Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Pogba
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Pogba » 26 avg 2024, 23:24

Juventus ima moguće najmladji roster unazad pola stoljeća tako da je to u globalu tačno. Scudetto treba biti neki cilj unutar 2-3 sezone, ovisno i od rivala svakako, ove godine se moraju dobri temelji izgraditi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 26 avg 2024, 23:25

GIBRA je napisao/la:
26 avg 2024, 23:19
Biscione je napisao/la:
26 avg 2024, 23:15
GIBRA je napisao/la:
26 avg 2024, 22:57
Previše ovo lako izgleda bez pola ekipe
Ovo sam očekivao i od Milana u prvih 5-6 kola, novi trener obično donese taj pozitivni šok. Vidjeli ste Romu kad je De Rossi tek preuzeo (ako se dobro sjećam 9-10 pobjeda u prvih 11 utakmica u svim takmičenjima). A navijači već razmišljaju "kad ovako dobro igramo neuigrani i bez pola ekipe kakvi ćemo tek bit za 10 kola kad se to još bolje posloži", al fudbal obično ne funkcionira na toj logici. Ali sviđa mi se kod Motte što daje priliku mladim, realno teško je očekivati scudetto baš zbog tog neiskustva ekipe ali gradi dobre temelje i za sezonu-dvije bi scudetto mogao biti realan cilj.
Otkad su Bremera, Vlahovic, Koopmeiners, Nico, Conceicao, Yildiz neiskusni

Nema ti logike ta prica

Roma i Juve nigdje veze s vezom
Snimi negdje ovo moje predviđanje pa da me možeš na kraju sezone prcat kad osvojite :mrgreen:. Uglavnom samo u Interu sam se nagledao tih pozitivnih šokova kad dođe novi trener (Stramacciomi, Ranieri, Mancini...) a da ne spominjemo ostale velike klubove (United, Chelsea sa nekoliko trenera, Barcelona itd)
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 avg 2024, 23:36

Lopovi očekivano koračaju suvereno prema tituli. Teško se boriti ravnopravno kada sugar daddy upumpa 200+ milja u jednom roku. Ako Motta ovo nekim čudnim slučajem ne osvoji ne bih mu bio u koži.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 26 avg 2024, 23:37

Od jačih ekipa u Seriji A mislim da smo ubjedljivo najmlađi, neka me neko ispravi ako griješim?
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 27 avg 2024, 02:37

SiamoNoi je napisao/la:
26 avg 2024, 23:36
Lopovi očekivano koračaju suvereno prema tituli. Teško se boriti ravnopravno kada sugar daddy upumpa 200+ milja u jednom roku. Ako Motta ovo nekim čudnim slučajem ne osvoji ne bih mu bio u koži.
nema šanse da ne osvoji,jer konkurencija je obična rinaka
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 27 avg 2024, 05:06

Biscione je napisao/la:
26 avg 2024, 23:15
GIBRA je napisao/la:
26 avg 2024, 22:57
Previše ovo lako izgleda bez pola ekipe
Ovo sam očekivao i od Milana u prvih 5-6 kola, novi trener obično donese taj pozitivni šok. Vidjeli ste Romu kad je De Rossi tek preuzeo (ako se dobro sjećam 9-10 pobjeda u prvih 11 utakmica u svim takmičenjima). A navijači već razmišljaju "kad ovako dobro igramo neuigrani i bez pola ekipe kakvi ćemo tek bit za 10 kola kad se to još bolje posloži", al fudbal obično ne funkcionira na toj logici. Ali sviđa mi se kod Motte što daje priliku mladim, realno teško je očekivati scudetto baš zbog tog neiskustva ekipe ali gradi dobre temelje i za sezonu-dvije bi scudetto mogao biti realan cilj.
Pozitivni sok se vecinom dogadja kad se ekipa preuzme u pola sezone kao u slucaju Ddr-a ...kad ekipa prodje citave pipreme to veze nema s pozitivnim sokom ...tada ekipa bi trebala da ima filozofiju po kojoj bi trebala da igra pod novim trenerom..i to ova trenutna ekipa ima jer ova igra veze nema s igrom pacova..sad ce teze biti ubaciti ova krila i Koopa u sve to ...

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 27 avg 2024, 06:57

BocaJuniors1905 je napisao/la:
26 avg 2024, 23:37
Od jačih ekipa u Seriji A mislim da smo ubjedljivo najmlađi, neka me neko ispravi ako griješim?
Inter?
:rol:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 avg 2024, 11:09

AZ midfielder Teun Koopmeiners confirms Roma interest
Prije tri godine, mislim da je Roma najnesretniji klub što se tiče igrača koji su "umalo" potpisali za nas, što je najgore uvijek bi se odlučili za neke rezervne opcije koje su ispadale užasne.

Jedan on boljih stopera francuske lige, konačno u Romi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 27 avg 2024, 14:20

Da se hoće ova naša lijepa Seria A kutarisati ovog debelog žohara dao bih sve.

