Aldin Turkeš bi bio apsolutno fenomenalno pojačanje za nas, ali i ligu uopće, napadač kakav nam treba i kakvog moramo imati u rosteru kako bi bili kompetitivni. Suprotnost Čatakoviću i Oliveiri, svakako smo tražili tog jednog
„sidraša“, visokog napadača koji može ugroziti protivnički gol iz eventualnih prekida. Bolji je igrač od Vidića za kojeg smo bili zainteresovani i koji je realno na račun svojih fizikalija imao onako brutalnu sezonu.
Jasno da druga švicarska liga nije neki veliki bauk, ali dolazili su igrači i iz mnogo lošijih liga, pa su u BiH razvaljivali. Imao je zaista te dvije fenomenalne sezone 18/19 i 19/20 (gdje je bio najbolji strijelac lige).
Nakon tako brutalne sezone, bio je vrlo blizu prelaska u Fenerbahce, vrijedi spomenuti i da je dobio poziv u reprezentaciju i to od Dušana Bajevića.
Zaista vrhunski napadač i mislim da je „jedini“ razlog njegovog neuspjeha – teška povreda ligamenata. Ovo je stvarno win-win situacija, nadam se da neće biti prepreka za ovaj transfer, jer dečko je potencijalno najbolji napadač lige.
Nije mi rod, ali već dugo ga želim vidjeti u našem dresu i nadam se da je došao taj trenutak.
Surreal je napisao/la: ↑16 jun 2022, 19:48
Aldin Turkes?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.