Ako budeš opet skupljao za tu kolegicu javi se na ppRosicky je napisao/la: ↑29 avg 2024, 23:04Pokusavam da radim dosta humanitarno ali onako sam sa zenom da nitko ne zna.Marsal je napisao/la: ↑29 avg 2024, 21:43Kako su me zadnjih par dana okupali prosjaci u pm. Tačno vide ko je glup i nađu sebi žrtvu da ga opuhaju. I nek su yebo me otac glupa.
Slučaj prvi: Idem šetalištem i sa strane su klupe i vidim ispred sebe 20 metara jednu pokrivenu ženu kako sjedi. Ispred mene su dva čovjeka išla ali ništa, samo mene zaustavi i pita me ako imam marku da joj dadnem, djeca gladna i ta priča. Stvarno nisam imao sitno i krenem dalje međutim uhvati me u trenutku misao sigurno ne bi prosila da joj nije grozna situacija u životu, djeluje žena normalno a ne kao profesionalni prosjak, ko zna na šta je život natjerao...vratim se nazad 20 metara i dadnem joj cenera. Ma samo što nije zaplakala.
Prekjučer opet idem istim putem kad ona opet prosi, ja nešto sitno imao i dadnem joj opet. Istom mene stiže neki čovjek koji je bio iza mene, kaže kralju nemoj bolan njoj davat, žena stan kupila od ovog![]()
Danas idem na bankomat, dignem nešto love kad za mnom lik hej tebra, tebra. Imaš mi šta dat da kupim maksumima nemaju šta jest, ja sam bio borac, nemam pola glave (skide kačket stvarno frajeru fali glave), ja opet svu onu siću njemu, šta ću, u glavi mi da mu djeca kući nemaju šta jest. Vraćam se poslije sat vremena frajer pije bambuču ondje. Pa yebem ti.
I da, znam. Sevap je bla bla, njima je grijeh bla bla, ali žao mi i para što sam džaba dao jer mogle su otići nekome kome stvarno trebaju. Bolje da sam sebi piva i mesa kupio.![]()
Uvijek su to bili ljudi u cije sam tragedije bio upucen i koji su uvijek bili borci kroz zivot.
Zadnje je bila samohrana majka troje djece koja je dozivjela mozdani udar na poslu i postala nesposobna za isti (moja zena je bila kolegica pred kojom se to desilo).
Lokalnim ciganima i prosjacima sam cesto pomagao,najvise djeci ali ako je netko bio zdrav i sposoban pokusavao sam im naci posao da rade i vecinom je to bilo par dana pa nazad na socijalu i slicne stvari.
Kada bih nakon toga iz principa prestao “pocastiti” u pekari ili sl ispao sam šupak![]()
Jednom prilikom dok sam kopao kanal došao mi je jedan od lokalnih socijalaca da me pita imam li para da kupi lubenicu djeci i ja onako kroz šalu provučem da mi pomogne pa ću mu platit za 10lubenica on se smije kaze nisam budala po ovoj vrucini ti si naviko![]()
Sad sam prema svim prosjacima odbojan iako mi bude žao ali nastojim pomoći ljudima kao sto sam naveo gore,barem minimalno.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Niko vise ne izmislja price od Marsala.
Treba samo Numana slusati taj zna od finansija preko imigracija do kanala narko kartela
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
kad će taj kraj 11-og mjeseca kad nastupaju Kraljice šoka?
za tačno 90 dana, biće duga tri mjeseca...
eh da, još malo pa će i Ćamilin rođendan, i to 30-ti...
za tačno 90 dana, biće duga tri mjeseca...
eh da, još malo pa će i Ćamilin rođendan, i to 30-ti...
Zadnja izmjena: Licniznanstvenik, dana/u 30 avg 2024, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.
zar i ti sine Ivane!?
-
- Kontakt:
Ti bas odavno nisi dobio banLicniznanstvenik je napisao/la: ↑30 avg 2024, 00:20kad će taj kraj 11-og mjeseca kad nastupaju Kraljice šoka?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
a jesam li ja dosadan i s tim Amirom?
za kraljice šoka ušlo mi je od onog trolera, halalite mi, neću više...
za kraljice šoka ušlo mi je od onog trolera, halalite mi, neću više...
zar i ti sine Ivane!?
Prestao sam davati prosjacima, naravno ako dođe na vrata dam nešto, ali ovi po gradu jok.Marsal je napisao/la: ↑29 avg 2024, 21:43Kako su me zadnjih par dana okupali prosjaci u pm. Tačno vide ko je glup i nađu sebi žrtvu da ga opuhaju. I nek su yebo me otac glupa.
Slučaj prvi: Idem šetalištem i sa strane su klupe i vidim ispred sebe 20 metara jednu pokrivenu ženu kako sjedi. Ispred mene su dva čovjeka išla ali ništa, samo mene zaustavi i pita me ako imam marku da joj dadnem, djeca gladna i ta priča. Stvarno nisam imao sitno i krenem dalje međutim uhvati me u trenutku misao sigurno ne bi prosila da joj nije grozna situacija u životu, djeluje žena normalno a ne kao profesionalni prosjak, ko zna na šta je život natjerao...vratim se nazad 20 metara i dadnem joj cenera. Ma samo što nije zaplakala.
