Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BocaJuniors1905
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 01 sep 2024, 17:08

Bundesliga je napisao/la:
01 sep 2024, 17:03
BocaJuniors1905 je napisao/la:
01 sep 2024, 16:56
Sajnc je star lik, Pijastri je mladi lav, najmlađi na gridu, ogromna je razlika
Kakve to veze ima s bilo čim? Nema to veze sa vozačima već sa timovima, Ferrari Sainzu kaže pomozi Leclercu da pobijedi, a McLaren Piastriju da se trka sa Norrisom. To je razlika. Btw Sainz nije star, čovjek ima 30 godina što je ništa za današnju Formulu 1.

@jelle
Kad se Leclerc borio za titulu? Ono 2022 nije vidilo borbe, Od polovine sezone nisu postojali.

A ovo za McLaren nije problem današnja trka samo, problem je što će oni nastaviti sa istom filozofijom.
Kralju moj, ne znam šta pjeniš? Svi smo za to da se da Norisu prilika i da ga podrži Pijastri pa da bude još zanimljivije, ali jednostvo lik je katastrofalan na startovima, Pijastri to iskoristio i ćao, neće ga niko čekati na stazi da se dohaviza

Zaostaje samo 62 boda 8 trka prije kraja protiv bolida koji je sad sporiji i od Ferarija i od Mercedesa, ako ne osvoji neka se rokne
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 sep 2024, 17:10

Ko pjeni. Samo govorim kako su glupi u McLarenu i to je to. Niti navijam za njih niti za Norrisa. Nije malo 62 boda u ovako žestokoj konkurenciji, ne zaostaje 20 bodova.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 sep 2024, 17:15

01 sep 2024, 17:03
BocaJuniors1905 je napisao/la:
01 sep 2024, 16:56
Sajnc je star lik, Pijastri je mladi lav, najmlađi na gridu, ogromna je razlika
Kakve to veze ima s bilo čim? Nema to veze sa vozačima već sa timovima, Ferrari Sainzu kaže pomozi Leclercu da pobijedi, a McLaren Piastriju da se trka sa Norrisom. To je razlika. Btw Sainz nije star, čovjek ima 30 godina što je ništa za današnju Formulu 1.

@jelle
Kad se Leclerc borio za titulu? Ono 2022 nije vidilo borbe, Od polovine sezone nisu postojali.

A ovo za McLaren nije problem današnja trka samo, problem je što će oni nastaviti sa istom filozofijom.
Pa do polovine sezone mu je i uzeo masu bodova ...od britanije , Monaca , imole itd ...isti kuraq ko i ovo ...ko je tad znao da ce se Ferrari raspast u drugom dijelu sezone ...isto tako se moze desiti da Rb sutra donese nove dijelove i opet bude najbolji ...ovo je Formula nikad ne znas ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 sep 2024, 17:19

jelle je napisao/la:
01 sep 2024, 17:15
Pa do polovine sezone mu je i uzeo masu bodova ...od britanije , Monaca , imole itd ...isti kuraq ko i ovo ...ko je tad znao da ce se Ferrari raspast u drugom dijelu sezone ...isto tako se moze desiti da Rb sutra donese nove dijelove i opet bude najbolji ...ovo je Formula nikad ne znas ...
Džaba kad tad Ferrari nije imao bolid za titulu. Imao bolid do pola sezone dok je RB bio pretežak i imao problema sa skidanjem kila sa bolida. Ma nema šanse da RB odjednom prešiša McLaren, pogubljeni su totalno. Ferrari i Mercedes su u par deka, a Mclaren opet poprilično ispred.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 sep 2024, 17:24

01 sep 2024, 17:19
jelle je napisao/la:
01 sep 2024, 17:15
Džaba kad tad Ferrari nije imao bolid za titulu. Imao bolid do pola sezone dok je RB bio pretežak i imao problema sa skidanjem kila sa bolida. Ma nema šanse da RB odjednom prešiša McLaren, pogubljeni su totalno. Ferrari i Mercedes su u par deka, a Mclaren opet poprilično ispred.
Ne kontas ...uzeo mu je bodove dok su bili u prilici za titulu i bolji od Rb ...na tome se sva prica svodi ko je znao tad da nece biti u prici za titulu ...Sainz nije htio biti drugi vozac isto kao ni Piastri i to je to ..

