Vise ne tvrdis da ga niko nije docekao ili sta? Vidi, upravo ti od ovoga pravis veci problem nego sto jeste, jer pokusavas spinovati i traziti opravdanja, a nema nikakve potrebe. Ljudski je grijesiti, priznas gresku i cao.General1976 je napisao/la: ↑28 avg 2024, 01:58Pa ljudi u klubu iz pravne službe su i reagovali, kada se ušlo u proces došlo se do saznanja da ne može dobiti radnu i boravišnu dozvolu, što ga naravno udaljava i od potpisa za naš klub, tako da se klub zaštitio i nije napravljena nikakva šteta niti bruka. Od ničega pokušavate napraviti problem i predstaviti ovo "incidentom" i brukom, nasjedate na pitarske provokacije i spinove, žalosno. Niti je klub oštećen za jednu jedinu KM, niti je ušao u bilo kakve probleme zbog pokušaja angažovanja ovog igrača, tako da ne nasjedajte na novinarske senzacionalističke tekstove koji služe samo za klikove. Karta za dolazak i odlazak igraču je plaćena, ali ne od strane kluba, tako da ni za taj segment ne možete kriviti ljude u Upravi, jer ko ga je pokušao dovesti, taj mu je snosio i troškove putovanja i smještaja.Bumbaclat je napisao/la: ↑27 avg 2024, 23:30Prvo, neko je pustio informaciju da dolazi i javio klixu da ga ode uslikati na aerodromu. U tom istom tekstu klixa gdje su njegove fotografije sa aerodroma pise da ga je docekao predsjednik upravnog odbora Admir Tunovic, dakle prvi covjek kluba.General1976 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 23:23
Ko ga je "sačekao" iz kluba? Hajde odgovori, ne spinuj i ne povezuj da je neko iz kluba dočekao igrača, osim novinara koji kao i svuda u svijetu dobiju info da dolazi na pregovore pa odu fotografisati zbog čitanosti.
Šta je neozbiljno i ko ga je sačekao iz kluba, hajde odgovori, OZBILJNI!?
Vargas ima par krivicnih djela iza sebe. Nakon nekoliko minuta guglanja se to moze naci, kao sto se moze naci da je nemoguce dobiti potrebne dozvole ovdje ako si osudjivan ili ako se protiv tebe vodi krivicni postupak. Ja to za Vargasa nisam znao do maloprije, ali nije posao forumasa da znaju nego kluba. Da, kranje je neozbiljno da niko nije obavio taj osnovni due dilligence.
Sto se ljutis toliko? Ne brani neodbranjivo. Treba posteno priznati da se desila greska i biti puno pazljiviji ubuduce. Nece niko zamjeriti previse jer ljudi rade i vise nego dobar posao do sad, a i bolje je da nas budale poput ovoga, a ocito je budala, zaobilaze. I ne tersaj mi, molim te.
Nije se desila greška nikakva, svjetskim i europskim klubovima se isto dešava, čak dođe i do težih situacija i okolnosti pa igrači ne potpišu, pa ne bude propast kluba niti sramota da se klub obrukao, kako to pokupavate pojedini sada predstaviti u slučaju čileanca.
Doći će zamjena, hvala Bogu ljudi koji su namijenili novac za pojačanja, sigurno će ga i uložiti, a na stručnim ljudima u sportskom segmentu je da izaberu na koga će biti utrošene. Ne berite brigu, pratite zvaničnu![]()
Ja se pitam kakav je skauting uradjen da niko nije ustanovio prije uopste kontaktiranja tog igraca da je imao te probleme sa zakonom, sto znaci da ne moze ni boraviti u nasoj zemlji na duzi period, a kamoli zaigrati za Zelju, jer ne moze dobiti potrebne dozvole. Pitam se da li bi bilo pametno dovesti tako problematicnog igraca, sve i da nema formalnih prepreka. Za mene su to sasvim legitimna pitanja.
Drago mi je ako je pravna sluzba reagovala, ali nije trebalo ni doci do ovoga. Doslo je, sta da se radi, nije smak svijeta. Ne nasjeda niko na spinove, jedini koji je pokusao spinovati si ti. Ne znam kakve pitari imaju veze sa ovim, a mediji koliko vidim nisu jos ni javili sta se desilo. Informacije su se pojavile na forumima gdje su navijaci Zeljeznicara, dakle procurile su iz kluba.
Nije propast nikakva, ali se dogodio previd, greska. Nema potrebe da to pravdas, koliko vidim niko ni ne zamjera previse. Nemoj etiketirati i napdati ljude. Pazi malo kako se obracas drugima ovdje. Niko nista nije napisao iz zle namjere, ti si taj koji pogresno nastupa, vrijedja i stavlja ljudima rijeci u usta. Saberi se.