U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

katalinski
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la katalinski » 28 avg 2024, 13:09

EdinjoBos je napisao/la:
28 avg 2024, 08:05
Horoz je napisao/la:
25 avg 2024, 19:23
Neka ga Dudić dovede u svoj klub i neka gleda kako će opstati u ligi ove godine, umjesto što otežava posao Barbarezu.
Kahvić je U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine i poziv u A selekciju će dobit kad zasluži. Ako mu se ide u Srbiju, nek mu je sretan put. Kao i Šakoti i svim igračima koji igraju za BiH, a igra im se negdje drugo.
potpis
Kahvića Zvezda namučila svojom klupskom politikom, mogao je sigurno negdje otići i prije ovog dogovora sa OFK-om. Ali ofk mu očito godi , trpao je dok je bio u na posudbi u Prvoj ligi , trpa sad u Super ligi.
Po nekom teksutu , zadovoljan je čak i pozivom u u-21, vjerovatno šansa i da tu popravi statistiku , jer je malo razočarao u predhodnim utakmicama , iako nije igrao zbog povreda ili je bio nespreman neke utakmice. Naravno vjerovatno bi mu poziv barbareza više značio.
Na tim utakmicama U-21 izgledalo je kao da vlada zajedništvo , iako nisu puno zajedno , . Okrenuti leđa reprezentaciji i suigračima baš onako kao što su to uradili neki baš je nemoralno i šupački...ali to je profi sport.
Ajvatar

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 avg 2024, 16:09

Huskovic i Omic pozvani u u21 selekciju Austrije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

capdevila5
Kontakt:

Post Postao/la capdevila5 » 28 avg 2024, 17:15

DamirT je napisao/la:
28 avg 2024, 16:09
Sta ako oni sad nastupe za njih, gubimo li ih zauvijek? Imali to neke pravilo o nastupu do u21, ono nesto kao sa Vladanom i srbijom, ako ne griješim?
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz

🔴⚪️⚜️

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 28 avg 2024, 18:00

capdevila5 je napisao/la:
28 avg 2024, 17:15
DamirT je napisao/la:
28 avg 2024, 16:09
Sta ako oni sad nastupe za njih, gubimo li ih zauvijek? Imali to neke pravilo o nastupu do u21, ono nesto kao sa Vladanom i srbijom, ako ne griješim?
Ako ih nismo do sada izgubili, nećemo sve dok ne zaigraju za njihove seniore. Oni su najvejerovatnije imali bh državljanstvo na vrijeme.
Realno i treba da igraju za Austriju U21 jer nemaju mjesta u našim seniorima, a ne treba očekivati da će mijenjati državljanstva bez nekih garancija ili ozbiljnog interesa s naše strane.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 avg 2024, 22:28

Dobar intervju sa Kahvicem :thumbup:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 28 avg 2024, 22:49

Sajo u stručnom štabu Džakmića?

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 28 avg 2024, 23:22

DamirT je napisao/la:
28 avg 2024, 22:28
Ma jok. Kahvic ce da igra za Srbiju kazu forumski strucnjaci. :yawn:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 28 avg 2024, 23:34

ReX2 je napisao/la:
28 avg 2024, 23:22
DamirT je napisao/la:
Pa šta sad?
Jedna izjava Kahvića za bh medije, će da promijeni čitavu fudbalsku istoriju odnosa Srba (i Hrvata) prema reprezentaciji BiH :D
Koliko bi para smio stavit da će Kahvić odbiti Piksija ako ga zovne, haj reci iskreno?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 28 avg 2024, 23:36

Iskren da budem i ne vidim neku perspektivu ni u Huskovicu ni Omicu. Svakako da ih treba imat na oku, ali ne mogu momci do kraja da se ustale u svojim ekipama koje nisu ni top 3 u Austriji, pogotovo Huskovic. Okej, imao je i tu nesrecu koja ga je sigurno dosta usporila u razvoju. Jasic je vec drugi svijet za njih bez obzira sto je isad u Wolfsbergeru napravio je ime u ligi, sad je i 1 od kapitena kluba. On svake sezone ima kontinuitet dobrih igara i nadam se da ce se brzo rijesit taj problem oko administracije jer decko treba da bude na spisku.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 avg 2024, 23:37

