Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Beduin
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Beduin » 05 avg 2024, 19:49

koeficijent je napisao/la:
05 avg 2024, 17:35
Beduin je napisao/la:
05 avg 2024, 17:01
A zasto Kvici konkurencija? Zasto ne Politanu i/li Ngongu? Cak mi je prirodnije to poredjenje, druga stvar sto je u Juvetu zavaljen lijevo od dolaska.
Nisam siguran da su mu spremni dati ni 5M po sezoni koje trenutno ima.
Lukaku je pristao na 6M, Kvara će vjerovatno dobiti približno u novom ugovoru, ali je sada na 1.2M. Sljedeći najplaćeniji su na 3M.
Osimhen iz nekog razloga ima 10M neto, na kraju će ga prodati ispod cijene samo da se riješe prevelike plate.
Nije pozvan na zadnjih par prijateljskih, a zainteresiranih nema za 100M koje De Laurentiis traži.
Conteu je sigurno prioritet Lukaku i još jedan kvalitetan stoper, morati će platiti i Kvarinog agenta za novi ugovor, a u debelom su minusu zbog propuštanja CL. Sve zbroji i odoše pare od Osimhena.
Ne govorim o tome da li su u mogucnosti platiti Chiesu, nego si spomenuo da ga ne bi doveli jer vec imaju Kvicu lijevo, a istvari Chiesa je desno krilo gdje je najbolje partije i pruzao i sto se konkurencije tice lagano bi upao u prvih 11 desno.

A i cisto sumnjam da je toliko crno kako ti predstavljas s obzirom da su doveli Contea, a ne nekog jeftinog sarlatana. To me upucuje da imaju para i/li neki plan i zelju za boljim rezultatima, a svi znamo da ce Conte traziti i neka pojacanja gdje skripi. Barem bi tako trebalo biti pa vidjet cemo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 05 avg 2024, 20:12

Beduin je napisao/la:
05 avg 2024, 19:49
05 avg 2024, 17:35
Beduin je napisao/la:
05 avg 2024, 17:01
A zasto Kvici konkurencija? Zasto ne Politanu i/li Ngongu? Cak mi je prirodnije to poredjenje, druga stvar sto je u Juvetu zavaljen lijevo od dolaska.
Nisam siguran da su mu spremni dati ni 5M po sezoni koje trenutno ima.
Lukaku je pristao na 6M, Kvara će vjerovatno dobiti približno u novom ugovoru, ali je sada na 1.2M. Sljedeći najplaćeniji su na 3M.
Osimhen iz nekog razloga ima 10M neto, na kraju će ga prodati ispod cijene samo da se riješe prevelike plate.
Nije pozvan na zadnjih par prijateljskih, a zainteresiranih nema za 100M koje De Laurentiis traži.
Conteu je sigurno prioritet Lukaku i još jedan kvalitetan stoper, morati će platiti i Kvarinog agenta za novi ugovor, a u debelom su minusu zbog propuštanja CL. Sve zbroji i odoše pare od Osimhena.
Ne govorim o tome da li su u mogucnosti platiti Chiesu, nego si spomenuo da ga ne bi doveli jer vec imaju Kvicu lijevo, a istvari Chiesa je desno krilo gdje je najbolje partije i pruzao i sto se konkurencije tice lagano bi upao u prvih 11 desno.

A i cisto sumnjam da je toliko crno kako ti predstavljas s obzirom da su doveli Contea, a ne nekog jeftinog sarlatana. To me upucuje da imaju para i/li neki plan i zelju za boljim rezultatima, a svi znamo da ce Conte traziti i neka pojacanja gdje skripi. Barem bi tako trebalo biti pa vidjet cemo.
Više sam mislio na broj ključnih igrača po platama. Teško da mogu izdvajati preko 15M neto za trojac Kvara-Lukaku-Chiesa.
Nije crno, ali sigurno su limitirani dok se ne vrate u CL koja donosi najmanje 80M po sezoni.
Vidim da su igrali 3-4-3 u ovih par pripremnih, upitno je hoće li Conte nastaviti s tom formacijom ili će vratiti na svojih 3-5-2.
Imaju previše igrača u napadu, Chiesa jedino ako prodaju jedno ili dva krila.
Sada su na -40M, očekujem nekih 70-80M i Lukaku u zamjenu za Osimhena, dovoljno za dovesti još jedno ili dva pojačanja.

