La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: La Liga
Le Normand, Sorloth, Alvarez, Gallagher, Guerra.
Atletico odrijesio kesu, ozbiljno se pojacavaju.
Atletico odrijesio kesu, ozbiljno se pojacavaju.
Odlucili da ih vise nikakva Girona ne iznenadi za trece mjesto.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma Girona realno njima nije nikakva prijetnja, ove sezone padaju i vracaju se na svoje mjesto. Nema vise Savia, Dovbyka, Aleixa. Udarne su vec prodali, sto je i bilo za ocekivati.
Ali kako je Sevilla prokockala to 4 mjesto koje je godinama drzala i dopustila da je preteknu mnogi Sociedad, Bilbao, Villareal, cak i Betis.
Ovi Spanski mediji i njihovo pljuvanje vlastitog saveza mnogo podsjeća na susjednu nam Hrvatsku unazad mnogo godina i njihov savez i Mamica. Spanski fudbal dominira na svim poljima ali njima problem što ljudi u savezu vole žene a ne one njihovog pola.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House

Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 21 avg 2024, 13:23, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Treba vidjeti sta ce bit sa Fati-em, hoce li i dalje igrati profesionalni fudbal. Momak je sto se potencijala tice na 100, nema veceg iznad toga.
Sta povreda moze uraditi od igraca. I dalje vjerujem da se moze vratiti u formu, mlad je.
Atletico strasan posao odradio, Alvarez hladno na 20+ golova ove sezone. U odbrani su se pojacali. Fali im jos jedno super krilo. Opasni su, s tim da im je trener upitan zbog stila igre, ne mislim na ciganluk, nego defanzivu.
Sta povreda moze uraditi od igraca. I dalje vjerujem da se moze vratiti u formu, mlad je.
Atletico strasan posao odradio, Alvarez hladno na 20+ golova ove sezone. U odbrani su se pojacali. Fali im jos jedno super krilo. Opasni su, s tim da im je trener upitan zbog stila igre, ne mislim na ciganluk, nego defanzivu.
Real,Barca i Atletico ce biti jos bolji,ostatak lige po svemu sudeci jos losiji,a to je nekako trend koji se nastavlja zadnjih par godina.
-
- Kontakt:
Što vi očekujete od Girone ove sezone? Ja je ne vidim u borbi za Europu, po meni neko 12.mjesto
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Ne bih rekao, Villarreal je osvojio LE. Sevilla imala jednu lošu sezonu i sada svi pričaju kako je loša, ne slažem se, opet su kadndiati za evrospki trofej. Bilbao, Sociedad iz godine u godinu sve bolji, ljudi igrali osminu finala Lige Prvaka.
Girona je tu. Ljudi nešto pričaju otišlo im 4 top igrača, a prije samo godinu dana niko nikad nije ni čuo za ta 4 igrača. Tako da, vrlo lako će oni to da zamjene.
Betis iako na terenu još to nije to, iz godine u godinu sve bogatiji i bolji.
U Španiji svaki klub napreduje iz sezone u sezonu, normalno je da ako neko ide gore, da mora biti ekipa koje idu dole, kao Alaves, Valladolid.
Da 10 ekipa iz Španije igra evropska takmičenja, niti jedan se nebi obrukao. Za to su dokazi i svi ovi interancionalni trofeji koje su sakupili. Naravno da ne mogu svi biti prvaci i da su Real, Atletico, pa i ova Barca malo iznad, ali ne treba pričati da ostali klubovi nazaduju kada napreduju.
Da dodam i da skoro sve ekipe su ili napravile nove stadione ili planiraju nove ili imaju mega zahvate na trenutnim stadinima. Mislim da je jako lijepo i isplatno za svaki klub biti dio La Lige
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Shategabri
- Kontakt:
Pa Sociedad i Bilbao su uglavnom zadržali ekipe.
Ne znam šta očekivati od Villareala i Valensije.
Uvijek neugodni Sevilla i Betis.
Još se pojavi neka Girona i eto ga bolje od fudbalske NBA.
Koševo Zapad
Pa dobro, svijetom vlada narativ da su ekipe poput Fulhama, Aston Ville, Wolvesa i Brightona super klubovi u odnosu na Betis i Sevillu, ali evo ja to nikako ne vidim, niti te ekipe mogu protiv španjolski kada se igra h2hShategabri je napisao/la: ↑15 avg 2024, 15:10Pa Sociedad i Bilbao su uglavnom zadržali ekipe.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Shategabri
- Kontakt:
Ne mogu ni neka zvučnija imena, preslušavali su ti klubovi uz još neke redovno United i kompaniju.denimen99 je napisao/la: ↑15 avg 2024, 15:16Pa dobro, svijetom vlada narativ da su ekipe poput Fulhama, Aston Ville, Wolvesa i Brightona super klubovi u odnosu na Betis i Sevillu, ali evo ja to nikako ne vidim, niti te ekipe mogu protiv španjolski kada se igra h2hShategabri je napisao/la: ↑15 avg 2024, 15:10Pa Sociedad i Bilbao su uglavnom zadržali ekipe.
Pomenute ekipe više mogu sa nekom Almerijom, Getafeom, Alavesom, Rayom i sličnim ekipama.
To što oni lupaju transfere od 50 miliona po igraču ne znači da je to dobro uložen novac, naprotiv.
Koševo Zapad
Sevilla je dvije sezone teski krsh u ligi,ove sezone imaju jos losiju ekipu.Villareal u zadnje dvije sezone rasprodaje ekipu,ne dovode ozbiljnje zamjene.Sociedad ce ostati bez LeNormanda i Merina kao stozernih igraca,Girona je gotova,ostali su bez pola ekipe a doveli zamjene kao sto je propali Van Den Beek ili Oriel Romeu,Bilbao i eventualno Betis bi mogli ostati na istoj razini,jos malo je ostalo do kraja prelaznog roka pa cemo jasnije moci podvuci crtu.

