Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Centre forward
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Centre forward » 09 avg 2024, 15:06

Tačnije bi bilo da je Sarajevo jedini grad u Državi. Ono. koliko - toliko. Po standardu je iznad svih. Drugi par cipela je što je izgubilo većinu "autohtonog" stanovništva, no to je već druga tema.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 avg 2024, 15:10

Aerials je napisao/la:
09 avg 2024, 12:27
OsmaDolazi je napisao/la:
09 avg 2024, 11:59
VensanKasel je napisao/la:
09 avg 2024, 11:45

Vau , kakav zaključak . Dobili smo najjače turiste na svijetu , a de mi objasni kako se oni drugačije tretiraju u odnosu na druge turiste ?
Nije raja svjesna koliko su para upumpali i pumpaju arapski "turisti" svojim posjetama. Ali vjeruj mi da nije svjesna trunke.
Ja ne vidim da imamo restorane čiji su nazivi, recimo, na ćirilici. To nam je čak službeno pismo. Eto po tome, a to je samo jedan primjer. Da ne pričam o usluzi u restoranima, ponašanju i tolerisanju djece i njihovog divljanja i sličnim stvarima.
Pumpaju jer im je dozvoljeno sve i svašta, pa im je lijepo. Nama dolaze ovi koji imaju svoje neke uslove oko mnogih stvari, da vidite kako se po Europi ponaša onaj dio njih koji je stvarno gospoda i ima para, vidjeli bi razliku. Po Europi se može sjediti i u restoranima gdje se alkohol služi, gdje se jede svinjetina, djeca nisu kao sa lanca puštena, ništa im nije problem. Kod nas sve mora biti odvojeno zbog njih.
Oni upumpavaju novac jer smo se njima okrenuli, postoje i druge zemlje s kojima se može surađivati i koje možemo privući, a koje su civilizovanije, posebno sad kad imamo jeftine avio linije.
Al' eto, oni su nam "braća".

Uglavnom, očito imamo oprečne stavove pa ne bih dalje na ovu temu. :salut:
Ne vidim problem za ovo. Neki dan sam bio u Singaporu, tamo je 15-16% stanovnistva muslimana. Kako su ljudi to fino napravili, cak u ovoj frimi sto sam bio u kantini imas odvojeno mjesto za hranu, muslim i non-muslim hrana. I na aerodromu su fino to slozili, pa i gdje vracas priboj za jelo su halal i non-halal.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 09 avg 2024, 15:17

Celestial je napisao/la:
09 avg 2024, 14:56
Sarajevo je vjerovatno najgori grad za zivjeti u BiH.
Mozda po sigurnosti samo. U svim ostalim razlozima je tu najbolje zivjeti u BiH. Imas koliko toliko neku povezanost sa svijetom. Pa u manjim gradovima nemas kino dvorane ni bazene, kud ces dalje. Pa ljudi iz SBK moraju svi do Viteza da bi se okupali ljeti u bazenu. Ako hoces film pogledat moras do Mostara, Zenice ili Sarajeva potegnut. Pa na dan iz Travnika do nekih manjih gradova nemas 2 linije, nedjeljom jednu samo, eto kakva je povezanost.

Studiranje, posao, koliko toliko te aktivnosti gdje mozes iskoristit slobodno vrijeme je sve u Sarajevu. To je i mana definitivno ali je tako nazalost. Ovo sve su cinjenice.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 avg 2024, 15:30

Čak u Amsterdamu imate organizovane turističke ture i obilaske prilagođene muslimanima, onda halal restorane, prostore u sklopu hotela ili apartmana posebno za vjerske obrede itd.

S druge strane, tu su mjesta za sex, drogu i alkohol, pa šta ko voli, nek izvoli.

Sarajevo treba uredit pogotov za one grupe turista, koje najviše troše. Jedan dio prilagodit, te po potrebi nazvat "Arab quarter", a ako bude trebalo skucat nešto i za Eskime.

