Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

StevieG8
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la StevieG8 » 07 avg 2024, 15:26

Tekashi je napisao/la:
07 avg 2024, 15:11
StevieG8 je napisao/la:
07 avg 2024, 15:06
Tekashi je napisao/la:
07 avg 2024, 15:04

A, **** ti sunce :urnebes:
On je krao ali je i nama dao :beba:
Zipa ovo :rol:

Klasican primjer koliko je u nasoj politici nekad bolje biti neka nebitna stranka sa 2-3 zastupnika.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 avg 2024, 15:30

alemsa je napisao/la:
07 avg 2024, 14:54
Ma ja, moro si aplicirati ali je Amerika primala.

Naravno da se neces osjecati kao stranac, i da ima sta u glavama ljudi (pojedincima), nece te sputavati u poslu/zivotu, ako si kvalifikovan dobit ces posao i prije Amera, i to je sve sto hoces, a sta je u necijoj glavi te apsolutno ne interesuje ha ya.
slika
Naplati brat cenera za 6 dana, God Bless the Usa
E moj Aleme.. ja ovoliko samo od luka hajrujem, 3 dana posla. :kafa:

Volim kad ih šišaš, ljubi brat! :salut:
The saddest thing in life is wasted talent.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 07 avg 2024, 15:31

alemsa je napisao/la:
Murga je napisao/la:
07 avg 2024, 14:21
Ja mogu pricati za svoj slucaj i 95% koje sam znao.

Odrasli radili, placali porez, jednostavno niko od ljudi koje smo znali tad u Njemackoj nije htio da bude na socijali toj koju dosta raje spominje. Naravno da je bilo i toga, ali ne kod vecine ljudi koje smo mi znali. Svi su se trudili da nauce jezik i komuniciraju, a zasto i ne bi, to je normalno, olaksas i sebi i drugima zivot.
Djeca isli u skole, naucili jezik. Znaci adaptacija i asimilacija u to drustvo 1/1.

Svi smo mi zahvalni na tome, ali nisi imao neki status u toj Njemackoj. Mislim status sto rece @soko je bio taj takozvani duldug, znace trpe te.

Dovoljno je reci to da su prijatelji i poslodavci Njemci plakali za BiH gradjanima kad su morali napustiti drzavu i kleli zakone te zemlje govoreci kako je nepravedno. Zasto? Upravo zato jer smo se kao ljudi prilagodjavali njima i doprinosili.

Sto se tice Amerike, u Njemackoj si morao da apliciras, prodjes kroz intervjue da bi dobio ili pravo ili odbijenicu na useljavanje. To je bilo kod 100% ljudi koje znam.
Imao si USA koja je pokrivala tu kartu za let (osim ako si imao nekoga ko te sponzorise), ali to isto si morao vratiti nazad u ratama ili odjednom, kako je ko mogao.

Ja sam zahvalan Americi na svemu sto su mi ponudili i dali. Nikad se ovde nisam osjecao kao stranac, ali eto, svako ima svoje neko iskustvo.

Naravno da se neces osjecati kao stranac, i da ima sta u glavama ljudi (pojedincima), nece te sputavati u poslu/zivotu, ako si kvalifikovan dobit ces posao i prije Amera, i to je sve sto hoces, a sta je u necijoj glavi te apsolutno ne interesuje ha ya.
slika
Oho udijeli nam barem za netflix ili spotify :beba:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 avg 2024, 15:54

neće ni arapi pitu od 50e
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 07 avg 2024, 16:44

Surreal je napisao/la:
07 avg 2024, 15:54

neće ni arapi pitu od 50e
Juce isao do OBI-ja- Jesu okupirali Ilidzu, sta je ono jbt.

Maroon1946
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Maroon1946 » 07 avg 2024, 16:44

Na pitanje zbog čega je problem u pronalasku radne snage u Kantonu Sarajevo, Trbović odgovara da je problem u tome što ljudi ne žele da rade, posebno oni mladi.

