Zasto sutimo?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Arnelinho
Kontakt:

Re: Zasto sutimo?

Post Postao/la Arnelinho » 03 apr 2011, 00:17

spielführer_21 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Necu puno da duljim al' u BiH ce biti bolje onda kada sami "muslimani" zamjene svoju nacionalnu odrednicu sa Bosnjaci...mada sam ja jos radikalniji, pa nisam ni to nego sam Bosanac :D ...nisam ni musliman...ako vas zanima, a trebao bih bit' jbg jbu me ove odrednice, pa da ne pogrijesim, necu nikom da se zamjerim :D
I drugo, BiH ce biti bolje onda kad ljudi shvate vaznost knjige i pocnu uciti, nema veze sto neko ima 50 ili 20 godina, procitati knjigu je neprocjenjivo iskustvo...
Kad prestane narod biti inertan pa prestanu kukat, vec se borit sa zivotom...ako treba i makijavelisticki ("Cilj ne bira sredstvo")...kad shvate da mogu puno, samo da se moraju oslanjati na mozak i svoj trud a ne na druge i na foteljase,onda ce Bosni biti dobro, jer nacionalizam je posljedica gradjanskog nezadovoljstva socialnim statusom.....koje sto radi ljudske pohlepe, sto radi oholosti ,neukosti i manipuliranja prerasta u sovinizam, kakav i imamo danas.
Ukratko,laicki i jednostavnije...kad narod ima narod je zadovoljan,kad je zadovoljan nema nacionalizma, kad nema nacionalizma drzava napreduje, kad drzava napreduje svima je dobro. ;)
Ja sam gotovo izgubio nadu da se možemo kao narod promjeniti. Jbga, to je jednostavno mentalitet, a da se može mijenjati onda ne bi bilo mentaliteta :mrgreen:
Ja sam sto puta pozivao da se organiziramo lagano počevši od ovog foruma, pa da nešto pokušamo napraviti, ali džaba..
Hm...ujedinimo se?
Imat cemo dosta tema za razgovor?
I sam nesto vrzlam al' u praksi, u Asocijaciji mladih SDA :D Vise cu ti reci privatnom porukom ako zelis, da ne spamam...al nisam jedini, vidim :D
Zelis moj mail? :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 apr 2011, 00:24

Arnelinho je napisao/la: Hm...ujedinimo se?
Imat cemo dosta tema za razgovor?
I sam nesto vrzlam al' u praksi, u Asocijaciji mladih SDA :D Vise cu ti reci privatnom porukom ako zelis, da ne spamam...al nisam jedini, vidim :D
Zelis moj mail? :D
Može, pošalji na pp.. Al' brate kud ćeš u Narod zna bilo bi mi draže da si u oba HDZ-a :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 03 apr 2011, 00:29

Zasto sutimo ?

Zasto da progovorimo ? Neka ode gamad u 3 lijepe gdje im je i mjesto. Ovo cekam 3 godine.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 03 apr 2011, 00:32

Arnelinho je napisao/la: Ukratko,laicki i jednostavnije...kad narod ima narod je zadovoljan,kad je zadovoljan nema nacionalizma, kad nema nacionalizma drzava napreduje, kad drzava napreduje svima je dobro. ;)
Kad je svima dobro,onda se nadje neka budaletina (traktoras) da napravi problemcic ,pa se krene sve ispocetka:nemiri,rat,bijeda,nezadovoljstvo,letargija i tako sve u krug.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 apr 2011, 00:45

