Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Dobra vam je ovo prilika ako vam ode Dibala, dovedete Kijezu za nekih 15 miliona
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Moze Chiesa +15 M za naseg Saleta 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Može, Mota je i tražio Saleta da mu dovedu jer mu je u Bolonji standardan bio

MANIJACI JUG 1987
Milan prekucao prelazni rok, taman se pojačali sa igračima koji im nedostaju, a opet svi kvalitetni i najbolje od svega nisu preskupi: Morata, Emerson, Pavlović, Fofana 

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Pa dobro nije bas da smo prekucali al moze se reci da je odradjen solidan posao.
Dobra stvar je sto niko nije prodat od ključnih igrača, iako je par milanista nagovještavalo takav scenarij.
Kao što si rekao, stigla su ciljana pojačanja na pozicijama gdje je trebalo. Koliko su kvalitetna vrijeme ce pokazati.
Ono što je takodjer bitno svi zajedno će koštati cca 75 mil a toliko ludi Englezi dadnu na jednog igrača.
Najveća nepoznanica je svakako trener, mada mi se svidja ono što je do sada uradio sa ekipom i kako su igrali ove pripremne utakmice.
Dobra stvar je sto niko nije prodat od ključnih igrača, iako je par milanista nagovještavalo takav scenarij.
Kao što si rekao, stigla su ciljana pojačanja na pozicijama gdje je trebalo. Koliko su kvalitetna vrijeme ce pokazati.
Ono što je takodjer bitno svi zajedno će koštati cca 75 mil a toliko ludi Englezi dadnu na jednog igrača.
Najveća nepoznanica je svakako trener, mada mi se svidja ono što je do sada uradio sa ekipom i kako su igrali ove pripremne utakmice.
Il Club più titolato al mondo!
-
- Kontakt:
Jeftiniji su s razlogom. Nijedan Milanov igrač osim Morate nije sigurno pojačanje.muxa je napisao/la: ↑17 avg 2024, 10:25Pa dobro nije bas da smo prekucali al moze se reci da je odradjen solidan posao.
Fofana i Pavlović su dobri i logični transferi, ali mnogi nisu ispunili očekivanja nakon prelaska u veliki klub. Tomori mora preuzeti ulogu vođe obrane i pomoći Pavloviću u prilagodbi.
Emerson je crni Calabria.
Fonseca je u svim klubovima igrao dobro, ali nigdje nije imao konstantu osim u Shakhtaru. Ako se misli boriti za trofeje i on mora napraviti iskorak.
Juventusovi novi igrači također nisu garant ničega. Luiz najbliže sigurnom pojačanju, ali ni on nema nijednu CL utakmicu u nogama.
Kada se dovode igrači bez iskustva na najvišem nivou u najveće klubove, neke jednostavno mora pojesti pritisak i očekivanja.
Novim igračima Juventusa je još teže jer su očekivanja velika, a odmah postaju glavni igrači jer osim Bremera niko nije ostao. Vlahović nije taj lik.
Koopmeiners im treba ne samo radi igračkih kvaliteta, nego radi iskustva u ligi i uloge vođe ekipe.
Atalanta dovodi i Samadržića i dobro će pokriti Koopmeinersa.
Samadržić, Zaniolo, Brescianini umjesto jednog igrača.
Retegui i Godfrey zamjene za povrijeđene Scamaccu i Scalvinija.
Roma se opet kocka sa neprovjerenim igračima, ako Soule i Dovbyk ne opravdaju uloženo, slijedi im još par sezona van top4.
Najintrigantnija mi je Fiorentina, šteta što večeras igraju u Interovom terminu.
Pongračić, Richardson, Kean, Colpani, Valentini, Gudmundsson, De Gea, vratio se i Amrabat s posudbe.
Palladino zasluženo dobio priliku u većem klubu, igra 3-4-2-1.
Vjerovatno Gudmundsson i Colpani iza Keana. Na bokovima su pokriveni, ne bi me iznenadilo da budu u trci za top6.
Btw, prejak je Commisso sa transferima u Juventus.
Svaki transfer pusti priču kako Fiorentina neće prodati igrača u Juventus da smiri masu, a svaki igrač na kraju završi u Juventusu.