MANIJACI JUG 1987

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 27 avg 2024, 14:22

27 avg 2024, 14:20

Ima svojih bisera, ali ovo što sam vidio od Dovbyka, djeluje da bi Roma bolje prošla da je investirala u Belgijanca.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 27 avg 2024, 14:27

Zašto? Sa Osimhena na Lukakua je za konkurenciju odlična stvar :kafa:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 27 avg 2024, 14:41

Voland je napisao/la:
27 avg 2024, 14:27
Zašto? Sa Osimhena na Lukakua je za konkurenciju odlična stvar :kafa:
Nije njemu debeli nikakva konkurencija, da on hoće da igra za Napoli.
Atletska zvijer je Osimhen
MANIJACI JUG 1987

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 avg 2024, 15:10

Woyo :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 avg 2024, 15:42

Juve je odradio strasan transfer rok i po meni su favorit broj 1 za titulu, Motta ciljano rekao ko mu treba ko ne treba i odradili ljudi da valja, plus Motta se ne boji dati mladima sansu , sinoc smo vidjeli i direktno ti igraci su mu donjeli 3 boda

Drugo Lukaku u Napoli je odlicno za njih, jer on pod Conteom ce biti onaj stari kao u interu ubjedjen sam, McTominy i Dedic su vjerovatno jos dva igraca koja stizu u napoli tako da ce i oni biti samo jaci.

Roma je dovela par zanimljivih igraca ali start uzasan vidjecemo na sta ce to izaci

Juve, Inter, Milan, Napoli i Atalanta po meni top 5 ekipa u ligi, stim da Roma, Lazio, Viole i po meni posebno Torino ove sezone bi mogli doprinjeti da gledamo bas dobru sezonu na cizmi

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 avg 2024, 16:09

Nema sanse da je Juventus favorit za titulu. Ne moze se skociti prije nego se kaze hop tek tako. Inter prije svega je poslozen, iskusan i apsolutno prvi favorit. Juventus moze osvojiti samo ako Inter pa i Milan bas podbace, a u Juventusu se svi igrači pokazu kao pojacanja. Ovo mozemo nazvati nultom godinom za stvaranje temelja neke sampionske ekipe. Ako Juventus zovemo favoritom ne vidim zasto ne bi i Atalantu onda.

Juventus bi bas morao napraviti ogromne skokove da odjednom osvoji, znamo da to tako ne ide. Jedino gdje je mozda i bilo tako je ona prva sezona Contea kada je dovedeno 10+ igrača i kad se igrao totalni fudbal sa novom ekipom, ali i tad je Milan bio u blagom padu sto je iskoristeno.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 27 avg 2024, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 avg 2024, 16:14

Jedino se za Inter moze reci da je favorit

a konkurencija je blaah.. Juve je definitivno prvi izazivac, a ovo ostalo Milan, Roma, Napoli, Atalanta, tesko je reci sta se moze ocekivati od njih, ali borba za top 4 bi trebalo biti minimum

otvara se opet prostor za neko iznenadjenje ala Bologna
Don't believe the hype.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 avg 2024, 16:16

Arvid je napisao/la:
27 avg 2024, 15:10
:tokralju:

#MaxOUT

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 avg 2024, 18:14

Pa realno bilo koja ekipa kad potrosi ovoliko love kao sta je Juventus potrosio moras je svrstati kao favorita za titulu. Doveden po mnogima najbolji golman prosle sezone, pojacane pozicije sa boljim igracima od onih koji su otisli, i uz sve to doveli trenera koji je bio hit prosle sezone. Polovinu prosle sezonu su bili pratitelj u bod dva od nas. E sad meni malo djeluje potanko roster, ovi mladi igraci koji su igrali u prva dva kola su se pokazali kao odlicno rjesenje, vidit cemo jel mogu to isto pokazati kroz cijelu sezonu, i hoce li Vlahovic napokon opravdati ulozeno, prosle sezone je vise od pola utakmica bio bez ikakvog ucinka iako je postigao dobar broj golova, Milik je ozljeden i pitanje je kad ce se vratiti i koliko ce mu trebati da uhvati formu, osim njega nema klasicnog napadaca (Nico i Conceicao su vise krila), i uz to ne treba zaboraviti da je Juventus prosle sezone igrao samo Serie A, a ove imaju i LP u kojem se igra vise utakmica nego prije.

Ja predvidjam ovakav rasplet za top 4: Inter, Juventus, Atalanta, Milan, ali mislim da ce Inter do titule doci dosta teze nego prosle sezone, mozda kolo ili dva prije kraja.

Inter sam stavio na prvo mjesto iskljucivo zbog uigranosti sistema i igraca, ni mi nemamo neki presirok roster, pogotovo kad pogledas obranu i u napadu fali barem jedan igrac, vezni red je dobro pokriven i tu mozda cak ima i viska kvalitetnih rjesenja.
Pogba je napisao/la:
26 avg 2024, 22:05

Mozda da i Mbangulu prodamo Chelseau za 135 M eura. Svakako im fali crnaca. :mrgreen:
Ovo uopce nije nerealan scenarij :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 27 avg 2024, 22:45

Arvid je napisao/la:
27 avg 2024, 15:10
Kako tužan odlazak, potjeran na mala vrata. :(

Imao je kvalitete za još koju godinu, fina priča bi bila da se vratio odraditi jednu sezonu u Poljskoj i tu otići sa scene kako i zaslužuje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 avg 2024, 01:08

Malo sam bacio oko detaljnije na Saelemaekersa i djeluje kao solidan igrač, mislim da mu je ekipa kao što je Roma idealno mjesto, onako kao navijaču me njegov potencijalni dolazak podsjeća na Iaga Falquea.

No, ovo ne smije biti razmjena jedan za jedan, ukoliko to Ghisolfi dozvoli, zaslužuje biti otjeran istog trenutka. Uz Belgijanca dodati deset miliona i možemo razgovarati, ili eventualno uraditi zamjenu za Okafora. Abraham jeste imao tešku povredu, ali prije nje je imao vrhunsku sezonu, po meni će se on boriti za mjesto prvog napadača u Milanu ispred Morate.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.