Vidim pričalo se o pićima sa nula šećera, pa bih volio podijeliti riječ struke. Naime, imam jednog baš dobrog jarana čiji otac radi u kantonalnom Zavodu za kontrolu hrane, nekada je bio i faca u Bosnalijeku. Mahsuz sam ga pitao za mišljenje o ovim sugarfree pićima i dobio sam sljedeći odgovor:
Sugarfree pića su gora od ovih sa šećerom.
Sokove uglavnom izbjegavam, zbog čega sam izgubio pofino kilograma. Kada pijem, pijem gazirano, i to jako rijetko. Pošto sam trenutno u Austriji, malo sam se opustio (Hajde ti odoli 4+2 gratis akciji na Romerquelle Emotion, Vöslauer Balance Juicy ili Almdudler

). Kad se vratim u Sarajevo aBd, vraćam se i u
stacionarno stanje.
Što se tiče kafe i energetskih, i njih konzumiram izuzetno rijetko (kad trebam duže ostati budan ili me glava razvaljuje, pa mi ni Kofan ne pomaže). Kafu pijem uglavnom bosansku, gorku kao moj život otkad sam krenuo na trenutni faks
Od energetskih isključivo Red Bull, jer je najmanje zlo u toj kategoriji, a i ne smrdi.
Također, probao sam i volim ove egzotike (Pepsi Twist, Coca Cola Cherry, Dr Pepper, Coca Cola Vanilla i sl.). Šteta što neke nije lako pronaći na našem tržištu.
Najviše volim kada u rashlađenu čašu Pepsija iscijedim cca 1/4 limuna, ubije šećer kao da ga nikad nije ni bilo.
I za kraj