Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la VensanKasel » 09 avg 2024, 11:41

Surreal je napisao/la:
09 avg 2024, 11:19

Evo kao neko ko je iz Sarajeva, nije mi jasno o čemu ovi ljudi lupaju i to je narativ koji se sve više provlači - "moj grad, više nije moj grad" wtf? Zato što imamo arapske turiste? :bow: Ne znam baš da je ljudima problem kad treba iste te turiste zavrnut i naplatiti duple cijene. Pa šta onda trebaju u Zagrebu reći za Nepalce ili ovi iz Njemačke i Austrije na najezdu -ić prezimena?

Onda ova priča o "modi" pokrivanja, ne znam kako ljudi zamišljaju da je Sarajevo ranije izgledalo? Konstantno ismijavanje i ponižavanja pokrivenih žena jer to "nije u našoj tradiciji" mi je apsolutno nejasno, a šta je to pobogu onda u tradiciji Sarajeva? I u tom prozivanju čudno, ali tako prednjače Bošnjaci. Ali eto, nekako bi da postanemo veliki grad, ali nam smetaju čak i turisti, logično njihove pare su nam okej. Nepismena zemlja, koja se pravi pametna.
Ko je ova ba ? Yebale vas antidruštvene mreže , kad ovakva spodoba neki qrac predstavlja ...

Trebao sam prestati gledati video čim je rekla pozdrav tiktokeri yebo me otac :damn:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 avg 2024, 11:45

Aerials je napisao/la:
09 avg 2024, 11:29
Surreal je napisao/la:

Evo kao neko ko je iz Sarajeva, nije mi jasno o čemu ovi ljudi lupaju i to je narativ koji se sve više provlači - "moj grad, više nije moj grad" wtf? Zato što imamo arapske turiste? :bow: Ne znam baš da je ljudima problem kad treba iste te turiste zavrnut i naplatiti duple cijene. Pa šta onda trebaju u Zagrebu reći za Nepalce ili ovi iz Njemačke i Austrije na najezdu -ić prezimena?

Onda ova priča o "modi" pokrivanja, ne znam kako ljudi zamišljaju da je Sarajevo ranije izgledalo? Konstantno ismijavanje i ponižavanja pokrivenih žena jer to "nije u našoj tradiciji" mi je apsolutno nejasno, a šta je to pobogu onda u tradiciji Sarajeva? I u tom prozivanju čudno, ali tako prednjače Bošnjaci. Ali eto, nekako bi da postanemo veliki grad, ali nam smetaju čak i turisti, logično njihove pare su nam okej. Nepismena zemlja, koja se pravi pametna.
Činjenica je da se prodaje sve da bi se njima ugodilo i da se privuku da dolaze još više. Meni prvoj se Ilidža gadi, osjećam se kao da nisam uopšte u svojoj državi, i nije mi nimalo ugodno kad vidim da je sve podređeno Arapima, umjesto da se tretiraju kao i svi drugi turisti koji dolaze. Trebamo mi otvoriti vrata turistima, ali ne i dušu prodati da bi istima bilo dobro kod nas.
Vau , kakav zaključak . Dobili smo najjače turiste na svijetu , a de mi objasni kako se oni drugačije tretiraju u odnosu na druge turiste ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 avg 2024, 11:53

Sta imaju ljudi koji najvecem ubici djece u 21 stoljecu daju standing ovation od sat vremena da pricaju o generalu

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 09 avg 2024, 11:56

Kad mi neko nešto proslijedi i vidim ovaj znak Tiktoka, dođe mi da povratim.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 09 avg 2024, 11:59

VensanKasel je napisao/la:
09 avg 2024, 11:45
Aerials je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

Činjenica je da se prodaje sve da bi se njima ugodilo i da se privuku da dolaze još više. Meni prvoj se Ilidža gadi, osjećam se kao da nisam uopšte u svojoj državi, i nije mi nimalo ugodno kad vidim da je sve podređeno Arapima, umjesto da se tretiraju kao i svi drugi turisti koji dolaze. Trebamo mi otvoriti vrata turistima, ali ne i dušu prodati da bi istima bilo dobro kod nas.
Vau , kakav zaključak . Dobili smo najjače turiste na svijetu , a de mi objasni kako se oni drugačije tretiraju u odnosu na druge turiste ?
Nije raja svjesna koliko su para upumpali i pumpaju arapski "turisti" svojim posjetama. Ali vjeruj mi da nije svjesna trunke.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 avg 2024, 12:15

