Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VivaLaStella
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la VivaLaStella » 06 avg 2024, 16:19

ArtVandelay je napisao/la:
06 avg 2024, 16:02
Ovaj numanaga govori o Njemačkoj kao da mu je babovina.
pa ima državljanstvo. I opet će migrant ovamo doći da pokaže raji kako se troši po švabiji :urnebes:
Iskompleksiran lik do kosti
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Brokula
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Brokula » 06 avg 2024, 16:20

Bosniak10 je napisao/la:
06 avg 2024, 16:09
Brokula je napisao/la:
06 avg 2024, 16:01
alemsa je napisao/la:
06 avg 2024, 14:04
Bosna gora od Texasa :rol: Jos malo pa ce te kaktuse sadit
Jos dodaj da se kod nas vlaznost vazduha rijetko spusta ispod 50-60%. Bukvalno u pustinji ugodnije nego kod nas
Jasta je, otidji tamo pa vidi. Sto se tice klime ne moze bolje od BiH.
To se nekad moglo pricati, ove godine je katastrofa
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 avg 2024, 16:49

Jala uprkos ovom antitalentu napravio hit, nadmašio samog sebe :tokralju:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 06 avg 2024, 16:50

De @admin kad si već tu banuj @istinski
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 avg 2024, 16:54

BosniaBoston je napisao/la:
06 avg 2024, 16:49

Lik ima duete sa najjačima sa ovih prostora, Jala, Buba, Rasta i opet nebitan lik.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 avg 2024, 16:56

numanumaye22 je napisao/la:
06 avg 2024, 15:51
Sta ti se ovo Svabe brukaju na OL, jaci Japanci i Koreanci od njih :rol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 06 avg 2024, 16:57

jasmin10 je napisao/la:
06 avg 2024, 16:54
06 avg 2024, 16:49

Lik ima duete sa najjačima sa ovih prostora, Jala, Buba, Rasta i opet nebitan lik.
Kažu da je Jali kao jaran iz djetinstva pa mu namješta, al ne vidim da je ikom drugom iz Bluntbylona dao feat običan a kamoli deset pjesama sa samom kremom scene. Sigurno ih ucjenjuje nečim, il Šmrk njih sa njim
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 06 avg 2024, 17:12

06 avg 2024, 16:57

Kažu da je Jali kao jaran iz djetinstva pa mu namješta, al ne vidim da je ikom drugom iz Bluntbylona dao feat običan a kamoli deset pjesama sa samom kremom scene. Sigurno ih ucjenjuje nečim, il Šmrk njih sa njim
Pa jedini on iz BB snima, osim Jale. SMA je nesto malo pokusao, ali vidio da nema njemu kruha od toga.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 06 avg 2024, 17:18

06 avg 2024, 16:57
Sigurno ih ucjenjuje nečim, il Šmrk njih sa njim
To sam i ja konto, nema drugog logičnog objašnjenja.
Još sam negdje gledao kako se hvali da sam piše svoje tekstove, kontam weird flex, al ok :rol:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 avg 2024, 17:21

06 avg 2024, 15:22
Ne znam ja kako drugi zive nit me zanima, vjerujem da zivim bolje i od 60-70 % nijemaca. A jako dosta sam zaradjivao i dole, dakle odlazak nije bio zbog finansijske situacije.

Cuj 1000 eura ustedit, pa ja sam sa zenom ostavim sa strane 2500-3000 eura svaki mjesec, zavisi, a zivim top, putujem redovno, zamisli onda koliko nijemci mogu zaradit i ostavit na visokim pozicijama. Ali dobro, sve ti je do toga sta radis i cim se bavis.

Vama je asocijacija na dijasporu- najnizi poslovi ili eto Pflege ili ti ga pranje guz.ova. Zasto mislis da svako radi za 2000 neto, zivi u Minhenu i placa stan 1000 eura? Ja znam lika radi kao inzinjer u avio industriji i uzima 200k bez pola muke godisnje. Isto imam poznanika koji je arhitekta ovdje i zivi vani vec 10 godina, kad bi vidio njegovu platnu listu zanesvijestilo bi ti se.

