FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
MUMINOVIC
HADZIBEGANOVIC - DUBACKIC - OSMANKOVIC - MEKIC
- HASANOVIC (U21)-
PRSES* - TALLISON
SERO - HARACIC - HRVANOVIC
Klupa: Trako, Ignjatovic, Kurtalic, Hadzanovic, Husejnovic, Dervisagic, Cvijanovic, Komiya, (sigurno sam nekog zaboravio) i uz ovo jos ta silna djeca (u21 igraci), Bratovcic, Jasarevic, Jovasevic, Zlibanovic, Beganovic, Mahmud... ne moze mi neko rec da smo bas toliko losi, nit mi moze neko rec da su slucajno ovi iskusniji igraci ostali na klupi.
Mislim da samo za pocetak zasluzujemo objasnjenje zasto se pocelo onako, sta je bio cilj
HADZIBEGANOVIC - DUBACKIC - OSMANKOVIC - MEKIC
- HASANOVIC (U21)-
PRSES* - TALLISON
SERO - HARACIC - HRVANOVIC
Klupa: Trako, Ignjatovic, Kurtalic, Hadzanovic, Husejnovic, Dervisagic, Cvijanovic, Komiya, (sigurno sam nekog zaboravio) i uz ovo jos ta silna djeca (u21 igraci), Bratovcic, Jasarevic, Jovasevic, Zlibanovic, Beganovic, Mahmud... ne moze mi neko rec da smo bas toliko losi, nit mi moze neko rec da su slucajno ovi iskusniji igraci ostali na klupi.
Mislim da samo za pocetak zasluzujemo objasnjenje zasto se pocelo onako, sta je bio cilj
Zadnja izmjena: klasik, dana/u 11 avg 2024, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
montolivo18 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:25Da krenemo nekako unazad 20-ak dana. Trener koji je ušao u PL i kako tako slagao ekipu za PL korak po korak, stručnjaci mu daju otkaz? Kakav god da je trener, znamo da nije idealan, ali daleko od toga da je loš za PL. Sjećamo se da je prvu polusezonu 2019. godine izvukao maksimum iz ekipe. Na njegovo mjesto dovedeš trenera koji je prije godinu dana ispao iz PL sa Leotarom i kojeg je, recimo, Jahić nadigrao na Tušnju, a ništa bolji igrački kadar nije imao.
Na sve to dodaj i ovaj cirkus sa Kalesićem. On je nama bio među boljim igračima i ne možeš ga tek tako nogom nabiti. Prije su nogu zaslužili Cvijanović ili Hadžanović, a Kalesić da ostane i da se bori za to mjesto u ekipi.
Sad nevezano za gore, jako loše odrađen prelazni rok. Osmanković ima 5-6 utakmica za godinu dana, Jovašević rezerva Posušja, Tallison za sad ništa, Haračić za 2 godine par golova dao. Na to dodaj istrošene Hadžanovića, Ignjatovića, Cvijanovića i Kurtalića...
Po cemu su igraci koji imaju 30 godina istroseni ?? Jeste vi normalni ??
Cvijanovic jedina svijetla tacka prvog poluvremena a u drugom bio jos bolji… Hadzanovic top igrac… Said ima 36 godina pa bude jedan od boljih… Garantujem da je igrala ekipa koja je usla u drugom poluvremenu uz ostale iskusnije koji nisu ulazili da bi dobili Posusje bez problema…
A sta je sa Hrvanovica? Je li povreda u pitanju? Ne mogu da vjerujem da momak minute nije dobio u ove 2 utakmice.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Opaska za Cvijanovica.montolivo18 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:25Da krenemo nekako unazad 20-ak dana. Trener koji je ušao u PL i kako tako slagao ekipu za PL korak po korak, stručnjaci mu daju otkaz? Kakav god da je trener, znamo da nije idealan, ali daleko od toga da je loš za PL. Sjećamo se da je prvu polusezonu 2019. godine izvukao maksimum iz ekipe. Na njegovo mjesto dovedeš trenera koji je prije godinu dana ispao iz PL sa Leotarom i kojeg je, recimo, Jahić nadigrao na Tušnju, a ništa bolji igrački kadar nije imao.
Na sve to dodaj i ovaj cirkus sa Kalesićem. On je nama bio među boljim igračima i ne možeš ga tek tako nogom nabiti. Prije su nogu zaslužili Cvijanović ili Hadžanović, a Kalesić da ostane i da se bori za to mjesto u ekipi.
Sad nevezano za gore, jako loše odrađen prelazni rok. Osmanković ima 5-6 utakmica za godinu dana, Jovašević rezerva Posušja, Tallison za sad ništa, Haračić za 2 godine par golova dao. Na to dodaj istrošene Hadžanovića, Ignjatovića, Cvijanovića i Kurtalića...