Pasodzigera je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Ukratko,laicki i jednostavnije...kad narod ima narod je zadovoljan,kad je zadovoljan nema nacionalizma, kad nema nacionalizma drzava napreduje, kad drzava napreduje svima je dobro. ;)
Kad je svima dobro,onda se nadje neka budaletina (traktoras) da napravi problemcic ,pa se krene sve ispocetka:nemiri,rat,bijeda,nezadovoljstvo,letargija i tako sve u krug.
Kad je svima dobro, onda imas Svicarsku,Belgiju,SAD...i mnoge druge...medjutim kad su ljudi gladni imas jad poput svih postsovjetskih republika,balkana,Albanije,novih primjera, Egipta,Libije itd...Palestine...itd
Nadji mi takav primjer?
U Njemackoj ,npr, je skoro pa svejedno svejedno dal' se ti bogatis zakonito ili ne(iz perspektive obicnih gradjana),jer i oni imaju...a ovde se u svakog milionera upre prstom(generaliziram malo, al' otprilike je tako).
spielführer_21 je napisao/la:Može, pošalji na pp.. Al' brate kud ćeš u Narod zna bilo bi mi draže da si u oba HDZ-a :mrgreen:
Ujutro,sad idem na spavanje :)
Jbg...Alijina stranka,ovo ono :mrgreen: I ja nasjeo :mrgreen: Salim se...poprilicno brojna grupa mladih u mojoj opcini porijekla je u SDA pa imam priliku da (kad mogu) pricam o svemu i svacem a da se moj glas cuje :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 apr 2011, 18:19

Arnelinho je napisao/la:
Pasodzigera je napisao/la:
Kad je svima dobro, onda imas Svicarsku,Belgiju,SAD...i mnoge druge...medjutim kad su ljudi gladni imas jad poput svih postsovjetskih republika,balkana,Albanije,novih primjera, Egipta,Libije itd...Palestine...itd
Nadji mi takav primjer?
U Njemackoj ,npr, je skoro pa svejedno svejedno dal' se ti bogatis zakonito ili ne(iz perspektive obicnih gradjana),jer i oni imaju...a ovde se u svakog milionera upre prstom(generaliziram malo, al' otprilike je tako).
spielführer_21 je napisao/la:Može, pošalji na pp.. Al' brate kud ćeš u Narod zna bilo bi mi draže da si u oba HDZ-a :mrgreen:
Ujutro,sad idem na spavanje :)
Jbg...Alijina stranka,ovo ono :mrgreen: I ja nasjeo :mrgreen: Salim se...poprilicno brojna grupa mladih u mojoj opcini porijekla je u SDA pa imam priliku da (kad mogu) pricam o svemu i svacem a da se moj glas cuje :D
A malo je takvih ljudi u poltiici koji žele nešto da promjene iskreno za mene svako ko je u stranci predstavlja šljam(nemoj se uvrijedit)ali tako ih predstavljaju vođe :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 apr 2011, 22:12

LBJ MVP je napisao/la:A malo je takvih ljudi u poltiici koji žele nešto da promjene iskreno za mene svako ko je u stranci predstavlja šljam(nemoj se uvrijedit)ali tako ih predstavljaju vođe :)
Potpis ti je za peticu :D
Svaka cast. Ozbiljno.
Ma ne, necu se uvrijediti jok, daleko od tog. Svjestan sam sta o tome ljudi misle. Imam priliku da zavrsim fakultet, dobijem siguran stalan posao i zivim rahat mirnim zivotom, ponekad ćaleta i nasikiram zbog ovog mog upletanja u politiku...kao Bosnu nije moguce promijenit u tom smislu .
Naravno da ju je moguce, moguce ju je uciniti najprosperitetnijom drzavom na Balkanu , mozda i sire. Imamo , jednostavno, takve kapacitete.
Zasto to mislim?
1. Imamo li brda, sume, doline, potoke/rijeke/jezera, imamo li njive ,pasnjake? Idealne uslove za poljoprivredu. Ali, na poljoprivredi ne moze sloniti ekonomija drzave. Jednostavno to je tako. Proizvoditi za svoje potrebe i tu sve zastaje, jer izvoziti bi bilo pogubno:
a. SAD,Ukrajina i neke zemlje razvijenog zapada Europe bi nas ubile konkurencijom.
b.Geografski polozaj BiH nije takav da ,relativno, jeftine proizvode moze izvoziti-zatvorenost granicama triju zemlaja (CG,Srbija i Hrvatska)
2.Imamo rudnik zlata, uglja, srebra, olova itd. sve su to rude koje obradjivanjem mogu dati visok profit. Naravno za njih je potrebna tehnologija i radna snaga(prije svega ovo zadnje-dakle zaposlenost).
3.Imamo naftu...koju bi trebali u kakvoj takvoj mjeri, ako je i pod kakvim uslovima ekonomski isplativo, crpat i rafinirat.
4. Imamo piramidu, ostale znacajne kulturno-historijske objekte. Za ljetni odn morski turizam se ne mozemo boriti sa Hrvatima,zbog kapaciteta mora, al' u ovom segmentu kulturno-histirjskog turizma smo daleko nadmocniji u odnosu do svih. Pa i dalje na Eurosportu katkad vidim "Dubrovnik","Croatia",a haj nadji kakav Bobovac, Visoko, Bas carsiju, Plave vode, Slapove u Jajcu na kakvoj reklami stranih tv kuca? Malo morgen.
Eto, vidis, i tu ne koristimo puni potencial.
Moja nekadasnja profesorica Njemackog jezika ,iz srednjoskolskih dana,koja je inace prosla svijeta od Kopakabane do Tajvana je rekla "Najbolja nova godina koju je slavila je bila u Sarajevu, ima nekakav poseban miris"...pri tome je djeci u razredu rekla da idu u Sarajevo, ako vec ne znaju gdje. Vidis?!
5. Fale nam putevi. To nam najvise od svega fali. Od Kladnja do Sarajeva trebas 2-2,5 sata, od Kladnja do Tuzle slicno, a realno ,da imamo autoputeve bi vremenski interval u kojem bi prelazili te razdalje bio bar 60% manje.

