Zavisno kako ko, moj rodjak drugo koljeno je dosao iz Svicarske, bio cijeli rat u BiH, radio za UN, i 95-e otiso za Svicu, i iz Svicarske mu je trebalo garantno pismo za Usa, i tad bi mu treba/cura, sadasnja zena mu poslala. Puno raje iz Svabije sto znam ovdje (nasih) im bukvalno '98 nije trebalo nista nego ih pitali hoces nazad u BiH ili u Usa. Meni (mojoj porodici) nije trebalo nista, rekao sam to bukvalno u Hrvatskoj se samo prijavili kod tog ocevog jarana a nastavili zivjeti u Sarajevu, aplicirali za Usa i Australiju primljeni u obje drzave ali roditelji izabrali Usa jer je blize Bosni. Za karte platila neka Bosanka iz Phoenix-a nakon nekoliko mjeseci nam dosli njeni podatci i koliko smo duzni da platilo odnosno da zeni vratimo pare.soko je napisao/la: ↑07 avg 2024, 02:31
Moja tetka je dosla iz Hrvatske, meni se cini 95. Bili u kampu nekom. Bacili ih u iowu u sred zime. Pa su nama poslali papire 97, mi smo dosli 98 u aprilu.
Jeste vi placali kartu?
Ovo sto numan pise ne vjerujem, kao dali im papir da biras i jos platile svabe kartu. Jesu rinaka svabe dale, morao si sam zaganjati sve
Amerika je htjela sto vise nasih ljudi, vidjeli su nesto sto Svabo nije vidio, i sad 25 godina kasnije se ispostavilo da je Amer u pravu, nisu oni glupi kao sto svijet misli

Nek urade statistiku ko najmanje krsi zakon od stranaca Bosnjaci ce biti top 3, vjerovatno negdje sa Indijcima, a ko najvise vrti love, biznis, zivi u najboljim naseljima (od stranaca i to refugees), opet ce ti Bosnje biti u vrhu (po mojoj procjeni). Ljudi/Ameri znaju nesto, ne primaju svakog tako lahko