Sta ce raditi kad nam struku cine bivsi igraci koji zbog karijera u nasim klubovima dobiju posao da uce djecu. Daj im loptu i nek sutaju. Niko veze nema o vodjenju omladinskih pogona. Dovoljan dokaz su transferi u Tursku ligu, gdje se vecina ni tu ne snadje i vrate se u nasu ligu..miki09 je napisao/la: ↑09 avg 2024, 12:28Jbt nama ako dijaspora ne napravi igraca nas nema nigdje. Sta li kod nas radi strukaDamirT je napisao/la: ↑09 avg 2024, 10:07Evo da ne bude da lazem.Defanzivac Young Boysa Anel Husić na sjajan je način započeo novu sezonu švicarskog prvenstva.
Ovaj 23-godišnjak je u proteklom kolu proglašen za igrača utakmice, te je izabran u tim kola švicarskog prvenstva u nogometui. Ove sezone je upisao tri nastupa i već ima asistenciju.
U Young Boys je stigao u februaru ove godine. Rođen je i živi u Švicarskoj, igra na poziciji stopera, ali može pokriti i poziciju lijevog beka. Igrao za mladu reprezentaciju te države.
Navodno, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez i direktor reprezentacija naše zemlje Emir Spahić u tišini već rade na završavanju bh. sportskog državljanstva i mladi Husić bi u budućnosti trebao nositi dres "Zmajeva".![]()
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
This. Mi nemamo struke, pogotovo ne za mlade uzraste.DamirT je napisao/la: ↑09 avg 2024, 12:31Sta ce raditi kad nam struku cine bivsi igraci koji zbog karijera u nasim klubovima dobiju posao da uce djecu. Daj im loptu i nek sutaju. Niko veze nema o vodjenju omladinskih pogona. Dovoljan dokaz su transferi u Tursku ligu, gdje se vecina ni tu ne snadje i vrate se u nasu ligu..
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Kao sto rece Miki:
"Jbt nama ako dijaspora ne napravi igraca nas nema nigdje. Sta li kod nas radi struka"
Sprdaju se po forumu, kafanama, kladionicama, eto sta ti radi struka dragi Miki...
Kad im to kazes, dolazi luzerski argument da Deen mrzi Bosnu...
Ljudi vise vole osobe poput Fuad Colpu, glavu u pijesak i pravit se budala + biti nezahvalan. Biti kritican ma kakvi to ti je grijehota. Nije ni cudo da nas nema nigdje. Da nisu ostale drzave, nebi mi nista. Pogledaj Olimpijadu, koliko smo mi dobri...
Najvise bi volio da u reprezentaciji imamo igraca iz nase lige ili barem 50% da budu domaci igraci. A ovako nasa "struka" i nase "neznalice" nista ne rade, osim da kradu iz dijaspore igrace i da pametuju da znaju sve klaunovi...
I to bas iz te dijaspore, koja navodno ne valja ili losa je. Kakvi ste vi licemjeri (ovi koji pljuju po dijaspori i svima koji su van drzave BiH). Znaci ne valja im dijaspora, ali rado bi uzeli igrace i novac.
Kakav je to jad i cemer, da ne mozes gradit u svojoj drzavi neku fudbalsku bazu. Jok daj nam od ostalih koji su bolji i bolje skolovani. Zbog ovakvi licemjera im se ovo sve i desava, da su nesportska nacija. Svaka cast igracima koji igraju za BiH.
Igrati za BiH umjesto Njemacke, Svedske ili Austrije, znaci da u 95% slucajeva neces biti uspijesan, sto se tice reprezentacije.
Velemajstor Vico i nfsbih znaju kupit ovaj narod bez problema i kad god to zele. Sad niko vise ne pise Savez napolje, a citiraj te me slobodno, kad bude Sergej i Emir bivsi, pa ce opet klasika 0815 savez napolje. U to sam 100% siguran. Ovo je po 100 isti film.