Skroz su tanki u vezi. Anguissa i Lobotka starteri, Folorunsho se vratio s posudbe i Cajuste u rotaciji. Vjerovatno će dovesti još jedno provereno ime.
Buongiorno i Rafa Marin stoperi, fali još jedan ljevak, Hermoso najlogičnije rješenje.

Realna borba za top4 uz prednost neigranja evrope. Vrh je predaleko za ekipu koja mijenja sistem i treba još nekoliko igrača.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 05 avg 2024, 23:33

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 avg 2024, 23:47

Demiral.

P.S. Juventus pravi Romu jacu od Juventusa. :lol:

Edit: Motta i Giuntoli :damn:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 07 avg 2024, 18:07

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 avg 2024, 00:16

Besiktas gave up on Chiesa. Vice President: "Chiesa expects a salary of 9 million € and his club expects a transfer fee of 15 million € . There are currently 7 clubs involved. We made our offer but the expectations are not very rational and it does not seem possible to meet them.”
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 11 avg 2024, 01:06

Napoli guzovače na panele prođe u Kupu
MANIJACI JUG 1987

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 avg 2024, 11:24

Bogami, sa onakvim igračkim kadrom čeka ih grčevita borba za pozicije koje vode u EL.

Bez obzira što je Conte trener.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 11 avg 2024, 11:36

Tacno za napoli, a conte je vec poceo kmecati na mala vrata sinoc. Mislim da i on dosta precjenjuje sebe kao trenera a i navijaci takodjer. On gdje je god imao uspjeh imao je iza sebe kompetentne ljudi u strukturi kluba.

Ova dva zadnja kluba u kojima je bio i gdje se trenutno nalazi su cirkus u poredjenju kako je to bilo kad je bio u klubovima u kojima je imao uspjeha. To je on negdje zaboravio misleci da je on glavni faktor u svemu al mislim da mu je doslo iz guzice u glavu nakon totenhama i pogotovo sad kad bude imao posla sa napolijem i juznjackim mentalitetom, da ne govorim o proslavljenom filmskom producentu :mrgreen:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 12 avg 2024, 11:08

Pošto nam u subotu kreće najjača liga u galaksiji da pritefterim koju.

Inter je i ove godine apsolutni favorit za sve domaće trofeje (Superkup, Kup, Seria A) a jedan je od favorita za Ligu šampiona.
Protiv Čelzija DiMarko je fakat strašno izgledao, svaki napad po njegvoj strani, nesretan gol u 90., pa nisu pobijedili.

Nikog nisu bitnog prodali, a doveli su u vezu pojačanje iz Napolija kao i u napadu Iranca da bude zamjena Lautaru koji je najbolji napadač lige realno.

Milan će završiti drugi, malo tih merkato još uvijek za njih ali tu je Morata kao najzvučnije ime, doći će i Royal, a pišu i onaj Borja iz Čelzija uz moguć dolazak Fofane o kojem se od početka Juna piše.

Imaju najboljeg lijevog beka lige, ali im je odbrana mislim najslabiji dio tima prvenstveno mislim na pozicije štopera i desnog beka, golman im je top 3 u ligi tu nema priče. Ovaj vlah Pavlović što im je došao vidjećemo hoće li unaprijediti odbranu.

Najveći klub u Italiji Juventus bi trebao biti treći. Novi trener, novi sistem, vraćamo se sa 4 pozadi gdje nam je promaha samo takva. Na ovim pripremnim utakmicama jednu kiksa Kabal, drugu Danilo, treću Bremer, Gati brat terminator do sada najstabiliniji na poziciji desnog štopera :mrgreen:

Ono što se vidi je da smo uboli sa Kefrenom i Luizom, pogotovo Kefrenom koji igra na zadnjem veznom odličan je bio i u fazi odbrane i napada.
Ako nam dođe Kopmajners možda se budemo borili sa Milanom za to drugo mjesto. Boljka nam je što ne znamo prilike stvarati za sada dođemo do 30 metara i meda ne možemo. Jildiz igra uz aut liniju daleko od gola mora malo bliže biti golu. Da ne pišem sranja sa Kijezom i Suleom gdje smo sebi pucali u nogu.

Roma po meni četvrta, Atalanta peta, Napoli šesti....