"Nije više problem ni plata, imaju je kao ljudi u državnoj službi. Sada radnici, da iskreno kažem, hoće da gazduju. Šta god mu kažeš neće da posluša, ili je odsutan ili je na telefonu", kaže Trbović.
:salut:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 avg 2024, 16:49

scholsey je napisao/la:
07 avg 2024, 15:30
alemsa je napisao/la:

slika
E moj Aleme.. ja ovoliko samo od luka hajrujem, 3 dana posla. :kafa:

Volim kad ih šišaš, ljubi brat! :salut:
Eeee znači tvoj je luk ovo što se prodaje po Lidlu, Kauflandu. Vidim ja piše nešto Scholsey GMBH ovo-ono.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 avg 2024, 16:50

Eh, ključna je ta rečenica "k'o u državnoj službi". Sve dok se tako bude razmišljalo, a hoće, konstantno ćemo propadati.

Za 10 godina će nam neki baja iz Bangladeša bit' najveći poduzetnik, odnosno uvoznik.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 07 avg 2024, 16:54

Maroon1946 je napisao/la:
07 avg 2024, 16:44
Na pitanje zbog čega je problem u pronalasku radne snage u Kantonu Sarajevo, Trbović odgovara da je problem u tome što ljudi ne žele da rade, posebno oni mladi.

"Nije više problem ni plata, imaju je kao ljudi u državnoj službi. Sada radnici, da iskreno kažem, hoće da gazduju. Šta god mu kažeš neće da posluša, ili je odsutan ili je na telefonu", kaže Trbović.
Moram reći da sam zadovoljan sto je konacno to vrijeme doslo
Prije 7-8 godina dok sam aktivno pratio americku yt scenu zapazio sam kako na ulazima u razne objekte piše da traze radnike i konacno je to vrijeme i kod nas doslo...
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 avg 2024, 17:16

Iraq’s Parliament takes the first step to lower the legal age of marriage for girls from 15 to 9.

The new personal status law being discussed is based on Sharia Law.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 avg 2024, 17:20

MaroonBjelave je napisao/la:
07 avg 2024, 16:49
Eeee znači tvoj je luk ovo što se prodaje po Lidlu, Kauflandu. Vidim ja piše nešto Scholsey GMBH ovo-ono.
Ja ja, saš vidit kad krompir dođe, ima da ga prijesnog jedu.. tolko je to bolan prirodno, hranjivo, zdravo. :zviz:

Nego, smiješ i ti malo na Urlaub. Ne mora baš sav keš biti kod tebe yebemu.. ostavi nek i ova Švabska bagra šta čvakne - uusta ih gladna, vječno nezadovoljna, futava. :facepalm: :mrgreen:
The saddest thing in life is wasted talent.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 avg 2024, 17:24

Marsal je napisao/la:
07 avg 2024, 09:32
ArtemisFowl je napisao/la:
07 avg 2024, 07:04
Meni je amidža sa dvoje tinejdžera otišao direktno u Ameriku iz Njemačke. A tetka se vratila iz Njemačke za Bosnu, pa preko neke hrvatske šeme i garantnog pisma došla do Amerike.
Uglavnom moglo se ići direktno iz Njemačke tamo.
Moj zet također. Rekli im da ne mogu ostat u Njemačkoj i direktno iz Njemačke za St. Louis.

Koliko su nama Ameri veći prijatelji od bilo koje europske države, a ovdje možeš samo hejt protiv njih pročitati.
Ma pusti pricu, koliko su samo djece pomogli da se lijece po Usa, koji su bili ranjeni u ratu itd. Pa lijekova, koliko su gameboya djeci podjelili tad, znas i sam sta je Gameboy bio tad, premija, svako imo tetris jebte od 10 km i svega ostalog. Prema Bosnjacima su bili extra naklonjeni, zasto i kako ne znam ali znam da nisu morali, sta njih libo racku za nekim Bosanskim Muslimanima. Primili su Bosnjake obje-rucke, cak sta vise s ove tacke gledista su jedva i docekali da Svabe izbace Bosnjake i ostali Evropljani. Za ostale djelova svijeta ne znam, iz perspektive Bosnjaka, uradili su i previse za nas, ostalo je ters i suplja prica prosjecnog gradjana.

