AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
Ide Dybala izgleda. Ulazi u zadnju god ugovora a Arapi mu vjerovatno nude dobru lovu. Solbakken, Shomurodov, Kumbulla, Karsdorp, Darboe, Bove, Abraham bi takodjer trebali otici do kraja merkata. Mislim da smo losiji nego prosle god, dovbyk+soule su debelo preplaceni, volio bih da budem u krivu al eto. Na bekovima se i dalje nismo pojacali, Cristante i Pelle su i dalje "key players", ovaj napadac i soule su preko 70mil a nisam siguran koliko mogu isporuciti.
embrace the chaos
doživjet ću fras
btw Lukaku košta 30 miliona, pa toliko je bio i ovaj naš Ukrajinac
btw Lukaku košta 30 miliona, pa toliko je bio i ovaj naš Ukrajinac

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Lukakua koliko god ismijavali, msm ipak je dobar na cf i znas sta dobijas. Ovako fina se cifra izvalila na dovbyk-soule, pa vidjet cemo iako nisam optimistican. Ako nista vjerujem u DDR-a, uzet ce bodove gdje mora, ne kao Mou. Mozda i ove sezone 5ta pozicija bude vodila u lp, iako uopste nisam optimistican sto se tice naseg povratka u cl. Rijest se otpada i daj 2-3 igraca iz Primavere i ok smo.
embrace the chaos
Izgubis Lukakua i Dybalu.Dva igraca koja su zasluzna za vise od polovine golova ako ne i vise i sad se trebamo nadati i ocekivati od mladog Soulea da sav teret bude na njemu i na Dovbiku i da oni izvuku sezonu.Da kako da ne.
Nazalost opet smo slabiji u odnosu na proslu sezonu.Prodaju se sezonske,pun stadion cijele sezone,marketing na nivou,ima se para nije da se nema i ti sam sebi pucas u koljeno.
Nazalost i ove godine jako tesko do Lige Prvaka.Jesam se raskukao al sta cu
Nazalost opet smo slabiji u odnosu na proslu sezonu.Prodaju se sezonske,pun stadion cijele sezone,marketing na nivou,ima se para nije da se nema i ti sam sebi pucas u koljeno.
Nazalost i ove godine jako tesko do Lige Prvaka.Jesam se raskukao al sta cu

Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Ma Dybala je strasan igrac, iza Tottija ti je on, samo kad ga navise trebas on nije tu. Ok sam sa njegovim odlaskom, ali ciljati ulazak u lp sa no-name igracima naprijed bez da pojacas vezu i bokove a istresao si dosta love, nije pametno. Daj boze da nas razuvjere. DDR je tu, jedini razlog za optimizam.Manuel je napisao/la: ↑14 avg 2024, 19:15Izgubis Lukakua i Dybalu.Dva igraca koja su zasluzna za vise od polovine golova ako ne i vise i sad se trebamo nadati i ocekivati od mladog Soulea da sav teret bude na njemu i na Dovbiku i da oni izvuku sezonu.Da kako da ne.
Nazalost i ove godine jako tesko do Lige Prvaka.Jesam se raskukao al sta cu![]()
embrace the chaos
Ma mene duša boli cijeli dan (doslovno), prodaja Dybale u ovom trenutku je stvarno amaterski potez, prežalio bih nekako da su to uradili na samom početku prelaznog roka - ali sada? Šta tačno dobijamo time, osim što će gazdama kluba ostati novac u džepu? Pa da su makar plasirali neke lažne vijesti o potencijalnoj zamjeni, nego se spominje raspali Boga. Kakav je to downgrade, sa svjetskog kalibra na upitan kvalitet.
O desnom beku ne bi ni trošio riječi i dalje se nadam da je ovo neka sprdnja, Abdulhamid, čovjek koji čitavu karijeru igra u Saudijskoj Arabiji, brat nije ni starter u reprezentaciji je... naše pojačanje? Znači, ako se obistini rotacija na desnom beku (Čelik - Abdulhamid) wow. Ne mogu ni da pljujem previše, ali mnogo toga nam nedostaje. Znatno smo lošija ekipa nego prošle godine, a već tri godine sezonu završavamo na šetoj poziciji, ove godine bi bio zadovoljan istim učinkom.
