Slažem se, zato i kažem da se ne bacaju u prevelik trošak, upravo zbog tog održavanja. Zašto bi neko sa prosječnim primanjima uzeo Mercedes prije VW, kad je finansijski mnogo lakše održavati VW? Ljudi uzimaju auto u skladu sa svojim primanjima, što je krajnje racionalno ponašanje.denimb je napisao/la: ↑02 sep 2024, 21:29Ima i toga, ali svakako ih dobro odrzavaju, zakon ih tjera jbg, ides ulicom neces vidjeti nijedno auto da ga je korozija napala, neces vidjeti ni prljavo auto, a sta je ispod haube oni znaju, sto ti kazes cim pocnu problemi eto ga na nase trziste...PikachuSA je napisao/la: ↑02 sep 2024, 21:19Ja sam stekao dojam da ljudi uzmu novo auto i voze ga po 10-15 godina, tj. dok ne počnu ozbiljni kvarovi, nakon čega ga liferuju na naše tržište. Ima i Austrijanaca koji voze bijesna auta, naravno, ali ni blizu ne pate za tim kao Balkanci, niti će ga kupiti ako ga ne mogu održavati. U prijevodu, većina se pokriva koliko im je jorgan dug.denimb je napisao/la: ↑02 sep 2024, 20:28Ma ne znam, ono sto sam vidio tamo, cini mi se da ne pate ljudi od toga, voze ono sto im je funkcionalno, ili ono sto im se svidja, ne kazem da nema ni auta hebackih.
Dosta auslandera vozi bolji auto zbog toga sto ga ujedno koriste i za putovanje na balkan, hajde ti kreni sa zenom i dvoje djece iz Dortmunda u svakakvom autu jbg.
Tako da se slažem sa tim što si napisao.![]()
Zato sam prije par noci sa jaranom raspravljao, kaze jedva ceka da pocnu dolaziti ta elektricna auta, polovna sa zapada, to je buducnost...kad ga pitam hoces li mu ti bateriju izjebanu mijenjati, gleda me ne konta...
Taj tvoj jaran očigledno nije svjestan šta priziva