AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Kako je krenulo, sasvim okej 2-2 na kraju. Prije nego što razapnemo Fonsecu, evo nekih pozitivnih vs nazovimo manje pozitivnih aspekata;
Isčupaše poen nakon 0-2, moral nije pao. Izmjene su donjele rezultat, namirili i pogodili za 2-2. Na momente je ovo bilo dejà vu Giampaolo. Nadajmo se prvi i zadnji put, inače slijedi potop protiv jačih protivnika.
Katastrofalno loši; Calabria (nula u oba smijera), Thiaw (kikser uz previše dodira lopte generalno, katastrofalan pri oba gola), pa i Salemakers (LB, izmišljaju mu se pozicije, prvo užasan na LB kojeg je Bellanova dijete Milana silovalo, pa kasnije RW gdje također nije ništa ponudio). Pulišić i Leao slično u ofanzivi, jako loše završnice.
Fonseca pokazao muda kad je vadio Pulišića te ubacio Musaha, mudar potez koji je i donjeo poen. Čestitke Morati na izuzetno bitnome golu (frajer se razveo ovih dana, četvero male djece daleko od Milana...), nije fer kritikovat čovjeka u takvoj situaciji. Uz trun sreće je mogao i izboriti penal te imati još jedan gol, puna podrška, lave!
Sve u svemu Milanovi igrači jako loši u kritičnim situacijama (završnice Leaoa i Pulišića), te Thiaw,Calabria i Sale kao najgori u defanzivi. Loftus i Chuk također slabi, Reijnders jak na lopti, čestitke i Okaforu na golu.
Isčupaše poen nakon 0-2, moral nije pao. Izmjene su donjele rezultat, namirili i pogodili za 2-2. Na momente je ovo bilo dejà vu Giampaolo. Nadajmo se prvi i zadnji put, inače slijedi potop protiv jačih protivnika.
Katastrofalno loši; Calabria (nula u oba smijera), Thiaw (kikser uz previše dodira lopte generalno, katastrofalan pri oba gola), pa i Salemakers (LB, izmišljaju mu se pozicije, prvo užasan na LB kojeg je Bellanova dijete Milana silovalo, pa kasnije RW gdje također nije ništa ponudio). Pulišić i Leao slično u ofanzivi, jako loše završnice.
Fonseca pokazao muda kad je vadio Pulišića te ubacio Musaha, mudar potez koji je i donjeo poen. Čestitke Morati na izuzetno bitnome golu (frajer se razveo ovih dana, četvero male djece daleko od Milana...), nije fer kritikovat čovjeka u takvoj situaciji. Uz trun sreće je mogao i izboriti penal te imati još jedan gol, puna podrška, lave!
Sve u svemu Milanovi igrači jako loši u kritičnim situacijama (završnice Leaoa i Pulišića), te Thiaw,Calabria i Sale kao najgori u defanzivi. Loftus i Chuk također slabi, Reijnders jak na lopti, čestitke i Okaforu na golu.
Svašta sam u životu vidio, al kakav mentalni sklop treba da uživaš kad ti klub gubi samo da bi nekom mogao reći ja sam bio u pravu.
A vala dugo sam ih i trpio, kod mene su od danas na blok listi. Zamolio bih ostalale kojima se daju čitati njihova s*anja da ih barem ne citiraju. Hvala!
A vala dugo sam ih i trpio, kod mene su od danas na blok listi. Zamolio bih ostalale kojima se daju čitati njihova s*anja da ih barem ne citiraju. Hvala!
Il Club più titolato al mondo!
- Beduin
- Kontakt:
Ti tek sad skont'o koja je blagodat FOE i mogucnost ne citati priglupe smarace bez socijalnog zivota?
Dobrodosao u klub.

Evo i Muxa nas ispratio.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Mah orva utakmica jos se osjeti ostatak Piolizma. Treba ce vremena Fonseci da to poslozi plus tu su i nova pojacanja.
Leao me je razocarao ovu utakmicu.
Leao me je razocarao ovu utakmicu.
- Beduin
- Kontakt:
Ako izvuce pouku iz ove utakmice onda je do odlicno. Nema vise izmisljanja tople vode jer je zbog toga njegov prethodnik i otpusten.
