god je spartak kreno ka golu mislio sam da ce ga zabiti.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 mar 2011, 10:23

Usprkos eliminacije u Ligi Europe Ajax je ove sedmice bio dobar financijski. Ajax dobiva 1.000.000 € iz Real Madrida zbog njihovog plasmana u srijedu protiv O Lyona.

"Svaki put kada se plasira Real Madrid u četvrt-finale Lige prvaka , daje nama milijun eura ."
Nema veze sto je Klaas presao u Milan pa poslije u Schalke 04, takav ugovor sa R Madridom traje sve do sredine 2013 god.

Na danasnji dan je osnovan Ajax 1900 , sretan 111 rodjendan !
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 mar 2011, 05:01

Ajax je u prvoj tekmi pregazio Spartak, ubio ih u svim segmentima igre ali golman Spartaka je branio sve. Nije ni cudo sto je dobio ocjenu 9 i bio ubjedljivo najbolji igrac utakmice.
U drugoj tekmi je Spartak nadigrao Ajax i zasluzeno pobijedio.

Bilo kako bilo, mora se dalje. :)
Titula je jos uvijek moguca.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 20 mar 2011, 14:47

Castillion, Lukoki u napadu ...sa losim i van forme Cvitanichem, bilo je nerealno ocekivati golove napadaca a samim tim i bodove iz Haaga :( .
Bez ponajboljeg igraca, golmana Stekelenburga i najboljeg napadaca Mounira El Hamdaouija , De Boer je izgubio borbu sa konkurentima za titulu.

Prevelik je pritisak na mladice Ozbiliza,Ebecilia, Eriksena koji u svojoj debitantskoj sezoni kao profes. igraju u Ajaxu , naravno i normalno je da se ne mogu nositi s njime ...
Mozda se stvori sansa da se preuzme 2 mjesto u Eredivisie ali sa trenutnim problemima u timu i ovakvim mladim timom to bi zaista bio ogroman uspjeh ...

Haag pobijedio danas, zasluzeno ili ne nije vise ni bitno , uglavnom nakon danasnjeg poraza polahko pocinju da blijede sve one lijepe stvari i uspjeh koji je do sada napravio sa Ajaxom :roll:
silver & black

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 22 mar 2011, 10:20

Ovo sa Den Hadom, je zaista sramota.
Ove sezone sno izgubili dvije utakmice(kod kuće i u gostima),od takve velesile kava je Den Hag.
To se nikad nije desilo..a inače zadnji poraz od Den Haga je bio prije 31 godinu.
Ove sezone je Holadnska liga najlošija u posljednjih 10 godina,..da nije tako na kraju bi završili na 8-9 mjestu na tabeli.
Hoćeli ikom iz rukovodstva kluba,doći iz g...ce u glavu ,da ovi mladi ,perspektivni momci nisu ono što navijači Ajaxa,očekuku...njihovo vrijeme tek dolazi..
Ovaj mladi trener mi sada počinje djelovati naivno..,nezrelo (vidjelo se protiv Spartaka), jer ja više i neznam kakvu taktiku Ajax,zapravo igra.
Sada na kraju sezone ,kada se zahvaljujući slabostima suparniuka ukazala prilika ,da se neočekivano (i nezasluženo9 osvoji titula..on trenira disciplinu sa najboljim Ajaxovim napadačem.
Istovremeno ..ako padne koji gol..onda ga zabiju odbrambeni igrači., a ponekad i vezni.
A uprava požurila da zaključi ugovor do 2014.god....a Van Gal će biti slobodan..i izrazio je želju da se vrati u Ajax ????
Masu igrača smo prodali..dali na posudbu.., a sad kukamo da nam nema ko igrati..(uvodimo kadete).
Kakva je to uprava, ..kakvo je to rukovodstvo...
I još nađu nekog da na tribinama postavi onaj transpatent"Budućnost je sjajna".
Jeste.. ali taman ,kad to vrijeme dođe,oni će opet tu budućnost rasprodati..i hajd ispočetka.