On je jedan od rijetkih koji lici na igraca i od kojeg se moze ocekivat nesto.
Sve osim istrosen igrac.
Volim tebe, više od sebe
To je najispravniji put i jedini put da se klub spasisviunapad1010 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:30Neka pokažu javno važeći Statut kluba. Da vidimo na čemu smo. Treba neko iz gradskog vijeća da traži Statut da vidimo ko troši naša sredstva i čiji je klub.
Treba i gradonačelnika prozvati i pitati ga javno čiji je klub i tražiti da objavi Statut. Iskače iz paštete gradonačelnik pa neka se malo pozabavi i Slobodom, jer se troše gradske odnosno naše pare.

Pa pitalo se gradonacelnika proslo ljeto, kad su se desavala ona previranja sa Azmirom i ostalim. On rece tad da grad nema veze sa klubom i da je to udruzenje gradjana.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Daleko je ona ekipa iz Federalne lige kvalitetom za PL.RollingPaper je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:57Nije ovaj trener toliko los, imo je finu zamisao sinoc da na pogon djece drži nulu na poluvremenu, pa da na svjezinu Haracica, Sere i Talisona u drugom poluvremenu zabije gol. I malo je falilo da to uspije.
Medjutim, koji Ajnštajn se sjetio da mjenja trenera 7 dana prije prvenstva? Sad lik mora upoznavat ekipu i nas mentalitet i sve zivo, dok se ušteli, mi cemo vec ispast.
I čemu ona arogantnost u vezi Dine, kaze 28 godina ima nema utakmice u premijer ligi, a lik ima 26 godina i izabran je za najboljeg igrača Prve lige, ali eto nije za premijer lige al jest Mahmud, Bratovcic itd. Djeca hodat ne znaju.
Uostalom, tusanjska publika, sta god ko pisao, je fudbalska publika koja zna da procjeni igraca, i ovo sa Dinom im nije trebalo.
I gdje su ovi novinari da rade intervju sa Zebom? Gdje njegova odgovornost ovde? Gdje se sakrio?
Dalje, moze li mi neko objasniti sto ce nam onolika djeca sad u najtezoj sezoni od nastanka lige.
Kao ovi igraci iz druge lige nisu za Premijer lige, al jesu djeca?
Pa ova ekipa iz druge lige bi pobjedila Posusje, sa Sarajevom su igrali egal, malo falilo da ih izbace na penale.
Bukvalno su trebali ostavit kostur ekipe i dovest dva tri pojacanja, kao sto je uradio Velez kad je usao.
Ne znam kome je na um palo da pravi revolucije sa djecom i da kompletnu ekipu promjeni zajedno sa trenerom, i ovako ne uigran udje u prvenstvo.
Nista bolje ne bi prosli.
Ne mozes poredit ono Sarajevo s kojim smo igrali kup i Sarajevo od proslog vikenda.
Nebo i zemlja razlika.
Drugo, Posusje je igralo koliko im je trebalo za 3b i mirnu završnicu.
Razvalili bi i onu ekipu. Jer se ni ona, kao ni ekipa od sinoc ne moze ni približno fizicki nositi.
To je nas najveci problem, fizikcka sprema igraca.
Niko duela ne moze dobit i pretrcat nekog.
Sve ostalo, manje-više si u pravu.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Jos jedna stvar mi nije jasna.
Na papiru imas 5 stopera, PET.
A ni jedan od njih nije kvalitet za PL.
Volim tebe, više od sebe
Ista stvar i sa desnim bekom imaš tri nijedan nije za kvalitet za PL, i onda kaže štedimo pa bolje jednog imat kako treba.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:37Jos jedna stvar mi nije jasna.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
- Kontakt:
Upravo. Zar se nisu plate Osmankovica i Ignjatovica mogle usmjerit na jednog kvalitetnijeg i mladjeg stopera.Skojevska je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:40Ista stvar i sa desnim bekom imaš tri nijedan nije za kvalitet za PL, i onda kaže štedimo pa bolje jednog imat kako treba.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:37Jos jedna stvar mi nije jasna.
Vjerujem da ne igraju za male pare.
Jos Osmankovicu povrede disu za vratom, Ignjatovic se poprilično zapustio.
Sto se tice bekova, Harun solidna klupa. Jasarevica i Zlibanovica susivno komentarisat.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
70% ovih igraca, pogotovo mladih, bih narednu sedmicu poslao na Ilincicu samo da trce, nista drugo.
Da se ne sramote sa svoji 19-20 godina, da ih lik u kasnim 40-tim pretrci, kao da ih nema na terenu.
