FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
102
47%
3. Sredinu tabele
44
20%
4. Borbu za opstanak
30
14%

Ukupno glasova: 219

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 11 avg 2024, 00:10

BarbareZeljin je napisao/la:
11 avg 2024, 00:02
To bi kod nas strucnjaci,razvlacili jos 5 kola.
Ovo je daleko najvažnije. Kao što kažeš, treneri bez muda bi i dalje guslali isto i čekali da te vedete proigraju. Ćorića zanima samo rezultat i sudeći po ovome što smo sad gledali, izbacio bi Messija ako igra loše.

Juče sam pisao, ne trebamo nikoga trpiti i čekati, fudbal je jednostavan - loš si ideš na klupu, kako god da se zoveš. Mora se stvoriti konkurencija među igračima, posebno u veznom redu, pa neka zasluže mjesto na terenu.

Nemam ni najmanju sumnju da će i Hiroš, nastavi li ovako, preseliti na klupu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 11 avg 2024, 00:16

Corica podržati sa još jednim stoperom koji pravi razliku uz Dangubica imamo finu ekipu da se sa svima potucemo
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 11 avg 2024, 00:22

Nisam dugo vidio bolje sudjenje u ligi od ovog veceras dobar debi za ovog covjeka. Nije sjeckao, pustao igru iz toga se i izrodilo dosta sansi.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 11 avg 2024, 00:25

Razbili ih igrom, bravo treneru na mudima, ko moze i zna igra ko ne moze i ne zna klupa nije niko veci od kluba

Od ponedeljka se odma spremati za Igman, Husref je stari lisac a nasi manekeni su nam duzni jos ovakvih utakmica ko sto je ova veceras

Napokon licimo na ekipu s glavom i repom
Curva Sud

ljooZZee
Kontakt:

Post Postao/la ljooZZee » 11 avg 2024, 00:29

Ima puno dobrih a i loših stvari, Velež imao 3 jako dobre situacije pred našim golom. Šansa Lauša, šansa Mujana i na kraju ova odbrana Muftića. Sve situacije došle nakon ubačaja i lošeg pozicioniranja naše odbrane. Galić i Cavnić moraju bliže stojati igračima i ne dopustivo je da im igrač prođe iza leđa u našem petercu!
Marković i sa kojom kilom viška, pokazao da možemo na njega računati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 avg 2024, 00:42

Meni se večeras najviše svidjela ofanzivna tranzicija i kontre. Imam osjećaj da smo večeras istrčali više takvih kontri i polukontri nego za kompletne prethodne dvije sezone.

I ništa tu nije bilo spektakularno nego su igrači birali jednostavna rješenja plus malo vica u igri, što nam hronično fali godinama, i dobiješ jednu odličnu utakmicu.

Doduše najveće zasluge za to je definitivno imao Al-Jaber, jer prvo dečko mnogo trči, ima ga svugdje, a drugo posjeduje odličnu tehniku, taj pregled igre odnosno vic da podjeli finu loptu. Nema tu mnogo filozofije, okretanja oko lopte, alibi pasova i sve ono što radi većina veznjaka u našoj ligi. Ide se naprijed, ide se okomito, podvaljuju se lopte koje prave razliku...

Jednostavno se vidi da je momak fudbal učio van BiH i da je trenirao u okruženju gdje je intencija bila da se igra moderan fudbal, radi sve suprotno od 99% veznjaka koji su ponikli kod nas.

Ja ovakvog veznjaka u Želji nisam vidio još od Amira Hadžiahmetovića, a tome ima skoro deset godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 11 avg 2024, 00:46

Volim te Željo! I pretjerujete za Hiroša.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 11 avg 2024, 00:48

Dobra, u momentima strasna igra, al na nekim pozicijama jos puse. Galić je ofanzivno beskoristan, a Cavnić je po meni jedan od najgorih stopera poslije rata. Boljević se rijetko vraca u odbranu, a najslabija karika veceras je bio kapiten. Ne gotivim da se sere po nasim igraca al ovo sto je Hiroš igrao je za pljunut u facu, u svakoj mogucoj situaciji je pokazao da ga boli **** i za Željom i za njegovom karijerom. Medjutim vjerujem da trener moze ispraviti sve te greske, a nadam se da ce se i pojacanja pokazati onako kako se ocekuje od njih. I da ne zaboravim svaka cast Stipi Markovicu :salut:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 avg 2024, 00:54