Svaka Cast Barbarez i Spahic. Vi ste do sad vise uradili nego ovi koji su prije tu bili. Savo prica dobro i zna sta radi, najjaci argument forumasa.
Samo da oni ostane tu 4 godine i daj Boze da bude 4 godine. To bi bilo cudo i onda bi imali nade. Vidit cemo ko ce ih jos sabotirati. Vec su poceli sa Spahicem...
Teska je ova sredina gdje licemjerni klaunovi vladaju u svim sferama nase drzave...
"Jbt nama ako dijaspora ne napravi igraca nas nema nigdje. Sta li kod nas radi struka"
Sprdaju se po forumu, kafanama, kladionicama, eto sta ti radi struka dragi Miki...
Kad im to kazes, dolazi luzerski argument da Deen mrzi Bosnu...
Ljudi vise vole osobe poput Fuad Colpu, glavu u pijesak i pravit se budala + biti nezahvalan. Biti kritican ma kakvi to ti je grijehota. Nije ni cudo da nas nema nigdje. Da nisu ostale drzave, nebi mi nista. Pogledaj Olimpijadu, koliko smo mi dobri...
Najvise bi volio da u reprezentaciji imamo igraca iz nase lige ili barem 50% da budu domaci igraci. A ovako nasa "struka" i nase "neznalice" nista ne rade, osim da kradu iz dijaspore igrace i da pametuju da znaju sve klaunovi...
I to bas iz te dijaspore, koja navodno ne valja ili losa je. Kakvi ste vi licemjeri (ovi koji pljuju po dijaspori i svima koji su van drzave BiH). Znaci ne valja im dijaspora, ali rado bi uzeli igrace i novac.
Kakav je to jad i cemer, da ne mozes gradit u svojoj drzavi neku fudbalsku bazu. Jok daj nam od ostalih koji su bolji i bolje skolovani. Zbog ovakvi licemjera im se ovo sve i desava, da su nesportska nacija. Svaka cast igracima koji igraju za BiH.
Igrati za BiH umjesto Njemacke, Svedske ili Austrije, znaci da u 95% slucajeva neces biti uspijesan, sto se tice reprezentacije.
Velemajstor Vico i nfsbih znaju kupit ovaj narod bez problema i kad god to zele. Sad niko vise ne pise Savez napolje, a citiraj te me slobodno, kad bude Sergej i Emir bivsi, pa ce opet klasika 0815 savez napolje. U to sam 100% siguran. Ovo je po 100 isti film.
Svaka Cast Barbarez i Spahic. Vi ste do sad vise uradili nego ovi koji su prije tu bili. Savo prica dobro i zna sta radi, najjaci argument forumasa.
Samo da oni ostane tu 4 godine i daj Boze da bude 4 godine. To bi bilo cudo i onda bi imali nade. Vidit cemo ko ce ih jos sabotirati. Vec su poceli sa Spahicem...
Teska je ova sredina gdje licemjerni klaunovi vladaju u svim sferama nase drzave...
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Barbu nam izmuci bosanski jezik na pressicama ... podsjeti me na pojedine forumase ovdje ... valjda i njemu ovaj angazman pomogne k'o tipkanje po forumu ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Pozvao 8 stopera i jednog lijevog beka koji vec par godina igra lijevog stopera.
To je ta struka, patrijota. Branit cemo se protiv velikih madjara, trcat ce cvajtasi
To je ta struka, patrijota. Branit cemo se protiv velikih madjara, trcat ce cvajtasi
Ti klempes uvjek nesto pametujes
Nije gledao Borac, nego Civica za naredno okupljanjeSergej Barbarez gledao Borac u Budimpešti

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- SviSmoMiBosna
- Kontakt:
Nije ni Budimpesta ni Ferencvaros. Bio je zajedno sa Milinkovicem u Szombathely (MTA - TSC), gledali Djakovca
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.