Pa ovdje imas slucajeve da ljudi dodju i dobiju azil, za par godina uzmu automate one za grickalice i pica, kupe jedan, kasnije kupe jos desetak, prolaze po 10k eura cisto mjesecno love. Znaci sve ti je kako se snadjes. Tako je i u Americi i u ostalim jako razvijenim drzavama. Niko tebi nije kriv sto ne znas jezik, pa si dosao raditi za 2k neto ili hrbas na nekoj bausteli, guras neka kolica jer ne znas progovorit nit se zelis inkorporirat u drustvo i napredovat. Pa se onda razocara i hoce da se vrati.

Druga stvar, inflacija je u citavom svijetu, ne samo u Njemackoj, pogledaj cijene Bejha prije 5-10 godina i sada sta si mogao da kupis, a ja te uvjeravam da je ovdje u prodavnicama i dalje bar 30 % jeftinije nego dole, mozes fino da dodjes za tih 7-8 sati i da se uvjeris.

Stvar je u tome sto inflacija prati povecanje plata ovdje, pa tako si prije samo 4 godine minimalac imao 9 eura, sad je 12.

Evo citam kila pite u Sarajevu ce sad bit 20 KM, ja kad sam studirao prije 10ak godina je bila 12 KM kila bureka pa ti vidi. Ako uzmemo u obzir da je minimalac neke 4 marke ( a znam ljude koji rade za satnicu od 3 km), dodjemo do toga da ti treba da radis 5 sati za kilu bureka, ili skoro dva sata za kutiju cigara.

Ljudi na najnizim poslovima, pa i Pflege nece ni u Svedskoj, ni u Finskoj pa ni u Svicarskoj nesto posebno vise prolaziti nego u Njemackoj zbog skupoce zivota u tim zemljama, ali to je njihov problem sto se nisu skolovali, napredovali, ti ovdje kao i u Finskoj, pa i Americi mozes da budes sta god zelis.
Ja sto znam ove po europi sto rade ni blizo. Radim ja 20 godina u toj industriji, mi ovdje u Americi dosta vise zaradimo.

A pogotovo to bez muke, avio industrija jeb.bena struka. Stres, prosli mjesec sam se satrao, ne mozes spavati, legnem spavati sanjam o poslu.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 06 avg 2024, 17:44

06 avg 2024, 15:22
Ne znam ja kako drugi zive nit me zanima, vjerujem da zivim bolje i od 60-70 % nijemaca. A jako dosta sam zaradjivao i dole, dakle odlazak nije bio zbog finansijske situacije.

Cuj 1000 eura ustedit, pa ja sam sa zenom ostavim sa strane 2500-3000 eura svaki mjesec, zavisi, a zivim top, putujem redovno, zamisli onda koliko nijemci mogu zaradit i ostavit na visokim pozicijama. Ali dobro, sve ti je do toga sta radis i cim se bavis.

Vama je asocijacija na dijasporu- najnizi poslovi ili eto Pflege ili ti ga pranje guz.ova. Zasto mislis da svako radi za 2000 neto, zivi u Minhenu i placa stan 1000 eura? Ja znam lika radi kao inzinjer u avio industriji i uzima 200k bez pola muke godisnje. Isto imam poznanika koji je arhitekta ovdje i zivi vani vec 10 godina, kad bi vidio njegovu platnu listu zanesvijestilo bi ti se.

Pa ovdje imas slucajeve da ljudi dodju i dobiju azil, za par godina uzmu automate one za grickalice i pica, kupe jedan, kasnije kupe jos desetak, prolaze po 10k eura cisto mjesecno love. Znaci sve ti je kako se snadjes. Tako je i u Americi i u ostalim jako razvijenim drzavama. Niko tebi nije kriv sto ne znas jezik, pa si dosao raditi za 2k neto ili hrbas na nekoj bausteli, guras neka kolica jer ne znas progovorit nit se zelis inkorporirat u drustvo i napredovat. Pa se onda razocara i hoce da se vrati.

Druga stvar, inflacija je u citavom svijetu, ne samo u Njemackoj, pogledaj cijene Bejha prije 5-10 godina i sada sta si mogao da kupis, a ja te uvjeravam da je ovdje u prodavnicama i dalje bar 30 % jeftinije nego dole, mozes fino da dodjes za tih 7-8 sati i da se uvjeris.

Stvar je u tome sto inflacija prati povecanje plata ovdje, pa tako si prije samo 4 godine minimalac imao 9 eura, sad je 12.