Problemi Bosne i Hercegovine?!
Politika i nacionalizam.
Ljudi trebaju da shvate da mi zivimo u tzv. transnacionalnom vremenu, izoblikovala se je nekakva svjetska elita, sto aristokracija (zapad) sto oligarhija (istok) i oni upravljaju svijetom , pri tom i oni sami nemaju vremena ni volje(a i neceg drugog) da se opredjeljuju za domoljublje.
Trebamo znanja.
Znanje se stice na dva nacina.
Uzgajanjem domaceg i uvozom.
Nekad smo uvozili Cehe, posebno izrazeno je bilo u muzickoj umjetnosti i historiografiji-pr. Ćiro Truhlka,ako se ne varam?!
Znanje se stice iskustvom. Dok je covjek mlad, moze i porgijesiti, ali ce se iz greske nauciti, pri tom ima vremena da je popravi. Kad ostari, onda si samo limitirani starac koji moze decke koji su nezreli uciti necemu, jer sam uciti ne umijes vise.
Nacionalizam?!
Nacionalizam, po definiciji nije nuzno zlo, ali je trasirani put koji vodi u zlo, kada i predje u zlo onda postaje sovinizam.
Dakle, mi imamo sovinizam. Sovinizam je posljedica izgladnijelosti, bijede, jada i cemera. Javio se u Njemackoj, dolaskom Hitlera na vlast. Zamislite, Hitlera je na vlas postavio liberalni kancelar Hidenburg.1933 godine ako se ne varam?

U to doba Njemacka je bila u socialnoj i ekonomskoj krizi. Hitler je bio takva osoba da je svojim stavom znao ubijediti narod da govori istinu, imao je karizmu, bio je pohlepan i bio dobar govornik.
Podsjeca na Dodika? Silajdzica? Pomalo.

Ova dvojca ,potonjih, su nepismena pa ne znaju napisati knjigu kakva je Mein Kampf, o kojoj imam samo rijeci
hvale, jer djelo je u osnovi fantastticno, jako dobro je shvatio gdje su razlozi krize.

Ono sto ustrajno tvrdim, je da se narod nahrani ,obuce, da se im posao pa nece ni biti ovakvih nacionalnih ispada.

Kad ce Dodik izgubiti moc?
Onog trenutka kad mu karizma opadne, a to ce biti onog trenutka kad ga prestanu mrziti, jer ta mrznja je uzrok afiniteta naroda prema njemu.

Mi imamo 3 konsti. naroda, 3 uradne vjere, mnostvo ostalih vjera itd.?!
Vjera ne smije biti problem, medjureligijska tolerancija se stice obrazovanjem i otvaranjem sebe kao pojedinca prema svijetu i drugima.
Dalje, Srbi , Hrvati ,Bosnjaci?
Jednostavno, ljudi se(sami) dijele :
-prema interesu
-naciji
-vjeri
(problemi Bosne i Hercegovine)i...
-drugim karekteristikama

Ukoliko zadovoljimo ovu prvu, da imaju interes biti Bosanci, svaki Bosanski srb ili hrvat nikad ne bi imao razloga ne biti Bosanac.

