100% slazem se.Goalgetter je napisao/la: ↑23 avg 2024, 22:38I tako su se mnogi vec nakon dvije utakmice oprostili od floskule da im treba dati vremena, da rade svoj posao i da treba pratiti dugorocne ciljeve. Nemamo ni 1% strpljenja kao narod, sve bi preko noci, zato smo i jedna od najneuspjesnijih sportskih nacija na svijetu.
Niko ne moze garantovati da ce ovo uspjeti sa Barbarezom, ali ako je dogovoreno da im se dadne liga nacija i kvalifikacije za SP da se napravi i stvori ekipa, onda to treba i ispostovati. Na kraju krajeva rezultati na kraju ce mu i suditi.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Apsolutno dajem podrsku Barbarezu i Spahicu iako su dosad napravili nekoliko u najmanju ruku cudnih poteza. Konkretno cu se osvrnut na situaciju oko Đakovca, yebote zivot zasto se maltretirat oko promjene drzavljanstva i sredjivanja pasosa kad si mogao pozvat npr Stefana Kovača ako inzistiras na igracu iz Super Lige Srbije koji je bio nas mladi reprezentativac, godinama 1 od najboljih igraca Cukarickog i evo sad je presao u Partizan. Znaci covjek je u najmanju ruku svih ovih godina na istom ako ne i vecem nivou od Ifeta koji tek zadnje 2 godine na nekom ozbiljnom nivou. Drugi neshvatljiv potez je sto se Zolotic ne zove(odmah da kazem da sam decka tek poceo pratit prosle godine kako treba), ali decko je 2 godine zaredom 1 od najboljih defanzivaca lige koja varira izmedju 5. i 6. Mjesta po kvalitetu u Evropi. Izmisljas Katica oko kojeg se isto moras maltretirat i kojem si bio od samog starta B opcija(okej, pokazao je momak da se treba ozbiljno racunat na njega), izmisljas Radeljica koji je isto mjenjao sportsko drzavljanstvo kao omladinac i jasno pokazao pravo lice. Sve bi to imalo smisla da oni igraju u jacim ligama ili ekipama od Zolotica, ali oni su u slabijim ligama i nivo kvaliteta igara im nije veci negoli njegov. Ovo sve spominjem iz razloga sto konstantno potenciraju pricu kako ce igrat najvece patriote a ustvari dovode likove koji tu dolaze radi cistog interesa u vidu transfera. Ne bi bio problem da imaju kvalitet veci od nekog koga vec imas ali oni su bare bare ili cak slabiji. Jos jedan totalno neshvatljiv potez u svemu ovome je sto nama godine prolaze a nikako da uigramo 2 stopera kako treba. Sanicanin skupio 20+ nastupa u prethodnim godinama a covjek vec zavrsio s reprezentacijom. Hadzikadunic isto ima preko 20 utakmica sad ce vjerovatno preselit na klupu jer su ovi pobogu bolji. Barisic se stavlja na B spisak, igra frajer istu ligu kao Katic(cinjenica jeste da nivo igara nije kao u Nikole) ali ne mozes sad odyebat momka koji je sve prosao kao omladinac kod nas i dosao tu odigrao 3 4 tekme a mogao je igrat sigurno i za mladu Hrvatsku u tom trenutku. Ne znam, moju podrsku imaju i svakako da ima pozitivnih stvari od nepozivanja Kovacevica, Cimirota, Civica, Gojkovica itd jer su pokazali da nemaju kvalitet ali neke stvari su bas iritirajuce u najmanju ruku
Koliko mi imamo selektora samo na ovom forumu, kakav Barba ta će on...
-
- Kontakt:
Ja mislim da nakon jos 1-2 utakmice kad im bude jasno da Demirovic nista ne moze sam uradit da ce tad gledat da mu nekog prizdruze. Pogotovo ako Tabakovic krene rešetat u Bundesligi onda ga nece moci drzat na klupi.Daduli je napisao/la: ↑23 avg 2024, 21:03To je tačno. Ali može igrati 3-4-1-2 ovako mu centralni vezni igraju ispred centralnih veznih i zadnjih veznih, a Demirovića možda baci na krilo ako bude igrao Džeko.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:21Covjek lijepo na pressici rekao da igra tu formaciju jer nema krila da igra neki drugi stil igre.Daduli je napisao/la: ↑23 avg 2024, 16:45
Nemam riječi , traži da sve reprezentacije igraju isti sistem (tu glupost je svojevremeno tražio Blaž Slišković kad je bio selektor), to će valjda biti ovaj 3-6-1 koji ni nama ne godi. Još je Lippi rekao da se formacija kreira na osnovu profila igrača kojima raspolažeš.