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 01 sep 2024, 17:48

I zbog toga ni Ferrari ni Mclaren nemaju titule haman 20 godina. Izotonicni napitak ih pisa dvije decenije.

Perez donio titulu Maxu sa onim manevrima i odbranama. Bottas godinama bio cuvar 2. pozicije iza Hamiltona. A ove budale se non stop bore. Sainz je najagresivniji kad treba Charlsa prestici
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 sep 2024, 17:54

Mclaren samo 8 bodova iza Red Bulla. Nestvarno je izgledalo da bi ih neko mogao sustici.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 01 sep 2024, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 sep 2024, 19:17

Magnusen kaznjen s jednom utrkom nevozenja..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 sep 2024, 19:24

jelle je napisao/la:
01 sep 2024, 17:24
Ne kontas ...uzeo mu je bodove dok su bili u prilici za titulu i bolji od Rb ...na tome se sva prica svodi ko je znao tad da nece biti u prici za titulu ...Sainz nije htio biti drugi vozac isto kao ni Piastri i to je to ..
Ti porediš neuporedivo. Ne možeš čovjeku na početku sezone, prvih 10 utrka braniti da se bori za bodove i tražiti da pušta nekoga. A sada zadnjih 9 utrka sezone kada Piastri ne može do titule bi morao da se skloni i pomaže kolegi. Potpuno različite situacije porediš.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 01 sep 2024, 19:29

Od udesa u Austriji, Norris i Piastri uzeli isti broj bodova (85)

Nije Zack lud da od Piastrija pravi drugog vozača. Vidi on kao i većina koliko je visok momku plafon, i činjenicu koliko slabo Norris koristi najbolji bolid na gridu. Nižu se utrke a svaku izgubljenu novi izgovor zašto Norris nije uzeo.

Ne možeš očekivati Perez/Bottas tretman dok sam ne voziš ni blizu nivoa Maxa/Hamiltona. Simple as that.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 01 sep 2024, 19:48

Dobro ako su vec Norrisu u Budimpesti rekli da ce mu Piastri trebati u nastavku prvenstva, onda se toga i trebaju drzati. :D Iz Maxovog ugla mi je super sto to ne rade, ali.. Opet utisak je da Lando u cistom vazduhu pravi vecu prednost u odnosu na konkurenciju, vec sto to Piastri radi. Vjerujem da je danas bio u poziciji Piastrija da bi uz bilo koju strategiju dobio Leclerca.

S druge strane Red Bull je nestvaran, hladno su im Mecke na nesto starijem hardu pravile prednost, a oni na svjezem mediumu. :tokralju:

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 01 sep 2024, 19:55

Piastri zna ako bude pomagao Landu i ovaj kojim slucajem uzme titulu tu je njemu kraj u McLarenu ...postat ce drugi vozac ...tako da nema od te ljubavi nista ...nije Piastri Perez il Bottas da bude zahvalan sto vozi top bolid pa makar i lizo supak prvom vozacu ...to zna i Zac i vjerovatno mu je to i obecano kad je prelazio iz Alpine u McLaren ...tako da sve je ovo bla bla bla ...trebalu su ostaviti Ricarda onda ...mozda bi on sluso ...isto su potpuno uradili i Hamilton i Vettel i Max itd ...tako se postaje sampion ...

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 01 sep 2024, 19:57

Kada se ukaze sansa za titulu logicno je da ce se gurati najblizi prvom. Po meni katastrofalna greska Madjarska i ovo danas. U ovom slucaju se ne mjeri qrac nego se ide timski da se pokupi sve sto moze. Imas iducu sezonu u koju kreces ispred svih pa neka se onda trkaju. Ne iskoristiti ovakav sunovrat RB radi dileme ko je prvi a ko drugi vozac po meni katastrofalan izbor. Mogli su osam trka prije kraja imati manje 10 za sampionsku mada su i ovako fine sanse. Misljenja sam da ce bas za te bodove biti kratak Lando

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 01 sep 2024, 19:58

Jabroni je napisao/la:
01 sep 2024, 16:44
Bliže Piastri Norrisu nego Norris Maxu
Misliš Piastri je bliži Maxu, nego Norris Piastriju. :think:

