Pa maloprije sjedio s kolegom, inače je iz SBK i kaže da su mu pravili problem prilikom kontrole. I da, mislio sam voziti svoje auto na BH tablicama, a i on je isto tako vozio od brata auto na BH tablicama.feniksptica je napisao/la: ↑09 avg 2024, 22:04Po pravilu da...ali ko to radiMaroonBjelave je napisao/la: ↑09 avg 2024, 22:00Pitanje, je li istina da dolaskom na odmor u Bosnu svoju vozačku iz Njemačke moram deponovati do povratka, a preuzeti već deponovanu bosansku vozačku?
Cak i da vozis na bosanske table kad dodjes s njemačkom vozačkom koliko znam policija barem TK ne predstavlja problem
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Zar ti je škodilak dojadio ili želiš prezentirati još jednom šta voziš

Ne znam da li iko to radi i nikad nisam čuo da je neko imao sa tim problema.MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 avg 2024, 22:00Pitanje, je li istina da dolaskom na odmor u Bosnu svoju vozačku iz Njemačke moram deponovati do povratka, a preuzeti već deponovanu bosansku vozačku?
Doduše, ja kad vozim auto sa DE tablicama koristim njemačku vozačku. U suprotnom, sa našim tablama ide i naša vozačka.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- Marsal
- Kontakt:
Dosadioarmando je napisao/la: ↑09 avg 2024, 22:58Zar ti je škodilak dojadio ili želiš prezentirati još jednom šta voziš
Ne znam da li iko to radi i nikad nisam čuo da je neko imao sa tim problema.MaroonBjelave je napisao/la: ↑09 avg 2024, 22:00Pitanje, je li istina da dolaskom na odmor u Bosnu svoju vozačku iz Njemačke moram deponovati do povratka, a preuzeti već deponovanu bosansku vozačku?
Doduše, ja kad vozim auto sa DE tablicama koristim njemačku vozačku. U suprotnom, sa našim tablama ide i naša vozačka.
Dobar ali bezličan

