Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Kud ga pustiše preko granice.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Mislim na to da si tip osobe koja, primjera radi, ne zna ili neće da prepozna trenutak kad je njegov red da zovne turu u raji, jer ne vidi poentu u tome. Znači, ne nužno škrt, bezobrazan ili nešto slično - samo nedovoljno iskusan, životno.numanumaye22 je napisao/la: ↑05 sep 2024, 02:00Ako mislis pod tim zivotno neiskusan da nisam sebi nikad dopustio da me yebe privatnik za petsto do milju maraka dok on vozi terenca, onda se slazem nisam tu iskusan i drago mi je.
Za mene je vidis vise neiskusna zivotna osoba koja nikad nije nigdje makela, progovorila strani jezik, stekla nova poznanstva sa ljudima razlicitih nacija, otisla na strani koncert svjetske zvijezde, neki vazan svjetski sportski dogadjaj, ljetovala na nekoj egzoticnoj destinaciji, mogu ti ovako do sutra nabrajati. Osoba koja tapka u mjestu i samo ceka da mu prodje radni dan, a tako i zivot. Uz to jos promahala koju uz kladju i kafu, vazda posjecujuci logicno iste kafice. Covjek po kojemu mozes nastimat sat koji na kraju ostaje zeljan svega, ne mislim samo u finansijskom smislu. Zivot je kao knjiga- samo treba ne ostati na jednoj stranici.
Glavu dajem da se kod nas bar 60 % stanovnistva nikad nije provozalo avionom ili vozom, bez ikakve zayebancije to govorim.
Uglavnom, Bogami ništa loše, nemoj se uvrijediti. To ja samo šupljiram, kao i svi mi ovdje. Svjestan sam (a vjerujem i mnogi drugi malkice stariji ovdje) da si u suštini finjak, nisi pokvaren i zao, a to je najbitnije.

Bezveze jedino što si kao takav odličan za prodati ciglu, i iskreno navijam da će se to što prije promijeniti. Neka tebe u Švabiji.. pošto bi za života u Bosni vrlo vjerovatno jedino uspio zaraditi šećer u krvi.
The saddest thing in life is wasted talent.
Njemacka sve nesigurnija, upravo pucnjava oko izraelske ambasade u Minhenu, sve blokirano, ovo ce sve da bude gore, ali vazno da brad numan od Njemacke pravi savrsenstvo, ali dobro to rade oni koji su skoro dosli. 

- SamuelMbangula
puca se i kod nas oko ambasada
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- MilanMladenovic
- Kontakt:
"Kratke hlace, duga brada, kalasnjikov, ambasada..."
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Nevjerovatno mi je ovo, ne mogu da svarim i lično smatram da nije tačno.
Ovo bi značilo da je oko 400 miliona ljudi na svijetu odgovorno za 36.8 miliona letova globalno prošle godine?
Znači već je počeo sumnjati da ga vara. Polako druže, rano je još.Suprug Šejle Zonić napustio državni posao kako bi se mogao posvetiti njenoj karijeri

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- numanumaye22
- Kontakt:
Jel ono on policajac?
I on će biti kao onaj Igor, prvo Kebin sin, pa Severinin muž pa opet Kebin sin
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Mislim da se to koristi u okolini Zenice i nekim opštinama oko nje (Vitez, Busovača, Žepče). Taj glagol sam dosad čuo od ljudi iz tih krajeva.
Kad smo već kod dijalekata... Imam osjećaj da mi u Bosni (tačnije, Sarajevu

Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- bavariapivo
- Kontakt:
numanumaye22 je napisao/la: ↑05 sep 2024, 12:52Vrhunac hrabrosti, dati otkaz u drzavnoj firmi hahahaha![]()
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- ASD
- Kontakt:
Ja imam osjećaj da u Sarajevu upotrebljavaju razne starinske riječi, koje mi recimo u TK nikada nismo čuli.PikachuSA je napisao/la: ↑05 sep 2024, 13:11Mislim da se to koristi u okolini Zenice i nekim opštinama oko nje (Vitez, Busovača, Žepče). Taj glagol sam dosad čuo od ljudi iz tih krajeva.
Kad smo već kod dijalekata... Imam osjećaj da mi u Bosni (tačnije, Sarajevu) poprilično agresivno pokušavamo iskorijeniti naše dijalekte, za razliku od mnogih drugih evropskih naroda.
Prvi put u životu čujem za riječ "akibetli".
Aščare sam vidio na nadrealistima davno, tako da znam šta je.
- numanumaye22
- Kontakt:
Izumire to uveliko, takve riječi ćeš čuti skoro isključivo u Starom Gradu od autohtonih Sarajlija koje su mahom treće životne dobi. Pošto sam iz SG i pošto je moja rahmetli nana iz jedne od tih porodica, poprilično sam upoznat s tim vokabularom, ali ga baš rijetko koristim.
Izumiranje dijalekata nije ništa neobično, čak ni u ovim jezicima koji imaju mnogo native speaker-a.
Jedan takav primjer je Schönbrunn Deutsch - poseban dijalekt njemačkog kojeg su koristili Habsburgovci i plemići.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Valjda Svabe napokon dodju pameti pa smece poput ovog i Lea pocnu izbacivati iz drzave.
- ASD
- Kontakt:
Kod nas u TK je pitanje da li su te riječi ikada bile prihvaćene.PikachuSA je napisao/la: ↑05 sep 2024, 14:27Izumire to uveliko, takve riječi ćeš čuti skoro isključivo u Starom Gradu od autohtonih Sarajlija koje su mahom treće životne dobi. Pošto sam iz SG i pošto je moja rahmetli nana iz jedne od tih porodica, poprilično sam upoznat s tim vokabularom, ali ga baš rijetko koristim.
Izumiranje dijalekata nije ništa neobično, čak ni u ovim jezicima koji imaju mnogo native speaker-a.
Jedan takav primjer je Schönbrunn Deutsch - poseban dijalekt njemačkog kojeg su koristili Habsburgovci i plemići.
Ne možeš to čuti ni od starijih.
Majku svoju, da li se ista kod nas moze organizovati, gledam ovaj pozar kod Maglaja, sve ove nazovi stranice na FB sa vijestima koje ljudi kod nas prate zovu volontere, ljude da pomognu.
I to je ok, ali daj dovedi ih na jednu tacku i organizuj to, reci im kako i sta da rade, gledam momka sa kanisterom od 20 litara vode ulazi u borovu sumu koja gori, juce 4 momcica od 19-20 godina dosli, prvo opalili selfi kao evo nas gasimo, pa onda skontali da su usli u minsko polje, 3 sata ih vadili ljudi jbt.
Da li ima iko odgovornost za nesto, pa profesionalni vatrogasci sa vrhunskom opremom ginu svake godine u svijetu gaseci sumske pozare, ovi loze svijet da idu sa bidonom vode u sumu da gase pozar...
Nekad je i jelenko upravu, dzaba ti sve.
I to je ok, ali daj dovedi ih na jednu tacku i organizuj to, reci im kako i sta da rade, gledam momka sa kanisterom od 20 litara vode ulazi u borovu sumu koja gori, juce 4 momcica od 19-20 godina dosli, prvo opalili selfi kao evo nas gasimo, pa onda skontali da su usli u minsko polje, 3 sata ih vadili ljudi jbt.
Da li ima iko odgovornost za nesto, pa profesionalni vatrogasci sa vrhunskom opremom ginu svake godine u svijetu gaseci sumske pozare, ovi loze svijet da idu sa bidonom vode u sumu da gase pozar...
Nekad je i jelenko upravu, dzaba ti sve.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], delko, VivaLaStella i 5 gostiju.