Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Mozda se Kahvic mogao kaparisati za svaki slucaj 

Posto je prekucer proslo apliciranje preko naseg saveza, mocices ovdje preko njihovog. Pokusaj uloviti ovdje lijevo od ovog "Vendeg szektor" (gosti).bavarian_bk je napisao/la: ↑16 avg 2024, 19:23Nisam upratio gdje se mogu uzeti ulaznice za tekmu protiv Hungarije![]()
Ako ko ima info neka podjeli biću mu zahvalan![]()
https://valogatottjegy.mlsz.hu/seasonticket/buy/2/17
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
nekako sam vise ocekivao od ovog spiska:-)
3 nova igraca su vjerujem enigma i samom Barbarezu. Bas me interesuje kako se doslo do Djakovca. Nije bas ni mlad, nije ni neki wow klub, evo gledam izgubise sinoc...nekako mi logicnije da je sa te tekme Kahvic dobio poziv, previse je igraca u sredini, a malo napadaca na spisku.
Nemam protiv sandzaka nista, cak vise, nadam se da brigada nije lupio tek tako i da ce Bazdar biti nas ubrzo.
Bajraktarevic je macak u vreci, tj. macic, treba ga probati, pokusati i prodati negdje u evropu, ali ocekivati sad nesto top odmah, ne treba.
Karic se spominjao u junu, kasnilo se sa papirima, sad kad ih ima, rezerva u sturmu, mujakic ocito planiran i kao rezerva na 2 pozicije, stoper i lijevi bek po potrebi. Nesto kao bicakcic desno.
Nadam se da ce Jasic, Husic i neki mladji napadac ubrzo uletiti na spisak. Mali Hamzic bi vec mogao biti 3. golman, nagraditi ga malo, svakako Osman nece braniti nikako.
3 nova igraca su vjerujem enigma i samom Barbarezu. Bas me interesuje kako se doslo do Djakovca. Nije bas ni mlad, nije ni neki wow klub, evo gledam izgubise sinoc...nekako mi logicnije da je sa te tekme Kahvic dobio poziv, previse je igraca u sredini, a malo napadaca na spisku.
Nemam protiv sandzaka nista, cak vise, nadam se da brigada nije lupio tek tako i da ce Bazdar biti nas ubrzo.
Bajraktarevic je macak u vreci, tj. macic, treba ga probati, pokusati i prodati negdje u evropu, ali ocekivati sad nesto top odmah, ne treba.
Karic se spominjao u junu, kasnilo se sa papirima, sad kad ih ima, rezerva u sturmu, mujakic ocito planiran i kao rezerva na 2 pozicije, stoper i lijevi bek po potrebi. Nesto kao bicakcic desno.
Nadam se da ce Jasic, Husic i neki mladji napadac ubrzo uletiti na spisak. Mali Hamzic bi vec mogao biti 3. golman, nagraditi ga malo, svakako Osman nece braniti nikako.
Veznjaka i stopera previse, napadaca malo, a krila nimalo.babino je napisao/la: ↑17 avg 2024, 10:28nekako sam vise ocekivao od ovog spiska:-)

