AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 avg 2024, 16:52

Sale nikad nije ni bio loš igrač. Pristojan igrač koji igra za istu takvu platu. Moze pokriti više pozicija i to je dobro za ekipu. Ali vidjet cemo sta ce biti u narednom periodu. 14 dana mercato još traje, moguć je još poneki dolazak, ali to će zavisti od toga ko ode iz Milana.

Sutra Pavlović i Reijnders neće početi to je Fonseca najavio. Dakle Thiaw i Adli vjerovatno kreću od prve minute.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2024, 16:58

Fonseca on his Milan: "Now there's nothing missing. The team is better than I thought"
Povedi nas mister onda do skudeta :kafa: u suprotnom katastrofa :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 avg 2024, 17:21

Jbg čovjek za razliku od Piolija javno kaže da je cilj titula.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 avg 2024, 17:32

Romagnoli13 je napisao/la:
16 avg 2024, 17:21
milanist je napisao/la:
16 avg 2024, 16:58
Fonseca on his Milan: "Now there's nothing missing. The team is better than I thought"
Povedi nas mister onda do skudeta :kafa: u suprotnom katastrofa :D
Odvedi nas tamo negdje dalekooooo, negdje gdje mnogi nas sanjaju o tomeeeee.....povedi nas tamooo do nase dvadeseteeeee..... :kralj:

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 avg 2024, 17:58

:rol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2024, 18:16

Kad je Pioli prije starta sezone izjavio da je cilj top 4? mozes pronaci to ?
Isto tako, Fonseca kaze da je Inter najjaci trenutno, pa mu malo ova izjava kontradiktorna. Kaze da smo top i da vise nista ne fali, i onda kaze Inter je jaca momcad, pa pojacaj iti svoju jbem ga ja :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 avg 2024, 18:19

Milanist čuješ li se ponekad s Piolijem, kako je on, moze li spavati od poziva i ponuda za posao
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 avg 2024, 18:41

milanist je napisao/la:
16 avg 2024, 18:16
Kad je Pioli prije starta sezone izjavio da je cilj top 4? mozes pronaci to ?
Isto tako, Fonseca kaze da je Inter najjaci trenutno, pa mu malo ova izjava kontradiktorna. Kaze da smo top i da vise nista ne fali, i onda kaze Inter je jaca momcad, pa pojacaj iti svoju jbem ga ja :D
Trenutni šampion Italije, ne može sad ni lagati u kameru. Mislim da je Milan smanjio tu razliku u kvaliteti ali još puno posla treba da se uradi. Obrise Fonsecinog rada ćemo vjerovatno tek vidjeti nakon 5-6 službenih utakmica.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2024, 18:46

muxa je napisao/la:
16 avg 2024, 18:19
Milanist čuješ li se ponekad s Piolijem, kako je on, moze li spavati od poziva i ponuda za posao
Naravno, i to redovno, bas kaze danas kako ladi muda i cita forum ss.ba i ne vjeruje sta se pise sve :mrgreen:

Imam dojam da je pojedinima Fonseca vec update u odnosi na Piolija, a sezona nije ni krenula, ili se varam muxa aa? :D
memaga je napisao/la:
16 avg 2024, 17:32
Odvedi nas tamo negdje dalekooooo, negdje gdje mnogi nas sanjaju o tomeeeee.....povedi nas tamooo do nase dvadeseteeeee..... :kralj:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 avg 2024, 19:06

Nemaš se sta varati ili ne samo čitaj sta ko piše ;)
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2024, 19:30

Naravno, bas zbog toga i kazem :cool:
Atalanta are once again inquiring about Kalulu. Atalanta are trying to know if there is a possibility of hijacking the deal from Juventus, as the deal between the Bianconeri and Kalulu is currently on stand-by
Ako i pristanu neka to bude prodaja odmah, nikakve pozajmice raditi sa njima, jos nije na red dosao ni kes od CDKa da plate, sve nesto moljakaju da se odgadja....

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 16 avg 2024, 20:31

15 avg 2024, 16:36
Dakle sad bi to trebalo da izgleda ovako(ne protiv Torina):

Mike, Emerson - Tomori- Pavlović -Theo, Fofana-Tijjani, Leao-Pulisic-Chuk, Morata.

Sa dosta minuta za Loftusa, Bennacera, Jovića, Saleta, Okafora pa i nesretnog Calabrie. To je otprilike tih 16-17 igrača koji će morati iznijeti 80% sezone sigurno.
Kao prvo, lijepo je vidjeti tvoje postove nakon duze pauze, dobro nam dosao Rom!

Kao drugo, usporedjeno sa lanjskom ekipom;
Emerson Royal > Calabria
Pavlovic = Thiaw/Kjaer prije povrede (veliki upitnik je covjek sa imenom iz kamenog doba, cu l' Strahinja :crazy: :mrgreen: )
Fofana > Bennacer (alzirac je kikser u defanzivi, uz redovne povrede, napokon ce se popunit rupa nakon Kessiea)
Morata = Giroud (francuz je znacajno bolji kao golgeter, ali spanac je bolji za fluidniju igru).

Sve u svemu je pojacana ekipa, Kalulu slobodno moze ici, ma da se slazem sa vama, radije bi da utrpaju Tomorija/Thiawa otocanima, a zadrze Kalulua, jer on moze i RB pokriti. Medjutim, tu imas vec Emersona, Calabriju, pa i Florenzija, evidentno je da su nagomilali previse igraca.