Hoću limuzinu malo noviju
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- kraljttbvb
- Kontakt:
Htio dečko pametan ispasti, pa mu nije prošlo. Umjesto da se usutio, on se glupo pokušao izvaditi, pa se još više uvalio.Marsal je napisao/la: ↑09 avg 2024, 21:53Od daidže sin dobio 9 kazni, kamere ga uslikale. Zaboravio registrovat idiot, 4 iz ZDK, 3 iz KS i 2 iz SBK. Pojavio se na sudu u svakom kantonu i izrečene mu minimalne kazne, platio u roku 8 dana i sve šest stoja ukupno. Dakle, može se reći da mu je oprošteno 6 prekršaja.JayCatwright je napisao/la: ↑09 avg 2024, 18:28Kako koji bogme, ovo iz iskustva govorim. Cak i kad prihvatis odgovornost neki ne ide do minimuma
Ja znam da svako ko je normalan i ne piša uz vjetar, nego prizna krivicu i objasni sta je bilo, sudija mu izadje u susret...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- JayCatwright
- Kontakt:
Pa zato što je u pitanju sticaj vjerovatno, utvrđene mu minimalne kazne i onda ne smije prelaziti zbir, čak moguće da su išle kazne i ispod minimuma tuMarsal je napisao/la: ↑09 avg 2024, 21:53Od daidže sin dobio 9 kazni, kamere ga uslikale. Zaboravio registrovat idiot, 4 iz ZDK, 3 iz KS i 2 iz SBK. Pojavio se na sudu u svakom kantonu i izrečene mu minimalne kazne, platio u roku 8 dana i sve šest stoja ukupno. Dakle, može se reći da mu je oprošteno 6 prekršaja.JayCatwright je napisao/la: ↑09 avg 2024, 18:28Kako koji bogme, ovo iz iskustva govorim. Cak i kad prihvatis odgovornost neki ne ide do minimuma
A karavan je u pitanju. Meni se nekad od tih modela sviđala Oktavia Scaut.
Nova Superb limuzina izgledom ništa nije lošija od BMW 5e serije istog godišta.
Ne mislim baš nova, nego neka redizajnirana od prije 5-6 godine.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- Marsal
- Kontakt:
I ne treba mi 4x4 iskreno
Dobro auto, jako, sigurno ali da mi je nešto mrvicu ljepše i prikladnije za momka mojih godina
https://olx.ba/artikal/62585170
Ovako nešto i bil hajr
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Kakvi su ovi noviji Renault, od 2017?
Opel Astre J
U intervalu od 2010 do 2014 mozes naci primjeraka sa Isuzuovim dizel motorom 1.7 CDTI koji su sa remenom a cijena oko cca 11-12 hiljada maraka. Uradis DPF-of i miran si. Ovaj motor i nema nikakvih drugih mana ukoliko je dobro odrzavan.
Imaju i mladje astre sedan i astre k koje su od 2015.godine sa dizel motorom 1.6 CDTI koji je sa lancem. Njih mozes naci za 15-16 hiljada maraka, medjutim lanac je kod ovih 1.6 CDTI motora malo problematican. A njegova zamjena kosta od 1200 do 1500 KM.
Jedan lijep primjerak astre sedan sa 1.7 CDTI motorom
Opel Astra 2012 Godina 1.7 81 Kw UVOZ (13 800 KM)
https://olx.ba/artikal/62698955
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- feniksptica
- Kontakt:
Slabo pratim cijene na OLXu..je l se moze A4 B8 uklopit u taj budzet ? Neki onako solidan ..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Veliko mi je, često se svuda vozikam, i kroz usko i na brdovito
Pa ako se vozikaš naprimjer na duže relacije i ako si često na autoputu ovo je auto idealno za te svrhe.
Međutim, ako se vozikaš najviše po gradu, a posebno Sarajevu, onda nemoj uzimat dizel motore, posebno 2.0 i veće jer će ti se začepit dpf i onda tek nastaju belaju.
U tom slučaju preporučujem neko šminkica auto tipa Fiat 500L ili Mini Cooper benzinac ofc.
Pojavila mi se hrđa na autu.
Postoji li neki način da se zaustavi širenje?
Postoji li neki način da se zaustavi širenje?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Jel ima jos ljudi ovdje problema sa EGR-om. Javlja mi check engine, majstor spojio na kompjuter vidio da je EGR problem, ponistio gresku i nakon par dana opet se pali lampica. Majstor pod haubom nije primjetio nikakve probleme onako na prvu. Da li to vrijedi mijenjati i šta bi mi se moglo desiti ako bih skroz iskljucio EGR?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Znalo se meni javljati to prije, pogotovo pri dužim gradskim vožnjama. Propušem ga na autoputu i bude ko lampa 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Meni problem i bude na autoputu kad nakon duze voznje krene gubiti snagu i vucu
-
- Kontakt:
Auto Servis SImanic, gasenje DPF-a skroz i zavrseno.MilanMladenovic je napisao/la: ↑13 avg 2024, 19:40Meni problem i bude na autoputu kad nakon duze voznje krene gubiti snagu i vucu
Nikakav problem po auto, cak sta vise bolje radi, manje trosi, rastereceniji.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
hvalasamosarajvo je napisao/la: ↑14 avg 2024, 12:30Auto Servis SImanic, gasenje DPF-a skroz i zavrseno.MilanMladenovic je napisao/la: ↑13 avg 2024, 19:40Meni problem i bude na autoputu kad nakon duze voznje krene gubiti snagu i vucu
Nikakav problem po auto, cak sta vise bolje radi, manje trosi, rastereceniji.

BMW was recalling more than 1.3 million vehicles in China that might have Takata airbag inflators following a similar recall in the United States last month, officials said Friday
Ford is recalling 374,290 cars that have faulty airbags that were not repaired and is advising owners not to drive these models until they are fixed
Ford recalling 85,000 SUVs over fears their engines could catch fire
Toyota is recalling 145000 Lexus TX and Toyota Grand Highlander SUVs because of an issue that could one of the side curtain airbag
Toyota is recalling nearly 100,000 Tundra pickups and about 3,500 Lexus LX 600 luxury SUVs to fix a problem that could cause their engines to lose power while driving.
Mercedes-Benz is recalling more than 116,000 vehicles over loose electrical wiring under the passenger seat
Sve opozivi za par mjeseci ove godine i tako bi vjerovatno mogli u nedogled.Volkswagen recalling 307,000 vehicles over air bag sensor wiring
Zbog sve većeg obima proizvodnje, kraćih razvojnih ciklusa, kompleksnosti tehnologija etc, kvalitet testiranja ostaje skučen i nedovoljan.
Upravo to su razlozi što ćemo sve češće gledati kako određene grupe kupaca novih vozila, čak i renomiranih brendova imaju ozbiljnih problema do prvih većih opoziva. Kako se kaže, uvijek se na nekom lome kola.
Opozivi se mogu raditi za tek proizvedenu seriju, nekoliko mjeseci u datoj godini proizvodnje. Ali mogu i tako obično bude, da se opozovu modeli stari dvije, tri, pet do deset čak i više godina, kada se ustanovi kako je posrijedi serijska greška.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 avg 2024, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.