Ja sve više gubim nadu..i sve više prestajem vjerovati da će se Ajax "vratiti".
Nakon 30,godina navijanja.., radovanja.., suza...počinjem razmišljati o Ajaxu, kao nekom svom najbližem ko je umro i koga više nema..ostaju samo sjećanja.
Čudi me samo šta navijači u Holadniji (Amsterdamu), rade...zašto to sve tolerišu.
Možda je to zato što ove nove generacije nisu osjetile slavu Ajaxa...možda nisu ni svjesne kakvu zadužbinu i amanet nose.
Mi smo bili 4 puta prvaci Europe,..mi smo izmislili "totalni fudbal".., škole fudbala širom svijeta su se pravile,kopirajući naše...,napravili smo "Arenu" kao stadion koji je postavio nove standarde u toj oblasti..itd..itd..
Van Gal je okupio klince 1993 i rekao ..ovo će biti šampioni...i bili su za dvije godine...
Sada Blind kaže ,da Ajax u budućnosti vidi kao prosječnu europsku (3-razrednu ekipu) ..to je sadašnja uprava.

Moj Ajaxe..tugo moja.
Šuti..neprijatelj je gluh.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 22 mar 2011, 11:45

jukan je napisao/la:Ovo sa Den Hadom, je zaista sramota.
Ove sezone sno izgubili dvije utakmice(kod kuće i u gostima),od takve velesile kava je Den Hag.
To se nikad nije desilo..a inače zadnji poraz od Den Haga je bio prije 31 godinu.
Ove sezone je Holadnska liga najlošija u posljednjih 10 godina,..da nije tako na kraju bi završili na 8-9 mjestu na tabeli.
Hoćeli ikom iz rukovodstva kluba,doći iz g...ce u glavu ,da ovi mladi ,perspektivni momci nisu ono što navijači Ajaxa,očekuku...njihovo vrijeme tek dolazi..
Ovaj mladi trener mi sada počinje djelovati naivno..,nezrelo (vidjelo se protiv Spartaka), jer ja više i neznam kakvu taktiku Ajax,zapravo igra.
Sada na kraju sezone ,kada se zahvaljujući slabostima suparniuka ukazala prilika ,da se neočekivano (i nezasluženo9 osvoji titula..on trenira disciplinu sa najboljim Ajaxovim napadačem.
Istovremeno ..ako padne koji gol..onda ga zabiju odbrambeni igrači., a ponekad i vezni.
A uprava požurila da zaključi ugovor do 2014.god....a Van Gal će biti slobodan..i izrazio je želju da se vrati u Ajax ????
Masu igrača smo prodali..dali na posudbu.., a sad kukamo da nam nema ko igrati..(uvodimo kadete).
Kakva je to uprava, ..kakvo je to rukovodstvo...
I još nađu nekog da na tribinama postavi onaj transpatent"Budućnost je sjajna".
Jeste.. ali taman ,kad to vrijeme dođe,oni će opet tu budućnost rasprodati..i hajd ispočetka.

Ja sve više gubim nadu..i sve više prestajem vjerovati da će se Ajax "vratiti".
Nakon 30,godina navijanja.., radovanja.., suza...počinjem razmišljati o Ajaxu, kao nekom svom najbližem ko je umro i koga više nema..ostaju samo sjećanja.
Čudi me samo šta navijači u Holadniji (Amsterdamu), rade...zašto to sve tolerišu.
Možda je to zato što ove nove generacije nisu osjetile slavu Ajaxa...možda nisu ni svjesne kakvu zadužbinu i amanet nose.
Mi smo bili 4 puta prvaci Europe,..mi smo izmislili "totalni fudbal".., škole fudbala širom svijeta su se pravile,kopirajući naše...,napravili smo "Arenu" kao stadion koji je postavio nove standarde u toj oblasti..itd..itd..
Van Gal je okupio klince 1993 i rekao ..ovo će biti šampioni...i bili su za dvije godine...
Sada Blind kaže ,da Ajax u budućnosti vidi kao prosječnu europsku (3-razrednu ekipu) ..to je sadašnja uprava.