To nije ni od pritiska publike ni od straha. To je opsta nemoc i neznanje.
Da se ne sramote sa svoji 19-20 godina, da ih lik u kasnim 40-tim pretrci, kao da ih nema na terenu.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Ti fkt nikad neces shvatiti o cemu se ovdje radi.Uzivaj u svojoj zabludi.fukara87 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 11:13De malo podrske ljudima i momcima, ono je sramota navijaca da se zvizdi djeci Slobode sa Zapada, mi ne zasluzujemo Slobodu, moze mi reci da sam ovakav ili onakav ali nit zelim da se raspravljam nit slicno, u nekim situacijama i ja pogrijesim iz revolta a necu da me pojedinci nazivaju da sam sendvic navijac a prosao sam svasta sa Slobodom, direktno sam ucestvovao na 3 finala kupa na gostovanjima, plakao kao malo dijete, ovim ljudima treba dati podrsku jer mi nemamo nikog slicnom Azmiru koji bi preuzeo klub a da ne govorim za neke strance, nabijamo samo veci pritisak, ljudi su fino rekli da nemaju toliko srestava za nesto vece.
Šta uradiše čaršijaneri od kluba xexexex
Najveci grobar Slobode-Šecerbegovic i OZU
Najveci grobar Slobode-Šecerbegovic i OZU
Ma sve kolektivno. Eto dobili su duzi odmor, svi na trcanje. Dzaba ti svi treninzi sa loptom kad ne mogu nikoga pretrcati. Ako nemas snage za trcanje, o cemu dalje pricati?antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:4970% ovih igraca, pogotovo mladih, bih narednu sedmicu poslao na Ilincicu samo da trce, nista drugo.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- RollingPaper
- Kontakt:
pa ono Sarajevo proslogodisnje je bilo 4 ekipa lige, najskuplji tim prosle sezone. Sad im je bolji trener samo, a igraci su im jeftiniji nego prosle sezone, eto uzmi i poredi.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:36Daleko je ona ekipa iz Federalne lige kvalitetom za PL.RollingPaper je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:57Nije ovaj trener toliko los, imo je finu zamisao sinoc da na pogon djece drži nulu na poluvremenu, pa da na svjezinu Haracica, Sere i Talisona u drugom poluvremenu zabije gol. I malo je falilo da to uspije.
Medjutim, koji Ajnštajn se sjetio da mjenja trenera 7 dana prije prvenstva? Sad lik mora upoznavat ekipu i nas mentalitet i sve zivo, dok se ušteli, mi cemo vec ispast.
I čemu ona arogantnost u vezi Dine, kaze 28 godina ima nema utakmice u premijer ligi, a lik ima 26 godina i izabran je za najboljeg igrača Prve lige, ali eto nije za premijer lige al jest Mahmud, Bratovcic itd. Djeca hodat ne znaju.
Uostalom, tusanjska publika, sta god ko pisao, je fudbalska publika koja zna da procjeni igraca, i ovo sa Dinom im nije trebalo.
I gdje su ovi novinari da rade intervju sa Zebom? Gdje njegova odgovornost ovde? Gdje se sakrio?
Dalje, moze li mi neko objasniti sto ce nam onolika djeca sad u najtezoj sezoni od nastanka lige.
Pa ova ekipa iz druge lige bi pobjedila Posusje, sa Sarajevom su igrali egal, malo falilo da ih izbace na penale.
Bukvalno su trebali ostavit kostur ekipe i dovest dva tri pojacanja, kao sto je uradio Velez kad je usao.
Ne znam kome je na um palo da pravi revolucije sa djecom i da kompletnu ekipu promjeni zajedno sa trenerom, i ovako ne uigran udje u prvenstvo.
Ne mozes poredit ono Sarajevo s kojim smo igrali kup i Sarajevo od proslog vikenda.
Nebo i zemlja razlika.
Razvalili bi i onu ekipu. Jer se ni ona, kao ni ekipa od sinoc ne moze ni približno fizicki nositi.
Ona ekipa sto je usla u PL bi pobjedila ovo Posusje, ja sam siguran u to.
Bekovi: Civic/Kapetanovic i Hadzibeganovic(bolji od ovih sad),
stoperi: Mujkic i onaj mali Hasanbegovic (bolji od ovih sad)
Vezni red: Kalesic, Hasanovic, Kurtalic ( bolji trojac od ovog juce duplo)
Napad: Husejnovic, Komazec/Dilaver, Dervisagic, Delic
Samo na ovu ekipu da su dosli Talison, Sero i Hrvanovic. Bili bi top ekipa i drzali sredinu tabele.
Pa ovi igraci sto su ih doveli ne znamju gdje se nalaze, isto teletabisi.
