MilanMladenovic je napisao/la: ↑20 avg 2024, 15:45
CAGarfia je napisao/la: ↑20 avg 2024, 15:25
Sinner uze Cinci rutinski.
Sve su sanse da ce i USO.
Ako bude fizički na nivou dostojnom da igra 3-4 sata mečeve u kontinuitetu, ima jako dobre šanse. Međutim ovo što je odigrao u Cinciju nije nešto dominantno bilo kao što je bilo prvi dio sezone. Što pokazuje kvalitet Sinnera da i kad nije na maxu da može uzeti titulu.
Za US Open, mislim da je turnir jako otvoren. Jose Morgado je pričao sa nekim igračima tokom kvalifikacija i rekli su da tereni nisu brzi kao u Cinciju. Isto je rekao i Gilles Simon koji je Courieru rekao da su loptice lakše za kontrolu na Arthur Asheu i da je sporiji od centrale u Cinciju. Dosta toga će biti poznato nakon žrijeba koji je u četvrtak ili petak. Nagazna mina u vidu Medvedeva u četvrtini je problem za prva četiri nositelja, apsolutno za svakog jer Medo sa svima njima može odigrati egal meč ili ih nadjačati.
Slažemo se svi da je 5 igrača u opticaju da uzmu turnir. Ja bih ih ovako sortirao, ako će podloga biti približne brzine kao prošle godine.
1) Sinner - najbolji igrač na hardu definitivno, međutim nepoznanica je koliko će fizika moći ispratiti tempo jakih mečeva.
2) Đoković - bez pripreme što je dokazao da mu neće biti toliki problem, ali je vjerovatno emotivno prazan.
3) Alcaraz - vidno rastresen nakon Olimpijade, a i na betonu je ranjiviji protiv ostatka. Ako budu brži uvjeti, rekao bih da je ispod Zvereva i Medvedeva čak. Najjači igrač što se fizikalija tiče na touru definitivno, što će itekako igrati ulogu u ovim vlažnim uvjetima.
4) Zverev - možda mu je ovo i najbolja šansa u zadnjih par godina godina da uzme slem kad se vidi da ostali nisu na vrhuncu. Pod uvjetom da će glava biti tu.
5) Medvedev - peti nositelj jer će morati vjerovatno protiv ¾ gorepomenutih do titule. A i loša forma. Međutim zaista mislim da je ovo njegov teren i najbolji uvjeti za njegov tenis.
+ Beograd dobio turnir iz ATP 250 serije, dvorana u novembru.