Neka počne pa da se ćeramo :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 avg 2024, 11:38

Kad god sam ovdje napisao svoje predviđanje, uvijek je bilo potpuno suprotno - ali ne odustajem :mrgreen: Treba uzeti u obzir da su Italijani klasično kokuzi, pa će vjerovatno dolaziti pojačanja i u zadnjim danima prelaznog roka, tako da ne znamo još zasigurno sastave ekipa. Juventus mora dovoditi, Roma isto, onda treba vidjeti situaciju sa Napolijem i Osimhenom.

1. Inter - Nema tu neke filozofije, kontinuitet i samo kontinuitet. Odličan trener, ekipa na okupu, a opet se pojačali taman koliko im treba, možda bi mogli dovesti još jednog stopera, ali nije neophodno.

2. Juventus
- Mislim da neće uzeti titulu ove godine, ali da će se boriti za istu, to je sigurno. Čudna situacija sa "dogovorenim" pojačanjima, vidjet ćemo da li će na kraju dovesti Koopmeinersa i ko će biti plan B u slučaju Todibo. Nico González je valjda dogovoren, meni se uvijek sviđao kao igrač.

3. Milan - Ne pamtim Fonsecu kao dobrog trenera, ne sjećam se da je Roma briljira pod njegovim vodstvom, ali ruku na srce u Milanu će imati bolje igrače na raspolaganju, opet ekipa koja je zadržala sve svoje zvijezde, stvarno su kvalitetni. Nadam se da će njihovi mladi igrači dobiti neku priliku, jer su ekstremno talentovani i btw strašno ljudi odradili ove prijateljske :mrgreen:

4. Atalanta - Nikad se otarasiti Atalante i matorog Gasperinija, skidam kapu njihovom skauting timu, jedina ekipa za koju ne sumnjam da će dovesti adekvatne zamjene za svaki eventualni izlazni transfer, mada mislim da su mogli malo više uložiti i dovesti stvarno nekog klasnog igrača. Jedini upitnik mi je koliko će se igranje u LP odraziti na ligu.

5. Roma - De Rossi nastavlja svoju kampanju, Roma bi se mogla potući za poziciju četiri, ukoliko dovedu još tri pojačanja, sa ovakvim rosterom to je više ekipa na diobi 5 - 7. mjesta. Nekoliko baš zanimljivih igrača i nadam se ovaj put jednoj uzbudljivijoj, ofanzivnijoj Romi, a te karakteristike su je uvijek krasile.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 avg 2024, 12:18

Giuntoli ipak nije transfer mag kakvim se predstavlja?

Luiz najbolje pojačanje, doveden iz Ville koja je do 30.6. morala prodati nekoga da ispuni FFP norme, ubačeni igrači u razmjeni za predstavljanje transfera većim nego što jest, a Villin direktor je sasvim slučajno u upravi EXORa. :)

Thuram u zadnjoj godini ugovora, 20M nije malo za igrača koji sigurno neće produžiti.
Nije malo ni 18M za Di Gregorija iz osrednje Serie A ekipe, nije ni toliko mlad sa 27 godina.
Inter gledao dovesti Cabala za šestu opciju na stoperu, Giuntoli odmah iskešira 13M, vidim po komentarima da se Cabal jučer nije proslavio.

U januaru doveo Djala samo da ga ukrade Interu, već otpisan. Alcarazova posudba 4M, nije otkupljen.

Prodano sve što je vrijedilo iz NextGena, neki za premale pare, prvenstveno Huijsen jer EPL klubovi daju puno više za djecu iz Brazila bez ikakvog učinka u seniorima.
Prodaja Soulea da bi na kraju završili s Nicom Gonzalezom nema nikakvog smisla.

I dalje fali kvalitetan stoper za upariti s Bremerom jer je Todibo odabrao veliki West Ham ispred Juventusa. Ako dođe Koopmeiners nema para za krila osim Gonzaleza, loše i kvalitetom i kvantitetom.

Woj, Chiesa, MDS, Arthur, McKennie i Milik i dalje na platnom spisku, bez zainteresiranih, a ne može ih se vratiti u ekipu bez posljedica jer uopšte ne treniraju s prvim timom.

Crisi Juve? :hmmmmm:

:urnebes:

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 12 avg 2024, 12:53

Di Gregorio će biti odličan transfer ako nastaviti braniti kao u Monzi, a ne vidim razloga zašto nebi. S 27 godina ima još 6-7 sezona ispred sebe.