O desnom beku ne bi ni trošio riječi i dalje se nadam da je ovo neka sprdnja, Abdulhamid, čovjek koji čitavu karijeru igra u Saudijskoj Arabiji, brat nije ni starter u reprezentaciji je... naše pojačanje? Znači, ako se obistini rotacija na desnom beku (Čelik - Abdulhamid) wow. Ne mogu ni da pljujem previše, ali mnogo toga nam nedostaje. Znatno smo lošija ekipa nego prošle godine, a već tri godine sezonu završavamo na šetoj poziciji, ove godine bi bio zadovoljan istim učinkom.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Odbio je Dybala prvu ponudu, zeli izvuci jos vise love ili igrati i dalje ozb fudbal, znat cemo uskoro. Otisao Dybala ili ne, bitnije nam je rijesit nekolicinu igraca i rasteretiti budzet, sto onda otvara neka nova pojacanja koja trebamo, pa makar ih doveli zadnji dan merkata...Surreal je napisao/la: ↑14 avg 2024, 19:35Ma mene duša boli cijeli dan (doslovno), prodaja Dybale u ovom trenutku je stvarno amaterski potez, prežalio bih nekako da su to uradili na samom početku prelaznog roka - ali sada? Šta tačno dobijamo time, osim što će gazdama kluba ostati novac u džepu? Pa da su makar plasirali neke lažne vijesti o potencijalnoj zamjeni, nego se spominje raspali Boga. Kakav je to downgrade, sa svjetskog kalibra na upitan kvalitet.
embrace the chaos
Dibala je klasa 1/1, al zadnje dvije sezone kad ga najvise trebas on nije u stanju da igra normalno. Na pocetku prelaznog roka se to trebalo definisati, ovako nigdje veze bgm
nema potpisa
Ma on je jedini igrac koji je mogao uraditi nesto protiv ekipa koje su igrale bunker pogotovo na Olimpiku.Pa koliko smo samo tekmi dobili njegovom majstorijom.Jest da je znao zastopati u mnogim tekmama ali opet bez njega mi smo daleko slabiji i jos neces uzeti neke pare da bi pojacao ekipu.Gubimo puno a ne dobijamo nista. Dovest ce vjerovatno neka dva klinca i to ti je to za ovu sezonu a bekova nigdje i opet igras sa Cristanteom u sredini.Pa ono je igrac za Genoe.Sto ti kazes jedini optimizam je De Rossi ali nije ni on madjionicar.Nije ovo dobro nimalo al eto vidjet cemo sta ce biti.Ako se ne pojacamo sa jos dva kvalitetna igraca bojim se da ni Ligu Evrope necemo izboriti.Denno je napisao/la: ↑14 avg 2024, 19:33Ma Dybala je strasan igrac, iza Tottija ti je on, samo kad ga navise trebas on nije tu. Ok sam sa njegovim odlaskom, ali ciljati ulazak u lp sa no-name igracima naprijed bez da pojacas vezu i bokove a istresao si dosta love, nije pametno. Daj boze da nas razuvjere. DDR je tu, jedini razlog za optimizam.Manuel je napisao/la: ↑14 avg 2024, 19:15Izgubis Lukakua i Dybalu.Dva igraca koja su zasluzna za vise od polovine golova ako ne i vise i sad se trebamo nadati i ocekivati od mladog Soulea da sav teret bude na njemu i na Dovbiku i da oni izvuku sezonu.Da kako da ne.