Prekjučer opet idem istim putem kad ona opet prosi, ja nešto sitno imao i dadnem joj opet. Istom mene stiže neki čovjek koji je bio iza mene, kaže kralju nemoj bolan njoj davat, žena stan kupila od ovog![]()
Danas idem na bankomat, dignem nešto love kad za mnom lik hej tebra, tebra. Imaš mi šta dat da kupim maksumima nemaju šta jest, ja sam bio borac, nemam pola glave (skide kačket stvarno frajeru fali glave), ja opet svu onu siću njemu, šta ću, u glavi mi da mu djeca kući nemaju šta jest. Vraćam se poslije sat vremena frajer pije bambuču ondje. Pa yebem ti.
I da, znam. Sevap je bla bla, njima je grijeh bla bla, ali žao mi i para što sam džaba dao jer mogle su otići nekome kome stvarno trebaju. Bolje da sam sebi piva i mesa kupio.![]()
Prije par godina čekam mamu ispred apoteke prilazi mi jedan momak traži novca, nemam ništa sitno odgovorim i on ode. Par minuta kasnije nekih 50ak metara ispred mene prilazi tome momku njegov kolega i znaš onaj osmijeh jesmo ih zeznuli.
Druga scena ocu prilazi žena i traži para, kaže joj otac dobit ćeš 20 maraka ali mi pomozi ženi u vrtu ili okreciti (ne znam tačno šta je) kaže ona gdje si vidio cigane da rade?
Sve me to dovelo da im više ne dam, ako znam da je stvarno potrebno halal bilo, ali većina što kažeš pivo itd. najbolje godine a prose.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Bilo je to prije nekoliko godina, ali ako misliš na kafić "Firma".. tačno znam na koga misliš. U 45 minuta napravi krug i eto ga opet. Prvo traži da kupi da jede pa onda traži da djetetu kupi knjige.
A kafići ovo manje-više tolerišu, tako da, postala je standardna pojava.
Zanimljivo je da ih u Crnoj Gori skoro pa i nema, ono svaka sredina ima par lokalnih Romkinja na koje su svi navikli, ali da ima nešto ozbiljnije ili organizovano - nema.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Da je slušao židove iz Washingtona, sad bi mu zemlja već bila jednom nogom u anarhiji. Ne volim ga ni ja, ali je jedan od rijetkih koji je pokazao muda ovim bullyima, za dobrobit svoje zemlje
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
Tu takodjer, ali su sad poceli i u onim kaficima u Mercatoru, tacnije Da Vinci. Znaci bukvalno kad god odem, lik dodje i trazi pare za dijete.HariTz je napisao/la: ↑30 avg 2024, 02:28Bilo je to prije nekoliko godina, ali ako misliš na kafić "Firma".. tačno znam na koga misliš. U 45 minuta napravi krug i eto ga opet. Prvo traži da kupi da jede pa onda traži da djetetu kupi knjige.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- kraljttbvb
- Kontakt:

Numan naučio jednu priču, da imaš hotel preko puta i da možeš odmah početi raditi. Naravno ako hoćeš.
Promijeni nekad priču, vazda guslaš isto...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Plot twist: Numan radi u hotelu kao sobarica
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- VivaLaStella
- Kontakt:
Znao je Mirso prije šutat onu ciganiju ispred Firme i otjerivat ih. Ne znam kakvo je sad stanjeDamirT je napisao/la: ↑30 avg 2024, 10:03Tu takodjer, ali su sad poceli i u onim kaficima u Mercatoru, tacnije Da Vinci. Znaci bukvalno kad god odem, lik dodje i trazi pare za dijete.HariTz je napisao/la: ↑30 avg 2024, 02:28Bilo je to prije nekoliko godina, ali ako misliš na kafić "Firma".. tačno znam na koga misliš. U 45 minuta napravi krug i eto ga opet. Prvo traži da kupi da jede pa onda traži da djetetu kupi knjige.
Al definitvno pobjedu odnose ovi što se prave da su migranti, brišu šajbe s onim četkama i samo viču "brader, brader"

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Realno i treba ih sutat kad su klosari bezobrazni. Sad su poceli i vrijedjati ako im ne das svoje pare.VivaLaStella je napisao/la: ↑30 avg 2024, 11:07Znao je Mirso prije šutat onu ciganiju ispred Firme i otjerivat ih. Ne znam kakvo je sad stanjeDamirT je napisao/la: ↑30 avg 2024, 10:03Tu takodjer, ali su sad poceli i u onim kaficima u Mercatoru, tacnije Da Vinci. Znaci bukvalno kad god odem, lik dodje i trazi pare za dijete.HariTz je napisao/la: ↑30 avg 2024, 02:28
Bilo je to prije nekoliko godina, ali ako misliš na kafić "Firma".. tačno znam na koga misliš. U 45 minuta napravi krug i eto ga opet. Prvo traži da kupi da jede pa onda traži da djetetu kupi knjige.