Ostalo manje više, nepoznanica kao i svaki transfer danas kad igrač prelazi iz lige u ligu, ili iz manjeg kluba u veći gdje se svako kolo očekuje pobjeda i svako kolo si pod povećalom. Tu nikad nema nekih garancija da će se netko uklopiti i opravdati uloženo.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 12 avg 2024, 12:56

12 avg 2024, 12:18
Giuntoli ipak nije transfer mag kakvim se predstavlja?

Luiz najbolje pojačanje, doveden iz Ville koja je do 30.6. morala prodati nekoga da ispuni FFP norme, ubačeni igrači u razmjeni za predstavljanje transfera većim nego što jest, a Villin direktor je sasvim slučajno u upravi EXORa. :)

Thuram u zadnjoj godini ugovora, 20M nije malo za igrača koji sigurno neće produžiti.
Nije malo ni 18M za Di Gregorija iz osrednje Serie A ekipe, nije ni toliko mlad sa 27 godina.
Inter gledao dovesti Cabala za šestu opciju na stoperu, Giuntoli odmah iskešira 13M, vidim po komentarima da se Cabal jučer nije proslavio.

U januaru doveo Djala samo da ga ukrade Interu, već otpisan. Alcarazova posudba 4M, nije otkupljen.

Prodano sve što je vrijedilo iz NextGena, neki za premale pare, prvenstveno Huijsen jer EPL klubovi daju puno više za djecu iz Brazila bez ikakvog učinka u seniorima.
Prodaja Soulea da bi na kraju završili s Nicom Gonzalezom nema nikakvog smisla.

I dalje fali kvalitetan stoper za upariti s Bremerom jer je Todibo odabrao veliki West Ham ispred Juventusa. Ako dođe Koopmeiners nema para za krila osim Gonzaleza, loše i kvalitetom i kvantitetom.

Woj, Chiesa, MDS, Arthur, McKennie i Milik i dalje na platnom spisku, bez zainteresiranih, a ne može ih se vratiti u ekipu bez posljedica jer uopšte ne treniraju s prvim timom.

Crisi Juve? :hmmmmm:
Vidjećemo je li mag ili nije, ovo mu je prvo ljeto da je Elkan odriješio kesu i baš dao para, ako dovedemo Kopmajnersa potrošili smo nekih 140 miliona eura. Što je sigurno i Kefren i Luiz su pojačanja za našu ekipu u veznom redu u odnosu ko nam je igrao prošle sezone.

Za Kefrena 20 miliona je ništa lik ima 23 godine nevjerovatne fizičke predispozicije za zadnjeg veznog.
Di Gregorio je najbolji golman Serije A zvanično proglašen i u najboljim je godinama, čak smo i jeftino prošli sa 18 miliona, pogledaj koliko ste šuknuli Mančesteru sa Onanom koji je proprast od golmana, sve negativne rekorde lik poobarao u Junajtedu.

Kabala Mota probava na lijevom štoperu jednu utakmicu pa malo na lijevom beku, po meni je zasad pojačanje, protiv Atletika skrivio penal iako nije bio, čist je start bio, malo je ostavljan sam jer igra sa Jildizom na toj strani, sve u svemu po meni je korektan do sada, visok, jak, zna sa loptom

Đalo jeste fula kako izgleda, ali je i Alegri malo srao s njim. Alkaraz ima potencijala ali ne da se otkupi za 50 miliona na koliko ga Englezi cijene ni u ludilu, zbog godina jedno 25 plafon, ali pošto dolazi iz marketing lige i Argentinac je cijena je 50 yebiga.

Za NextGen si sve u pravu, sve što je valjalo smo rasprodali nažalost, pogotov Sule nije mi jasno nikako, cijelu sezonu prošlu sam ga pratio i zaslužio je da ostane i da se dokaže da ima znanje za prvi tim. Još gore što dovodimo Gonzaleza koji je stariji pet godina i pet miliona skuplji, tu se Đuntoli zajebao po meni, to mu je baš greška.

Ne može nijedan italijanski klub dati platu koliku može Premijerligaš iz Engleske to je jasno svima, siguran sam čak ni kao neki drugoligaši i tu krivim Đuntolija što je odugovlačio sa glupostima, mada su i ovi iz Nice čekali Vest Hem jer mogu dati 40 miliona za njega, Juventus ne može, da se ne lažemo nije Todibo Alesandro Nesta sad pa da plačem nešto za njim.