Nazalost i ove godine jako tesko do Lige Prvaka.Jesam se raskukao al sta cu![]()
Ma citajuci posljednje naslove na klupskim portalima ja msm da on ostaje. Isti ugovor tamo ili na nekoj dr. egzoticnoj destinaciji ce moci dobiti i dvije god kasnije, a vjerujem da mu se jos uvijek igra ozbiljan fudbal. Nego mora se dovesti jos sta, treba nam desni bek, neko Manciu da ugrozi mjesto na stoperu, te da se izbaci Cristante iz prve postave u roku od odmah. Napad neka ostane kako jeste, ali Dovbyk bi mogao biti veliko razocarenje. Dosta je placen a ne nudi nekakve garancije kao Lukaku, jos uvijek nmg shvatiti taj transfer. Mozda grijesim, jer iskreno nemam pojma ko je lik.
embrace the chaos
Nevjerojatni potezi se rade, Dybala ne smije otići nema tih para. Jedini momak koji može jednim potezom uraditi nešto, pored njega Dovbyk i Soule bi procvjetali. Hajde da je početak roka ali dvije sedmice pred kraj ovakav potez uraditi ravno je pucanju u koljeno. Dirigent vezanog reda onda postaje Pelegrini a znamo kako on zna da igra, tj. kad rijetko zaigra kako treba. Nadam se da će transfer propasti jer je potonuo neshvatljiv potez. Koliko god Dybala bio van terena vrijedi ga čekati jer znamo kad igra kako igra.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ja koliko sam shvatio Dybala ima otkupnu klauzolu 12 mil za ino klubove, tako da se Uprava tu ništa ne pita.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Pojačanje u rangu Osijeka.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Kumbulla zvanično na posudbi u Espanyolu, kao zamjene se spominju Loïc Badé i De Winter.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
I jesmo spremni za novu ludu vožnju, kreće liga - kreće Roma, konačno. Prvi meč nam je baš bitan, najviše zbog mentaliteta i atmosfere, a da će biti lahko, sigurno neće. Cagliari je uvijek nezgodan protivnik i imaju stvarno par brzih igrača u napadu, a to će sigurno stvarati probleme našoj klimavoj odbrani. Najavljuju se od prve minute naša nova pojačanja, pa da ih vidimo, naročito najboljeg strijelca španske lige
Koliko sam euforičan zbog početka sezone i utakmica, toliko sam razočaran radom na transferima, doduše nije još gotovo, ali ne sluti na dobro. Otegla se i ova saga oko Dybale, očigledno su Arapi njemu ponudili ogroman novac, ali neće baš da plate transfer. Nipošto ga ne treba pustiti za siću. Romanisti su se već digli, ostavljaju poruke kako je Paulo krucijalan i kako ne smije biti prodan. Ukoliko ga ipak puste, nadam se da su pripremili neku ozbiljnu zamjenu, a ne (polu)igrače koje su mediji spominjali.
De Rossi je navodno dogovorio sa klubom, da mu zamjena za Kumbullu bude Loïc Badé, djeluje onako kao zanimljiv stoper, a teško da može biti gori od Albanca. Trener bi nam isto tako htio Pratija, kojeg ćemo eto baš gledati sutra, ali ne znam čemu forsiranje ovakvog "tipa" veznjaka, kada isto imamo u Bove-u. Ako već žele pojačati vezni red, prava bomba bi bio Manu Koné.

Koliko sam euforičan zbog početka sezone i utakmica, toliko sam razočaran radom na transferima, doduše nije još gotovo, ali ne sluti na dobro. Otegla se i ova saga oko Dybale, očigledno su Arapi njemu ponudili ogroman novac, ali neće baš da plate transfer. Nipošto ga ne treba pustiti za siću. Romanisti su se već digli, ostavljaju poruke kako je Paulo krucijalan i kako ne smije biti prodan. Ukoliko ga ipak puste, nadam se da su pripremili neku ozbiljnu zamjenu, a ne (polu)igrače koje su mediji spominjali.
De Rossi je navodno dogovorio sa klubom, da mu zamjena za Kumbullu bude Loïc Badé, djeluje onako kao zanimljiv stoper, a teško da može biti gori od Albanca. Trener bi nam isto tako htio Pratija, kojeg ćemo eto baš gledati sutra, ali ne znam čemu forsiranje ovakvog "tipa" veznjaka, kada isto imamo u Bove-u. Ako već žele pojačati vezni red, prava bomba bi bio Manu Koné.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
I tako, euforija za novu sezonu i "ludu vožnju" me držala punih devedeset minuta, sad se kao i obično pitam - "ma što samo nisam pogledao rezultat?". Kapa dolje za Cagliari, odlična utakmica i kako je samo Davide Nicola pojeo De Rossija, to je strašno, taktički ga je potpuno uništio.