Otišao tip gledati Đakovca kojeg je pozvao a nije ga prije gledao. Ja kontao Borac otišao gledati da vidi ima li igrača u državnom šampionu za reprezentaciju.
Nemam riječi , traži da sve reprezentacije igraju isti sistem (tu glupost je svojevremeno tražio Blaž Slišković kad je bio selektor), to će valjda biti ovaj 3-6-1 koji ni nama ne godi. Još je Lippi rekao da se formacija kreira na osnovu profila igrača kojima raspolažeš.
I jeste li vi vidjeli koliko on nahvali Mujakića i Tahirovića??? Ovaj drugi će kao biti oslonac u narednih deset godina (vjerovatno iz treće finske lige) a ako pitaš bilo koga sa foruma, na ulici... o Mujakiću i da li treba biti u reprezentaciji reći će da ne treba. Gledam ga sinoć protiv Genta, spor kao trut i kiksa svaku utakmicu. Gori čak od Saničanina.
Nemam riječi , traži da sve reprezentacije igraju isti sistem (tu glupost je svojevremeno tražio Blaž Slišković kad je bio selektor), to će valjda biti ovaj 3-6-1 koji ni nama ne godi. Još je Lippi rekao da se formacija kreira na osnovu profila igrača kojima raspolažeš.
I jeste li vi vidjeli koliko on nahvali Mujakića i Tahirovića??? Ovaj drugi će kao biti oslonac u narednih deset godina (vjerovatno iz treće finske lige) a ako pitaš bilo koga sa foruma, na ulici... o Mujakiću i da li treba biti u reprezentaciji reći će da ne treba. Gledam ga sinoć protiv Genta, spor kao trut i kiksa svaku utakmicu. Gori čak od Saničanina.
Glory Glory Man United
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
Svaka cast selektorom I stručnom štabu koji skoro svake sedmice putuju da prate naše igrače. Oni pokazuju koliko su ozbiljni ali I koliko su prethodni selektori bili neozbiljni!!
Kad se samo sjetim kako je Savo bio najavio da ce pratit sve igrace I onda lik otišo pogledat samo 2-3 utakmice pred baraz... mislim da je gledo Dedica u Salzburg, Demirovica u Augsburg I onda povratak u Beograd to je bila njegova priprema za Baraz, al tako je to kad si samo tu da pokupiš platu.
Kad se samo sjetim kako je Savo bio najavio da ce pratit sve igrace I onda lik otišo pogledat samo 2-3 utakmice pred baraz... mislim da je gledo Dedica u Salzburg, Demirovica u Augsburg I onda povratak u Beograd to je bila njegova priprema za Baraz, al tako je to kad si samo tu da pokupiš platu.
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
BosnianDragon2024 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 17:13Svaka cast selektorom I stručnom štabu koji skoro svake sedmice putuju da prate naše igrače. Oni pokazuju koliko su ozbiljni ali I koliko su prethodni selektori bili neozbiljni!!
Evo iz Arhive.
Selektor BiH Savo Milošević (50) i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović (41) službenim putovanjem započeli su pripreme reprezentacije BiH za baraž protiv Ukrajine.
Kao da su zaboravili da reprezentacija pod njihovim vodstvom bilježi najgore rezultate u posljednjih 10 godina, a možda i svih vremena, pa su završili i u kafani u Minhenu. I to uz mikrofon i pjesmu.
Cilj ovog službenog putovanja bio je obilazak naših igrača.
U petak su boravili u Austriji i gledali meč Salzburg – Šturm, zatim su u subotu pratili Ermedina Demirovića protiv Leipziga, a onda su stigli do kafane u Minhenu gdje su se opustili.
Samo idiot moze osporavati dosadašnji rad Barbareza i njegovog tima!
Tako je! Do sada su on i njegovi cvajtaši pokazali u dvije utakmice kako se igra a da se ne opali na go.
Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Covjek lijepo na pressici rekao da igra tu formaciju jer nema krila da igra neki drugi stil igre.Daduli je napisao/la: ↑23 avg 2024, 16:45
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
To je tačno. Ali može igrati 3-4-1-2 ovako mu centralni vezni igraju ispred centralnih veznih i zadnjih veznih, a Demirovića možda baci na krilo ako bude igrao Džeko.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:21Covjek lijepo na pressici rekao da igra tu formaciju jer nema krila da igra neki drugi stil igre.Daduli je napisao/la: ↑23 avg 2024, 16:45
3-4-1-2 je logičnije: Vasilj- Ahmedhodžić, Katić (Hadžikadunić), Kolašinac- Dedić, Gigović, Krunić, Gazibegović- Hajradinović (Bašić)- Demirović, Džeko
Sa 3-6-1 neće zabit nikad, osim ako je cilj igrati sve utakmice 0:0 onda o.k.
Glory Glory Man United
Daj nam, ekspertu, vjeciti optimista, napisi sta su to toliko ogromno do sada učinili?

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."
"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."
Po meni za sada je samo Spahić odradio odličan posao sa dovodjenjem igrača koje smo svi željeli. Ocjena 4+. Ako uspije nagovoriti Biertha(ako ima pravo) i/ili Baždara tada bih mu dao čistu peticu.
Istina Barbarez je imao premalo utakmica da pokaze sta to on tačno želi na terenu.
Ono što me malo nervira kod njega je to što previše potencira te nekakve osjecaje "vidjecete kad pocne utakmice, kad krene himna, vidjece se na njima...". Na presici kada je objavio spisak novinar ga direkno pitao koji dio igre mislite da trbamo popraviti, da li je presing ili sta je vec naveo, Barbarez je bas ovo odgovorio u fazonu "da ih zagrlim, vidjecete kad himna krene". WTF?!Odgovori konkretno.
Koliko potencira to sa himnom očekivao sam je da svi pjevaju.
Istina Barbarez je imao premalo utakmica da pokaze sta to on tačno želi na terenu.
Ono što me malo nervira kod njega je to što previše potencira te nekakve osjecaje "vidjecete kad pocne utakmice, kad krene himna, vidjece se na njima...". Na presici kada je objavio spisak novinar ga direkno pitao koji dio igre mislite da trbamo popraviti, da li je presing ili sta je vec naveo, Barbarez je bas ovo odgovorio u fazonu "da ih zagrlim, vidjecete kad himna krene". WTF?!Odgovori konkretno.
Koliko potencira to sa himnom očekivao sam je da svi pjevaju.
- feniksptica
- Kontakt:
A na osnovu cega mozete ocjeniti da li Barbarez radi dobar poso ? Ili los ?
Nemamo uzorke da uporedimo njegov prijašnji rad s ovim sad. Mozda je ovo maximum
Nemamo uzorke da uporedimo njegov prijašnji rad s ovim sad. Mozda je ovo maximum
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Goalgetter
- Kontakt:
I tako su se mnogi vec nakon dvije utakmice oprostili od floskule da im treba dati vremena, da rade svoj posao i da treba pratiti dugorocne ciljeve. Nemamo ni 1% strpljenja kao narod, sve bi preko noci, zato smo i jedna od najneuspjesnijih sportskih nacija na svijetu.
Niko ne moze garantovati da ce ovo uspjeti sa Barbarezom, ali ako je dogovoreno da im se dadne liga nacija i kvalifikacije za SP da se napravi i stvori ekipa, onda to treba i ispostovati. Na kraju krajeva rezultati na kraju ce mu i suditi.
Niko ne moze garantovati da ce ovo uspjeti sa Barbarezom, ali ako je dogovoreno da im se dadne liga nacija i kvalifikacije za SP da se napravi i stvori ekipa, onda to treba i ispostovati. Na kraju krajeva rezultati na kraju ce mu i suditi.