.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 11 avg 2024, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 avg 2024, 01:24

Boljevic nema sta traziti desno, vise koristi ima kad je na drugoj strani.
Ono on i Galic zajedno na strani katastrofa. Isto tako mora vise pomagati odbrani.
Fin gol nema sta nadam se da ce nastaviti ovako ali da se vise trudi.
Cvetanovski solidno ali sebican je nekako.
Al-Jaber je Tito :salut: MashAllah
Markovic bi mogao biti pojacanje al pravo.
Radovac ok solidno samo se mora to malo brze. Inace oke.
Hiros zna lopte ali mora se spustiti na zemlju.

Muftic aferim za onu odbranu, svaka cast ali isto tako kriv je za njihov gol (on i Cavnic), bem mu pa stojis na liniji.

Cavnic mora to bolje, znaci dohavizaj se.

Edvin svaka cast 👍, trci ko da bjezi od murije. Onaj gol vrlo dobar.
Karic je isto bio dobar ono minuta sto je igrao.
Mahmic solidno.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 11 avg 2024, 01:59

BIZMARK66 je napisao/la:
03 jul 2024, 17:58
Alma ras je novi generalni. Svi gace i potkosulje da kupite
Da se prisjetimo :rol: :rol: :rol:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2024, 02:38

Zasluzena pobjeda dobre dvije utakmice za sad
Prvu nije bilo srece ni znanja (u realizaciji), ali drugu je bilo
Idemo dalje podrska upravi na ovom putu
Nadam se sljedecu tekmu da ce novajlije moci igrati i da cemo dobiti na realizaciji

Pioniri dobili Siroki 0:1 i danas dobili Velez 2:1
Kadeti izgubili od Sirokog 2:1 i dobili Velez 4:0
Juniori sutra(danas) gostuju Velezu u prvom kolu
Dobar pocetak nadamo se i pobjedi juniora
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 avg 2024, 03:00

Sta reci kako se ponasati kad pobjedimo u gostima, a tek pocela sezona. Kapa svima dole, posebno manijacima sta je ovo bilo veceras, medju najboljim gostovanjima par godina unazad, bilo je dosta nase raje na ostalim tribinama. Svasta se pisalo za Boljevica, ali je klasa. Nadam se da ce makedonac odmah zamjeniti Hirosa.
Fk Željezničar.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 11 avg 2024, 03:25

Cestitke treneru i ekipi :bih:

AlJaber Boljevic Dangubic :beba:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 avg 2024, 03:26

Pablo11 je napisao/la:
11 avg 2024, 03:00
Sta reci kako se ponasati kad pobjedimo u gostima, a tek pocela sezona. Kapa svima dole, posebno manijacima sta je ovo bilo veceras, medju najboljim gostovanjima par godina unazad, bilo je dosta nase raje na ostalim tribinama. Svasta se pisalo za Boljevica, ali je klasa. Nadam se da ce makedonac odmah zamjeniti Hirosa.
Boljevic je krampa, sta ces :urnebes:

Coric i Jaber kao glavni igrac su nam najveca pojacanja, a nadam se i Radovcu bez povreda. Bez dobrog veznog reda koji trci i koji zna lopte i logicno dobrog trenera nema te nigdje.

Coric ima osjecaj za ritam tekme, zna da promijeni one koji su losi ala Djorica i Vukoju na poluvremenu protiv Sirokog, isto je uradio na generalci, a sada je Vukoja igrao kao napadac i bio dobar, zamijenio Hirosa i makedonca koji je ocito nespreman ubacio Odinaku na krilo i dobio tekmu. Ocito mu treba kvalitetnih igraca da moze mijenjati i to je to. Ovih nekoliko tekmi mi govori da je dobar, vidjecemo kakav je sa kontrolom svlacionice, al imam osjecaj da nije mrmot.

Ono sto me brine jeste odbrana, stoper(i) konkretno. Tanko, nekoliko lopti u petercu su nedopustive.

Sad Igmana dobiti, a to ce biti sve osim laganog posla. Moramo da potvrdimo ova tri boda sa pobjedom.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 avg 2024, 03:30

RatoborniMrmot je napisao/la:
11 avg 2024, 03:26
Pablo11 je napisao/la:

Coric i Jaber kao glavni igrac su nam najveca pojacanja, a nadam se i Radovcu bez povreda. Bez dobrog veznog reda koji trci i koji zna lopte i logicno dobrog trenera nema te negdje.