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 11 avg 2024, 14:22, ukupno mijenjano 4 puta.
-
- Kontakt:
Kad sam jucer vidio postavu, ocekivao sam da barem bude rastrcana i poletna ekipa. A sve je osim toga bila.DamirT je napisao/la: ↑11 avg 2024, 14:00Ma sve kolektivno. Eto dobili su duzi odmor, svi na trcanje. Dzaba ti svi treninzi sa loptom kad ne mogu nikoga pretrcati. Ako nemas snage za trcanje, o cemu dalje pricati?antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:4970% ovih igraca, pogotovo mladih, bih narednu sedmicu poslao na Ilincicu samo da trce, nista drugo.
Mene je strah utakmice sa Zeljom, mogli bi nam zgadit fudbal ako ponovimo igru od sinoc.
Imaju bas jaku i cvrstu sredinu, dok su prema naprijed bas rastrcani i brzi.
A kod nas sredina i zadnja linija masala. Nije proso samo ko nije probo.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Ne bi brate, garantujem ti.RollingPaper je napisao/la: ↑11 avg 2024, 14:07Ona ekipa bi pobjedila ovo Posusje, ja sam siguran u to. Pa ovi igraci sto su ih doveli ne znamju gdje se nalaze, isto teletabisi.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:36Daleko je ona ekipa iz Federalne lige kvalitetom za PL.RollingPaper je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:57Nije ovaj trener toliko los, imo je finu zamisao sinoc da na pogon djece drži nulu na poluvremenu, pa da na svjezinu Haracica, Sere i Talisona u drugom poluvremenu zabije gol. I malo je falilo da to uspije.
Nebo i zemlja razlika.
Iz vec gore navedenih razloga.
Posusje je fizicki top sredjena ekipa i fino uigrana.
Kod njih stoper ima brzi sprint od svakog naseg krila.
Ona ekipa nije mogla nadigrat Radnik iz Hadzica, da dobije ozbiljno Posusje.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 11 avg 2024, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne kontate, cilj je ispasti iz lige jer cilj nije bio da udju.
- RollingPaper
- Kontakt:
Drugacije je kad si favorit svaku utakmicu u ligi, u drugoj ligi je Sloboda bila najveci klub, svi su davali 200% , dok nasim igracima igrat protiv Radnika iz Hadzica nista ne predstavlja, gledas samo da zavrsis utakmicu rutinski, jos ti se nabije pritisak da moras pobjedit jer svi to ocekuju, a ljudi dodju da izginu.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 14:14Ne bi brate, garantujem ti.RollingPaper je napisao/la: ↑11 avg 2024, 14:07Ona ekipa bi pobjedila ovo Posusje, ja sam siguran u to. Pa ovi igraci sto su ih doveli ne znamju gdje se nalaze, isto teletabisi.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 13:36
Daleko je ona ekipa iz Federalne lige kvalitetom za PL.
Nebo i zemlja razlika.
Iz vec gore navedenih razloga.
Posusje je fizicki top sredjena ekipa i fino uigrana.
Kod njih stoper ima brzi sprint od svakog naseg krila.
Ona ekipa nije mogla nadigrat Radnik iz Hadzica, da dobije ozbiljno Posusje.
Pravi test te ekipe je bio Sarajevo, i polozili su ga.
Ne znam ko moze rijesiti ovu situaciju oko Slobode sem ljudi koji vode grad, pod uvjetom da je klub gradski po statutu kluba, ako klub nije gradski potegnuti pitanje na gradskom vijecu oko izdvajanja sredstava i besplatnog koristenja stadion Tusanj, a ne da neki Aco i ekipa koji su nelegalno preuzeli klub imaju toliku pomoc i izdvajanja za njihov klub od grada Tuzle ako je njihov klub u suprotnom treba naci modus kako da se ti kokuzi otjeraju. To pitanje se mora naci na dnevnom redu GV, a ne da klub bude taoc pojedinaca koji nisi u stanju voditi klub bez izdasne pomoci grada.
🔴⚫️
Nije naredna utakmica u BL mjerilo, a nije ni Zeljeznicar mjerilo i oni su znatno jaci od nas. Dakle i naredne dvije lagano pušimo. U sustini mi cekamo da dobijemo protivnika za prvo kolo kupa, ekipu iz federalne. E tu se imamo cemu nadati.antisisoja1919 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 14:11Mene je strah utakmice sa Zeljom, mogli bi nam zgadit fudbal ako ponovimo igru od sinoc.
Imaju bas jaku i cvrstu sredinu, dok su prema naprijed bas rastrcani i brzi.
A kod nas sredina i zadnja linija masala. Nije proso samo ko nije probo.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.