Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la numanumaye22 » 23 avg 2024, 10:49

coelho41 je napisao/la:
23 avg 2024, 10:38
I sve ovo s Hrvatima na granici valja izdeverat :damn:
Kako su naglasili u IDEEA-i, od putnika će se na granici zahtijevati da dostave biometrijske podatke, kao što su otisci prstiju i fotografija lica.

Glavne izmjene uključuju uvođenje sistema Entry/Exit System (EES) i European Travel Information and Authorisation System (ETIAS). Ovi sistemi predstavljaju online formulare, koje će nosioci pasoša zemalja koje nisu članice Unije morati popuniti i uplatiti taksu u iznosu od sedam eura prije ulaska u EU. Ovaj formular će važiti do tri godine ili do zamjene putne isprave

EES se odnosi na praćenje vremena i mjesta boravka u EU kako bi se osiguralo da putnici ne borave duže od 90 dana u periodu od šest mjeseci. Prilikom prvog prelaska granice, uzimat će se biometrijski podaci, čime se otklanja potreba za unošenjem pečata u pasoše na graničnom prelazu.
Time se, kako su podsjetili u IDEEA-i, smanjuje rizik od zloupotrebe identiteta i omogućava nosiocima putnih isprava, koji često prelaze granicu, da izbjegnu čestu zamjenu pasoša zbog popunjenosti svih strana pečatima.

ETIAS je također online formular, u koji se unose podaci o putnoj ispravi, mjestu boravka, uz dodatnu taksu u iznosu od sedam eura. Ovaj formular će važiti do tri godine ili do zamjene putne isprave. EU planira uspostaviti EES do 10. novembra ove godine dok će ETIAS sistem postati operativan polovinom sljedeće godine.
Vazno je napomenuti da je dijaspora sa boravisnim dozvolama u EU potpuno izuzeta iz ovog i nece trebati nista ispunjavat jer su odavno vec "provjereni".

Po meni okej i sasvim normalno, ameri su jos davno uveli tako nesto da se zna ko im ulazi u zemlju pa tako i ljudi sa njemackim pasosem kojima viza za Ameriku ne treba, moraju ispuniti formular ESTA gdje navode sve svoje podatke i onda im kroz par sati bude odobreno putovanje ako je sve okej. Ako budu odbijeni- moraju da vade vizu i to je to.

Ono najbitnije, ovo ce sprijeciti nase ljude da idu u EU na crno raditi i ostajati duze od 90 dana izradom novog pasosa jer su ga kao izgubili. Sad ce biti u sistemu i automatski ce ti se mjeriti broj dana.

Ovo ameri imaju odavno, pa recimo ako si bio u Libiji, Iraku i slicnim zemljama, onda ce ti 99 % bit odbijen ulazak u EU.

I ono mozda najvaznije za nas:
ETIAS-a: Finally, Bosnians must prove their planned travel to the Schengen area will be legal and well-natured. They MUST SUBMIT A DETAILED TRAVEL ITINERARY, including how long they will be in the Schengen area and where they will stay. Bosnians --MUST STAY-- WITHIN THE BOUNDARIES OF THEIR TRAVEL ITINERARY AT ALL TIMES.
Posteno. :salut:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 23 avg 2024, 11:13, ukupno mijenjano 2 puta.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 avg 2024, 10:50

Surreal je napisao/la:
23 avg 2024, 10:46
Ni meni nikad neće biti jasan taj switch u ponašanju
Pa žene, nema tu šta biti nejasno. Od jaslica do staračkog doma driftovi u ponašanju su standard jedne žene. Hormoni su čudo, znaš i sam, imao si fiziologiju :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 23 avg 2024, 10:59

Marsal je napisao/la:
23 avg 2024, 09:25
Blokirao je i na OLX-u
Kralju :rol: :rol: :rol:
Što me nasmija na pauzi...
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 avg 2024, 11:16

Surreal je napisao/la:
Ni meni nikad neće biti jasan taj switch u ponašanju koji se odjednom pojavi, do jučer sve normalno - onda odjednom seenovi, neodgovorene poruke, "legla spavati" (a ono 21h), imam previše obaveza, pritisak...