Surreal je napisao/la:
slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 avg 2024, 12:20

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 09 avg 2024, 12:27

OsmaDolazi je napisao/la:
09 avg 2024, 11:59
VensanKasel je napisao/la:
09 avg 2024, 11:45
Aerials je napisao/la:

Nije raja svjesna koliko su para upumpali i pumpaju arapski "turisti" svojim posjetama. Ali vjeruj mi da nije svjesna trunke.
Ja ne vidim da imamo restorane čiji su nazivi, recimo, na ćirilici. To nam je čak službeno pismo. Eto po tome, a to je samo jedan primjer. Da ne pričam o usluzi u restoranima, ponašanju i tolerisanju djece i njihovog divljanja i sličnim stvarima.
Pumpaju jer im je dozvoljeno sve i svašta, pa im je lijepo. Nama dolaze ovi koji imaju svoje neke uslove oko mnogih stvari, da vidite kako se po Europi ponaša onaj dio njih koji je stvarno gospoda i ima para, vidjeli bi razliku. Po Europi se može sjediti i u restoranima gdje se alkohol služi, gdje se jede svinjetina, djeca nisu kao sa lanca puštena, ništa im nije problem. Kod nas sve mora biti odvojeno zbog njih.
Oni upumpavaju novac jer smo se njima okrenuli, postoje i druge zemlje s kojima se može surađivati i koje možemo privući, a koje su civilizovanije, posebno sad kad imamo jeftine avio linije.
Al' eto, oni su nam "braća".

Uglavnom, očito imamo oprečne stavove pa ne bih dalje na ovu temu. :salut:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 09 avg 2024, 12:28

Arvid je napisao/la:
09 avg 2024, 12:20
:facepalm:

Yebo mu pas mater gllupu

alemsa
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la alemsa » 09 avg 2024, 12:39

Svaki veliki grad ce se mijenjati i sve biti manje koji su rodjeni tu. Tako je u svakom velikom gradu i Sarajevo ako ista stize ga ista prica velikog grada. Ko zeli da mu je Sarajevo samo Sarajlija nek zivi u Hadzicima. U New Yorku ces naci najmanje ljudi koji su rodjeni tu.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 09 avg 2024, 12:47

bavariapivo je napisao/la:
09 avg 2024, 12:28
Arvid je napisao/la:

Yebo mu pas mater gllupu
slika

:salut:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 09 avg 2024, 13:05

Judd je napisao/la:
09 avg 2024, 12:47
Arvid je napisao/la:

Yebo mu pas mater gllupu
slika

Koji bolesnici

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 09 avg 2024, 13:05

09 avg 2024, 13:05
Judd je napisao/la:

Yebo mu pas mater gllupu
slika

Koji bolesnici
Momak je iz sirokog brijega
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 09 avg 2024, 13:08

StevieG8 je napisao/la:
Judd je napisao/la:

slika

Koji bolesnici
Momak je iz sirokog brijega
Da je iz srca Zagreba, bolesnik je… Nažalost takvih će uvijek biti

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 09 avg 2024, 14:02

alemsa je napisao/la:
09 avg 2024, 12:39
Svaki veliki grad ce se mijenjati i sve biti manje koji su rodjeni tu. Tako je u svakom velikom gradu i Sarajevo ako ista stize ga ista prica velikog grada. Ko zeli da mu je Sarajevo samo Sarajlija nek zivi u Hadzicima. U New Yorku ces naci najmanje ljudi koji su rodjeni tu.
Sarajevo je veliki grad samo ako se poredi s ostalim gradovima u BiH. Ako ga poredis recimo sa Zagrebom, on je jako mali i nema nikakve osobine metropole, kamoli sa Beogradom i ostalim gradovima. Pa dovoljno je pogledat kako ide javni prevoz, imas jedan krug na mapi i to je to.

slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 avg 2024, 14:07

numanumaye22 je napisao/la:
09 avg 2024, 14:02
alemsa je napisao/la:
Sarajevo je veliki grad samo ako se poredi s ostalim gradovima u BiH. Ako ga poredis recimo sa Zagrebom, on je jako mali i nema nikakve osobine metropole, kamoli sa Beogradom i ostalim gradovima. Pa dovoljno je pogledat kako ide javni prevoz, imas jedan krug na mapi i to je to.