Mislim da je on jos daleko od poziva za Srbiju. Ne igra ni za Partizan ni Zvezdu. A nije da nemaju mladjih napadaca koji igraju u puno boljim klubovima od OFK Beograda. Evo npr Ratkov. Momak igra u Salzburgu i ocekujemo da Kahvic dobije sansu u njihovoj A selekciji prije njega?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 28 avg 2024, 23:41

Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 23:34
ReX2 je napisao/la:
28 avg 2024, 23:22
DamirT je napisao/la:
Pa šta sad?
Jedna izjava Kahvića za bh medije, će da promijeni čitavu fudbalsku istoriju odnosa Srba (i Hrvata) prema reprezentaciji BiH :D
Koliko bi para smio stavit da će Kahvić odbiti Piksija ako ga zovne, haj reci iskreno?
Ma ne brate. Ne mislim na to. Nazalost kamo srece. Ovo govorim licno za Kahvica jer sam sinoc bas replicirao nekima koji pisu ”Kahvic ce igrati za Srbiju”, a uopste ne poznaju situaciju i ja vec imao priliku igrati davni dana.

U moru negative koje imam prema clancima SS, pohvala za ovaj intervju. Dosao je u pravo vrijeme. :clap:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 28 avg 2024, 23:50

ReX2 je napisao/la:
28 avg 2024, 23:41
Ma ne brate. Ne mislim na to. Nazalost kamo srece. Ovo govorim licno za Kahvica jer sam sinoc bas replicirao nekima koji pisu ”Kahvic ce igrati za Srbiju”, a uopste ne poznaju situaciju i ja vec imao priliku igrati davni dana.

U moru negative koje imam prema clancima SS, pohvala za ovaj intervju. Dosao je u pravo vrijeme. :clap:
Ja nemam nikakve inside info o Kahviću. Sudeći po dosadašnjem iskustvu sa Srbima i Hrvatima, bilo bi veliko iznenađenje da ne preleti ako mu komšije daju mig.
Možda je Kahvić izuzetak, ne znam.
A eto, lijepo je što je izjavio ovo i nadam se da je iskreno.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 avg 2024, 00:11

Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 23:50
ReX2 je napisao/la:

Ja nemam nikakve inside info o Kahviću. Sudeći po dosadašnjem iskustvu sa Srbima i Hrvatima, bilo bi veliko iznenađenje da ne preleti ako mu komšije daju mig.
Pa ja isto mislim da je on imao priliku da igra za njihove mlade selekcije iz razloga sto je bio jedan od najboljih i najtalentovanijih omladinaca u zvezdinoj skoli. Sjecam se bas jednog turnira prijateljstva na Zlatiboru prije malo vise od 3 godine, Zvezda ga je osvojila a Kahvic je terorisao protivnicke odbrane. Mozda momak zaista ne zeli igrat za njih u svakom slucaju i da je izuzetak kako kazes, ali je isto tako veoma moguce da nije htio ic grlom u jagode da tako rano mijenja nacionalni tim jer ovamo ima status i bolju priliku za afirmaciju, pa zavrsi npr kao Nemanja Jovic iz Partizana

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 29 avg 2024, 08:59

fanatik19 je napisao/la:
29 avg 2024, 00:11
Pa ja isto mislim da je on imao priliku da igra za njihove mlade selekcije iz razloga sto je bio jedan od najboljih i najtalentovanijih omladinaca u zvezdinoj skoli. Sjecam se bas jednog turnira prijateljstva na Zlatiboru prije malo vise od 3 godine, Zvezda ga je osvojila a Kahvic je terorisao protivnicke odbrane. Mozda momak zaista ne zeli igrat za njih u svakom slucaju i da je izuzetak kako kazes, ali je isto tako veoma moguce da nije htio ic grlom u jagode da tako rano mijenja nacionalni tim jer ovamo ima status i bolju priliku za afirmaciju, pa zavrsi npr kao Nemanja Jovic iz Partizana
Kamo sreće da bude kao Barišić, ali ne treba donositi sudove na osnovu jednog intervjua. Ne treba ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu, jer i igrači sebi tvrde pazar, ostavljaju vrata otvorena itd. Mi požurimo da i da popljujemo i da veličamo.
To da li je ili nije imao šansu igrati za mlade Srbe, ne znam. Kod njih je konkurencija velika ipitanje je jesu li bili zainteresovani.