Svaki laik kad pogleda ovaj spisak i vidi 10 stopera, 10 veznjaka i 0 krila, odmah zna da cemo igrati ili 3-5-2 ili 5-4-1. Ne postoji opcija da iznenadis protivnika u drugom poluvremenu tako sto ces drasticno promijeniti formaciju i izvesti recimo 4-3-3. Jedino ostaje pitanje hoces li igrati s 1 ili 2 napadaca. Ako se ne daj Boze jedan od 2 ili eto 3 beka povrijede, daj Mujakica ili Bicakica jer oni mogu sve zakripiti. Brzi, okretni, prodorni, znaju s loptom - ma nema sta ne znaju. Ionako smo sterilni u napadu, a ne smijem ni zamisliti kako bi to izgledalo s njim na beku.
Ne smeta mi pozivanje nijednog od ovih igraca sa spiska, ali bojim se da likovi poput Sarica, Burnica, Varesanovica i slicnih nemaju kvalitetit za ove reprezentacije, odnosno da nema mjesta za sve njih. Sarica nece ni italijanski cvajtasi, a i imao je onaj izlet u Tursku i bio relativno tanak. Burnic je ili prva izmjena ili klupa u osrednjem njemackom cvajtasu. Varesanovic isto to u osrednjoj turskoj ligi, a da nema dobar njuh za gol, ne bi ni ti dobio. Evo i ovaj Basic ne moze nigdje iz Rusije, i to igra u jednoj od losijih ekipa lige. Sto je najgore, ni tu nesto aman ne dominira (haman da i za njega mozemo reci da je ili klupa ili prva izmjena), a mi ocekujemo da bude novi Pjanic. Krunic izgleda zavrsio s ozbiljnim fudbalom, Tahirovic poslan u rezervni tim Ajaxa, Hajradinovic oduvijek bio upitnog kvaliteta za repke itd.
Opet kazem, ne smeta mi nijedno ime sa spiska jer sam svjestan da se pravi nova reprezentacija i da ne mozes nakon 2 utakmice procijeniti da li su Burnic i Saric dovoljno dobri, ali ne bih volio da svi ti igraci koji ne igraju pretjerano kvalitetno (i to mahom u drugim ligama) imaju zacementirano mjesto na svakom spisku. Radije bih probao 4-5 godina mladjeg Bilbiju koji je iz iste lige, ali pokriva deficitarne krilne pozicije.
Gigovica nema u protokolu na utakmici kupa, Tahirovic jos nije nasao klub, a vjerovatno bili planirani u prvoj postavi. Mislim da cemo se morat oslonit na Basica i Huseinbasica, uz vjerovatno Hajradinovica i Krunica ovo okupljanje. Ako to ne budu kombinacije u veznom redu onda Barbarez skace sam sebi u usta jer je onda komotno mogao zovnut i Karica
Gigovic je povrijedjen.fanatik19 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 18:53Gigovica nema u protokolu na utakmici kupa, Tahirovic jos nije nasao klub, a vjerovatno bili planirani u prvoj postavi. Mislim da cemo se morat oslonit na Basica i Huseinbasica, uz vjerovatno Hajradinovica i Krunica ovo okupljanje. Ako to ne budu kombinacije u veznom redu onda Barbarez skace sam sebi u usta jer je onda komotno mogao zovnut i Karica
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jel' poznato gdje se pripremaju u Holandiji?
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Odbranu (bar po imenima) imamo,
Napad imamo,
Vezni red - napravit funkcionalan vezni red od ove hrpe polutalenata - mnogo tesko...
Posebno ako Barbarez nastavi insistirat na Saricu... Ali nije samo on problem...cijeli vezni red je upitan...
Napad imamo,
Vezni red - napravit funkcionalan vezni red od ove hrpe polutalenata - mnogo tesko...
Posebno ako Barbarez nastavi insistirat na Saricu... Ali nije samo on problem...cijeli vezni red je upitan...
-
- Kontakt:
Ja od vezni igraca polazem nade u Gigovica i Basica, za ostale nisam nikako optimistican, nadam se da grijesim.
Jesu kome stigle karte za utakmicu protiv Madjarske?
Slazem se za spisak a sto se tice Mujakica Muslim da momak zasluzuje poziv I ne samo to. Ja sam Zeljovac Al ako neko valja onda nije vazno za koga je igrao ili igra a Mujakic je po meni vrlo dobar igrac. Nije li I Barbarez govorio za njega da zasluzuje poziv pa neznam sto bi to nekom dragon smetalo.....Brazzzoo123 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:51Spisak je meni vise nego dobar, Bajraktarevic je tu. Samo tri napadaca cudi, ali ja imam osjecaj da se neki igrac ceka za tu poziciju.Niko se od novinara nije usudio da postavi pitanje. Nismo realni i puno se ocekuje, a puno je ovo posla sto su zapoceli,valjda im ne bude i previse. Pozitivno je sto ce uskladiti sistem u kojem budemo igrali i na mladje selekcije. Ta famozna platforma je znaci baza igraca,koji mogu nastupiti za nas.Sramota je da se to do sada nije imalo, to bi trebalo znaciti da nema vise guranja igraca preko menadjera. Pitanje za ove sto prate srb ligu, zbog cega je Partizan uzeo Mujakica ako je tako los igrac?

Ima li ko da ide u Eindhoven iz Minhena ili okoline Minhena? Pitam za prijatelja. 

-
- Kontakt:
Savez poskupio karte za domace utakmice kao da imaju u zadnjih deset utakmica deset pobjeda, a ne da smo bez pobjede u zadnjih deset utakmica.
------------Vasilj---------
------Ahmedhodzic---Katic---Radeljic
Dedic‐-------------Krunic------------------Kolasinac
------------Huseinbasic-------Basic-------
----Demirovic-------------------Dzeko---------
------Ahmedhodzic---Katic---Radeljic
Dedic‐-------------Krunic------------------Kolasinac
------------Huseinbasic-------Basic-------
----Demirovic-------------------Dzeko---------
Dobro si to sastavio, vidi se da znas

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:

Madjari.. mislim da nisu toliko bauk, da bi mogli ovdje neke bodove izvuci, barem kuci, sem para igraca bara bara s nama, mozda cak prvu sa
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz
🔴⚪️⚜️
🔴⚪️⚜️
Sigurno možemo igrati s Mađarima. Nešto ovako bi moglo izaći protiv njih:
.................Džeko..Demirović.........
................Gigović....Bašić............
Gazibegović......Tahirović............Dedić
.......Kolašinac..Ahmedhodžić...Katić....
.......................Vasilj
Protiv Nizozemske umjesto jednog napadača ubaciti još jednog zadnjeg veznog. To je pozicija pod najvećim upitnikom, Tahirović zasad nije ubjedljiv, ali sam ga stavio jer kontam da ga Barbarez planira držati u prvom timu.
.................Džeko..Demirović.........
................Gigović....Bašić............
Gazibegović......Tahirović............Dedić
.......Kolašinac..Ahmedhodžić...Katić....
.......................Vasilj
Protiv Nizozemske umjesto jednog napadača ubaciti još jednog zadnjeg veznog. To je pozicija pod najvećim upitnikom, Tahirović zasad nije ubjedljiv, ali sam ga stavio jer kontam da ga Barbarez planira držati u prvom timu.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Krenuti sa triom Huseinbašić-Tahirović-Gigović na sredini a ispred njih sa tandemom Tabaković-Demirović i što Bog da...
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.