slika
Nema veze, najveci je grad u BiH, i da nema stranaca doseljavat ce se ljudi iz ostalih djelova BiH, Albanci, Sandzaklije itd., sasvim normalno. Ta prica "nije vise moj grad" ili nesto slicno je besmislena, jer je to sasvim normalno

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 09 avg 2024, 14:24

Aerials je napisao/la:
09 avg 2024, 12:27
OsmaDolazi je napisao/la:
09 avg 2024, 11:59

Ja ne vidim da imamo restorane čiji su nazivi, recimo, na ćirilici. To nam je čak službeno pismo. Eto po tome, a to je samo jedan primjer. Da ne pričam o usluzi u restoranima, ponašanju i tolerisanju djece i njihovog divljanja i sličnim stvarima.
Pumpaju jer im je dozvoljeno sve i svašta, pa im je lijepo. Nama dolaze ovi koji imaju svoje neke uslove oko mnogih stvari, da vidite kako se po Europi ponaša onaj dio njih koji je stvarno gospoda i ima para, vidjeli bi razliku. Po Europi se može sjediti i u restoranima gdje se alkohol služi, gdje se jede svinjetina, djeca nisu kao sa lanca puštena, ništa im nije problem. Kod nas sve mora biti odvojeno zbog njih.
Oni upumpavaju novac jer smo se njima okrenuli, postoje i druge zemlje s kojima se može surađivati i koje možemo privući, a koje su civilizovanije, posebno sad kad imamo jeftine avio linije.
Al' eto, oni su nam "braća".

Uglavnom, očito imamo oprečne stavove pa ne bih dalje na ovu temu. :salut:
A odakle ti to da su mi oni braća? Ja sam na osnovu njih prije 6 godina kucu napravio iz temelja i auto kupio. Nakon godine do dvije dana intenzivnog rada sa njima bez ikakvog kredita. Uz to sve imao 5 mjeseci u godini oko 10 zaposlenih ljudi, koji su tada zarađivali mjesecno po 2500KM i nemaju nikakvog troska dok su sa njima, plus baksis koji me nije zanimao nikada. U ostalim mjesecima su uz mene bila jos dvojica trojica. Kakva braca, ljudi budu ovdje od 7 do 21 dan, ostave brdo para. Naplatim bez ikakvog srkleta, uzivancija od zivota. Doduse tada nisam bio ozenjen i zivio kao lord. Nikada vise para nisam imao nego tada. I dan danas kada me zovnu te musterije obzirom da se ne bavim sa tim aktivno, uzmem dio godisnjeg ili nekog bolovanja da odradim taj posao i uzmem za 10 dana moju mjesecenu sadasnju platu. Gosti su mi strogo ljudi uz UAE.

Kakva braca, strogi biznis i cista zarada. A slicnih poput mene iz Sarajeva ih znam jos 50 sada nabrojati. Sakom i kapom uzeli. I kaze ne valja.
Nije da ne valja, nego neznate zaraditi na njima. Eno Vucic guze daje da mu oni budu gosti. Kakvi Francuzi, Svabe, Britanci itd (oni sa sesiricima koji kazu da im je skupo tada platiti 8 KM 10 cevapa i radije kupi samun i pastetu i jede na Zutoj tabiji)...

Daj fkt uozbiljite se.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 09 avg 2024, 14:32

alemsa je napisao/la:
09 avg 2024, 14:07
numanumaye22 je napisao/la:
09 avg 2024, 14:02
alemsa je napisao/la:

slika
Nema veze, najveci je grad u BiH, i da nema stranaca doseljavat ce se ljudi iz ostalih djelova BiH, Albanci, Sandzaklije itd., sasvim normalno. Ta prica "nije vise moj grad" ili nesto slicno je besmislena, jer je to sasvim normalno
Pa logicno je da ce vecina da se doseli u glavni grad, tako je i u drugim drzavama, ako ganjas bilo sta. Sarajevo je drzava u drzavi po vecini toga, studiranju, prilikama za posao i slicno. Sta covjek iz Gradacca ima izgubit doseljenjem u Sarajevo? Pa nista, jedino ce mu malo kirija bit skuplja, moze samo dobiti.

Celestial
Kontakt:

Post Postao/la Celestial » 09 avg 2024, 14:56

Sarajevo je vjerovatno najgori grad za zivjeti u BiH.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google [Bot] i 5 gostiju.