FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Vukoja je pravi mangup, drago mi je sto je došao kod nas.
Ušao je kad je sloboda stvarala ogroman pritisak, momak hladno izdrži sve duele, i donese nam mirnoću.
Ušao je kad je sloboda stvarala ogroman pritisak, momak hladno izdrži sve duele, i donese nam mirnoću.
Bravo Željo
Bravo Manijaci
Mufta igrač utakmice
Marković Cvetanoski, Vukoja Al Jabbar bolji od ostali.
Razočarenje Cavnić imam osjećaj da je van ritma skroz
Ćorić mislim da ga nikako ne smijemo potrošiti trener kakav nam treba radan vrijedan ponizan .
Bravo Manijaci
Mufta igrač utakmice
Marković Cvetanoski, Vukoja Al Jabbar bolji od ostali.
Razočarenje Cavnić imam osjećaj da je van ritma skroz
Ćorić mislim da ga nikako ne smijemo potrošiti trener kakav nam treba radan vrijedan ponizan .
- Meraak1921
- Kontakt:
Teska tekma, ali avaka cast svima od trenera do navijaca.
Ako hocemo Evropu, moramo dobivati i ovalve tekme. Ono sto treba da nas drzi na zemlji je da pobjediti Igmana, Slobodu, a nadam se i Slogu treba biti normalno jer su to ekipe za ispadanje. Imali smo i nesrece protiv Sirokog, ali se vratilo protiv Veleza. Rijesiti Slogu pred punim stadionom i idemo na pauzu.
Ocekujem da Slogu napadnemo makaimalno, sa Dangubicem i Krpicem od starta!!!
Ako hocemo Evropu, moramo dobivati i ovalve tekme. Ono sto treba da nas drzi na zemlji je da pobjediti Igmana, Slobodu, a nadam se i Slogu treba biti normalno jer su to ekipe za ispadanje. Imali smo i nesrece protiv Sirokog, ali se vratilo protiv Veleza. Rijesiti Slogu pred punim stadionom i idemo na pauzu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- Meraak1921
- Kontakt:
I ja bih volio Dangubica Krpica i Odinaku , od pocetka napastArgentina je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:40Teska tekma, ali avaka cast svima od trenera do navijaca.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Nema promjene ekipe koja pobjeđuje, eventualno promjena Vukoja-Krpić.
Nas **** najviše to U21 mjesto u timu. Vidjeli ste sinoć, belaja zbog povrede Mahmića, sve se moralo istamburati i rotirati.
Držati za svaki slučaj uvijek Babaluka i Foču na klupi za ne daj Bože
Nas **** najviše to U21 mjesto u timu. Vidjeli ste sinoć, belaja zbog povrede Mahmića, sve se moralo istamburati i rotirati.
Držati za svaki slučaj uvijek Babaluka i Foču na klupi za ne daj Bože
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ja mislim da smo sa Sirokim u najmanju ruku x zasluzili i to nam se vratilo sinoc. Al nije nam se vratilo kako smo to priir ocekivali da ce doci samo od sebe nego smo realno imali vise inicijative i eto na kraju i srece i spretnosti da zabijemo a ne primimo gol.
Ja razumijem da ne treba mijenjati pobjednicku ekipu ali mislim da je sa Slogom bolje izvesti brzi sastav jer imamo domaci teren i tribine na svojoj strani.
Mozda je i bolje ostaviti ovu ekipu u prvih 11, a izmjenama ubrzati igru kad se Sloga vec izmori. Napokon imamo tu sirinu u ekipi gdje mozemo kombinovati razlicite stvari i jedva cekam vidjeti sta cemo igrati protiv Sloge. Bilo bi lijepo zavrsiti ovaj period sa 4/5 pobjeda ali za to treba raditi i boriti se, nikako dizati euforiju, na tribinama moze ali u svlacionici moraju ostati na zemlji ako zele nastaviti istim tempom i poslije pauze.
Ja razumijem da ne treba mijenjati pobjednicku ekipu ali mislim da je sa Slogom bolje izvesti brzi sastav jer imamo domaci teren i tribine na svojoj strani.
