Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Serie A
Gledam Fiorentinu, gube od Puškaš Akademije, tobe jarabi
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- JayCatwright
- Kontakt:
Boktemazo Fiorentina ne može dobiti ekipu sastavljenu od familije Puskasa 

Smiješan lik, misli da je realni fudbal isto što i Football Manager ili Fifa. Još se nije oporavio od Atalante a vjerujem da ne može skontat ni kako je prije 2 godine u finalu CL Inter sa 5x jeftinijom ekipom i kojem su odbranu držali penzioneri Acerbi (vrijednost 2 mil) i Darmian (1 mil) a napad Džeko (3 mil) bili u potpunosti ravnopravni sa jednim Šitijem koji ih sve u Premiershipu tambura kao malo djecu. Sjećam se prije finala svi tamo na njihovom forumu pisali da očekuju minimalno 5-0 za City. Toliko o njima. Isti su takvi i Engleski navijači, misle da su najjači a na terenu im treba tona sreće da se spase ispadanja od jedne Slovačke. Ove nove generacije navijačaVoland je napisao/la: ↑22 avg 2024, 20:43Jel se to još ne možeš pomiriti s tim što je jedna Atalanta iz te irelevantne liga razbucala Liverpool u sred Anfielda proljetos, pa dolaziš često ovdje da nas podsjećaš kako je Seria A jadna ligaJayCatwright je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:15Jel ti ne znas citati? Zato i kazem. Normalno da ce Arsenal prodati kad su Liverpool, Chelsea i City osvajali LP 4 puta u zadnjih 10 godina. S druge strane jedna titula za Talijane u zadnjih 15 godina i jedna EL u zadnjih 25 godina.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:08
U zadnjih 20 godina Italijani su Svjetski i Evropski prvaci, samo nemaju marketing kao Englezi da svoje igrače pumpaju do neba. 99% posto engleskih igrača je precijenjeno do bola, Luk Šou nakav 60 miliona, Megvajer 80 milionanakav iz Evertona štoper isto 80 miliona
Dibala da igra za Arsenal otišao bi u Saudiju za 50 miliona, marketing je čudo![]()

"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Bolonja je napravila dobar posao kupovinom Benjamina Domingeza iz Gimnasija y Esgrime, 20 godina al malac je strasan potencijal, za 2 godine u seriji a, mogu ga utopiti glupim ali bogatim englezima za 80 milki, a doveli ga za 5.
CPOJ
Lik je preočit troll, sa diagnozom iz F spektra i vi njemu idete nešto replicirati umjesto da samo ignorirate. 

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Hoće li ovo Roma Kristanteu dati desetku
Bio bi najgora desetka u historiji fudbala, nadam se da je neka zajebancija

Bio bi najgora desetka u historiji fudbala, nadam se da je neka zajebancija
MANIJACI JUG 1987
Jučer gledam onu raspalu Fiorentinu(obore me na kladionici naravno) i sjetim se kakav je samo igrač bio Mirko Vucinic. Nidje veze znam ali eto
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Leće koji se u mom djetinjstvu vazda borio za opstanak ili igrao Seriju B je imao napadače poput Vucinica, Sevantona, Valerija Bozinova, Andree Karacola i Graciana Pelea. Svaki od nabrojanih je pojam za današnje napadače Juventusa, Intera i Milana.
Zadnja izmjena: DRHAUSE, dana/u 23 avg 2024, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Jedan Graciano Pele kao dijete kluba nije mogao dobiti šansu ni u Seriji B tada sa igračima poput Sevantona, Vucinica, Bozinova i Vugrineca tada a isti je u Sauthemptonu bio najbolji napadač u EPL. Eto koliko je kvalitet pao.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Puca me nostalgija drugovi nemojte zamjeriti.
Volim se vako prisjetiti igrača koje sam gledao odraštajući i uživao u njihovom fudbalu. Pamtim kad je OBN tek nabavio prava za Seriju A ali neki paket u kojem su bili samo timovi sa dna tabele tipa Leće i Kaljari pa su iste prenosili svake Nedjelje u onom čuvenom terminu 15 30. Kaljari je isto imao sjajnih igrača a odskakao je David Suazo iz Hondurasa koji ih je "sam" par godina držao u Seriji A.
Volim se vako prisjetiti igrača koje sam gledao odraštajući i uživao u njihovom fudbalu. Pamtim kad je OBN tek nabavio prava za Seriju A ali neki paket u kojem su bili samo timovi sa dna tabele tipa Leće i Kaljari pa su iste prenosili svake Nedjelje u onom čuvenom terminu 15 30. Kaljari je isto imao sjajnih igrača a odskakao je David Suazo iz Hondurasa koji ih je "sam" par godina držao u Seriji A.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Tad je PINK prenosio Seriju ADRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 18:43Puca me nostalgija drugovi nemojte zamjeriti.