@scholsey

Samo deri buraz :thumbup:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 avg 2024, 17:27

Imam u porodici teško bolesnog člana, kojem su lijekovi pod must kako bi jutro dočekao. U ratu bio tinejdžer, zafalilo lijekova, kad neka delegacija iz Katalonije došla, obišla i za par dana nekako stigao paket tih lijekova, moglo biti za čitav rat.

Elem, kad već te ratne pomoći spominjemo, treba i Katalonce spomenuti. Još x takvih priča vezano za njih ima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 avg 2024, 17:38

Objasnio. :salut:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 avg 2024, 17:41

alemsa je napisao/la:
Murga je napisao/la:
07 avg 2024, 14:21
Ja mogu pricati za svoj slucaj i 95% koje sam znao.

Odrasli radili, placali porez, jednostavno niko od ljudi koje smo znali tad u Njemackoj nije htio da bude na socijali toj koju dosta raje spominje. Naravno da je bilo i toga, ali ne kod vecine ljudi koje smo mi znali. Svi su se trudili da nauce jezik i komuniciraju, a zasto i ne bi, to je normalno, olaksas i sebi i drugima zivot.
Djeca isli u skole, naucili jezik. Znaci adaptacija i asimilacija u to drustvo 1/1.

Svi smo mi zahvalni na tome, ali nisi imao neki status u toj Njemackoj. Mislim status sto rece @soko je bio taj takozvani duldug, znace trpe te.

Dovoljno je reci to da su prijatelji i poslodavci Njemci plakali za BiH gradjanima kad su morali napustiti drzavu i kleli zakone te zemlje govoreci kako je nepravedno. Zasto? Upravo zato jer smo se kao ljudi prilagodjavali njima i doprinosili.

Sto se tice Amerike, u Njemackoj si morao da apliciras, prodjes kroz intervjue da bi dobio ili pravo ili odbijenicu na useljavanje. To je bilo kod 100% ljudi koje znam.
Imao si USA koja je pokrivala tu kartu za let (osim ako si imao nekoga ko te sponzorise), ali to isto si morao vratiti nazad u ratama ili odjednom, kako je ko mogao.

Ja sam zahvalan Americi na svemu sto su mi ponudili i dali. Nikad se ovde nisam osjecao kao stranac, ali eto, svako ima svoje neko iskustvo.

slika
Kriza u americi, nema se ni za hljeba, samo se vruce kifle jedu :mrgreen:
Nisam znao da je murga u americi

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 avg 2024, 17:49

Judd je napisao/la:
07 avg 2024, 17:38

Tipicna robovlasnicka prica

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 07 avg 2024, 17:50

Ljudi više neće da rade za siću, šokiran sam

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 avg 2024, 17:51

scholsey je napisao/la:
07 avg 2024, 17:20
MaroonBjelave je napisao/la:
07 avg 2024, 16:49
Ja ja, saš vidit kad krompir dođe, ima da ga prijesnog jedu.. tolko je to bolan prirodno, hranjivo, zdravo. :zviz:

Nego, smiješ i ti malo na Urlaub. Ne mora baš sav keš biti kod tebe yebemu.. ostavi nek i ova Švabska bagra šta čvakne - uusta ih gladna, vječno nezadovoljna, futava. :facepalm: :mrgreen:
Pa Urlaub proveo ovdje i okolo. Belgija, Holandija i tako to. A osim toga imao sam nekoliko posjeta iz Bosne, tako da u Bosnu ništa prije Oktobra.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 avg 2024, 17:52

numanumaye22 je napisao/la:
07 avg 2024, 17:49
Judd je napisao/la:
07 avg 2024, 17:38

Tipicna robovlasnicka prica

Jedini robovlasnici su u Germaniji. Robovi su im, zna se odakle. :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 avg 2024, 17:53

Ko bi reko da će im politika "ako nećeš ti ima ko hoće" doći glave

pikachu shocked face

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.