Zao mi je ako mu je Pulisic definitivno nova 10ka, a najbolji igrac bio prosle sezone na desnom krilu. Mogli bismo biti uskrsceni za fin broj golova u tom slucaju, a nisam siguran da je tip igraca koji ce nabrati dosta asistencija nekom podvaljenom loptom. Barem evo veceras mu se mahom svodilo na guranje lopte lijevo za Leaoa ili slucajno ako bude neki kiks protivnicke odbrane da je iskoristi. Po meni to nije to.
Zao mi je ako mu je Pulisic definitivno nova 10ka, a najbolji igrac bio prosle sezone na desnom krilu. Mogli bismo biti uskrsceni za fin broj golova u tom slucaju, a nisam siguran da je tip igraca koji ce nabrati dosta asistencija nekom podvaljenom loptom. Barem evo veceras mu se mahom svodilo na guranje lopte lijevo za Leaoa ili slucajno ako bude neki kiks protivnicke odbrane da je iskoristi. Po meni to nije to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- LegendKiller
- Kontakt:
Fonseka je loše počeo, prvo zbog izmišljanje pozicija. Pulisic je koristan samo na krilu i tu mora igrati, ne može on ništa ponuditi iza napadača, naročito ako je taj napadač Jovic. Loftus na nekog defanzivnog zavaljen iako treba igrati ono što je Pulisic igrao, tu je najbolji. Sale je posebna priča. Igrač bez mozga, ne može on ništa igrati u nekom ozbiljnom klubu a još manje lijevog beka.
Ne kontam uopće sta mu je trebalo ovo oko izmišljanja pozicija. Pulisic desno, Loftus iza napadača, Reinders na njegovo mjesto, bilo ko na beka osim Saleta, vrlo jednostavno.
Ne kontam uopće sta mu je trebalo ovo oko izmišljanja pozicija. Pulisic desno, Loftus iza napadača, Reinders na njegovo mjesto, bilo ko na beka osim Saleta, vrlo jednostavno.
Ma traži se i Fonseka još.
@Beduin
Stvarno sam imao strpljenja za njih dvojicu al kad je neko tvrdoglav dzaba ti.
Ako ovako nastave na kraju ce njih dvojica medjusobno dopisivati
@Beduin
Stvarno sam imao strpljenja za njih dvojicu al kad je neko tvrdoglav dzaba ti.
Ako ovako nastave na kraju ce njih dvojica medjusobno dopisivati

Il Club più titolato al mondo!
Trun iz taktičkog ugla; nevjerovatno je da igraš sa onako visokom bek linijom/odbranom, a da napadač uopšte nije prvi blok, nego trčkara kao da je na terminu. Ni k od kolektivnog presinga, na sličan način su lani fasovali petardu vs Intera.
Igrači koji su počeli meč včrs nisu u stanju riješiti niski blok, kao prvo Jović nije za toga, čak je gori od sidraša tipa Giroud i Ibra po stare dane - Morata je puno bolji i nudi puno više u tom nazovimo ga, build up-u. Loftus ne nudi ništa kao dupli pivot blizu odbrane, propuh. To će sve bolje izgledati čim Fofana tu uskoči, pa i Reijnders koji je jak na lopti, ako ništa drugo.
Fonseca je imao dosta promašaja večeras, kao prvo ono o čemu je pričao čim je stigao u Milan;
Presing, posjed uz zategnutu odbranu - Vanoli i Torino su prikazali sjajan primjer toga večeras, uz niski blok umjesto posjeda lopte. Na momente je Milan ličio na onu katastrofu seoskog trenera Giampaola.
Sale, Calabrija, Thiaw, RLC, Jović, sve greške. Ok silom prilika, falilo dosta igrača, ali igrao si kući vs Torina, moraju bolje. Za kraj najevidentnija greška, Pulišić kao lanjski MVP, mora nastaviti gdje je i stao, na desnom krilu. Nemoj izmišljati Fonseca, i sve će biti ok - ne budi Giampaolo.
Igrači koji su počeli meč včrs nisu u stanju riješiti niski blok, kao prvo Jović nije za toga, čak je gori od sidraša tipa Giroud i Ibra po stare dane - Morata je puno bolji i nudi puno više u tom nazovimo ga, build up-u. Loftus ne nudi ništa kao dupli pivot blizu odbrane, propuh. To će sve bolje izgledati čim Fofana tu uskoči, pa i Reijnders koji je jak na lopti, ako ništa drugo.