Ne mogu zaista da padam pod alibije i opravdanja koja se tiču svlačionice, transfera i slično, te stvari su nedopustive, jednostavno igra je bila loša, ali to nije ništa novo, ovo smo gledali čitavu prošlu sezonu, znači identično. Moje kratko viđenje igrača - Svilar opet pokazao zašto je po meni možda i najbolji golman lige u ovom trenutku, odbrana eto solidna, izuzev raspada Čelika, taj čovjek apsolutno nema kvalitet ne za Romu, već za ovu ligu uopće i mi na tu poziciju, koja nam je najgora dovodimo (polu)igrače, shvatam ja to ekonomski, ali kako misliš napraviti korak naprijed?
Vezni red potpuno loše postavljen, stvarno nemam snage više da pljujem Cristantea, sve je toliko puta rečeno, ne znam stvarno kako on igra za naš tim, a još gori mi je De Rossi koji po ko zna koji put uparuje Pellegrinija i njega, jedan parazit i neradnik se nekako može pregurat, ali dva u istoj utakmici - ne. Potpuna greška i katastrofa je bilo uvođenje Baldanzija umjesto Le Fee-a, uništilo je i ono malo konekcije u veznom redu.
Što se napada tiče, Soule će biti odličan igrač (za dvije godine), previše je raw, i dalje nebrušen. Dovbyk se pokušava snaći, o hororu Zalewskog nemam šta reći, pa bolje da smo posadili neki cvijet na lijevom krilu i pustili ga da raste, nego da gledamo ono. Jasno da kada je Dybala ušao, sve je nekako krenulo - zašto De Rossi nije počeo utakmicu sa njim, to valjda samo on zna. Onda one stvarno smiješne izmjene tri minute prije kraja, šta misliš postići time? Abraham je svojim showom u dvije minute vjerovatno ugasio i ono malo interesa za njega.
Loša utakmica, loše izdanje De Rossija i blijeda Roma, očigledno da neće biti pravih pojačanja, domet nam je borba za EL, tako da ovo suštinski i nije kiks. Do Empolija, Forza Roma!
Ne mogu zaista da padam pod alibije i opravdanja koja se tiču svlačionice, transfera i slično, te stvari su nedopustive, jednostavno igra je bila loša, ali to nije ništa novo, ovo smo gledali čitavu prošlu sezonu, znači identično. Moje kratko viđenje igrača - Svilar opet pokazao zašto je po meni možda i najbolji golman lige u ovom trenutku, odbrana eto solidna, izuzev raspada Čelika, taj čovjek apsolutno nema kvalitet ne za Romu, već za ovu ligu uopće i mi na tu poziciju, koja nam je najgora dovodimo (polu)igrače, shvatam ja to ekonomski, ali kako misliš napraviti korak naprijed?
Vezni red potpuno loše postavljen, stvarno nemam snage više da pljujem Cristantea, sve je toliko puta rečeno, ne znam stvarno kako on igra za naš tim, a još gori mi je De Rossi koji po ko zna koji put uparuje Pellegrinija i njega, jedan parazit i neradnik se nekako može pregurat, ali dva u istoj utakmici - ne. Potpuna greška i katastrofa je bilo uvođenje Baldanzija umjesto Le Fee-a, uništilo je i ono malo konekcije u veznom redu.
Što se napada tiče, Soule će biti odličan igrač (za dvije godine), previše je raw, i dalje nebrušen. Dovbyk se pokušava snaći, o hororu Zalewskog nemam šta reći, pa bolje da smo posadili neki cvijet na lijevom krilu i pustili ga da raste, nego da gledamo ono. Jasno da kada je Dybala ušao, sve je nekako krenulo - zašto De Rossi nije počeo utakmicu sa njim, to valjda samo on zna. Onda one stvarno smiješne izmjene tri minute prije kraja, šta misliš postići time? Abraham je svojim showom u dvije minute vjerovatno ugasio i ono malo interesa za njega.