Nije vala moguće da se svaka promijeni isključivo zbog novog momka, ali de makar mi reci - razlog je to i to, a ne da ja gatam noćima šta sam pogrešno uradio.
Nije to bas odjednom da njoj/njemu padne na pamet da prekine vezu.

Skuplja se to u ljudima mjesecima, neke stvari nam smetaju, samo sto sutimo i ne govorimo nista, a onda dodje vakat da se kaze da to nije to.

Problem je sto ljudi sute (ova djevojka), ne pokusavaju razgovorom rijesiti probleme i reci sta im smeta, a zaljubljeni (GIBRA) sa druge strane ne vide male signale. Kad ga ona ostavi, tek tad otvori oci.

Jednostavno ljudi se ne vide sa nama u buducnosti i zato prekidaju.

U pocetku je to nama katastrofa, ali dugorocno gledano je prava stvar, jer ce to puknuti kad tad. Bolje da pukne za 3 mjeseca, nego za 3 godine kad ste se skoro vjencali ili ste vec u braku.

Ps. Napisah ovo opcenito, mada i dalje mislim da nas GIBRA trola...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 23 avg 2024, 11:37

Ili su neka moderna verzija Omera i Merime, ili je momak mlad, ili fakat trola.

Ako je mlad - navikni se jaro na razočarenja, biće ih još, i ljubavnih i životnih. Ali će i svako proći. Teško da ti neko osim samog tebe može pomoći. Skuliraj, nije te upucala yebiga.

@Asteriks, ljubi te brat. :salut: Već sam utopio ovogodišnji luk. Nisam na veliko, nego više na neku vrstu rezervacije.. uglavnom po tim cijenama. Ostavio nešto malo (lagerovano po tvojim instrukcijama), čisto da vidim šta je reć za par mjeseci. :zviz:
The saddest thing in life is wasted talent.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 avg 2024, 11:48

Surreal je napisao/la:
a ne da ja gatam noćima šta sam pogrešno uradio.
zbog ovoga pijes seenove

kad pricas s curom moras imat plan b i plan c :kafa: pozeljno da to ona vidi
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 23 avg 2024, 11:54

Celestial je napisao/la:
22 avg 2024, 22:55
Pereira je napisao/la:
22 avg 2024, 21:47
Mogli je napisao/la:
22 avg 2024, 21:27

Next time :arrow:
slika
Sta kazes na ovu kolega

slika

:yawn:
Dobar pakas ima. Nadam se da nisi vec oplodio. :salut:
Tri prsta prolaze glat :yawn:
Stone hands👊

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 23 avg 2024, 12:07

StevieG8 je napisao/la:
23 avg 2024, 10:32
Lik trolla ocigledno ili ima 15 godina
Fakat ne kontam što bi nekom bilo zanimljivo trollat na ovaj način, tj. da ga neko sažalijeva bezveze
Nisi gorecka jebga
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2024, 12:19

kraljttbvb je napisao/la:
23 avg 2024, 11:16
Surreal je napisao/la:
Ni meni nikad neće biti jasan taj switch u ponašanju koji se odjednom pojavi, do jučer sve normalno - onda odjednom seenovi, neodgovorene poruke, "legla spavati" (a ono 21h), imam previše obaveza, pritisak...

Nije vala moguće da se svaka promijeni isključivo zbog novog momka, ali de makar mi reci - razlog je to i to, a ne da ja gatam noćima šta sam pogrešno uradio.
Nije to bas odjednom da njoj/njemu padne na pamet da prekine vezu.

Skuplja se to u ljudima mjesecima, neke stvari nam smetaju, samo sto sutimo i ne govorimo nista, a onda dodje vakat da se kaze da to nije to.

Problem je sto ljudi sute (ova djevojka), ne pokusavaju razgovorom rijesiti probleme i reci sta im smeta, a zaljubljeni (GIBRA) sa druge strane ne vide male signale. Kad ga ona ostavi, tek tad otvori oci.

Jednostavno ljudi se ne vide sa nama u buducnosti i zato prekidaju.

U pocetku je to nama katastrofa, ali dugorocno gledano je prava stvar, jer ce to puknuti kad tad. Bolje da pukne za 3 mjeseca, nego za 3 godine kad ste se skoro vjencali ili ste vec u braku.