Fonseca je imao dosta promašaja večeras, kao prvo ono o čemu je pričao čim je stigao u Milan;
Presing, posjed uz zategnutu odbranu - Vanoli i Torino su prikazali sjajan primjer toga večeras, uz niski blok umjesto posjeda lopte. Na momente je Milan ličio na onu katastrofu seoskog trenera Giampaola.
Sale, Calabrija, Thiaw, RLC, Jović, sve greške. Ok silom prilika, falilo dosta igrača, ali igrao si kući vs Torina, moraju bolje. Za kraj najevidentnija greška, Pulišić kao lanjski MVP, mora nastaviti gdje je i stao, na desnom krilu. Nemoj izmišljati Fonseca, i sve će biti ok - ne budi Giampaolo.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kao prvo šta se desilo sa goal line tehnologijom?
Nadam se da je ovo oproštaj od kapitena. Igrali su se sa njim kao sa malim djetetom. Ono konstantno mahanje rukama i kad je on kriv pa i od ranije svaki put kad misli da je offside stane i diže ruke umjesto da prati protivnika dok se ne vidi jeli u pravu ili ne a naročito kad je izlazio skida traku sa ruke i baca je umjesto da je preda pravom kapitenu.
Autogol Thiawa na stranu ali to mora da bude odlučnije. Ili prodaja ili obavezno na klupu. Pavlović uz možda čak i Gabbiu bi trebao biti par stopera. Fofana bi trebao da učvrsti defanzivnu sredinu uz Reijndersa kao kreatora. Ja bi čak i Bennacera prodao ako bi se te pare iskoristile za dovođenje još nekog pojačanja. Možda da se stvarno proba sa Samardžićem.
Napad kao napad možda se i ne bi trebao nešto popravljati osim možda da se stvarno pojača konkurencija sa Chiesom. Chukwueze je baš bio loš večeras iako se na pripremnim utakmicama vidio jedan skroz drugačiji igrač.
Leao nas je uz odbranu koštao pobjede. Iako je nekoliko zicera fulao mora se reći da je imao više želje nego ranije. Čak je i više pokušavao a to što je fulao ja duga stvar.
Morati dobar početak ali mora naučiti da više ne igra za onu crno bijelu gamad pa da mu se sviraju onakvi penali
Idemo dalje.
Nadam se da je ovo oproštaj od kapitena. Igrali su se sa njim kao sa malim djetetom. Ono konstantno mahanje rukama i kad je on kriv pa i od ranije svaki put kad misli da je offside stane i diže ruke umjesto da prati protivnika dok se ne vidi jeli u pravu ili ne a naročito kad je izlazio skida traku sa ruke i baca je umjesto da je preda pravom kapitenu.
Autogol Thiawa na stranu ali to mora da bude odlučnije. Ili prodaja ili obavezno na klupu. Pavlović uz možda čak i Gabbiu bi trebao biti par stopera. Fofana bi trebao da učvrsti defanzivnu sredinu uz Reijndersa kao kreatora. Ja bi čak i Bennacera prodao ako bi se te pare iskoristile za dovođenje još nekog pojačanja. Možda da se stvarno proba sa Samardžićem.
Napad kao napad možda se i ne bi trebao nešto popravljati osim možda da se stvarno pojača konkurencija sa Chiesom. Chukwueze je baš bio loš večeras iako se na pripremnim utakmicama vidio jedan skroz drugačiji igrač.
Leao nas je uz odbranu koštao pobjede. Iako je nekoliko zicera fulao mora se reći da je imao više želje nego ranije. Čak je i više pokušavao a to što je fulao ja duga stvar.
Morati dobar početak ali mora naučiti da više ne igra za onu crno bijelu gamad pa da mu se sviraju onakvi penali
Idemo dalje.
najgore mi je sto smo doveli zadnje svije sezone 15tak igraca, evo novi trener i mi i dalje gledamo Calabriu i Saleta na desnoj strani. Kod drugog gola ova dvojica kao neki totalni amateri se ponasaju. Ne znam sta treba da se desi da ova dvojica odu iz Milana.
