San Siro je sinoć bio pun. Od 80.018 prodatih ulaznica inkasirano je 2.382.000 eura.
"Religiozni" transparenti Milanovog Juga. "Curva Sud" je pripremila ogromnu sliku "Tajne večere", sa Leonardom, trenerom Intera, u ulozi izdajnika Jude.
Christian Abbiati je spasio siguran gol, posle udarca glavom Thiago Motte.
"Ta odbrana je bila instiktivan gest. Bravo za Abate-a, koji je odmah zatim "počistio" loptu" - kaže Abbiati, koji zatim na pitanje da li pobedu "posvećuje" Leonardu, odgovara: "Radije bih je posvetio jednoj osobi koju poznajem, a koja ima zdravstvenih problema".
Adriano Galliani: "Predivna utakmica. Iako još ništa nismo osvojili, danas smo presrećni i slavimo pobedu. Međutim, do kraja ima još 7 utakmica i 21 bod je na raspolaganju. Videćemo šta će sutra uraditi Napoli. Ja još ne mogu da se vratim sebi. Posle drugog Patovog gola sam otišao u svlačionicu i više nisam ni gledao utakmicu".
Marco Amelia: "Lep rođendanski poklon. Moji saigrači su 'asfaltirali' nerazzurre i mogli su da im daju i više od tri komada. Christian je odbranio jedan siguran gol i bio je među najboljima na terenu".
Gianluca Zambrotta: "Na kraju je pobeda mogla da bude i ubedljivija. Najbolji na terenu? Seedorf".
Julio Cesar, golman Intera, odbio je posle meča da uđe u auto svoje supruge, pa je od San Sira do kuće išao pešice, jer je bio veoma ljut.
U Berlusconijevoj eri (poslednjih 25 godina), kada je u istoj sezoni u oba derbija pobeđivao "rođake", Milan je uvek na kraju prvenstva osvajao scudetto. Tako je bilo kada su treneri bili Sacchi, Capello, Ancelotti...