Voj, Kijeza, Mekini i Milik sve redom odbijaju do sada zainteresovane klubove jer imaju neke uslove nenormalne, kao Mekini koji hoće platu pet miliona eura gdje ode :rol:

Za Artura ne znam da je ijedan klub zainteresovan njega ćemo se najteže riješiti kao i Kostića.

Sve u svemu ako Đuntoli dovede Kopmajnersa ja mu sve halalim jer će dovesti veznjaka koji je zabio najviše golova u posljednje tri sezone u Seriji A i što je lik **** terminator svaku 12 km pretrči.

Drago mi je da udušu pratiš Juventus iako si interista :mrgreen:
MANIJACI JUG 1987

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 avg 2024, 13:17

Za Di Gregorija i Thurama sam više mislio u kontekstu težine transfera.
Mogli smo mi s foruma dovesti golmana Monze za 18M i igrača koji mora biti prodan za 20M.
Da je njima dvojici uštedio 5-10M, možda bi mogao pojačati ponudu za Todiba.

Do sada nema nijednog transfera za koji se može reći da je majstorija.
Ne može nijedan italijanski klub dati platu koliku može Premijerligaš iz Engleske to je jasno svima
https://capology.com

Odlična stranica, nisu razlike u platama tolike kolikim se predstavljaju. Od EPL klubova samo Manchesteri i Chelsea daju prevelike pare. Razlika je većinom u igračima rotacije koji imaju više nego u Serie A i naravno u odštetama koje su puno veće.
Liverpool i Arsenal imaju realne plate.
Pratim čitavu Serie A i sve transfere. :)
Npr. prije 12 dana sam napisao da mi se sviđa ideja Juventusove rekonstrukcije dugoročno, ali očito ne mogu sprovesti u djelo.
Ako ne dođe Koopmeiners, borba za top4 i jako tanak kadar za CL.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 12 avg 2024, 13:25

12 avg 2024, 13:17
Za Di Gregorija i Thurama sam više mislio u kontekstu težine transfera.
Mogli smo mi s foruma dovesti golmana Monze za 18M i igrača koji mora biti prodan za 20M.
Da je njima dvojici uštedio 5-10M, možda bi mogao pojačati ponudu za Todiba.

Do sada nema nijednog transfera za koji se može reći da je majstorija.
Ne može nijedan italijanski klub dati platu koliku može Premijerligaš iz Engleske to je jasno svima
https://capology.com

Odlična stranica, nisu razlike u platama tolike kolikim se predstavljaju. Od EPL klubova samo Manchesteri i Chelsea daju prevelike pare. Razlika je većinom u igračima rotacije koji imaju više nego u Serie A i naravno u odštetama koje su puno veće.
Liverpool i Arsenal imaju realne plate.
Pratim čitavu Serie A i sve transfere. :)
Npr. prije 12 dana sam napisao da mi se sviđa ideja Juventusove rekonstrukcije dugoročno, ali očito ne mogu sprovesti u djelo.
Ako ne dođe Koopmeiners, borba za top4 i jako tanak kadar za CL.
Vidi DiGrea i Kefrena je išao u stilu hajde da završim zicere pa da se bakćem sa ostalima, realno 38 miliona za njih dvojicu je džaba.

Da te ne lažem, mene najviše brine Vlahović, koji je imao katastrofalno ljeto, prvo Euro i ove pripremne, gola nije mogao dati protiv NextGena.
Kop će doći inshallah, lik im je rekao neću da treniram, izganjao neki papir kod doktora da ne može trenirati :rol: i dao Gasperiniju
MANIJACI JUG 1987

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 12 avg 2024, 13:31

Ovdje niko ne spominje mottu, tj. mogucnost da iz ovog tima izvuce maksimum u kontekstu njegovog nekog stila igre, samo se spominju pojacanja, a mislim da je ovo prvo puno veci problem za juve.

Onaj alegrijev fudbal koliko god je bio kancer za oci toliko je krio stvarni kvalitet pojedinih igraca, pogotovo za napadackim fudbalom kakvog sada trebaju da igraju. Dosta ovih sadasnjih igraca bi mogli imati probleme u otvorenijem pristupu i igri, sto se vidi u ovim prijateljskim utakmicama. Alegrijev fudbal u citavom svom jadu i zatvorenosti im je davao dosta štaka da se fino naslone, sad ce se tek vidjeti ko kosi a ko vodu nosi.