Zemlja je naizda bila motiv vezanja nekog za neko "pleme" ,"drzavu" u srednjem dobu, danas je sva sustina svijeta sukob interesa i nista drugo.

Evo vidis i sam da su nase negativne strane proizvod nasih duhovnih i filozofskih ubjedjena,a pozitivne osobine nasa praksa i nasa realnost.

A za vodje...vodje su samo odraz stanja nase sredine u kojoj zivimo.Ja , kad bih uspio, radio bih to iz drugih motiva. Jer sam i sam dijete Bosne i neko ko je svremena na vrijeme znao i sam da zapomaze, sto nam nije bolje.
Bice bolje, samo u se i u svoje kljuse. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 apr 2011, 23:26

Nacionalizam je nažalost glavni problem

"Al nema ratne nevjere sto moze unistit temelje,

onaj korjen kuce u kojem su nase duse,

onu burmu i lanac sto u temelj baci bosanac.

kad kucu pravi u temelj dio sebe stavi!

Srusi do temelja ne ide!

Temelj, on ce ostat vjecan ko Sava..."
[youtube][/youtube]
I ja se nadam da ima više takvih ljudi i u ostalim strankama :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 03 apr 2011, 23:36

Da Srbin iz Banja Luke ima posao i dnevnicu od 50 KM u Bihacu,a isti taj posao u BL za 25 KM, sta mislite bi li on ostao tamo samo radi ljubavi prema Miletu i RS-u ? :mrgreen:
Manje price,vise rada i pameti kad stavljas X na izbornim listama. ;)

Kazu,malog Bosanca u skoli uce:'Nasa zemlja je bogata,imamo brda,planine,rijeke,piramide,p.materine...'
A malom Japancu govore:'Mi smo siromasni i zato moramo raditi da bi uspjeli.' 8-)

on topic: Sutimo zato sto smo zahebali u oktobru. :lol:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 apr 2011, 23:43

Johnyx95 je napisao/la:Da Srbin iz Banja Luke ima posao i dnevnicu od 50 KM u Bihacu,a isti taj posao u BL za 25 KM, sta mislite bi li on ostao tamo samo radi ljubavi prema Miletu i RS-u ? :mrgreen:

Kazu,malog Bosanca u skoli uce:'Nasa zemlja je bogata,imamo brda,planine,rijeke,piramide,p.materine...'
A malom Japancu govore:'Mi smo siromasni i zato moramo raditi da bi uspjeli.' 8-)

Uz dozu humora sve lijepo i kratko objašnjeno.. I sve je gola istina. Još jedan oktobar u nizu smo zahebali, sljedeći će ubrzo izgleda... Pamet u vugla..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 04 apr 2011, 07:18

Johnyx95 je napisao/la:Da Srbin iz Banja Luke ima posao i dnevnicu od 50 KM u Bihacu,a isti taj posao u BL za 25 KM, sta mislite bi li on ostao tamo samo radi ljubavi prema Miletu i RS-u ? :mrgreen:

Uh...daleko od bogate, ta nismo Emirat :lol:
Al' imamo dovoljno za sebe,i mozemo proizvoditi da nama bude dobro. 4 miliona nas je, nije nas k'o Kineza, treba svak' da zna kad ko legne u kuci bez placenih racuna ili da nije vecer'o.I onaj iz Tuzle za Bišćana i Bišćan za Mostarca itn.Pretjerao sam al' tu je to. :D
I onaj gore Banjalucan siguran sam da bi radio za 50 Km , cizma glavu cuva jbt ga :D
Oktobar? :D
Hajmo sad u junu u oktobarsku revoluciju? :lol:
Kalendar cemo prilagodjavat k'o i komunisti :lol: :D
LBJ MVP je napisao/la:I ja se nadam da ima više takvih ljudi i u ostalim strankama :mrgreen:
Znas onu Neletovu "Kratak je put za nevaljalog sina od kocke i vina do kralja kokaina" :mrgreen:
LBJ MVP je napisao/la:Nacionalizam je nažalost glavni problem
Da se editujem:Ja rekoh, obezbijediti ljudima posao(u nasem primjeru ljudi moraju ljudima obezbjediti takvo sto) ,redovne plate ,tople obroke, sve dr sto ih slijeduje u firmama, penziono i zdravstveno osiguranje, dat im krov i siguran sam da bi i nacionalizam nestao.
Da imamo puteve mi kao drzava i sa ovom garniturom serpa na celu bi napredovali puno brze, aj jbg. :roll:

ps.Nadam se da ce nam nogomet donijet na celo naseg Osima (mada sam pitar, al' nemaju ni pitari takvog kvalitetnog radnika kao sto je Ivica Osim, mada covjeka godine satrase, al jos uvijek ulaze napore da nam pomogne) 8-)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 apr 2011, 20:21

Postao sam isti text na temi "Nogometni savez", ali 8-9 sati nisam dobio ni jedan jedini odgovor. Evo i ovdje ću kopirati isto, pa da vidim šta mislite ili samo palamudite po forumu, a ovamo vas boli q za sve..

Ovako: Sa savezom je bilo što je bilo, razglabali smo ovdje ko je kriv ko nije i ostalo.. Međutim, moramo se složiti da dosadašnji savez nije uradio ništa na boljitku nogometa u BiH već ga je samo unazadio- da se blago izrazim.
Spletom okolnosti sad imamo kakve- takve šanse da dobijemo bolji savez i to treba iskoristiti. Ali problem je što već 6 dana niko ništa ne poduzima (osim rijetkih kao npr. u Sanskom Mostu), već sve čekamo da drugi nešto urade za nas.

Ono što ja predlažem je da napokon s nekom svrhom počnemo koristiti ovaj forum (koji već polako propada), ostale socijalne mreže, ali i naše pravo da "podignemo glas", demokratsku slobodu da djelujemo. Možemo se organizirati i uraditi ili bar pokušati uraditi nešto pozitivno u ovoj situaciji.
Ovaj forum ima preko 10000 registriranih korisnika, nije malo jbga- kad razmislim, ovdje je jezgro bh. nogometne javnosti.

Možemo na mnogo načina djelovati, a neke od tih načina sam naveo ranije:
Zašto se ne bi udružili putem društvenih mreže, organizirali mirne proteste i šetnje? Animirali javnost?
Zašto u budućim mjesecima i sve dok suspenzija bude trajala ne podržimo naše klubove više nego ikad? Zašto sve navijačke grupe ne naprave identične poruke UEFI i FIFI i tako zajedno pokažemo šta želimo?
Zašto ne kontaktiramo naše nogometne legende da se svi uključe u lobiranje kod UEFE? Zašto putem medija ne izvršimo pritisak na iste da nam pomognu u borbi za spas bh.nogometa?

Imam mnogo detaljniji plan, ali ne želim ga iznositi sad. Samo želim vidjeti šta mislite o ovom, koji su vaši prijedlozi, podržavate li ovakvo nešto i želite li se aktivno uključiti?

Trebamo što brže djelovati jer vrijeme ističe...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 apr 2011, 23:24

spielführer_21 je napisao/la:Postao sam isti text na temi "Nogometni savez", ali 8-9 sati nisam dobio ni jedan jedini odgovor. Evo i ovdje ću kopirati isto, pa da vidim šta mislite ili samo palamudite po forumu, a ovamo vas boli q za sve..

Ovako: Sa savezom je bilo što je bilo, razglabali smo ovdje ko je kriv ko nije i ostalo.. Međutim, moramo se složiti da dosadašnji savez nije uradio ništa na boljitku nogometa u BiH već ga je samo unazadio- da se blago izrazim.
Spletom okolnosti sad imamo kakve- takve šanse da dobijemo bolji savez i to treba iskoristiti. Ali problem je što već 6 dana niko ništa ne poduzima (osim rijetkih kao npr. u Sanskom Mostu), već sve čekamo da drugi nešto urade za nas.