Pa sad, ne bih se složio oko toga da su neki igrači jeftini s razlogom. Analogno tome su drugi skupi s razlogom. U prevodu jeftini igrači bi trebali biti loši a skupi dobri, a vrlo dobro znamo da to u praksi bas i nije tako. Nevezano za igrače Milana, već generalno.
-
- Kontakt:
Po meni se u prevodu plaća potencijal, tj. najbolji mogući ishod razvoja tog igrača. Naravno, vrijedi samo za igrače ispod 25-27 godina, ne za provjerene veterane tipa Morata.muxa je napisao/la: ↑17 avg 2024, 13:07Pa sad, ne bih se složio oko toga da su neki igrači jeftini s razlogom. Analogno tome su drugi skupi s razlogom. U prevodu jeftini igrači bi trebali biti loši a skupi dobri, a vrlo dobro znamo da to u praksi bas i nije tako. Nevezano za igrače Milana, već generalno.
Mladi igrači koji imaju veće šanse postati top klase su skuplji, ali opet ništa nije sigurno.
Npr. Pavlović sa 23 godine plaćen 18M jer može postati kvalitetan stoper i za klub nivoa Milana, ali to nije siguran razvoj igrača.
Bisseck je sa 23 godine plaćen 7M jer je bio puno manje dokazan od Pavlovića, ali izgleda da se Interu rizik isplatio i da će biti klasa.
De Ligt je sa 23 plaćen 70M jer je bio najbolji dostupan stoper svog godišta i opet nije ispunio očekivanja, dvije godine kasnije prodaja s velikim gubitkom.
Uglavnom, mislim da su Pavlović i Fofana dobri transferi, ali navijači ne mogu postavljati očekivanja titule u prvoj sezoni sa novim trenerom i igračima kojima je Milan prvi veliki klub.
Milan, Juventus i Napoli ove sezone trebaju postaviti pozitivne temelje, pustiti novim igračima da se prilagode i dogodine bi mogli imati jednu od najboljih sezona u 20 godina, ali su prevelika očekivanja u prvoj sezoni s novim trenerima loša za atmosferu u klubu.
Da se razumijemo, ovo zadnje se odnosi na navijače ovih klubova u globalu jer na dosta mjesta odmah očekuju titulu od Motte/Fonsece, po meni nije realno.
Ne kosta neko dzaba 20, neko 30 neko 50 a neko 100+ M, mora biti i valjan razlog za to. Gledam neku vece sta Jude radi igracima Atalante, pa onda dodje neko i napise da cijena nije u direktnoj korelaciji sa kvalitetom 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Tako je. Harry Maguire kosta 87 miliona jer je kvalitetan igrac. Cijena nije u direktnoj korelaciji sa kvalitetom. Cijenu diktiraju razliciti faktori a onaj navazniji je potraznja.
Uzmi samo Milan za primjer pa ćeš vidjeti koliko si u krivu, a takvih primjera i u ostalim klubovima koliko hoćeš
- JayCatwright
- Kontakt:
Jel danas dan kad Lautaro konacno postize gol ? 

Naravno, uvijek imas i izuzetaka, ali generalno ako hoces kvalitet valja i platiti. Ne moze sve po 15-20 M i da kazes kako si top prosao. To sto jedan od 5 takvih uspije je drugi par cipela.
Osim ako je neko Englez ili igra u Premiershipu, u tom slučaju tržišnu cijenu barem prepolovi da bi dobio stvarnu vrijednost igrača. Tog Judu smo vidjeli na prvenstvu, njegove i igračke i ljudske (ne)kvalitete.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
-
- Kontakt:
Sutra derbi sjevera i juga. Forza Napoli
Odigrao je covjek odlicno prvenstvo, o cemu ti

- Romagnoli13
- Kontakt:
Samardžić u Atalantu. Odličan posao za njih. Bit će i ove sezone opasna ekipa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
E stvarno su i svakve oyebine igrale za Milan, čuj Junior Messias
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.