Moj Ajaxe..tugo moja.
Sve to prijatelju stoji sto si ti rekao, ali ne bi trebalo odmah otpisivati De Bura. Niej on kriv sto jevrejska uprava konstantno od 1999. godine prodaje sve najbolje iz kluba, a ne dovodi nista, sa opravdanjem da samo tako Ajax moze opstajati. jasno je da su mnogi razocarani, ali samo pogledaj najveceg rivala i videjces da i kod njih je katastrofalno, cak puno gore nego u Amsterdamu. jasno je da nema vise buducnosti, bar za dvije ili tri godine, dok se ne uvede ogranicenje transfera, i onda cekati jos jedno pet godina da izadju novi klinci iz akademije kluba...
Naravo, ako prezivimo do tada mozda za jedno 7 ili 8 godina ponovno vidimo Ajax u polufinalu ili finalu Lige Prvaka i sa krunom Eredivisie
Joint_fc

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 26 mar 2011, 11:56

Nazalost upravu ste sve sto pisete al sta sad? Ne ostaje nam nista drugo nego da istrpimo i ovo ko i sve do sad. Doci ce ponovo vrijeme kad cemo bit vladari europe!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 26 mar 2011, 13:20

Mislim da je Ajax vec nekoliko godina "nervozan" jer sve se nesto zeli na brzinu i sto vrijeme odmice, to se svi vise i vise osjeti. Evo i sada ova natezanja sa Johanom.
Ne sjecam se trenera koji je u posljednjih godina uspio odraditi svoj ugovor. Mnogo je dobrih strucnjaka proslo kroz Ajax a svi su bili prije vremena otjerani. Mnogi od njih i nisu mogli bolje ali puno vremena nisu dobili.

Bilo kako bilo, pitanje je samo vremena kad ce Ajaxovo vrijeme doci i kad cemo vidjeti onaj lijepi totalni fudbal tamo gdje je i poceo. To vrijeme ce sigurno doci.
Sreca pa reprezentacija Holandije i Barca igraju Ajaxov totalni fudbal, inace bi bili uskraceni tog uzitka, a to bi bilo steta. :) Barcelona ga je bolje usavrsila od reprezentacije ali ni reprezentacija nije losa. Ono sinoc protiv Madjarske je bila perverzija.

rommedahl
Kontakt:

Post Postao/la rommedahl » 30 mar 2011, 20:53

Ako gledamo istorijat,ajax je vladao pocetkom 70ih i pocetkom 90ih,znaci u periodima izmedju tih godina su imali problema kao i danas,a ukoliko gledamo po toj statistici znaci da bi uskoro ajax trebao biti opet u vrhu evrope i ja sam siguran da ce se to desit,pa sjetite se 2002/2003 kad su se iz vedra neba pojavili ibra,mido,pienaar,vd vaart,chivu itd,a umalo(**** inzagi i tomasson)da udju u polufinale,tako da njih ne treba NIKAD otpisivat i govorit da su slabi,neg njima treba samo da se poslozi ekipa,za to treba strpljenja normalno ali.....de boer je dobar trener to se vidi..dva tri iskusnija igraca iz holandske lige za male pare(Janssen,Schaars npr) uz ove mladice(sulejmani,ebecilio,ozbiliz,anita,blind.ERIKSEN!!!)I STVARI CE DOCI NA SVOJE.

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 01 apr 2011, 22:16

Znali neko kakve vrste su ovi sukobu sa Krojfom i šta se trenutno dešava u kubu ?

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 apr 2011, 22:23

jukan je napisao/la:Znali neko kakve vrste su ovi sukobu sa Krojfom i šta se trenutno dešava u kubu ?
Lijepo pise da su nezadovoljstvo i pritisak navijaca doveli do toga da uprava na celu sa Coronelom da ostavku , kako stvari sada stoje Cruijff ce izgleda i ljudi oko njega preuzeti klub ( mislim na upravu ) ..
silver & black

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 02 apr 2011, 10:35

Bilo bi lijepo kada bi Cruijff sa svojom ekipom preuzeo klub. Vjerujem da bi onda rezultati kluba bili na prvom mjestu a ne profit pojedinaca. De Boer je postao trener upravo na njegov prijedlog.
Sadasnja uprava je rasprodala pola ekipe i normalno da se vise ne mogu boriti za titulu, a navijacima je dotuzilo da slusaju njihove suplje price.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 03 apr 2011, 17:23

Pobjeda od 3:0 , primjetna je zelja za uspjehom i novim bodovima ali ipak uz nedovoljno dobru igru kao i prva dva pomalo sretno postignuta gola ;) .