Mozda je i bolje ostaviti ovu ekipu u prvih 11, a izmjenama ubrzati igru kad se Sloga vec izmori. Napokon imamo tu sirinu u ekipi gdje mozemo kombinovati razlicite stvari i jedva cekam vidjeti sta cemo igrati protiv Sloge. Bilo bi lijepo zavrsiti ovaj period sa 4/5 pobjeda ali za to treba raditi i boriti se, nikako dizati euforiju, na tribinama moze ali u svlacionici moraju ostati na zemlji ako zele nastaviti istim tempom i poslije pauze.
Ne sjecam se kad nas je neka ekipa onako istukla kao sinoc, a Bandicu se nayebem matere. Morao je dati crveni.
Igra dobra, osjeti se nervoza kod igraca i pritisak pobjede. Nema puno starosjedioca koji su navikli odigrati kako bilo pa sta bude. Ovi su me demantovali da su pickice, ginuli su sinoc, s mudima odigrali i pokazali da mogu i na misice dobiti. Bravo za igrace, s za mene igrac utakmice Muftic. Poslije njega Markovic i Radovac najbolji, a niko ih skoro i ne spominje
Bravo i za Denisa, cvrsto na zemlji i utakmicu po utakmicu.
Igra dobra, osjeti se nervoza kod igraca i pritisak pobjede. Nema puno starosjedioca koji su navikli odigrati kako bilo pa sta bude. Ovi su me demantovali da su pickice, ginuli su sinoc, s mudima odigrali i pokazali da mogu i na misice dobiti. Bravo za igrace, s za mene igrac utakmice Muftic. Poslije njega Markovic i Radovac najbolji, a niko ih skoro i ne spominje

Bravo i za Denisa, cvrsto na zemlji i utakmicu po utakmicu.
Igrali smo dobro dok nisu izašli Mahmic i Cvetanoski, onda smo malo pali, sve u svemu važna je pobjeda, Cavnic, Hiroš mogu i moraju bolje, Boljevic po meni jako dobar. Mufta hvala za nova tri boda

E ja bih rekao da je izmjena Hiros i Jaber - Vukoja i Djoric poremetila sredinu jer si vec prije toga izbacio Cvetanoskog zbog povrede Mahmica.
Ali ta izmjena se morala desiti zbog grube igre. Dosta bolje smo izgledali kasnije kada je usao Karic kojeg mnogi ovdje osporavate zbog nepreciznih pasova. U ovakvim utakmicama jedan trkac i destruktivac kao sto je on nam je neophodan i to se sinoc vidjelo.
Ali ta izmjena se morala desiti zbog grube igre. Dosta bolje smo izgledali kasnije kada je usao Karic kojeg mnogi ovdje osporavate zbog nepreciznih pasova. U ovakvim utakmicama jedan trkac i destruktivac kao sto je on nam je neophodan i to se sinoc vidjelo.
Naša liga je statistički jedna od najtežih liga u europi što se tiče gostovanja, zato ne treba previše patiti za nekom sexy igrom u gostima. Bitno je osvojiti samo bod(ove) u gostima. Evo moj post iz oktobra prošle godine na tu temu:
braco je napisao/la: ↑26 okt 2023, 22:43
Ovakve utakmice protiv Igmana se uzimaju na prekidima, agresivnošću na drugoj lopti, centaršutevima i slično, kakve tika take kad gostuješ Igmanu, Leotaru, Radniku iz Bijeljine i slično. Kao i mi Leotara prošle sezone u Trebinju kad smo dobili 0-1, ubačaj Štilića iz kornera na glavu mlađeg Hodžića koji je zakucava glavom i kraj priče.
Sjetite se pogotovo one gostujuće tabele koju sam postavio prije nekoliko dana, slabo ko dobija u gostima.
Evo nije mi bilo mrsko da vidim kako je u gostima protiv ekipa koje se bore za opstanak igrao Jakirovićev Zrinjski koji je izdominirao ovu ligu.