Generalno losa utakmica, takticki nista nismo pokazali i nadam se da necemo ovako lose izgledati slijedece kolo.
Jovic, jel moguce da pored Okafora on igra, lik je pogubljen i bez ikakvog ucinka, nezainteresovan i nizasta ne sluzi na terenu.
Pa jebote stavi malog Camardu, dijete dalo milion golova u omladinskim selekcijama, pa vise ce se truditi sigurno od propalog Jovica.
Leao po ovome veceras i ovo ce biti sezona sa nekoliko bljeskova i to je to, da on zabije 15-20 golova i da 15tak asistencija necemo taj film gledati nikada ocito.
Odbrana nam je uzas, ne vidim kako ce se popraviti
Uglavnom Fonseca nije nista napravio preko ljeta iako je imao dovoljno vremena, ja nisma vidio neke pomake.
Mozda bude bolje, a mozda i gore. Sacekat cemo jos 3-4 kola dok pocnu igrati i Emerson i Fofana, ovi prvotimci sto su usli u drugom pa da vidimo na sta cemo liciti.
Generalno losa utakmica, takticki nista nismo pokazali i nadam se da necemo ovako lose izgledati slijedece kolo.
Jovic, jel moguce da pored Okafora on igra, lik je pogubljen i bez ikakvog ucinka, nezainteresovan i nizasta ne sluzi na terenu.
Pa jebote stavi malog Camardu, dijete dalo milion golova u omladinskim selekcijama, pa vise ce se truditi sigurno od propalog Jovica.
Leao po ovome veceras i ovo ce biti sezona sa nekoliko bljeskova i to je to, da on zabije 15-20 golova i da 15tak asistencija necemo taj film gledati nikada ocito.
Odbrana nam je uzas, ne vidim kako ce se popraviti
Uglavnom Fonseca nije nista napravio preko ljeta iako je imao dovoljno vremena, ja nisma vidio neke pomake.
Mozda bude bolje, a mozda i gore. Sacekat cemo jos 3-4 kola dok pocnu igrati i Emerson i Fofana, ovi prvotimci sto su usli u drugom pa da vidimo na sta cemo liciti.
Mozda je isuvise rano govoriti al da budemo medju prva cetri na kraju je puna kapa...liga prvaka novi format iskren da budem nisam ni upratio kako frcera, neka se gura tu deff.bez nekih ocekivanja....
Ova igra je patnja, za tijelo i dusu, kako smo svi jedva cekali kraj prosle sezone ono neka gorcina, eeee takav mi se osjecaj pojavio nakon ove tekme, zalosno je reci nikakav napredak....izvukli smo bod moze se reci nezasluzeno, kako ce dalje ovo funkcionisati ostaje da vidimo....
Ova igra je patnja, za tijelo i dusu, kako smo svi jedva cekali kraj prosle sezone ono neka gorcina, eeee takav mi se osjecaj pojavio nakon ove tekme, zalosno je reci nikakav napredak....izvukli smo bod moze se reci nezasluzeno, kako ce dalje ovo funkcionisati ostaje da vidimo....
Nisam bio ljubitelj dolaska Fonsece niti sam i dalje uvjeren u tu odluku, ali besmisleno je donositi zaključke nakon prve ligaške utakmice uz dosta izmjenjen sastav.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Po nekim prognozama 6 prvotimaca nije započelo utakmicu. Standardni kikseri i glavni sumnjivci su krivi za golove i dosta profulanih zicera su glavni razlozi osvajanja "samo" jednog boda. Uz prave igrače u prvih 11 i nadanje da će Fonseca i igrači izvući pouke iz ovog kiksa i da će znati da poprave nedostatke biće ovo puno bolje.
Dobro smo se izvukli. Bennacer i Calabria su katastrofa. Leao ako ikako moguće odma prodat i dovest Williamsa. Pa koliko puta on mora izaći pred golmana da napokon shvati kako se završi akcija? Pa igraci Borca i Zrinjskog bi ono iskoristili da su imali priliku.
O odbrani da ne pričam, u petercu ti Zapata skače sam, e jbg...
Nadam se da je ovo od Fonsece bila zadnje isprobavanje papčina u ekipi, i od slijedeće utakmice te momke ili prodat ili zakucati za klupu. Bennacer, Thiaw, Calabria, nemaju sta tražit u prvi 11. Leao uopće nije senzacija vec igrač koji se trpi
O odbrani da ne pričam, u petercu ti Zapata skače sam, e jbg...