Samo nek je sve legalno i uredno evidentirano.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 avg 2024, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 09 avg 2024, 15:36

Jedina mana Sarajeva je velik broj Sandzokana. :yawn:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 avg 2024, 15:39

Meni je žao što Zenica lagano postaje džamahirija. Jako puno primitivaca je okupiralo grad, a sve što valja vremenom ga napušta. Nargilaši i vjerski 'ekstremisti' su trenutno većina u ovom gradu što se omladine tiče. A biće još gore.

Da me ne shvate pogrešno vjernici, ništa lično nemam protiv ispoljavanja vjere na bilo koji način, ali sam prije dvije godine dobio pitanje lika što me nema u džamiji jer mi je stari redovan bio. Ako sam ja u stanju poštovati vjersku slobodu, očekujem isto i da drugi rade. :roll:

Sarajevo se čini boljim mjestom za život samo što imaš više kulturnih i sportskih manifestacija u odnosu na ostatak države, ali i tu je 'kvalitet' ljudi u odnosu na šljam sve manji i manji. Propali smo kao društvo, teži se ka nekim ekstremima nevezano kojeg oblika, pa dobiješ to što dobiješ.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 09 avg 2024, 15:51

CAGarfia je napisao/la:
09 avg 2024, 15:39
Meni je žao što Zenica lagano postaje džamahirija. Jako puno primitivaca je okupiralo grad, a sve što valja vremenom ga napušta. Nargilaši i vjerski 'ekstremisti' su trenutno većina u ovom gradu što se omladine tiče. A biće još gore.

Da me ne shvate pogrešno vjernici, ništa lično nemam protiv ispoljavanja vjere na bilo koji način, ali sam prije dvije godine dobio pitanje lika što me nema u džamiji jer mi je stari redovan bio. Ako sam ja u stanju poštovati vjersku slobodu, očekujem isto i da drugi rade. :roll:

Sarajevo se čini boljim mjestom za život samo što imaš više kulturnih i sportskih manifestacija u odnosu na ostatak države, ali i tu je 'kvalitet' ljudi u odnosu na šljam sve manji i manji. Propali smo kao društvo, teži se ka nekim ekstremima nevezano kojeg oblika, pa dobiješ to što dobiješ.
To je tako nekako, do drustva, do nas je.
Ne znam jesil ikad gledao ovo, ovako nekako "bolje je"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 avg 2024, 17:05

CAGarfia je napisao/la:
Sarajevo se čini boljim mjestom za život samo što imaš više kulturnih i sportskih manifestacija u odnosu na ostatak države
Bolje ti je ovako, živiš u Zenici, manja kirija, jeftiniji stanovi i život, a Sarajevo ti auto putem prilično blizu.

Meni sad da neko ponudi dzaba stan u Sarajevu i platu veću za 500 KM, ja ne bi ni pomislio da selim.

Mal grad, nema kriminala, fina klima, mirno, ljepota za odgajati djecu, a Sarajevo mi 40 minuta vožnje udaljeno...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

chily-rz
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la chily-rz » 09 avg 2024, 17:30

Otkud sad Zenica dzamahirija a sinoć se deset hiljada ljudi skupilo da sluša Halida :mrgreen:

Vjerski ekstremisti? Možeš li ovo definisati, pojasniti ?

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 09 avg 2024, 17:31

next stop: Zenica

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 09 avg 2024, 17:33

kraljttbvb je napisao/la:
09 avg 2024, 17:05
CAGarfia je napisao/la:
Sarajevo se čini boljim mjestom za život samo što imaš više kulturnih i sportskih manifestacija u odnosu na ostatak države
Bolje ti je ovako, živiš u Zenici, manja kirija, jeftiniji stanovi i život, a Sarajevo ti auto putem prilično blizu.

Meni sad da neko ponudi dzaba stan u Sarajevu i platu veću za 500 KM, ja ne bi ni pomislio da selim.