3-4-1-2 je logičnije: Vasilj- Ahmedhodžić, Katić (Hadžikadunić), Kolašinac- Dedić, Gigović, Krunić, Gazibegović- Hajradinović (Bašić)- Demirović, Džeko
Sa 3-6-1 neće zabit nikad, osim ako je cilj igrati sve utakmice 0:0 onda o.k.
Sa ovim kadrom koji imamo nama 3-5-2 najbolje lezi.
Trojac u odbrani (Seo, Katic, Anel) je nas najaci dio i mnoge dobre repke ce se namucit da ih probiju.
U sredini bi ja volio vidjet, Krunica, Gigovica i Basica. Dosta upitnika oko Krunica koji je u bas losoj formi ali nije nemoguce da vrati svoju formu iz Milana.
Ali otom potom, sad za sad je 3-6-1 dok se ne utvrdi da necemo tako puno prilika stvorit kamol golova dat.
Mislim da planira ovako nesto
Dedic-Anel-Katic-Seo-Gazi
Krunic-Benjo-Gigovic
Basic
Demirovic
Svaka čast. Potpisujem sve što si napisao.Sindikat12 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 11:04Ja mislim da nakon jos 1-2 utakmice kad im bude jasno da Demirovic nista ne moze sam uradit da ce tad gledat da mu nekog prizdruze. Pogotovo ako Tabakovic krene rešetat u Bundesligi onda ga nece moci drzat na klupi.Daduli je napisao/la: ↑23 avg 2024, 21:03To je tačno. Ali može igrati 3-4-1-2 ovako mu centralni vezni igraju ispred centralnih veznih i zadnjih veznih, a Demirovića možda baci na krilo ako bude igrao Džeko.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:21
Covjek lijepo na pressici rekao da igra tu formaciju jer nema krila da igra neki drugi stil igre.
3-4-1-2 je logičnije: Vasilj- Ahmedhodžić, Katić (Hadžikadunić), Kolašinac- Dedić, Gigović, Krunić, Gazibegović- Hajradinović (Bašić)- Demirović, Džeko
Sa 3-6-1 neće zabit nikad, osim ako je cilj igrati sve utakmice 0:0 onda o.k.
Sa ovim kadrom koji imamo nama 3-5-2 najbolje lezi.
Trojac u odbrani (Seo, Katic, Anel) je nas najaci dio i mnoge dobre repke ce se namucit da ih probiju.
U sredini bi ja volio vidjet, Krunica, Gigovica i Basica. Dosta upitnika oko Krunica koji je u bas losoj formi ali nije nemoguce da vrati svoju formu iz Milana.
Ali otom potom, sad za sad je 3-6-1 dok se ne utvrdi da necemo tako puno prilika stvorit kamol golova dat.
Mislim da planira ovako nesto
Dedic-Anel-Katic-Seo-Gazi
Krunic-Benjo-Gigovic
Basic
Demirovic
Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
Vasilj
Ahmedhodzic - Katic - Kolasinac
Dedic - Krunic(?) - Huseinbasic - Gigovic - Gazibegovic
Dzeko(C) Demirovic
Sta vam je ljudi, kakve postave bez babuke.. najvece je pitanje sredina terena, gdje vecina ne igra ili igra za osrednje cvajtase.. nadam se da ce se potruditi da im ove jake tekme budu motiv vise da se pokazu protiv najjacih.. Čitao sam na ovom forumu dosta polemike oko ove formacije, sto ne igramo sa krilima (cak je bilo i pitanje selektoru na pressu (?!??)), mislim da bi bilo samoubistvo izaci u tipa 4-3-3 protiv ovih zvijeri, posebno sto tih adkev. krila nemamo osima ako nisu nekad djeca od 16. ili amateri iz ceske i druge austrijske (NoDi
).. pored toga u ovoj postavci smo sasvim solidno izgledali i protiv Francuske dva puta, protiv Portugala i Ukrajine u gostima itd itd. .. pametnije je drzati se poznatog, nego srljati bespotrebno i onako su nam u ligi A sanse minimalne, s tim da smo tada imali selektore sa vise znanja i iskustva od Z. Bajramovica.. Sretno nam 
Dzeko(C) Demirovic
Sta vam je ljudi, kakve postave bez babuke.. najvece je pitanje sredina terena, gdje vecina ne igra ili igra za osrednje cvajtase.. nadam se da ce se potruditi da im ove jake tekme budu motiv vise da se pokazu protiv najjacih.. Čitao sam na ovom forumu dosta polemike oko ove formacije, sto ne igramo sa krilima (cak je bilo i pitanje selektoru na pressu (?!??)), mislim da bi bilo samoubistvo izaci u tipa 4-3-3 protiv ovih zvijeri, posebno sto tih adkev. krila nemamo osima ako nisu nekad djeca od 16. ili amateri iz ceske i druge austrijske (NoDi

https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz
🔴⚪️⚜️
🔴⚪️⚜️
Ja se ne sjećam kad su Džeko i Demirović dali go u reprezentaciji zadnji put. Tabaković nije dobio nešto puno prilike. Efikasniji je Nemanja Bilbija bio od sve trojice.
Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
Bilbija sa 0 golova za reprezentaciju efikasniji od Dzeke i Demirovica...

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Nadam se da si upravu u vezi ovog za 3-5-2capdevila5 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 15:10Vasilj
Dzeko(C) Demirovic
Sta vam je ljudi, kakve postave bez babuke.. najvece je pitanje sredina terena, gdje vecina ne igra ili igra za osrednje cvajtase.. nadam se da ce se potruditi da im ove jake tekme budu motiv vise da se pokazu protiv najjacih.. Čitao sam na ovom forumu dosta polemike oko ove formacije, sto ne igramo sa krilima (cak je bilo i pitanje selektoru na pressu (?!??)), mislim da bi bilo samoubistvo izaci u tipa 4-3-3 protiv ovih zvijeri, posebno sto tih adkev. krila nemamo osima ako nisu nekad djeca od 16. ili amateri iz ceske i druge austrijske (NoDi).. pored toga u ovoj postavci smo sasvim solidno izgledali i protiv Francuske dva puta, protiv Portugala i Ukrajine u gostima itd itd. .. pametnije je drzati se poznatog, nego srljati bespotrebno i onako su nam u ligi A sanse minimalne, s tim da smo tada imali selektore sa vise znanja i iskustva od Z. Bajramovica.. Sretno nam
![]()
Bilbija nije sa 0 golova za reprezentaciju (nebitno protiv koga ih je dao), malo pogledaj. Razumijem da ti nije drag, da misliš da su ova trojica bolji (ne kažem da mislim suprotno), i da su u jačim klubovima ili ligama. De prvo iščitaj pa onda piši. Mislim da bi trebao obrisati svoj post .19vendetta87 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:06Bilbija sa 0 golova za reprezentaciju efikasniji od Dzeke i Demirovica...![]()
Al evo - u toj utakmici je Džeko takođe dao go, Bilbija mu asistirao.
Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
Ima asistenciju protiv velesile LihtenštajnaDaduli je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:10Bilbija nije sa 0 golova za reprezentaciju (nebitno protiv koga ih je dao), malo pogledaj. Razumijem da ti nije drag, da misliš da su ova trojica bolji (ne kažem da mislim suprotno), i da su u jačim klubovima ili ligama. De prvo iščitaj pa onda piši. Mislim da bi trebao obrisati svoj post .19vendetta87 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:06Bilbija sa 0 golova za reprezentaciju efikasniji od Dzeke i Demirovica...![]()
Al evo - u toj utakmici je Džeko takođe dao go, Bilbija mu asistirao.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Nagledali smo se Kolašinca na lijevom beku sa 4 pozadi - ko srna na ledu, ni na nebu ni zemlji.. Stevanovic desno, nije kvalitet za A tim, sem par blijeskova kao onaj u Kazahstanu.. nadalje Demirović lijevo krilo, što je opet ok jer je igrao to u klubu ponekad, ali vidis ga na spicu sta radi, neuporedivo korisniji posebno sa još jednim u paru. Tu se slažem sa konstatacijom od gore da je Tabakovic dobio premalo minuta, ili on ili Edin meni licno je svejedno, mislim da su kompaktibilni sa jos jednim pored sebe koji napada dubinu jer su oni target men-i koji mogu zadrzati loptu i otvoriti napad.. Moj najveći razlog za je što većina momaka igra u toj postavci i igra dobro, npr. vec pomenuti Seo je lijevi stoper u Atalanti, Anel i ALB su desni u Shefieldu i Baselu, Dennis je bio centralni u Mallorci sasvim ok partije pruzao, ovi austrijanci po strani vrlo prodorni, dolaze u zadnju treci kao krila ponajvise Dedic itd.. ma siroka tema, to je samo moje misljenje ne da mi se dalje pisatiRosicVildan je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:07Nadam se da si upravu u vezi ovog za 3-5-2capdevila5 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 15:10Vasilj
Dzeko(C) Demirovic