Al definitvno pobjedu odnose ovi što se prave da su migranti, brišu šajbe s onim četkama i samo viču "brader, brader"![]()
Pola ih sislo sa Crvenih njiva, a glume migrante

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- AshburtonG
- Kontakt:
Treba nagradit nekad i kreativnost. Ja prosle godine sa familijom bio nesto u Sarajevu i krenuli iz SCCa prema carsiji. Sad poslije SCCa ima neki kontejner i vidim lik kako prevrce nesto i trazi. Jbg meni bio crnjak i dam mu nesto love. Dodjem kuci poslije i kontam da je covjek genije. Vjerovatno citav dan tu stoji, ogroman broj ljudi prolazi i makar ce stoju uzet po danu. Ne ide da smara ljude po kaficima, ne nabija sebi kilometrazu a lova ide laganini. 

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Onda nek izađe iz EU, šta će mu fondovi i lova, nek ogradi čitavu Mađarsku betonskim zidom od 20 metara visine i svi će ih zaobilaziti, al nek i oni ne idu nigdje onda i nek žive ko oni u sjevernoj koreji, a ne biti licemjer, uzimati pare od EU a ponašati se kao da nisi tamo i ništa ne doprinositi.VivaLaStella je napisao/la: ↑30 avg 2024, 07:40Da je slušao židove iz Washingtona, sad bi mu zemlja već bila jednom nogom u anarhiji. Ne volim ga ni ja, ali je jedan od rijetkih koji je pokazao muda ovim bullyima, za dobrobit svoje zemlje
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
To se zove licemjerje, moj rio. Zna orban dobro šta bi bilo kad bi izašao iz EU i izolovao se od svih. Samo mi je od njega još gora EU koja dopušta ovo ponašanje već godinama. Sve fol neke najave, na kraju ništa.
Pogubni učinci Orbanove politike ostavili su dubok trag na ekonomiju Mađarske.VivaLaStella je napisao/la: ↑30 avg 2024, 07:40
Da je slušao židove iz Washingtona, sad bi mu zemlja već bila jednom nogom u anarhiji. Ne volim ga ni ja, ali je jedan od rijetkih koji je pokazao muda ovim bullyima, za dobrobit svoje zemlje
Primjer, gledajući index digitalizacije zemalja EU, Mađari su bili čak iza Hrvatske i prilično ispod evropskog prosjeka.
Za projekte za koje je Mađarska trebala dobiti sredstva od EU-a, dio novca se slijevao u džepove ljudi bliskih Orbanu. Zbog toga je EU blokirala novac te postavila skoro 30 privremenih ciljeva Mađarskoj.
Pa Orban je u sukobu sa Briselom zbog vladavine prava i slobode medija, zbog čega se blokiraju i dodatne milijarde potrebe za nove investicije i privredni rast.
Gledajući BDP po glavi stanovnika npr. za 2023., Mađarska se nalazi skoro na samom dnu i prilično ispod EU prosjeka.
Tako da, ništa ja ovdje ne vidim pohvalno u tome što pokazuje damu Zapadu. Čak štaviše, može se nazvati populizmom na koji će nasijedati mađarska sirotinja i (ekstremni) desničari te u konačnici Mađari koji mrze sve što nije domaće.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Uvijek je lako tudjim k*rcem koprive mlatiti. Pricamo konkretno o tim migracijama, ne ulazim u ostale aspekte Orbanove politike.
Evo ja bih prvi, da sam Madjar, podrzao njegovu anti-imigracionu politiku. Sta je trebao, pretvoriti Madjarsku u centar za azilante jer mu zapadnjaci to traze, tj gledati interes Svabe ili Francuza ispred interesa Madjara? Covjek brani ilegalne prelaske preko granice, sta je tu za bilo kakvu osudu?
Sa druge strane, malo juznije, imamo primjer Vucica koji je spreman dati i dupeta za tudje interese, samo da on ostane na vlasti. Pa tako forsira otvaranje rudnika litijuma i svjesno pokusava zatrovati sopstvenu drzavu. Ali sta ces, moc izaziva zavisnost o istoj.
Evo ja bih prvi, da sam Madjar, podrzao njegovu anti-imigracionu politiku. Sta je trebao, pretvoriti Madjarsku u centar za azilante jer mu zapadnjaci to traze, tj gledati interes Svabe ili Francuza ispred interesa Madjara? Covjek brani ilegalne prelaske preko granice, sta je tu za bilo kakvu osudu?
Sa druge strane, malo juznije, imamo primjer Vucica koji je spreman dati i dupeta za tudje interese, samo da on ostane na vlasti. Pa tako forsira otvaranje rudnika litijuma i svjesno pokusava zatrovati sopstvenu drzavu. Ali sta ces, moc izaziva zavisnost o istoj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.