Mal grad, nema kriminala, fina klima, mirno, ljepota za odgajati djecu, a Sarajevo mi 40 minuta vožnje udaljeno...
Ne znam kakve su cijene nekretnina u Visokom i Konjicu, ali očekujem poveliki skok cijena ako već nije došlo do toga. Na zapadu se mjesta udaljena manje od sat vožnje od metropole smatraju odličnim mjestima za život.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 avg 2024, 17:33

Aleme, kakva su ocekivanja za swing states?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 avg 2024, 17:51

GefufnaII je napisao/la:
09 avg 2024, 17:31

Jeko ovo?

Ja ko da u sumi zivim, juce pisu o nekom Mr. Beastu, svi znaju za njega, ja guglao da vidim ko je lik :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

minimalist
Kontakt:

Post Postao/la minimalist » 09 avg 2024, 18:00

chily-rz je napisao/la:
09 avg 2024, 17:30
Otkud sad Zenica dzamahirija a sinoć se deset hiljada ljudi skupilo da sluša Halida :mrgreen:

Prvo nek definiše pojam "džamahirija" pa onda sve ostalo

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 09 avg 2024, 18:06

minimalist je napisao/la:
09 avg 2024, 18:00
chily-rz je napisao/la:

Prvo nek definiše pojam "džamahirija" pa onda sve ostalo
Ma čuo to negdje ali u suštini ne zna prevesti. :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 09 avg 2024, 18:07

kraljttbvb je napisao/la:
09 avg 2024, 17:51
GefufnaII je napisao/la:
09 avg 2024, 17:31

Jeko ovo?

Ja ko da u sumi zivim, juce pisu o nekom Mr. Beastu, svi znaju za njega, ja guglao da vidim ko je lik :)
Prvi put i ja cujem, al navodno postuje Tatea. Znaci da mora bit ispravan tip.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 09 avg 2024, 18:09

Celestial je napisao/la:
09 avg 2024, 14:56
Sarajevo je vjerovatno najgori grad za zivjeti u BiH.
U top 5 najgorih
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 avg 2024, 18:23

chily-rz je napisao/la:

slika

Živimo li u istom gradu? Nije još džamahirija, ali će vremenom postati. Dovoljno je proći gradom i da vidiš da se broj pokrivenih i 'bradatih' muških eksponencijalno povećao u odnosu na tipa 2014. godinu. I nije problem što ih ima, nego što takvi u dobrom dijelu očekuju da se svi prilagode njima. Sad će se moje i tvoje mišljenje mimoići, što je isto tako okej, ali nikako mi se ne sviđa masovno ispoljavanje stepena vjere i Islama na svakom ćošku kod 90% tih ljudi i sa nekim ismijavanjem i osudom posmatraju sve one koji rade suprotne stvari. Ja sam stava da je vjeri mjesto između 4 zida i u džamiji.

Pa nedavno u ovom lokalnom kafiću gdje se alkohol ne toči, a tu izlazim nekad pogledati fudbal jer mi se ne da zezati sa streamom, frajer nas napao što gledamo fudbal jer je to po islamu gubitak vremena. :mrgreen:

I vjeruj nemam ništa protiv bilo kakvog vjerovanja jer svaki čovjek bi trebao imati pravo na vjersku slobodu. Čak iznimno poštujem vjernika koji istinski vjeruje u Boga, a to ne naglašava na svakom ćošku direktno sa spominjanjem Allaha.

minimalist
Kontakt:

Post Postao/la minimalist » 09 avg 2024, 18:29

Džamahirija je pojam koji opisuje sekularnu državu odvojenu od vjere. Ne vjerujem da će se neko od tih opisanih boriti za džamahiriju :mrgreen:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 avg 2024, 18:31

minimalist je napisao/la:
09 avg 2024, 18:29
Džamahirija je pojam koji opisuje sekularnu državu odvojenu od vjere. Ne vjerujem da će se neko od tih opisanih boriti za džamahiriju :mrgreen:
E vidiš nešto novo se nauči uvijek. Onda ću drugi izraz naći da opišem stanje. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 3 gosta.