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 12 avg 2024, 17:32

BocaJuniors1905 je napisao/la:
12 avg 2024, 13:25
Vidi DiGrea i Kefrena je išao u stilu hajde da završim zicere pa da se bakćem sa ostalima, realno 38 miliona za njih dvojicu je džaba.
Juventus ima limitiran budžet i svaki milion znači puno. Možda bude džaba, ali možda bude i razlika u 5M za Koopmeinersa.
Dosta puta se žalimo da npr. Marotta prebija svaki milion, ali sve je s razlogom.
Da te ne lažem, mene najviše brine Vlahović, koji je imao katastrofalno ljeto, prvo Euro i ove pripremne, gola nije mogao dati protiv NextGena.
Vlahović mora ići sljedeće ljeto sve da zabije 30 jer je njegova plata apsurdna za Serie A. Plata koja se daje samo kandidatima za ballon d'Or.
Košta klub 22M godišnje, ugovor mu ističe 2026. Sigurno neće prihvatiti smanjenje plate. znači ide prodaja s jednom godinom na ugovoru. Max 40-50M.
Kvalitetan igrač, ali situacija kada sve krene naopako i teško se vratiti.
miki09 je napisao/la:
12 avg 2024, 13:31
Ovdje niko ne spominje mottu, tj. mogucnost da iz ovog tima izvuce maksimum u kontekstu njegovog nekog stila igre, samo se spominju pojacanja, a mislim da je ovo prvo puno veci problem za juve.

Onaj alegrijev fudbal koliko god je bio kancer za oci toliko je krio stvarni kvalitet pojedinih igraca, pogotovo za napadackim fudbalom kakvog sada trebaju da igraju. Dosta ovih sadasnjih igraca bi mogli imati probleme u otvorenijem pristupu i igri, sto se vidi u ovim prijateljskim utakmicama. Alegrijev fudbal u citavom svom jadu i zatvorenosti im je davao dosta štaka da se fino naslone, sad ce se tek vidjeti ko kosi a ko vodu nosi.
Nije ni Motta previše ofanzivan trener, Bologna tek 8. po broju golova prošle sezone, a 3. po broju primljenih. Sigurno neće biti ljepote u bilo kojem derbiju.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 13 avg 2024, 00:29

Drago mi je da je i Marko našao novi dom, baš sam neki dan pisao da ne vjerujem da ga još niko nije kupio iz Frosinonea, odličan fudbaler

Zadnja izmjena: BocaJuniors1905, dana/u 13 avg 2024, 00:32, ukupno mijenjano 1 put.
MANIJACI JUG 1987

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 13 avg 2024, 00:32

12 avg 2024, 17:32
BocaJuniors1905 je napisao/la:
12 avg 2024, 13:25
Juventus ima limitiran budžet i svaki milion znači puno. Možda bude džaba, ali možda bude i razlika u 5M za Koopmeinersa.
Dosta puta se žalimo da npr. Marotta prebija svaki milion, ali sve je s razlogom.
Vlahović mora ići sljedeće ljeto sve da zabije 30 jer je njegova plata apsurdna za Serie A. Plata koja se daje samo kandidatima za ballon d'Or.
Košta klub 22M godišnje, ugovor mu ističe 2026. Sigurno neće prihvatiti smanjenje plate. znači ide prodaja s jednom godinom na ugovoru. Max 40-50M.
Kvalitetan igrač, ali situacija kada sve krene naopako i teško se vratiti.
miki09 je napisao/la:
12 avg 2024, 13:31

Nije ni Motta previše ofanzivan trener, Bologna tek 8. po broju golova prošle sezone, a 3. po broju primljenih. Sigurno neće biti ljepote u bilo kojem derbiju.
Imamo mi limitiran budžet ali taj je budžet uvijek najveći u Italiji, vazda smo najviše para imali.
Elkan je baš iznenadio ovo ljeto i dao ovoliko para da se troši, mene je prvog iznenadio, do sada ove cifre su išle u Ferari svake godine rupu bez dna.

Vlahović je rekao da će pristati na smanjenje plate, eh sad je pitanje koliko će pristati.
MANIJACI JUG 1987

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.