Evo citam kila pite u Sarajevu ce sad bit 20 KM, ja kad sam studirao prije 10ak godina je bila 12 KM kila bureka pa ti vidi. Ako uzmemo u obzir da je minimalac neke 4 marke ( a znam ljude koji rade za satnicu od 3 km), dodjemo do toga da ti treba da radis 5 sati za kilu bureka, ili skoro dva sata za kutiju cigara.

Ljudi na najnizim poslovima, pa i Pflege nece ni u Svedskoj, ni u Finskoj pa ni u Svicarskoj nesto posebno vise prolaziti nego u Njemackoj zbog skupoce zivota u tim zemljama, ali to je njihov problem sto se nisu skolovali, napredovali, ti ovdje kao i u Finskoj, pa i Americi mozes da budes sta god zelis.

Ti si jedan teški kompleksaš koji ne može pojmiti da nije životna želja svakoga napustiti Bosnu, niti da to samo po sebi nije neki uspjeh.

Napustio je ko je htio. Također, kao kompleksašu, teško ti je pojmiti da bi se neko (mnogi) i vratili, jer svima "život" nije velika plata koju će potrošiti na ogromne režije.

Džaba ti je njemačko državljanstvo, nećeš nikada biti švabo, niti u našim, niti u njihovim očima. Jedeš ovdje gofna kao da te je pravio Hans iz Oberpflegenbacha a ne Hasan iz Seljublja.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 06 avg 2024, 17:47

ASD je napisao/la:
06 avg 2024, 12:41
feniksptica je napisao/la:
06 avg 2024, 12:35
Meni je najgore kako ljube qrac Ukrajincima... trenutno

Cekam neke papire, pa se to malo iskomplikovalo ( standard za njemačku),pa sam često u uredu za strance. Njem mi je haj ok za sporazumit se sto mi treba bez problema. Nesto se nisam moogo sjetit kako se kaze i haj na eng reko..
Ma jok,ni da čuju. S njih dvoje probo.

Dodjose Ukrajinci lagano na svoj jezik pricaju s njima. Jos sjedoše ljudi u cekaonicu ovo im donose papire na ruke. Nema hodanja. Za njih nema ni termina.

Mislim da ce ih taj odnos s Ukrajincima koštat puno, al nisam ni ja tu dugo da mogu 100% rec. :bih:

I puter je poskupio jbg
Imali su i naši takav tretman devedesetih u odnosu na ostale.
Nisu. Naši su bili građani desetog reda koji nisu imali pravo kretanja, niti rada. To je bio režim tzv. duldunga, neka vrsta čistilišta. Na kraju ih sve vratili, iako su se ljudi zaista trudili, djeca naučila jezik.

A zadnjih godina su primili bez ikakve selekcije svakakvu mraku neradničku. Sada kukaju. Eto im ga, kada naše nisu htjeli, eto im sad ovih inženjera.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 avg 2024, 17:57

Germany was the worst performing major economy last year, with gross domestic product contracting by 0.3%, and it came close to recession at the start of 2024 - buffeted by a combination of cyclical and structural headwinds. :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 avg 2024, 18:00

Mogli je napisao/la:
06 avg 2024, 14:51
VivaLaStella je napisao/la:
06 avg 2024, 14:29
donDondon je napisao/la:
06 avg 2024, 14:17

i to ti jedini argument jer sam ubacio portugal a njeg sam ubacio zbog prelijepih gradova koji su pojam za njemacke metropole
a npr nisam ubacio ni kanadu ni ameriku ni neke istocne drzave koje su isto za njih pojam,al ajd drago nam je da si ti zadovoljan i da branis stavove majke njemacke,jer 90% ljudi koje sam upoznao nisu zadoovljni sadasnjom njemackom
Vilenjak je bukvalno jedini lik koji je zadovoljan sadašnjom njemačkom. Mada mislim da više trolla ovu našu raju, ne vjeruje ni on u pola ovih gluposti što piše
Zamisli da je u Americi kao Alem koliko bi smarao kad ovoliko smara sa raspalom Baustelijom. :yawn:
Idem vjv pocetkom godine u Cemeriku na par sedmica pa vam pisem iskustva

Stay tuned :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 avg 2024, 18:02

06 avg 2024, 17:47
ASD je napisao/la:
feniksptica je napisao/la:
06 avg 2024, 12:35
Meni je najgore kako ljube qrac Ukrajincima... trenutno

Cekam neke papire, pa se to malo iskomplikovalo ( standard za njemačku),pa sam često u uredu za strance. Njem mi je haj ok za sporazumit se sto mi treba bez problema. Nesto se nisam moogo sjetit kako se kaze i haj na eng reko..
Ma jok,ni da čuju. S njih dvoje probo.