Nadam se da je ovo od Fonsece bila zadnje isprobavanje papčina u ekipi, i od slijedeće utakmice te momke ili prodat ili zakucati za klupu. Bennacer, Thiaw, Calabria, nemaju sta tražit u prvi 11. Leao uopće nije senzacija vec igrač koji se trpi
Sale bio kod vas i svi ga pljuvali, Sale otišao na posudbu i kad se vratio svi ga hvalite i najavljujete da če ove sezone bit pravo pojačanje (valjda naučio igrat zantu 1 sezonu posudbe), Sale odigrao jednu utakmicu za vas i opet ga pljujete. Na vašem mjestu ne bih plaho očekivao od novih pojačanja jer očito nije do igrača
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Kad ti izmisljas pozicije igracima da bi Leao kao najveca zvijezda imao stsrtno mjesto, to dovoljno govori o klubu, menadzmentu, treneru itd itd.
Kod nas defanziva ima i previse fizikalija, a proporcionalno tome fali IQa.
Kod nas defanziva ima i previse fizikalija, a proporcionalno tome fali IQa.
U odnosu snaga Torino je ekipa za sredinu tabele a mi, eto kao, nesto pri vrhu. Razumijem Fonsecu da je izveo sastav kao sinoc jer i treba tako. Pa nece zar uvijek igrati najjaca ekipa? To sto su oni nasi i sto bi trebali biti bolji nego sto jesu je drugi par opanaka. Ja se samo nadam da je vidio na sta moze racunati. I nadam se da je ana brnabic (glasnogovornik velikog Sefa zaduzen za transfere) vidio sta treba pomesti iz ekipe.
Daleko najjaca izjava koju sa procitao ovog ljeta je:
"Cardinale hoce da potrosimo vise para a ja sam rekao NE". Plaho se uzivio u funkciju.
Kapiten koji pri izlasku baca traku bi meni umjesto treninga cistio hāle 7 dana. Sramota!
I opet kazem da je Sale na neprirodnoj poziciji odigrao tri puta bolje nego kapiten na svojoj jedinoj poziciji koju "zna". I kad ga je pomjerio na krilo je imao dva super ubacivanja koje nas qurcoboljas nije ispratio, jos mase rukama da mu dā loptu u noge.
Meni je drago da su izvukli remi, mozda i to govori da su se neke stvari u glavi malo pomakle na bolje. A bice bolje akoBogda.
Daleko najjaca izjava koju sa procitao ovog ljeta je:
"Cardinale hoce da potrosimo vise para a ja sam rekao NE". Plaho se uzivio u funkciju.
Kapiten koji pri izlasku baca traku bi meni umjesto treninga cistio hāle 7 dana. Sramota!
I opet kazem da je Sale na neprirodnoj poziciji odigrao tri puta bolje nego kapiten na svojoj jedinoj poziciji koju "zna". I kad ga je pomjerio na krilo je imao dva super ubacivanja koje nas qurcoboljas nije ispratio, jos mase rukama da mu dā loptu u noge.
Meni je drago da su izvukli remi, mozda i to govori da su se neke stvari u glavi malo pomakle na bolje. A bice bolje akoBogda.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa lik je igrao lijevog beka prvi put u karijeri, šta se moglo očekivati nego nula učinak. On je igrač rotacije i nikad više neće biti od toga u velikom klubu.Biscione je napisao/la: ↑18 avg 2024, 09:33Sale bio kod vas i svi ga pljuvali, Sale otišao na posudbu i kad se vratio svi ga hvalite i najavljujete da če ove sezone bit pravo pojačanje (valjda naučio igrat zantu 1 sezonu posudbe), Sale odigrao jednu utakmicu za vas i opet ga pljujete. Na vašem mjestu ne bih plaho očekivao od novih pojačanja jer očito nije do igrača
Inter je izašao protiv Genoe u najjačem sastavu skoro pa odigrao 2-:2, Milan bez pola ekipe skoro i sa par igrača van pozicije pa odigrao 2:2, tako da onda tvojom logikom ni od Intera nista ne očekivati ove sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)