Ps. Napisah ovo opcenito, mada i dalje mislim da nas GIBRA trola...
Fakat, evo kolegica nedavno kaže, ona hodala nekada davno prije nego se udala sa tim bivšim momkom 5 godina, al dvije godine prije prekida znala da će prekinuti sa njim i samo je čekala da mu kaže :mrgreen:

I to nije zbog drugog momka, nego jednostavno se nije vidjela sa njim dugoročno, tj u braku
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 23 avg 2024, 12:21

taj je imao dobru prangiju, čim joj je otkazni rok trajao 2 godine

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 23 avg 2024, 12:22

Rio kad ono seliš u Sa?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 avg 2024, 12:24

Jabroni je napisao/la:
23 avg 2024, 12:22
Rio kad ono seliš u Sa?
Sad u oktobru, na Šipu sam sa stanom i vrtićem :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 avg 2024, 12:34

VivaLaStella je napisao/la:
23 avg 2024, 12:07
StevieG8 je napisao/la:
23 avg 2024, 10:32
Lik trolla ocigledno ili ima 15 godina
Fakat ne kontam što bi nekom bilo zanimljivo trollat na ovaj način, tj. da ga neko sažalijeva bezveze
Nisi gorecka jebga
Ne bi ja rekao da trola, prijr bi rekao da je mlad :)
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 23 avg 2024, 12:45

rio_Ferdy88 je napisao/la:
23 avg 2024, 12:24
Jabroni je napisao/la:
23 avg 2024, 12:22
Rio kad ono seliš u Sa?
Sad u oktobru, na Šipu sam sa stanom i vrtićem :mrgreen:
Aha ipak ne seliš u Sa
slika

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 avg 2024, 12:53

MilanMladenovic je napisao/la:
23 avg 2024, 09:38
Ja ne znam sta je narodu. Mi bas volimo biti jadni i patiti. GIBRA poslusaj Marsala. Procesiraj emocije, isplaci se i onda napokon skontaj da je ako je to bilo kako si ti zamisljao ne bi se prekinulo. Nije ljubav bila s njene strane ako tek tako ode.
Zao ti je i treba da bude to je normalno, ali nemoj je vise idealizirat kad ocigledno nije idealna. Kako napisah vec poslusaj Marsala, rijesi se svakog moguceg kontakta s njom baci i obrisi sve sto te asocira na nju i kad se oporavis nastavi dalje sa zivotom kao da se to nikad nije desilo. Na kraju krajeva, vjeruj mi, nece biti jedina koja ce te samo povrijediti i otici.
Marsal je opisao situaciju koja je bas mnogo licna meni, i ponavljam da mi ne bi bilo tesko da je to hladjenje trajalo 10,15 dana, naprotiv, luda bila u pozitivnom smislu, izlazili, bliski bili, prejak odnos, prije 3 dana sve super, ok, isto se culi, pricali, pisali, tepanje s njezine strane, NON stop zagovaranje izlazaka, sma bas sve ekstra

I onda sljedeća dva dana, nigdje je u chat ovima, ne otvara, seena i tek tako to odluci kao grom iz vedra neba, cak nije ni punih 28 sati proslo od tog ekstra odnosa s njezine strane do raskida

Ne mozes me djevojsko ubijediti da se nista nije desilo preko tog jednog dana i da nema nikakav razlog, znam da joj je bilo puno stalo i da se to nije promijenilo, mnogo blizak odnos i u privatnim zivotima imali

Nesto se desilo preko tog jednog dana u to sma siguran, al izbjegava reci, samo govori da nije do mene i da zeli bit sama beućz ikakvih veza

Takve promjene osjecanja za manje od 48 sati? Kako da ne...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 avg 2024, 13:06

Surreal je napisao/la:

Svaka to uradi na pocetku, ama bas svaka. Fazon je sto tad muskarac uzpanici kad to vidi, pa pocne slati jos vise poruka, memes itd. a time je jos dalje tjera. Nego trebas i ti povuc rucnu kad to primjetis, i onda sve kad se slegne, nastavi se gdje ste stali ;)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2024, 13:07