Sezona 22/23:
protiv Posušja pobjeda 0-1
protiv Slobode pobjeda 0 -1
protiv Sloge poraz 1-0
protiv Leotara 1-1
drugi dio polusezone je vodio Rendulić
sezona 21/22
protiv Posušja 0-0
protiv Leotara pobjeda 0-1
protiv Radnika poraz 1-0
protiv Rudara pobjeda 0-1
protiv Slobode 2x pobjeda 0-2
ispali u kupu od Slobode na penale
protiv Posušja 2-2
protiv Rudara pobjeda 0-2
Dakle ultradominatni Jakirovićev Zrinjski na koji su svi svršavali zbog moderne igre je u gostujućim utakmicama protiv ekipa koje se bore za opstanak samo uspio dobiti dvije utakmice dva razlike i to Slobodu i Rudara u zadnjem kolu bez rezultatskog značaja jer je Rudar već ispao iz lige, a uz to vidimo da nisu baš sve te utakmice ni pobjedili. I to znamo kako je većina njihovih golova pala; ili je iz nekog prekida ili je Ćorluka centrirao na glavu Bilbije.
Sutra što se mene tiče sutra nek' ga kurcem Muftić uvali ako treba u mrtvoj antifudbal utakmici, samo da dobijemo.
- gegenpressing
- Kontakt:
Svaka čast na ovom podatku @braco,još na to sve ekipa je tek u stvaranju i biće oscilacija.
Brohra ribo se...
Info koje sam dobio za Vargasa su ako bude u normalnom stanju možemo očekivati dosta šuteva sa srednje distance jer to obožava, zadnji pas i vizija su također ono što ga krasi, kao i solidna brzina. Mane bi mu mogle biti što manje učestvuje u odbrani i pressingu, ali vidjet ćemo koliko je to istina.
Svojevremeno jedan od najvećih čileanskih talenata nekad polovinom prošle decenije kad je debitovao.
2020. je bio jedan od najboljih igrača čileanske lige igrajući za Union La Caleru, a onda prije neke 2 i po godine prelazi u Universidad de Chile, klub sa najviše navijača u državi. Tamo se nije snašao i zbog pritiska, pogotovo jer je ponikao u njihovom najvećem rivalu Universidad Catolica.
Nije se snašao u klubovima sa većom bazom navijača poput spomenutog Universidad de Chilea i argentinskog Estudiantesa, ali recimo nije bio loš u ostalim inostranim angažmanima poput MLS-a (igrao za Montreal) i Katara.
U MLS-u je dao 4 gola u 19 utakmica, od čega je 10 počeo u prvoj postavi. U Kataru fina statistika od 4 gola i 2 asistencije u 11 utakmica, a raduje me što to nije bilo toliko davno nego prije malo jače od godinu dana.
Vjerovatno zvuči stereotipno za latinosa ali da je imao bolju glavu napravio bi punu bolju karijeru.
Neke informacije govore da je bolji kao ofanzivni vezni, a neke govore da je bolji kao krilo. Više bih volio da je bolji kao krilo jer kad gledaš našu klupu ove sezone i izmjene koje su desile kad se vade krilni igrači iz igre, s klupe si od "krila" ubacivao samo Odinaku koji je bek i Mirčevskog protiv Igmana nekoliko minuta koji je čitavu karijeru igrao većinom desetku, niko nije baš čisto krilo na klupi.
- diplomatija
- Kontakt:
Vukoja je super igrac.
-
- Kontakt:
Da Vam bude jasnije zašto se sinoć Guši poslije tekme psovalo sve redom od strane ljudskih fukara uz Tuzle
-
- Kontakt:
Bravo Željo,Manijaci kakvo navijanje TV sam na maks pojačao samo da čujem što glasnije,ali nije bilo potrebno,ove utakmice su ključne još pogotovo u gostima,vidi se želja kod svih od Uprave,trenera,igrača,tako se igra za ovaj klub.Samo mi nije jasno šta je sa Hirošem,potpuno bez volje,preko one stvari igra,mora i može bolje.Protiv Sloge 12 000 + od prve minute napadački,nema se šta kalkulisati,Ćoriću treba dati šansu i istrpit ga i kad krene loš jer vidi se da je dobar trener i da ima petlju za Želju.
Teško da ćemo mi sa Ćorićem i ovakvim rosterom ući u neke crne serije kao inače. Neće biti potrebe trpiti ga. Zna čovjek šta radi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A šta se konkretno dešavalo ovdje može neko da objasni ?General1976 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 14:30
Da Vam bude jasnije zašto se sinoć Guši poslije tekme psovalo sve redom od strane ljudskih fukara uz Tuzle
Zeljooo moj zivot jeeee
Aaaa aaaaaa, eeeee eeeeee
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Firebase, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 69 gostiju.