ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MilanMladenovic
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MilanMladenovic » 17 avg 2024, 01:27

MilanMladenovic je napisao/la:
16 avg 2024, 19:01
Steta Sinnerove kondicijske spreme, stvarno mi se svidja kako igra i kako se ponasa na terenu i van njega. Zvereva sam gotivio ali on sa svojom glavom tesko da moze biti GS sampion. Nole poslije zlata na OI je pitanje koliko je uopce motiviran za nadolazeci GS ali sampiona se nikad ne otpisuje. Tako da moj favorit je Alcaraz i nikad ne bih otpisao Medvedeva.
Ne znam ko mi je favorit na USO :|
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 17 avg 2024, 02:45

CAGarfia je napisao/la:
16 avg 2024, 19:08
Budu li ovakvi uslovi kao u Cinciju ne bih Alcaraza u prvi krug favorita stavio uopšte, koliko god to glupo zvučalo.

Ali eto vidjeti ćemo kako će prvo proći Cinci za sve prisutne. :mrgreen:
Koliko je Carlitos slabiji bo3 igrac nego bo5. :tokralju:

Lijepo sam rekao neki dan. Muski tenis se polako pretvara u zenski. Vjerovatno cemo imati sve vise lijevih pobjednika mastersa poput Popyrina.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 18 avg 2024, 13:07

Ivan Ivanov iz Bugarske izgubio danas u finalu futuresa. Da je pobijedio postao bi najmlađi pobjednik futures turnira sa 15 godina i 9 mjeseci. Vrijedi ga pratiti.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 avg 2024, 14:23

Nisam sinoć sve ispratio između Sinnera i Zvereva jer mi se gadi ova podloga i uslovi u Cinciju. Ali je Zverev imao meč u džepu i sve je uprskao svojim luzerskim pristupom u prvom setu.

Tiebreak zadnjeg seta je jasan prikaz što je jedan luzer bez slema, a drugi što će biti ATG igrač. A igrački Zverev nije daleko od najboljih, tu je on s njima, ta liga.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 19 avg 2024, 14:25

CAGarfia je napisao/la:
19 avg 2024, 14:23
Nisam sinoć sve ispratio između Sinnera i Zvereva jer mi se gadi ova podloga i uslovi u Cinciju. Ali je Zverev imao meč u džepu i sve je uprskao svojim luzerskim pristupom u prvom setu.

Tiebreak zadnjeg seta je jasan prikaz što je jedan luzer bez slema, a drugi što će biti ATG igrač. A igrački Zverev nije daleko od najboljih, tu je on s njima, ta liga.
Prvi set sam gledao do rezultata 4:3 za Zvereva sa breakom prednosti. U tom trenutku vidim kako se Sinner vec slabije krece i da jedva hoda i do klupe ugasim mec i legnem spavat kontajuci gotovo ce to biti brzo. Jutros sam se bas pozitivno iznenadio vidjevsi kako jemec zavrsio.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 19 avg 2024, 14:31

19 avg 2024, 14:25
CAGarfia je napisao/la:

Prvi set sam gledao do rezultata 4:3 za Zvereva sa breakom prednosti. U tom trenutku vidim kako se Sinner vec slabije krece i da jedva hoda i do klupe ugasim mec i legnem spavat kontajuci gotovo ce to biti brzo. Jutros sam se bas pozitivno iznenadio vidjevsi kako jemec zavrsio.
To što se tiče kuka fakat ne znam šta bih rekao. Kad god krene gubiti, hvata se za kuk. Međutim sumnjam da je Sinner tip lika koji će lažirati povrede i slične stvari. Ako postoji problem stvarni s kukom, on je u velikim problemima i to se mora sanirati ako je ikako moguće.

Međutim i sam je rekao poslije meča da mu treba dosta bolja fizička sprema od trenutne da uzme US Open.

I opet se dokazalo da ima probleme sa Zverevom. I njemu i Alcarazu je to jako težak protivnik i mečevi s njim su 50:50 u oba slučaja gotovo u svim uvjetima osim na travi.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 19 avg 2024, 19:27

CAGarfia je napisao/la:

Odvratno je za gledati. Prebrza podloga plus jak vjetar.

Jesi vidio budaletinu Bernarda Tomica sta uradi? :tokralju:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 20 avg 2024, 14:47

Ode Krajinović u penziju bez ATP titule
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 15:25

Sinner uze Cinci rutinski. :salut:

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 20 avg 2024, 15:45

CAGarfia je napisao/la:
20 avg 2024, 15:25
Sve su sanse da ce i USO.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 16:02

20 avg 2024, 15:45
CAGarfia je napisao/la:
20 avg 2024, 15:25
Sve su sanse da ce i USO.
Ako bude fizički na nivou dostojnom da igra 3-4 sata mečeve u kontinuitetu, ima jako dobre šanse. Međutim ovo što je odigrao u Cinciju nije nešto dominantno bilo kao što je bilo prvi dio sezone. Što pokazuje kvalitet Sinnera da i kad nije na maxu da može uzeti titulu.