Norris 7 puta bio proglašen vozačem dana. :bow:

Iduće 2 su ključ za Landa i eventualnu borbu za titulu. Pogotovo Singapur koji je bio rak rana za dominantne timove. Ako nakon te 2 trke smanji zaostatak ispod 50 bodova, defitinvno može napasti titulu.
Jakobsen91 je napisao/la:S druge strane Red Bull je nestvaran, hladno su im Mecke na nesto starijem hardu pravile prednost, a oni na svjezem mediumu. :tokralju:
I meni je ovo zapalo za oko. Max postavio odmah najbrži krug i to je to. Do kraja prednost samo rasla. Čak mu je i Russel prišao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Wlad55
Kontakt:

Post Postao/la Wlad55 » 01 sep 2024, 20:45

Maxu su morali smanjiti jacinu motora

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 01 sep 2024, 21:24

Wlad55 je napisao/la:
01 sep 2024, 20:45
Maxu su morali smanjiti jacinu motora
Njihov problem je balans od odlaska Neweya. Danas je opet govorio o tome te kako sumnja u osvajanje konstrutorske i sampionske
But, as far as Verstappen is concerned, his 62-point lead on Norris in the drivers' standings won't be enough either as Red Bull has yet to find answers to its crippling balance problems that have plagued it since May and are now coming back to bite it against much improved competition.

"At the moment, both championships are not realistic," Verstappen bluntly stated.
Koji sunovrat u RB Lando pola sekunde s Oskar 0,6 kidao Maxa u tempu nismo mogli pozeljeti bolji kraj sezone :clap:

slika

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 sep 2024, 22:46

Jabroni je napisao/la:
31 avg 2024, 21:13
ronaldo99 je napisao/la:
31 avg 2024, 20:08
Bice sutra bas dobra trka, F1 su opet zanimljive za gledati, sad tu imamo 4 ekipa koje mogu pobjediti
Trenutno imaš ekipu koja je prošlu utrku završila 20+ sekundi ispred, i sada imaju 1-2 na startu. Osim u slučaju vanrednih okolnosti, prilično je jasno ko će pobjediti.
Fino sam ti napisao Monza je prava trkacka staza, nepredvidiva, Ferrari odradio masterclas jednom u godini sa taktikom

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 sep 2024, 07:37

Nije samo do taktike ....Ferrari je bio odlican sa cuvanjem guma , a pogotovo Lec ...perfektna voznja dje lik u svakom zavaju pusto gas i davao ga tacno kad ispravi volan da bi bio sto njezni prema gumama , pogotovo prednjoj lijevoj...

https://www.youtube.com/live/EnM2GMmDxg ... k0M0e1QJ6F

34:35

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 sep 2024, 14:29

CampobelloDiMazara je napisao/la:
01 sep 2024, 19:57
Kada se ukaze sansa za titulu logicno je da ce se gurati najblizi prvom. Po meni katastrofalna greska Madjarska i ovo danas. U ovom slucaju se ne mjeri qrac nego se ide timski da se pokupi sve sto moze. Imas iducu sezonu u koju kreces ispred svih pa neka se onda trkaju. Ne iskoristiti ovakav sunovrat RB radi dileme ko je prvi a ko drugi vozac po meni katastrofalan izbor. Mogli su osam trka prije kraja imati manje 10 za sampionsku mada su i ovako fine sanse. Misljenja sam da ce bas za te bodove biti kratak Lando
Jednostavna logika koje se drže svi timovi osim Mclarena. Debili. Kad je Nando trebao vratiti poziciju Piastriju rekli su da će mu Oscar trebati u borbi za titulu. A evo vidjeli smo kako mu pomaže. Nije uopšte pitanje ko je od njih bolji vozac, već ko trenutno ima više šanse za titulu. Al hajd da zanemarimo individualnu titulu, oni su jučer lagano mogli obojica odustati, što bi značajno utjecalo i na borbu za timsku titulu. To sebi ozbiljni klubovi ne smiju dozvoliti.
Il Club più titolato al mondo!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 sep 2024, 22:55

Zavrsi se i ta saga sa Adrianom. U narednih par dana ce biti i zvanicno da prelazi u Aston Martin. Cudna njegova odluka.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.