Dodjose Ukrajinci lagano na svoj jezik pricaju s njima. Jos sjedoše ljudi u cekaonicu ovo im donose papire na ruke. Nema hodanja. Za njih nema ni termina.

Mislim da ce ih taj odnos s Ukrajincima koštat puno, al nisam ni ja tu dugo da mogu 100% rec. :bih:

I puter je poskupio jbg
Nisu. Naši su bili građani desetog reda koji nisu imali pravo kretanja, niti rada. To je bio režim tzv. duldunga, neka vrsta čistilišta. Na kraju ih sve vratili, iako su se ljudi zaista trudili, djeca naučila jezik.

A zadnjih godina su primili bez ikakve selekcije svakakvu mraku neradničku. Sada kukaju. Eto im ga, kada naše nisu htjeli, eto im sad ovih inženjera.
Zato su Ameri daleko pametnija nacija barem u tome smislu (nacionalizma) pa su ih sve primili (onaj iz Svabije je imao mogucnost da bira hoce'l u Usa ili nazad za Bosnu). Jer su ljudi znali da ce Bosnjaci doprnijeti drustvu :kafa: Kao i sto jeste slucaj, pa su sve do 2003 primali i Bosnjake iz BiH. ;)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 avg 2024, 18:08

06 avg 2024, 18:00
Mogli je napisao/la:
06 avg 2024, 14:51
VivaLaStella je napisao/la:
06 avg 2024, 14:29

Vilenjak je bukvalno jedini lik koji je zadovoljan sadašnjom njemačkom. Mada mislim da više trolla ovu našu raju, ne vjeruje ni on u pola ovih gluposti što piše
Zamisli da je u Americi kao Alem koliko bi smarao kad ovoliko smara sa raspalom Baustelijom. :yawn:
Idem vjv pocetkom godine u Cemeriku na par sedmica pa vam pisem iskustva

Stay tuned :kafa:
Par sedmica nista ne znaci. A i da ovdje zivis ni to bas.
Sve zavisi od drzave do drzave. Ko se je kako snasao.
Ja sam neki dan sjedio sam nekim nasim likovima. Zive ovdje od 97-98, veza sa vezom.
Ovaj jedan jedva zna engleski, malo malo pa mijenja poslove. A lik svu pamet svijeta pokupio.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 06 avg 2024, 18:12

alemsa je napisao/la:
06 avg 2024, 18:02
06 avg 2024, 17:47
ASD je napisao/la:

Zato su Ameri daleko pametnija nacija barem u tome smislu (nacionalizma) pa su ih sve primili (onaj iz Svabije je imao mogucnost da bira hoce'l u Usa ili nazad za Bosnu). Jer su ljudi znali da ce Bosnjaci doprnijeti drustvu :kafa: Kao i sto jeste slucaj, pa su sve do 2003 primali i Bosnjake iz BiH. ;)
Amerika ima ogromnu teritoriju gdje moze primiti sve Bošnjake svijeta , i Njemacka bi imala da nisu pobjedili Hiću , hoću reć da su limitirani s te strane. Doveli bi oni jos 10ak miliona bijelaca ko sto USA moze
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 avg 2024, 18:19

RollMan je napisao/la:
06 avg 2024, 18:12

Amerika ima ogromnu teritoriju gdje moze primiti sve Bošnjake svijeta , i Njemacka bi imala da nisu pobjedili Hiću , hoću reć da su limitirani s te strane. Doveli bi oni jos 10ak miliona bijelaca ko sto USA moze
Pa eto ti @soka nek ti on kaze, on je bio u Svabiji do '98 pa za Usa kad su ih tjerali. A znam ih ovdje nasih polijepo sto su iz Svabije dosli tako, ma tretirali ih Svabe k'o smece, Yugo 0 si i vozdra

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 avg 2024, 18:52

slika

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 06 avg 2024, 19:26

alemsa je napisao/la:
06 avg 2024, 18:52
slika
Texas? :kafa:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW, kraljttbvb i 18 gostiju.