Sta vam je ljudi, kakve postave bez babuke.. najvece je pitanje sredina terena, gdje vecina ne igra ili igra za osrednje cvajtase.. nadam se da ce se potruditi da im ove jake tekme budu motiv vise da se pokazu protiv najjacih.. Čitao sam na ovom forumu dosta polemike oko ove formacije, sto ne igramo sa krilima (cak je bilo i pitanje selektoru na pressu (?!??)), mislim da bi bilo samoubistvo izaci u tipa 4-3-3 protiv ovih zvijeri, posebno sto tih adkev. krila nemamo osima ako nisu nekad djeca od 16. ili amateri iz ceske i druge austrijske (NoDi).. pored toga u ovoj postavci smo sasvim solidno izgledali i protiv Francuske dva puta, protiv Portugala i Ukrajine u gostima itd itd. .. pametnije je drzati se poznatog, nego srljati bespotrebno i onako su nam u ligi A sanse minimalne, s tim da smo tada imali selektore sa vise znanja i iskustva od Z. Bajramovica.. Sretno nam
![]()

https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz
🔴⚪️⚜️
🔴⚪️⚜️
Demirović nema ni to. I Demirović i Džeko su igrali u toj utakmici pa Demirović nema ni go ni asistenciju protiv velesile Lihtenštajna , a Džeko ne bi ni dao go protiv velesile Lihtenštajna da mu nije Bilbija asistirao.19vendetta87 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:34Ima asistenciju protiv velesile LihtenštajnaDaduli je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:10Bilbija nije sa 0 golova za reprezentaciju (nebitno protiv koga ih je dao), malo pogledaj. Razumijem da ti nije drag, da misliš da su ova trojica bolji (ne kažem da mislim suprotno), i da su u jačim klubovima ili ligama. De prvo iščitaj pa onda piši. Mislim da bi trebao obrisati svoj post .19vendetta87 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 16:06
Bilbija sa 0 golova za reprezentaciju efikasniji od Dzeke i Demirovica...![]()
Al evo - u toj utakmici je Džeko takođe dao go, Bilbija mu asistirao.![]()
gospodine Vegeta ako ne vjerujete dođite da se uvjerite a do tada ne širite negativnosti.
Glory Glory Man United
Po svemu dosad prikazanom od starta sezone Huseinbasic i Basic trebaju igrat u 1. Postavi u septembarskom okupljanju. U najboljem su momentu i za razliku od Tahirovica, Gigovica, Krunica i Sarica su standardni u svojim klubovima dok ce ovi maltene bez takmicarske utakmice doci na okupljanje
Gledda li Muftica Casillas za Hadzikica
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Gleda li penzionera Bicakcica 17 golova primili u ove cetiri utakmice
Huseinbasic i ovi iz Kolna ga bacaju ko na veleslalomu
Bicakcic, Mujakic, Piric, Hadzikic, Hajradinovic, Saric, Djakovac, Burnic su eventualni visak za prosperitet repke
Huseinbasic i ovi iz Kolna ga bacaju ko na veleslalomu
Bicakcic, Mujakic, Piric, Hadzikic, Hajradinovic, Saric, Djakovac, Burnic su eventualni visak za prosperitet repke
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Glory Glory Man United
Steta za ovu situaciju u Srbiji bojim se da cemo definitvno izgubiti Bazdara ,a bogami i za Kahvica me strah..U ponedeljak salje Piksi nova 3 poziva napadacima
Inace sto se tice odbrane bespotrebno je nabaco Barbarez 10 igraca ocito po ovim Evropskim utakmicama da su Radeljic Mujakic i Djakovac tanki
Inace sto se tice odbrane bespotrebno je nabaco Barbarez 10 igraca ocito po ovim Evropskim utakmicama da su Radeljic Mujakic i Djakovac tanki
Bicakcic je okej za klupe ali ako ga Barbarez stavi u prvih 11 onda stvarno nemam rijeci.
Valjda nece, svakako je silom prilika igrao obe utakmice. Prvu desnog beka umjesto Dedica koji je bio povrijedjen a drugu umjesto Radeljica. Ahmedhodzic i Katic su sigurni starteri izgleda
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.