Neuobicajen sastav , po prvi put ove sezone na golu Vermeer a u odbrani Ooijer ( kapiten ) i Oleguer , kao i povratnik u tim El Hamdaoui u napadu.

Boilesen zamijenio povrijedjenog Blinda i odlicno debitirao , kreator 3 gola za Ajax kojeg je zabio Ozbiliz , njegov prvi pogotak u Eredivisie u 11 nastupu ove sezone .

Sada je zaostatak za PSV-om 3 boda , ko zna mozda je moguce ugrabiti makar tu drugu poziciju . :)
silver & black

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 apr 2011, 18:04

Gledao sam malo ovu danasnju utakmicu, ma lose igra Ajax totalno. Prvak ce vjerovatno biti Twente po drugi put.
010 ISN'T JUST A CODE

jukan
Kontakt:

Post Postao/la jukan » 03 apr 2011, 23:08

Danas su upisana tri boda..u jako čudnoj utakmici.
Igra slaba...ekipa neuigrana....sve u svemu loše.
Opet jako čudna prva postava..(nije ni čudo što se nemolgu uštimati, kad se stalno mijenjaju.)., ko da su ljetne pripreme.
Zaostajemo za vodećim 5 bodova, u prvenstvu u kojem smo dva puta izgubili od Den Haga.(6 bodova).
Prosto nevjerovatno ,gdje i kako smo izgubili prvenstvo.
Još mi je u glavi utakmica od 7.11. kada smo na Areni ,izgubili od den Haga 0-1 (nezapamćeno).
Tada je i počeo raspad,svega što je napravljeno u zadnje 3-4 godine.
I još se sjećam kukavičke taktike Martina Jola, i nezainteresovanosti većine igrača.(ko da su upravo ustali).
I nije samo on.
Poslije svjetskoga prvenstva u Africi,pola igrača Ajaxa, je bilo na listi želja ,nekog od najačih Europskih klubova.
I..niko nije otišao...
A sada svi žele da odu...kako ? , zašto?..šta se to dešava ?
Danas sam i pored malog ekrana osjetio ..kako se EL Hamdoui osjeća tjeskobno....
Nešto neštima...nešto se promijenilo za samo par meseci..
nadam se da n ije ono o čemu je "Kumkalesić"" ,pisao..samo da nebude to....

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 03 apr 2011, 23:31

Treba stvari gledati pozitivno, ako nista mozemo do drugog mjesta i Lige prvaka.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 04 apr 2011, 11:55

AFC Ajax je napisao/la:Treba stvari gledati pozitivno, ako nista mozemo do drugog mjesta i Lige prvaka.
Mislim da se moze upravo dostici ta druga pozicija , ima PSV prilicno tezak raspored , u goste idu u Rotterdam i Groningen a plus imaju u Europi dvije teske utakmice sa Benficom gdje ce vjerujem prilicno istrositi ;) ...

Ali mi moramo biti pravi do kraja i odigrati sto bi se reklo bez greske , eh sad jel to moguce ...

A vjerovatno zadnje kolo u Amsterdamu odlucuje o prvaku .
silver & black

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 04 apr 2011, 15:48

Treba biti objektivan i reci da je Twente, u ovom trenutku, najjaca ekipa u Holandiji. Najmanje igraca su prodali, prakticki ostao je isti kostur ekipe iz prosle sezone. Stvarno ce tesko prokockati naslov kojeg su prakticki ugrabili u subotu u utakmici protiv PSV-a.
Ajxov prioritet treba da bude drugo mjesto, mada ce i to biti veoma, veoma tesko. Igracki rooster je nikada slabiji i objektivno mnogo slabiji i u odnosu na PSV. Preveliki teret je stavljen na golobrade djecake da oni donose Ligu Sampiona i novac ove sezone. Mozda sljedecih, ali ove stvarno tesko. Netko napisa kako PSV ima tezak raspored, pa ima ga i Ajax ( gostovanje U Nijmegenu i Herenveenu koji se bore za Europu, kao u dolazak Groningena u Arenu koji, takodjer, ima europske ambicije). U zadnjem kolu dolazi Twente, protiv koje ce mlada garda Ajaxa prije odigrati i finale holandskog kupa. Sigurno ce biti zanimljivo vidjeti koliko ovaj mladi tim Ajaxa moze napraviti do kraja sezone u Holandiji, a onda nas ceka, vjerovatno, velika cistka, kako u upravi kluba tako i u igrackom roosteru.
Inace vec je ugovorena neka americka turneja krajem maja kada ce ekipa odigrati, mislim, dvije prijateljske protiv DC. Uniteda i Portlanda (mislim nepotrebno, ali sta ces, tko bi razumio ovu celnike kluba) :?
Joint_fc