GIBRA je napisao/la:
23 avg 2024, 12:53
Ja ne znam sta je narodu. Mi bas volimo biti jadni i patiti. GIBRA poslusaj Marsala. Procesiraj emocije, isplaci se i onda napokon skontaj da je ako je to bilo kako si ti zamisljao ne bi se prekinulo. Nije ljubav bila s njene strane ako tek tako ode.
Zao ti je i treba da bude to je normalno, ali nemoj je vise idealizirat kad ocigledno nije idealna. Kako napisah vec poslusaj Marsala, rijesi se svakog moguceg kontakta s njom baci i obrisi sve sto te asocira na nju i kad se oporavis nastavi dalje sa zivotom kao da se to nikad nije desilo. Na kraju krajeva, vjeruj mi, nece biti jedina koja ce te samo povrijediti i otici.
Marsal je opisao situaciju koja je bas mnogo licna meni, i ponavljam da mi ne bi bilo tesko da je to hladjenje trajalo 10,15 dana, naprotiv, luda bila u pozitivnom smislu, izlazili, bliski bili, prejak odnos, prije 3 dana sve super, ok, isto se culi, pricali, pisali, tepanje s njezine strane, NON stop zagovaranje izlazaka, sma bas sve ekstra

I onda sljedeća dva dana, nigdje je u chat ovima, ne otvara, seena i tek tako to odluci kao grom iz vedra neba, cak nije ni punih 28 sati proslo od tog ekstra odnosa s njezine strane do raskida

Ne mozes me djevojsko ubijediti da se nista nije desilo preko tog jednog dana i da nema nikakav razlog, znam da joj je bilo puno stalo i da se to nije promijenilo, mnogo blizak odnos i u privatnim zivotima imali

Nesto se desilo preko tog jednog dana u to sma siguran, al izbjegava reci, samo govori da nije do mene i da zeli bit sama beućz ikakvih veza

Ja sam imao djevojku dok sam išao na fax iz drugog grada i odem ja tako vikend s njom, dođem u nedelju, šalje poruku ko eto to je to.
Meni ništa nije bilo jasno, u taj vakat zvati sa mob je bilo baš luksuz, ja kredit 5 KM i nazovem, što šta je bilo, ma nije do tebe bla bla.

Na kraju krajeva, nije ti vjeruj ni bitno koji su njeni razlozi. Sve da ti i kaže, ništa se ne bi promijenilo.
Možda jedino da shvatiš da bezveze razbijaš glavu.

Pa vidi, takve promjene mogu imati veze i sa nekim traumama koje mogu biti čak iz djetinjstva.
Nagle promjene raspoloženja, iznenadna zatvorenost, sve su to možda stvari koje nisi znao i koje je krila od tebe.

Mogu ti reći samo (ako će ti biti lakše), garantovano bi nabelajio s njom.
Koševo Zapad

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 23 avg 2024, 13:07

GIBRA je napisao/la:
23 avg 2024, 12:53

Ma glava gore i ne krivi sebe. Ti nastavi davati svoj maksimum a naci ces neku koja ce to cijeniti. Nit si ti prvi nit zadnji kojem se to desilo, a nit ce ovo biti zadnji put da ti se desilo. Samo je prestani idealizirat i krenut ce oporavak.

I to da se de sve u manje od dva dana okrenulo, mozda ima valjan razlog koji nece da kaze mozda ga nema, ne treba ni da te zanima. Nije djevojka za tebe i to je to. Doci ce druga bolja. Vjerujem da si mlad cim te ovo ovoliko nasikiralo, tako da zivot pred tobom.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 avg 2024, 13:13

scholsey je napisao/la:
23 avg 2024, 11:37

@Asteriks, ljubi te brat. :salut: Već sam utopio ovogodišnji luk. Nisam na veliko, nego više na neku vrstu rezervacije.. uglavnom po tim cijenama. Ostavio nešto malo (lagerovano po tvojim instrukcijama), čisto da vidim šta je reć za par mjeseci. :zviz:
Sigurno ćeš ubit pos'o uvijek kada ga skladištiš na onaj način.

Ako nekad ulagao u voće, a to je već ozbiljan i dugoročan biznis, onda obrati pažnju na - kupine, borovnice i ribizle. Trenutno se kreću između 9 i 12 KM na veliko.

Za kupine i borovnice imaš haman siguran otkup, dok za ribizle opet ovisno od sredine.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 avg 2024, 13:16

Čuj šta je bilo. Poyebo je neko u ta 2 dana, eto šta je bilo. Ne lomite se oko žena toliko, nisu one vrijedne toga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.