Cestitke menadzmentu jer su zadrzali zlatne koke, te zakrpili i na papiru fino popunili ove pozicije, uz ne bas previse potrosene love. Emerson 15M + Strahinja 17M + Fofana 23M + Morata 14M, dodaj jos malo bonusa/SOF i "zaokruzimo" na nekih 75M ukupno. Ocekivam nekih 6-7 izlaznih transfera (dva su evidentna u vidu Ballo-Toure i Origija), pa jos neko od Thiaw/Pellegrino/Kalulu/Gabbia/Adli/Pobega/Bennacer/Musah/Florenzi/Terracciano/Chuk/Salemakers/Chaka Traore/Okafor. Vec su otisli sinovi bivsih asova Maldini i Colombo.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 16 avg 2024, 20:50

GK; Majk, Sportiello, Nava
LB; Theo, Ballo-Toure, Terracciano, Jimenez (idealno ukupno 5 bekova [LB+RB], s tim da jedan [Florenzi] pokriva obe strane)
CB; Tomori, Pavlovic, Thiaw, Gabbia, Kalulu, Pellegrino (idealno 5 x CB, jedan viska...)
RB; Emerson, Calabria, Florenzi
CM; Bennacer, Fofana, Pobega, Adli, Musah, Reijnders, RLC (prekrcato, dvojica lete, idealno 5 x CM, tu su jos momci iz Primavere)
LW; Leao, Okafor, Sale, Chaka Traore (idealno 2 x LW)
RW; Pulisic, Chukwueze (sve ok, potrebna su 2 x RW)
CF; Morata, Jovic, Origi (jedan je visak, Camarda/Nasti iz Primavere bi trebali biti treca alt.)

32 igraca ukupno, koliko pamtim da su rijeci Fonsece da je idealno oko 23-25 igraca u squadri. Dakle 2 x 11, te jos jedan golman, evt jos jedna-dvije rezerve. Sto bi znacilo 6-8 igraca out, mozda i najaktuelniji; Ballo, Pellegrino, Kalulu, Adli, Musah/Bennacer, Chaka Traore, Origi

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 16 avg 2024, 23:18

Zenga je napisao/la:
16 avg 2024, 20:50
GK; Majk, Sportiello, Nava
LB; Theo, Ballo-Toure, Terracciano, Jimenez (idealno ukupno 5 bekova [LB+RB], s tim da jedan [Florenzi] pokriva obe strane)
CB; Tomori, Pavlovic, Thiaw, Gabbia, Kalulu, Pellegrino (idealno 5 x CB, jedan viska...)
RB; Emerson, Calabria, Florenzi
CM; Bennacer, Fofana, Pobega, Adli, Musah, Reijnders, RLC (prekrcato, dvojica lete, idealno 5 x CM, tu su jos momci iz Primavere)
LW; Leao, Okafor, Sale, Chaka Traore (idealno 2 x LW)
RW; Pulisic, Chukwueze (sve ok, potrebna su 2 x RW)
CF; Morata, Jovic, Origi (jedan je visak, Camarda/Nasti iz Primavere bi trebali biti treca alt.)

32 igraca ukupno, koliko pamtim da su rijeci Fonsece da je idealno oko 23-25 igraca u squadri. Dakle 2 x 11, te jos jedan golman, evt jos jedna-dvije rezerve. Sto bi znacilo 6-8 igraca out, mozda i najaktuelniji; Ballo, Pellegrino, Kalulu, Adli, Musah/Bennacer, Chaka Traore, Origi
Pellegrino i Nasti su već otišli. Ballo Tourea i Origija trebaju pokloniti nekome jer niko ni ne daje pare za njih. Šteta da je se Florenzi povrijedio jer ga ionako Fonseca ne bi koristio a sad ga ne mogu ni prodati. Chaka Traore će vjerovatno na posudbu kao što je I Romero nešto ranije.

Odlasci iz tima nisu gotovi a vjerujem da nisu ni dolasci bez obzira na Fonsecine riječi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2024, 00:18

Jbte Origiju 29 godina, u najzrelijim napadackim godinama i on ama bas migdje nije prispio. Kakav mentalitet ovih belgijanaca u pm.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 avg 2024, 07:34

Beduin je napisao/la:
17 avg 2024, 00:18
Jbte Origiju 29 godina, u najzrelijim napadackim godinama i on ama bas migdje nije prispio. Kakav mentalitet ovih belgijanaca u pm.
Bez radne etike ne mozes u zivotu uspjeti a to je slucaj sa Origijem.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 avg 2024, 08:09

Kalulu, Adli i Pobega nece biti u konkurenciji za sastav vcrs, nisu u planovima trenera i oni mogu traziti novi klub, trenutno imamo bas puno igraca valja nam se rijesiti nekoga.

Veceras je povratak seria a i Milana , napokon

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2024, 10:00

Milan - Torino:

Maignan
Calabria, Thiaw, Tomori, Theo
Loftus Bennacer
Pulisic
Sale Jovic Leao

Mozda zarotira Sale i Pulisic, mada sumnjam.
Cudna postava, Sale cijele pripreme lijevo odlicno odigra i onda 1. tekma desno. Chuck odlican desno i onda klupa.
Al eto prva je tekma, ima se dosta opcija sa klupe sto je odlicno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 avg 2024, 16:58

Kone je nova meta za Milan. To je i Ibra potvrdio. Ako odu Adli i Pobega ili jedn od njih, vjerovatno Kone dolazi.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 avg 2024, 17:04

Ibrahimovic: “With Fofana the team is now complete, we have signed all our market objectives. We do not need any more players, we have made 4 signings andl we also have Milan Futuro.

These 4 signings were already objectives even before choosing the coach. The market closes when I say so, we are on day 6 of 7.”
Kako fino kaze ko se pita u Milanu sto se tice pojacanja :kafa:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.