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 07 apr 2011, 12:46

kumkalesic je napisao/la:Treba biti objektivan i reci da je Twente, u ovom trenutku, najjaca ekipa u Holandiji. Najmanje igraca su prodali, prakticki ostao je isti kostur ekipe iz prosle sezone. Stvarno ce tesko prokockati naslov kojeg su prakticki ugrabili u subotu u utakmici protiv PSV-a.
Ajxov prioritet treba da bude drugo mjesto, mada ce i to biti veoma, veoma tesko. Igracki rooster je nikada slabiji i objektivno mnogo slabiji i u odnosu na PSV. Preveliki teret je stavljen na golobrade djecake da oni donose Ligu Sampiona i novac ove sezone. Mozda sljedecih, ali ove stvarno tesko. Netko napisa kako PSV ima tezak raspored, pa ima ga i Ajax ( gostovanje U Nijmegenu i Herenveenu koji se bore za Europu, kao u dolazak Groningena u Arenu koji, takodjer, ima europske ambicije). U zadnjem kolu dolazi Twente, protiv koje ce mlada garda Ajaxa prije odigrati i finale holandskog kupa. Sigurno ce biti zanimljivo vidjeti koliko ovaj mladi tim Ajaxa moze napraviti do kraja sezone u Holandiji, a onda nas ceka, vjerovatno, velika cistka, kako u upravi kluba tako i u igrackom roosteru.
Inace vec je ugovorena neka americka turneja krajem maja kada ce ekipa odigrati, mislim, dvije prijateljske protiv DC. Uniteda i Portlanda (mislim nepotrebno, ali sta ces, tko bi razumio ovu celnike kluba) :?
Ja ne mislim da je Twente vec sada ugrabio titulu, ima jos da se igra. Naprave li samo jedan kiks prije zadnjeg kola, izgubili su titulu a vrlo vjerovatno i drugo mjesto jer zadnje kolo im je gostovanje u Amsterdamu i pakao u svakom smislu te rijeci.
Twente pored gostovanja u Amsterdamu ima i gostovanje u Den Haagu, tamo gdje ni Ajax ni PSV nisu uspjeli pobijediti.
PSV ima gostovanje u Rotterdamu a ja mislim da ce se ovi potruditi da im se bar nekako revansiraju za onaj sramotni poraz od 10:0. Pored gostovanja u Rotterdamu, imaju gostovanje Heraclesu, ljudi kod kuce izgubili samo jednu utakmicu. Na kraju Groningen koji je vec sada na sigurnih 50 bodova. Rastereceni su jer ne mogu do treceg mjesta koje vodi direktno u EL a ne mogu ni ispod sedmog koje je isto kao i cevrto jer u obadva slucaja igraju razigravanje za EL. Mozda je jedino bolje izboriti veci plasman jer valjda cetvrti razigrava protiv sedmog a peti protiv sestog i onda malo finale za jedno mjesto u EL. Bude li potrebno, Ajax ce u zadnjem kolu nagraditi igrace Groningena u slucaju da im ovi pomognu da osvoje titulu. Nije zabranjeno kad/ako se pametno uradi. :D

Iako znam da je drugo i trece mjesto realnije za ocekivati, ja se jos uvijek potajno nadam tituli a i moguca je, zasto se ne nadati? :)

Kazes NEC i Hernveen se bore za Evropu, imaju Evropske ambicije? Kako mislis da to mogu ostvariti i koliko je realno ocekivati takav scenario? :) Imaju 35 i 36 bodova a do kraja je jos 5 utakmica.
Moraju biti minimalno na sedmom mjestu kako bi izborili razigravanje za EL. Sada se na tom sedmom mjestu nalazi Roda JC sa velikih 47 bodova. Iznad Rode je Groningen sa 50.

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.