Tad smo i Zlatana Muslimovića vidjeli u dresu Mesine

Najljepša vremena, kada prenose Juventus sa Dele Alpija brate imaš osjećaj da stadion prima 200 hiljada, sablasno, plus ona magla kad se spusti a tamo po strani Nedved prolazi za Trezegea i 1-0

MANIJACI JUG 1987
I poluprazan Dele Alpi je imao svoju draž, jako lijep i jedinstven stadion je to bio a atmosfera je znala biti odlična i sa 7000 ljudi na stadionu.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 18:52Tad je PINK prenosio Seriju ADRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 18:43Puca me nostalgija drugovi nemojte zamjeriti.
Volim se vako prisjetiti igrača koje sam gledao odraštajući i uživao u njihovom fudbalu. Pamtim kad je OBN tek nabavio prava za Seriju A ali neki paket u kojem su bili samo timovi sa dna tabele tipa Leće i Kaljari pa su iste prenosili svake Nedjelje u onom čuvenom terminu 15 30. Kaljari je isto imao sjajnih igrača a odskakao je David Suazo iz Hondurasa koji ih je "sam" par godina držao u Seriji A.![]()
Tad smo i Zlatana Muslimovića vidjeli u dresu Mesine![]()
Najljepša vremena, kada prenose Juventus sa Dele Alpija brate imaš osjećaj da stadion prima 200 hiljada, sablasno, plus ona magla kad se spusti a tamo po strani Nedved prolazi za Trezegea i 1-0![]()
Tim na terenu je tih dana bio spektakularan, to je ljudima koji nisu pratili nemoguće opisati da jedan Tjeri Anri(možda i najbolji igrač EPL svih vremena) nije mogao da se izbori za mjesto u istom. Samo Juventus je tada imao tim vrijedan Lige Prvaka od igrača na pozajmici.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ma tad je Zizu pleaso po terenu, kakva yebena igrača je bio, imao si osjećaj da igra sa 20 posto mogućnosti.DRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:00I poluprazan Dele Alpi je imao svoju draž, jako lijep i jedinstven stadion je to bio a atmosfera je znala biti odlična i sa 7000 ljudi na stadionu.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 18:52Tad je PINK prenosio Seriju ADRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 18:43Puca me nostalgija drugovi nemojte zamjeriti.
Volim se vako prisjetiti igrača koje sam gledao odraštajući i uživao u njihovom fudbalu. Pamtim kad je OBN tek nabavio prava za Seriju A ali neki paket u kojem su bili samo timovi sa dna tabele tipa Leće i Kaljari pa su iste prenosili svake Nedjelje u onom čuvenom terminu 15 30. Kaljari je isto imao sjajnih igrača a odskakao je David Suazo iz Hondurasa koji ih je "sam" par godina držao u Seriji A.![]()
Tad smo i Zlatana Muslimovića vidjeli u dresu Mesine![]()
Najljepša vremena, kada prenose Juventus sa Dele Alpija brate imaš osjećaj da stadion prima 200 hiljada, sablasno, plus ona magla kad se spusti a tamo po strani Nedved prolazi za Trezegea i 1-0![]()
Tim na terenu je tih dana bio spektakularan, to je ljudima koji nisu pratili nemoguće opisati da jedan Tjeri Anri(možda i najbolji igrač EPL svih vremena) nije mogao da se izbori za mjesto u istom. Samo Juventus je tada imao tim vrijedan Lige Prvaka od igrača na pozajmici.
Milan je isto tad bio jak, pa i Roma i Lacio sa mladim Nestom, svaka utakmica u ligi bila kao finale Lige šampiona.,
Pa treneri Lipi, Anćeloti tek počinjao, Kapelo sa Romom kada je doveo Batistutu iz Fiorentine, ma najjača liga ikad, pa Ronaldo iz Intera id...
MANIJACI JUG 1987
Kakve je samo igrače imao Lacio tih godina, pogotovo one kad su osvojili titulu Nesta, Mihajlovic, Salas, Nedved itd... kako nabrojati sve majstore poput Verona, Hernana Krespa i Kilija Gonzalesa.
Pa onda Parma što je ti spominješ dok je Parmalat imao para sa Ancelotijem i svim onim zvijezdama sa jednim Adrianom u napadu.
Pa onda Parma što je ti spominješ dok je Parmalat imao para sa Ancelotijem i svim onim zvijezdama sa jednim Adrianom u napadu.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Mladi Điđi na goluDRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:17Kakve je samo igrače imao Lacio tih godina, pogotovo one kad su osvojili titulu Nesta, Mihajlovic, Salas, Nedved itd... kako nabrojati sve majstore poput Verona, Hernana Krespa i Kilija Gonzalesa.
Pa onda Parma što je ti spominješ dok je Parmalat imao para sa Ancelotijem i svim onim zvijezdama sa jednim Adrianom u napadu.![]()