Ono što ja predlažem je da napokon s nekom svrhom počnemo koristiti ovaj forum (koji već polako propada), ostale socijalne mreže, ali i naše pravo da "podignemo glas", demokratsku slobodu da djelujemo. Možemo se organizirati i uraditi ili bar pokušati uraditi nešto pozitivno u ovoj situaciji.
Ovaj forum ima preko 10000 registriranih korisnika, nije malo jbga- kad razmislim, ovdje je jezgro bh. nogometne javnosti.

Možemo na mnogo načina djelovati, a neke od tih načina sam naveo ranije:
Zašto se ne bi udružili putem društvenih mreže, organizirali mirne proteste i šetnje? Animirali javnost?
Zašto u budućim mjesecima i sve dok suspenzija bude trajala ne podržimo naše klubove više nego ikad? Zašto sve navijačke grupe ne naprave identične poruke UEFI i FIFI i tako zajedno pokažemo šta želimo?
Zašto ne kontaktiramo naše nogometne legende da se svi uključe u lobiranje kod UEFE? Zašto putem medija ne izvršimo pritisak na iste da nam pomognu u borbi za spas bh.nogometa?

Imam mnogo detaljniji plan, ali ne želim ga iznositi sad. Samo želim vidjeti šta mislite o ovom, koji su vaši prijedlozi, podržavate li ovakvo nešto i želite li se aktivno uključiti?

Trebamo što brže djelovati jer vrijeme ističe...
Ima tu još dosta foruma bilo bi dobro nešto napravit,ali opet meni sport nije glavni problem politika koči i sport i sve moramo sasjeć korov u korijenu
Sve poskupljuje pa sve neki porezi još će bit porez na zrak.Plate sve manje niko ne ulaže u obrazovanje,kulturu,sport,industriju,poljoprivredu.... i ode sve u pm

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 apr 2011, 23:33

LBJ MVP je napisao/la: Ima tu još dosta foruma bilo bi dobro nešto napravit,ali opet meni sport nije glavni problem politika koči i sport i sve moramo sasjeć korov u korijenu
Sve poskupljuje pa sve neki porezi još će bit porez na zrak.Plate sve manje niko ne ulaže u obrazovanje,kulturu,sport,industriju,poljoprivredu.... i ode sve u pm
Svakako si u pravu za politiku, ali od nečega moramo početi. Ako ovo uspije, a i ako ne uspije možemo preusmjeriti energiju na druge frontove.. Ali kako niko ovdje neće pokušati ništa što se tiče nogometa, neće ni što se tiče politike. Evo ti si prvi koji je uopšte odgovorio na ove postove, a na drugoj temi isti post stoji već desetak sati, a ovamo se svi lafo bune :oops:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 apr 2011, 23:46

spielführer_21 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Ima tu još dosta foruma bilo bi dobro nešto napravit,ali opet meni sport nije glavni problem politika koči i sport i sve moramo sasjeć korov u korijenu
Svakako si u pravu za politiku, ali od nečega moramo početi. Ako ovo uspije, a i ako ne uspije možemo preusmjeriti energiju na druge frontove.. Ali kako niko ovdje neće pokušati ništa što se tiče nogometa, neće ni što se tiče politike. Evo ti si prvi koji je uopšte odgovorio na ove postove, a na drugoj temi isti post stoji već desetak sati, a ovamo se svi lafo bune :oops:
Ma nije u nas nešto nogomet(a nit fudbal da se razumijemo :mrgreen: ) popularan.Stadioni zjape prazni ima ljudi koji uživaju kod kuće i gledaju strane lige,ali i tih je sve manje.Šta ćemo kad Sarajevo,Željo i Borac (3 najjače ekipe u ligi iz 2 grada koji zajedno imaju milion stanovnika)zajedno ne bi sa svojom prosječnom posjetom ne imaju 15000 nisam siguran,ali ne vjerujem da je preko.
Sve manje omladine trenira ili se bavi sportom barem da igraju picigena ponekad