Nejse, neka bude kako vi kažete. Ako zadrži formu do slijedećeg okupljanja, Barbarez ga treba zvati i vidjećemo na čemu smo.
Moguće i da zaista ne žele rizikovati, kao Vuković koji bi da je prihvatio poziv Barbareza, već imao ugovor u nekoj jačoj ligi.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 29 avg 2024, 11:50

Nama kod ovakvih situacija ide da loša atmosfera u FSS, i ti čudni odmosi Stojkovića . Piksi poštovan igrač , ali kao selektor gubi konce. Kod nas ako ovo sa Barbarezom i Spahom krene dobro, Vico ako gradi svoj ugled , a ne čini uslugu drugim mogli bi pridobiti sve ove spomenute igrače.
Hrvate kako ide, iako je EURO bio loš, primamljiviji su od BiH.
koliko god nacionalna pripadnost bila bitna, da nama ide dobro i da smo ispred komšija i susjeda po kvalitetu, igrači bi iz interesa birali nas. Ovako smo rezerva varijanta
Ajvatar

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 29 avg 2024, 17:47

Selektor Dubravko Orlović je pozive uputio sljedećim igračima:

Dino Kaiser (Fulham FC, Engleska), Faris Mehić (FK Sarajevo), Alem Omerinović (Sandefjord Football, Norveška), Tarik Banjić (FK Partizan, Srbija), David Karačić (HŠK Zrinjski), Stefan Gudelj (FK Crvena Zvezda, Srbija), Filip Taraba (NK Široki Brijeg), Emel Omerović (Esbjerg FB, Danska),

Haris Kozarac (FC Luzern, Švicarska), Jusuf Terzić (FK Borac), Kenan Muharemović (Rapid Wien, Austrija), Dženan Šabić (FK Željezničar), Anel Sefer (Grasshopper Club Zürich, Švicarska), Gabrijel Miočević (FC Koln, Njemačka), Ajdin Beganović (FK Sloboda), Emin Pajić (Valerenga Fotball, Norveška),

Anes Špago (SC Paderborn 07, Njemačka), Ahmad Tiro (FK Sarajevo), Darije Markočević (FK Crvena Zvezda, Srbija), Senad Ćosić (Neuchatel Xamax, Švicarska), Admir Gojak (FC Ingolstad 04, Njemačka), Amar Milak (FK Velež), Malik Tubić (FC Schalke 04, Njemačke), Marko Brekalo (Parma Calcio, Italija),
Pavle Đajić (FK Borac), Benan Hamidović (FC Magdeburg, Njemačka), Arno Lemable Dobrić (Roda JC Kerkrade, Nizozemska), Hamza Redžić (FK Sloboda), Dijanis Dudić (Kolding IF, Danska), Afan Fočo (FK Željezničar), Benjamin Opanović (Kolding Boldklub, Danska).

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 29 avg 2024, 17:57

fanatik19 je napisao/la:
29 avg 2024, 00:11
Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 23:50
ReX2 je napisao/la:

Tad sam i ja prvi put vidio Kahvica 2021 Zeljeznicar i Zveda igrali polufdinale Kahvic bio igrac turnira
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 30 avg 2024, 12:29

Kahvic prešao u Ulm za 1.5 mil eur.

iznenađenje ali odlično

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 avg 2024, 12:53

E ako ga ne pozove u oktobru, ne znam kad ce.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 avg 2024, 13:04

DamirT je napisao/la:
30 avg 2024, 12:53
E ako ga ne pozove u oktobru, ne znam kad ce.
ne prelazi u kiel, ide u ulm, dosta cvajtasa vise:-)
jos ako danas ne nadju klubove rade, benjo, anel..

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Goalgetter, greenwood, kakarut, Mostarska, Skojevska i 56 gostiju.