Loša utakmica, loše izdanje De Rossija i blijeda Roma, očigledno da neće biti pravih pojačanja, domet nam je borba za EL, tako da ovo suštinski i nije kiks. Do Empolija, Forza Roma!
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Koja patnja braco draga.Nazalost nagledat cemo se dosta ovakvih tekmi u sezoni.Falit ce Lukaku itekako.Ne kontam one dvije izmjene u 89 minuti al eto sta ces.
Sreca stigao sam gledati samo posljednjih 20min. Ekipa djeluje nespremno, ono malo sto sam uspio vidjeti da Dybala stvarno odskace kvalitetom u odnosu na saigrace, ok znamo da je najbolji u ekipi ali razlika je tolika da ovi djeluju kao amateri, pa i ako je tek pocetak sezone. Nema on sta tu trazit sa zgubidanima Cristante Pellegrini, nek se ide naplatiti i to je to. Abraham je komedija, 40mil smo mi za njega dali 

embrace the chaos
Ovo sve djeluje strašno amaterski, deset dana do kraja prelaznog roka, nama nedostaju minimalno četiri igrača (desni bek, stoper, veznjak i zamjena za Dybalu), znači dovedeš trenera u poziciju da apsolutno ne zna sa kakvim će sastavom na kraju raspolagati. Nije to samo stvar Rome, ali evo imamo primjer Atalante, gdje ljudi dok su u "procesu" prodaje nekog igrača već razgovaraju sa zamjenama, a mi...
Stvarno ova sapunica sa Paulom je više dosadila svima, jasno da je ovo odvratan potez vlasnika i da ne možemo dovesti igrača koji je na njegovom nivou, ali i on maksimalno oteže ovaj transfer - ili ideš ili ne ideš, a ne neke kriptične poruke, slike na instagramu, hoću-neću, više mi nije ni važna njegova odluka samo da se ova drama završi. Ukoliko on ode zamjena je vjerovatno Rodrigo Riquelme, apsolutno nemam pojma šta da mislim o njemu, onako podsjeća na Paula i to je to.
Desni bek, Bože zdravlja da i to dočekamo nakon tri sedmice pregovara sa Renom - Assignon, još jedan polovičan igrač, nekako sam očekivao na toj poziciji beka neko kvalitetno ime, od toga očigledno nema ništa. Na poziciju stopera vjerovatno dolazi Djalo, prošle godine odigrao 16 minuta, ali eto spominje se da je u pitanju posudba sa pravom otkupa, tako da nije neki veliki rizik, nešto ala Huijsen prošle godine, što znači da nemamo za kifle. Iz ove perspektive bilo bi bolje da je ostao Llorente, naročito što je već dvije godine bio sa ekipom, a Betis ga otkupio za tri miliona
Stvarno ova sapunica sa Paulom je više dosadila svima, jasno da je ovo odvratan potez vlasnika i da ne možemo dovesti igrača koji je na njegovom nivou, ali i on maksimalno oteže ovaj transfer - ili ideš ili ne ideš, a ne neke kriptične poruke, slike na instagramu, hoću-neću, više mi nije ni važna njegova odluka samo da se ova drama završi. Ukoliko on ode zamjena je vjerovatno Rodrigo Riquelme, apsolutno nemam pojma šta da mislim o njemu, onako podsjeća na Paula i to je to.
Desni bek, Bože zdravlja da i to dočekamo nakon tri sedmice pregovara sa Renom - Assignon, još jedan polovičan igrač, nekako sam očekivao na toj poziciji beka neko kvalitetno ime, od toga očigledno nema ništa. Na poziciju stopera vjerovatno dolazi Djalo, prošle godine odigrao 16 minuta, ali eto spominje se da je u pitanju posudba sa pravom otkupa, tako da nije neki veliki rizik, nešto ala Huijsen prošle godine, što znači da nemamo za kifle. Iz ove perspektive bilo bi bolje da je ostao Llorente, naročito što je već dvije godine bio sa ekipom, a Betis ga otkupio za tri miliona

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
lol
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