Bojim se da ne pretjeram u komplimentima, na znamo kako ce to ici kad pocnu "prave" utakmice, ali ovo sto sam vidio na OI mogu reci da je Olise fudbalski umjetnik. Ako uzmete najbolju sezonu Dusana Tadica u Ajaksu i poboljsate najmanje 50%, e to je ovaj momak...Graciozne pokreti, fantastican osjecaj, trebao je imato najmanje 4-5 asistencija, da ne lazem prvih godina Sanea u Shelkeu sam mislio da ce postati takav igrac. Ulazi sa desna u sredinu pa podvaljivanje lopte, cista 10. Sto se ovoga drugog malca tice, usao je na 15-ak minuta do kraja kada su gubili 1:0 i ocito je dobio zadatak da pokusa probiti po lijevoj strani. Od 5 prvih pokusaja 4 puta se zabio u protivnika, jednom stvorio opasnu situaciju...u produzetku pobjegao odbrani koja je morala ici na rusenje i to je bio crveni karton. Ni kriv ni duzan imao assistenciju Oliseu bio na podu, kada ga je odbrambeni igrac napucao i lopta je dosala do Oliesea koji je lezerno, rutinski ovjerio pobjedu. Mlad je jos i pored svega sto sam rekao, negjde se vid da bi mogao postati dobar igrac.