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 07 apr 2011, 23:51

LBJ MVP je napisao/la: Ma nije u nas nešto nogomet(a nit fudbal da se razumijemo :mrgreen: ) popularan.Stadioni zjape prazni ima ljudi koji uživaju kod kuće i gledaju strane lige,ali i tih je sve manje.Šta ćemo kad Sarajevo,Željo i Borac (3 najjače ekipe u ligi iz 2 grada koji zajedno imaju milion stanovnika)zajedno ne bi sa svojom prosječnom posjetom ne imaju 15000 nisam siguran,ali ne vjerujem da je preko.
Sve manje omladine trenira ili se bavi sportom barem da igraju picigena ponekad
Kod nas je nogobal :mrgreen: i te kako popularan, ali posjete nema na stadionu zbog očajnih igara i za to je kriv najviše savez. Sad imamo šansu da dođu bolji ljudi na čelo saveza, ali boli nas q, niko da digne glas. A ako dođu isti ili gori, onda ćemo opet "savez napolje" i tako to..

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 09 apr 2011, 13:05

14 GROBARA BH FUDBALA

Sulejman Čolaković, predsjednik

Čovjek kamenog lica i nepouzdane riječi, osoba kojoj iskrenost nije najjača vrlina. Poznat i po izjavi da je sudija utakmice Portugal - BiH zaslužio batine, za koju je poslije, u strahu od UEFA-ine odmazde, rekao da je izmišljena. Neprikosnoveni je vladar zeničkog fudbala zbog jednostavnog razloga - što je one koji su ga birali, štedio plaćanja kotizacije. Kao ekonomist, ali ne i diplomirani, radio je u računovodstvu Željezare, a neusvajanje statuta pretvorilo ga je od običnog penzionera u - fudbalskog suspenzionera.

Bogdan Čeko, potpredsjednik

O Čeki se ne zna baš mnogo. Iako je ostavljao dojam mirnog, tihog i staloženog čovjeka, biznismen iz Lukavice nije nas jednom iznenadio notornim lažima. Na jednoj od sjednica Izvršnog odbora postavio je ultimatum: "Ili Kodro ili ja", a poslije se novinarima hvalio kako je, navodno, svoj mandat ponudio na raspolaganje kao visokomoralni čin.

Drugom je prilikom, također na sjednici Odbora, ničim izazvan počeo govoriti kako nije potpisao odluku u kojoj NSBiH Munibu Ušanoviću dodjeljuje novac za odbranu pred Sudom BiH da bi mu potom pred nos stavili tu istu odluku s njegovim potpisom.

Čeko je poznat po izjavi kako je on sa kolegama iz Unioninvesta najzaslužniji za izgradnju sjeverne tribine stadiona Grbavica prije rata.

Mensud Bašić

Uglavnom je bio protiv usvajanja statuta NSBiH sve dok mu klub koji predstavlja - Sarajevo, nije naložio da glasa za. S obzirom na to da je predstavnik najmnogoljudnijeg i najjačeg kantona u državi, od njegovog angažmana u Izvršnom odboru očekivalo se mnogo više pa je, valjda, i zato nedavno doživio poraz od Jusufa Pušine.

Mirsad Ibrišimbegović

Arhitekt iz Travnika. Ako ćemo o sudijama i lobiju u sudijskoj organizaciji, uz Dominkovića, jedan je od najjačih ljudi u državi. Obavljao je sve moguće funkcije kojih se dočepao, od kantonalnih do državnih, a istim putem poslao je i brata Mesuda i sina Senada.

Presretni je dobitnik na internoj kladionici kada su čelnici Saveza, novinari i još poneko prije nekoliko godina pogađali rezultat utakmice Rumunija - Bosna i Hercegovina (2:0) pa je naš poraz utolio u mirisu osvojenog novca. Osumnjičen je za nelegalne radnje na Vlašiću, piše Dnevni avaz.
Muhidin Raščić

Iako Goražde nikada nije imalo premijerligaša, Raščić je skoro standardan član Izvršnog odbora. O ovom dužnosniku, poznatom po neizostavnoj čačkalici između zuba, koju nije vadio čak ni u društvu najuglednijih predstavnika drugih saveza, pričalo se da ima zanimljiv hobi - prodaju utakmica Goražda za 10.000 KM. Ipak, suze u njegovim očima nakon odbijanja Skupštine NSBiH da usvoji statut kažu da nije baš u potpunosti čovjek bez duše i da mu je, pa makar i u dlačici u nosu, stalo do BiH.