MANIJACI JUG 1987
Nisi mogao biti standardan prvotimac u bilo kojem timu Serije A a da nisi bio igrač repreznativnog kalibra, svaki Italijan je mogao igrati za reprezentaciju i kvalitet nebi pao dok su stranci svi odreda bili najbolje što njihova zemlja ima.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:19Mladi Điđi na goluDRHAUSE je napisao/la: ↑23 avg 2024, 19:17Kakve je samo igrače imao Lacio tih godina, pogotovo one kad su osvojili titulu Nesta, Mihajlovic, Salas, Nedved itd... kako nabrojati sve majstore poput Verona, Hernana Krespa i Kilija Gonzalesa.
Pa onda Parma što je ti spominješ dok je Parmalat imao para sa Ancelotijem i svim onim zvijezdama sa jednim Adrianom u napadu.![]()
![]()
Sjećam se recimo našeg Vedina Musica koji je u Italiji vazda bio u borbi za mjesto prvotimca u najgorim timovima Serije A i u onim boljim Serije B dok je u reprezentaciji izgledao kao vanzemaljac. Danas nekakvi anonimusi poput Krunica iz Sutjeske naprave karijeru u Seriji A a nisu ništa bolji od prosjeka BHPL.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Manu Koné navodno u Milanu, silno sam ga želio u Romu - apsolutna zvijer od igrača i gotovo sam siguran da će Milanu donijeti 60 + miliona u nekom narednom periodu, ovakvu priliku pravi klubovi iskoriste, tako da će on samo poboljšati njihov već sada odličan mercato. Ovaj dečko je something else.
Odličan dribler, jak na lopti, zna da je prenese i pokrene napad, jako dobar šut sa distance, brzina, ma sve.

Najbolji opis za njega: Kone is the Swiss knife that selflessly helps in any way possible.
Odličan dribler, jak na lopti, zna da je prenese i pokrene napad, jako dobar šut sa distance, brzina, ma sve.

Najbolji opis za njega: Kone is the Swiss knife that selflessly helps in any way possible.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.