Coric ima osjecaj za ritam tekme, zna da promijeni one koji su losi ala Djorica i Vukoju na poluvremenu protiv Sirokog, isto je uradio na generalci, a sada je Vukoja igrao kao napadac i bio dobar, zamijenio Hirosa i makedonca koji je ocito nespreman ubacio Odinaku na krilo i dobio tekmu. Ocito mu treba kvalitetnih igraca da moze mijenjati i to je to.

Ono sto me brine jeste odbrana, stoper(i) konkretno. Tanko, nekoliko lopti u petercu su nedopustive.

Sad Igmana dobiti, a to ce biti sve osim laganog posla. Moramo da potvrdimo ova tri boda sa pobjedom.
Coric najvece nase pojacanje. Galica treba izbaciti iz prvih 11, najvise me odusevio Markovic predobar igrac. Vukoja odlican, nije ni protiv sirokog los bio, ali mora se neko pljuvati. Kad sam rekao da ne vrijedi prodavati Jabera svi su me napali, jer mi taj milion ne bi potrosili kako treba.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 11 avg 2024, 03:49

Pablo11 je napisao/la:
11 avg 2024, 03:30
RatoborniMrmot je napisao/la:
11 avg 2024, 03:26
Pablo11 je napisao/la:

Coric i Jaber kao glavni igrac su nam najveca pojacanja, a nadam se i Radovcu bez povreda. Bez dobrog veznog reda koji trci i koji zna lopte i logicno dobrog trenera nema te negdje.

Coric ima osjecaj za ritam tekme, zna da promijeni one koji su losi ala Djorica i Vukoju na poluvremenu protiv Sirokog, isto je uradio na generalci, a sada je Vukoja igrao kao napadac i bio dobar, zamijenio Hirosa i makedonca koji je ocito nespreman ubacio Odinaku na krilo i dobio tekmu. Ocito mu treba kvalitetnih igraca da moze mijenjati i to je to.

Coric najvece nase pojacanje. Galica treba izbaciti iz prvih 11, najvise me odusevio Markovic predobar igrac. Vukoja odlican, nije ni protiv sirokog los bio, ali mora se neko pljuvati. Kad sam rekao da ne vrijedi prodavati Jabera svi su me napali, jer mi taj milion ne bi potrosili kako treba.
Ha gledaj, sa aspekta da nemamo za kifli i da bi.bio najjaci transfer prodaja ima logike. Ako imamo para, to je vec druga prica. Onda cekas Europu pa uzmes 5 miliona € ili vise :mrgreen:

Vukoja je prespor ili nespreman za veznjaka. Kao napadac je dosta bolji. Ovu tekmu je fino odigrao protiv Tuzle i Sirokog je bio katastrofalan, jer je spor. Al da se trudi, trudi se, ne mozes reci da ga boli **** sto se tice tekme. Vidjecemo za 5 - 6 kola gdje smo i sta smo.

Al da postoji neki potencijal, postoji. Nismo krampe, fino igramo, to me veseli. Red je da malo gledamo igru bilo kuci, bilo na strani.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 11 avg 2024, 06:33

Je li Al Jaberu ugovor do zime? Bas steta izgubiti ovakvog igraca tek kad je napokon dobio sansu da pokaze koja je igracina i prevaga na terenu u odnosu na ostale. Ova ekipa sa njim i bez njega su razliciti leveli igre tako da ako on ode nama treba opet neko da ga pokusa zamijeniti.

Al ste se raskukali proslu tekmu bil8, haman smo ispali zbog poraza od Sirokog, a nakon jucerasnje tekme se mozemo potuci sa svima hahaha

Ohanite malo i ne stvarajte ogromna ocekivanja. Coricu treba dati vremena i prostora da radi i vjerujem da ce napraviti dobar posao. I nadam se da je ovo trener koji ce tu ostati duze od jedne sezone sto nam je nezamisliva pojava vec dugi niz godina u klubu za trenere.

SVI NA IGMAN!!!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 avg 2024, 06:41

slika

Manijaci parolom o Izetu Naniću oduševili sve koji vole BiH, i navijači Veleža su im aplaudirali

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, drzgemboadislic, Google [Bot], Hrasno15, Lokomotifa, Sarun i 77 gostiju.