Za US Open, mislim da je turnir jako otvoren. Jose Morgado je pričao sa nekim igračima tokom kvalifikacija i rekli su da tereni nisu brzi kao u Cinciju. Isto je rekao i Gilles Simon koji je Courieru rekao da su loptice lakše za kontrolu na Arthur Asheu i da je sporiji od centrale u Cinciju. Dosta toga će biti poznato nakon žrijeba koji je u četvrtak ili petak. Nagazna mina u vidu Medvedeva u četvrtini je problem za prva četiri nositelja, apsolutno za svakog jer Medo sa svima njima može odigrati egal meč ili ih nadjačati.

Slažemo se svi da je 5 igrača u opticaju da uzmu turnir. Ja bih ih ovako sortirao, ako će podloga biti približne brzine kao prošle godine.

1) Sinner - najbolji igrač na hardu definitivno, međutim nepoznanica je koliko će fizika moći ispratiti tempo jakih mečeva.

2) Đoković - bez pripreme što je dokazao da mu neće biti toliki problem, ali je vjerovatno emotivno prazan.

3) Alcaraz - vidno rastresen nakon Olimpijade, a i na betonu je ranjiviji protiv ostatka. Ako budu brži uvjeti, rekao bih da je ispod Zvereva i Medvedeva čak. Najjači igrač što se fizikalija tiče na touru definitivno, što će itekako igrati ulogu u ovim vlažnim uvjetima.

4) Zverev - možda mu je ovo i najbolja šansa u zadnjih par godina godina da uzme slem kad se vidi da ostali nisu na vrhuncu. Pod uvjetom da će glava biti tu.

5) Medvedev - peti nositelj jer će morati vjerovatno protiv ¾ gorepomenutih do titule. A i loša forma. Međutim zaista mislim da je ovo njegov teren i najbolji uvjeti za njegov tenis.

+ Beograd dobio turnir iz ATP 250 serije, dvorana u novembru. :thumbup:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 16:25

Mogli je napisao/la:
19 avg 2024, 19:27
-

Komentari? :zviz:

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 20 avg 2024, 16:45

ebi ga, neki su jednakiji od drugih:

https://www.theguardian.com/sport/2009/ ... ystal-meth

agas kristal met, borg kokain ali kazne sarapovu, halep, cilica i troickog zbog gluposti.
TheGoldenGOAT

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 17:05

Upravo tako.

Mutna posla svakako. Sama činjenica da je mogao igrati dok se situacija nije riješila je smiješna. Vjerovatno prava istina se nikad neće ni saznati, ovo su mi smiješne priče.

Novaka bi razapeli ko Isusa, sviđalo se to nekima ili ne.

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 20 avg 2024, 17:13

CAGarfia je napisao/la:
20 avg 2024, 17:05
Upravo tako.

Mutna posla svakako. Sama činjenica da je mogao igrati dok se situacija nije riješila je smiješna. Vjerovatno prava istina se nikad neće ni saznati, ovo su mi smiješne priče.

Novaka bi razapeli ko Isusa, sviđalo se to nekima ili ne.
sjeti se samo kolika je frka bila sto je nole rekao da je odgodio da vadi krv nakon meca, sto se obicno i radi. kada su ga za to razapeli sta bi tek bilo za ovako sta.

siner ce ostati bez 400p sa IWa i nekih 250K dolara. smijesno. ocito koliko da se zamazu oci. bolje da ga uopste ne kaznjavaju nego to mazanje ociju.
TheGoldenGOAT

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 avg 2024, 17:26

Pa ja sam mislio u tenisu kad padnes na doping testu ide ozbiljna kazna :crazy:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 17:27

Najveći problem po meni je što se ovo skrivalo do danas, a prošlo je par mjeseci od toga. Ali očigledno za sve ne važe ista pravila.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 20 avg 2024, 17:32

CAGarfia je napisao/la:
20 avg 2024, 17:27
Najveći problem po meni je što se ovo skrivalo do danas, a prošlo je par mjeseci od toga. Ali očigledno za sve ne važe ista pravila.
Upravo.
Inace ne mislim da Sinner ima ikakve veze sa nedozvoljenim supstancama, ali da se tek sada objavi, posle skoro pola godine gde je frajer uredno odigrao 2 GS i nekoliko mastersa.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2024, 17:36

Dokazano je da nije njegova krivica, to je jedini fakt. A da se mogu razviti teorije zavjera i slične stvari, itekako da mogu.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 20 avg 2024, 17:47

Nezgodna situacija. Teorije zavere ce se svakako razviti jer sada svaki sportista moze maltene da se osloni na ovaj slucaj sa fizioterapeutom.
Inace Sinner se povukao sa Olimpijade zbog upale krajnika, na kojoj su inace mnogo rigorozniji i drugaciji protokoli sto se tice doping kontrole nego inace sto u tenisu,sto u drugim sportovima.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.