Evander se dobro kuži u sredinu terena, pa bih ga zamolio da nas upozna sa ovim igračima sredine Barcelone, za koje tvrdi da su rame uz rame ili čak bolji od veznog reda Reala. Raphinu znam on je top krilo to svako zna, ali ovaj Bernal je kažu bolji od Valverdea 10 puta. Casado zvani duga lopta i kontrola pozešna!

- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
De Jong, Pedri, Gavi, Gundogan, Fermin, Olmo.denimen99 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 20:44Evander se dobro kuži u sredinu terena, pa bih ga zamolio da nas upozna sa ovim igračima sredine Barcelone, za koje tvrdi da su rame uz rame ili čak bolji od veznog reda Reala. Raphinu znam on je top krilo to svako zna, ali ovaj Bernal je kažu bolji od Valverdea 10 puta. Casado zvani duga lopta i kontrola pozešna!
![]()
Hoces reci da su Belington, Tchumeni, Camavinga, Valverde i penzioner Modric bolji vezni red?
Perdi, Gavi i Fermin se ne mogu smatarti najvišom klasom. Prvi nije uvjerljiv, drugi niti ne igra, treći obećava, ali ne treba žuriti. Gundogna koliko čujem više nije igrač Barcelone, Olmo je dobar ali ne osvajač lige prvaka dobra.Evander je napisao/la: ↑17 avg 2024, 21:00De Jong, Pedri, Gavi, Gundogan, Fermin, Olmo.denimen99 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 20:44Evander se dobro kuži u sredinu terena, pa bih ga zamolio da nas upozna sa ovim igračima sredine Barcelone, za koje tvrdi da su rame uz rame ili čak bolji od veznog reda Reala. Raphinu znam on je top krilo to svako zna, ali ovaj Bernal je kažu bolji od Valverdea 10 puta. Casado zvani duga lopta i kontrola pozešna!
![]()
Hoces reci da su Belington, Tchumeni, Camavinga, Valverde i penzioner Modric bolji vezni red?
Camavinga, Chouameni i Valverde su miljama ispred njih. Bellingham svjetlosnim godinama, a Modrić ima liga prvaka više nego klug za koji igraju ti puleni. I da Modrić je star i sada je idealno vrijeme da uzimate to ako argument, hahaha, koji si ti papak.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Camavinga i Cgumeni su obicne qrcine, kojima propali Rabio uzima minute u Francuskoj. Trkace kokosi bez mozga. Pedri i Gavi su za njih Xavi i Iniesta. Belingem samo jos jedan nahajpovan Englez, kojeg je isao gol. Na Euru se vidjelo koliko nikakvog uticaja na vezni red Engleske nema. Pojeli su ga svi pfotivnicki vezni igraci. Frajer na lopti ne postoji. Pogotovo ce se sad pokazati koliko je hajp oko njega bez pokrica, kad ga vrate nazad da igra, jer mora radi Mbapea.denimen99 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 21:18Perdi, Gavi i Fermin se ne mogu smatarti najvišom klasom. Prvi nije uvjerljiv, drugi niti ne igra, treći obećava, ali ne treba žuriti. Gundogna koliko čujem više nije igrač Barcelone, Olmo je dobar ali ne osvajač lige prvaka dobra.Evander je napisao/la: ↑17 avg 2024, 21:00De Jong, Pedri, Gavi, Gundogan, Fermin, Olmo.denimen99 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 20:44Evander se dobro kuži u sredinu terena, pa bih ga zamolio da nas upozna sa ovim igračima sredine Barcelone, za koje tvrdi da su rame uz rame ili čak bolji od veznog reda Reala. Raphinu znam on je top krilo to svako zna, ali ovaj Bernal je kažu bolji od Valverdea 10 puta. Casado zvani duga lopta i kontrola pozešna!
![]()
Camavinga, Chouameni i Valverde su miljama ispred njih. Bellingham svjetlosnim godinama, a Modrić ima liga prvaka više nego klug za koji igraju ti puleni. I da Modrić je star i sada je idealno vrijeme da uzimate to ako argument, hahaha, koji si ti papak.
Klasicna botina koja ne vidi dalje od nosa. U ostalom, idu utakmice. Pazi kako ce vezni red Reala izgledati. Samo se nadam, ove sezone bez ofirnog guranja od strane sudija. Jesu li uveli gol tehnologiju?
Iritantno postaje koliko forsiraju ovu djecurliju u nadi da ce se izroditi novi Xavi ili Iniesta. Nema od toga nista. Nacekat ce se Barcelona i na titulu u La Ligi, kamoli na Ligu Prvaka.denimen99 je napisao/la: ↑17 avg 2024, 20:44Evander se dobro kuži u sredinu terena, pa bih ga zamolio da nas upozna sa ovim igračima sredine Barcelone, za koje tvrdi da su rame uz rame ili čak bolji od veznog reda Reala. Raphinu znam on je top krilo to svako zna, ali ovaj Bernal je kažu bolji od Valverdea 10 puta. Casado zvani duga lopta i kontrola pozešna!
![]()
Uživam u igri Valensije Rubena Barahe, imaju dušu i svaku utakmicu na Mestalji stvore more šansi.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.