Ivan Perić

Policajac iz Livna o kojem se skoro ništa ne zna. Anonimus i u biznisu i u politici, a u nogometu naročito. Na pitanje zašto je u Izvršnom odboru NSBiH, teško da postoji odgovarajući odgovor. Njegovo prisustvo bilo bi opravdano samo ako bi, shodno svom poslu, pohapsio svoje kolege.

Miroslav Ćorić

Jedan od onih kojima se bavi Tužilaštvo. Dok je bio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, zapao je u skandal s naručivanjem automobila za policijske potrebe zbog čega su ga optužili za zloupotrebu položaja. Navodno je oštetio budžet za osam miliona KM. Iako je proces u toku, Ćorić je uredno obavljao dužnost u NSBiH, uredno ga uništavajući s kolegama.

Ranko Cvijić

Navodno, jedan od onih koji se u Banjoj Luci pitaju za nešto. Dok je bio direktor Rudnika Ljubija onemogućio je postavljanje ploče za 353 žrtve zatočenika prijedorskih logora. Nogometni pedigre mu je nepoznat pa bi se trebao držati dalje od njega, tim prije što ima unosan posao profesora na fakultetu, piše Dnevni avaz.
Slaviša Vujić

Vujić, direktor zatvora u Bijeljini, ostavlja dojam čovjeka s kojim bi se privatno možda i mogla pronaći zajednička riječ. Bio je jedini član IO-a NSBiH iz Republike Srpske koji je došao u Zenicu da gleda utakmicu BiH - Rumunija, a poznato je da je o svom trošku znao otputovati na gostovanja reprezentacije.

Ipak, s obzirom na to da se na sjednicama pri svakom važnijem pitanju ostavlja pamet kod kuće i priklanja se ostalima iz svog entiteta, ide u isti koš s ostalim destruktivcima bh. fudbala.

Živko Marjanac

Politički angažirani Banjalučanin i zamjenik ministra odbrane, ali bez ikakvog nogometnog pedigrea. Nedavno je izjavio da sumnja da je neko u FIFA-i i UEFA-i uzeo pare da provede ideju pojedinaca o preuzimanju vlasti u NSBiH. Postavlja se pitanje - šta je ovaj čovjek, čiji bi posao trebao biti prodaja helikoptera i sudbina bh. vojnika u Afganistanu, uopće radio u Nogometnom savezu BiH?

Marjan Jelić

Ovaj privatni ugostitelj i vlasnik kladionica u Izvršni odbor došao je preko svog brata, pokojnog Milana. Dok u Izvršnom odboru važi za čovjeka koji se ne bori za interes bh. fudbala nego za Modriču, Jelić je, zapravo, najveći borac za sebe, jer se u gradu ulja priča kako je novac od transfera Nikole Vasiljevića u Koreju (35.000 eura) završio u njegovom džepu. Ispunio je "bosanski san", jer je, navodno, nekada radio na benzinskoj pumpi.

Suad Salibašić

Osumnjičen je da je neovlaštenim potpisivanjem isplate dnevnica i putnih naloga, kao i točenjem goriva, oštetio Savez Tuzlanskog kantona za desetak hiljada KM. Poznat je po učešću u farsi u vezi sa slučajem Stefana Gavarića, kada je svojim slavodobitnim odlascima minirao sjednice na kojima se trebala donijeti odluka. Prevrtljivost je dokazao često mijenjajući mišljenje o usvajanju statuta NSBiH, za šta ga je osudila i njegova baza - Tuzlanski kanton.

Josip Bevanda

Gologlavi Širokobriježanin lijepih kravata i oštrog jezika poznat je po borbi za, kako voli reći, jednakopravnost Hrvata u institucijama NSBiH. No, dok u Savezu ima dosta njegovih sunarodnjaka, u klubu u kojem je zaposlen - NK Široki Brijeg - nikada nije kročila bošnjačka noga, čak ni u ulozi prodavača košpica. Jedan "miješani" uspio je nakratko ući - Predrag Šimić, ali samo dok se nije saznalo da nije "čistokrvan", nakon čega je izbačen. Toliko o jednakopravnosti koju zagovara tvrdolinijaš iz Širokog Brijega.
Semper Fidelis

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.