Gdje otići, šta vidjeti? U Bih.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Gdje otići, šta vidjeti? U Bih.
Ima li ista zanimljivo u Zenici vidjeti? Toliko puta sam gledao na TV i na internetu reklame za izlete u Bosni i nase ljepote drzave, ali nikad nisam vidio nijednu turisticku atrakciju u Zenici da se reklamira
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- numanumaye22
- Kontakt:
Pa Zenica ti je gora od Cernobila, normalno je da nema atrakcija tu, ako hoces da se tusis citavu godinu, e onda dodjes tu i udises ko covjek. Doduse Sarajevo ih polako stize u tom.
Zenica nema ništa specifično, ali zapravo je vrlo uredan gradić u kojem vrijedi popiti kahvu, pa pričati šta je i kako je. I u Zenici se recimo na vrlo maloj udaljenosti mogu naći džamija, jedna i druga crkva, te sinagoga. Meni je zapravo tamo fascinantno kako ni od čega (jer grad nema potencijal kao neki drugi gradovi) prave nešto, u smislu urednosti, dosta lijepih ulica, saobraćaja. Može se i lijepo pojesti u Zenici, prošetati čaršijom, skroz ok
Oko Zenice se može skoknuti na Smetove, Tvrtkovac za malo planinske šetnje, uvezati sa Vrandukom ili Bistričakom i nije loše. 
Hercegovina i Krajina su bez sumnje predjeli gdje se najviše može uživati. Gotovo da nema mjesta i predjela koji ne nosi nešto lijepo ovdje. Evo ja ću ukratko o Hercegovini (neka mjesta bolje, neka lošije):
Konjic - čaršija sama po sebi, obići Titov bunker, iskusiti nekad rafting svakako, a i bez toga otići na Boračko jezero, do Glavatičeva; naći vodopad Crni vir u Džajićima; čak je i selo Lukomir u općini Konjic, dimenzija više; ko hoće dodatno, može otići i u etno selo Raj u raju, vidjeti neuspjelu branu na rijeci Idbar i sl.
Jablanica - jablaničko jezero prije svega, okupati se, provozati splavom; otići na janjetinu
; popeti se na Blidinje (nije komplet Jablanica, ali ok), ko voli planinarenje onda Čvrsnica, hajdučka vrata, a Boga mi i izvor mostarska Bijele (ni ovo možda nije Jablanica, ali ok); kanjon Neretve, Grabovica, Drežnica, okupati se na Drežanki.
Prozor-Rama - ramsko jezero koje baš vrijedi posjetiti, i biti kod samostana, a i popeti se na neki vidikovac.
Mostar - dosta toga poznatog, može i neki izlet na Rujište, obavezno sada Fortica, bunski kanali, vrelo Bune, Blagaj, vrelo Bunice, tvrđava Herceg Stjepana Kosače.
Čapljina - Počitelj, sam grad Čapljina, Mogorjelo, Hutovo blato, vožnja brodicom; kanu safari po Trebižatu.
Stolac - sam grad vrijedi posjetiti, Bregava, nekropola Radimlja, ilirski grad Daorson.
Ravno - pećina Vjetrenica.
Zapadna Hercegovina - vodopadi Kravice i Koćuša, tvrđava Herceg Stjepana Kosače iznad Ljubuškog, brdo ukazanja u Međugorju i ono etno selo, avanturistički park Peć Mlini, vodopad Žukovice kod Posušja, pa i Čabulja ko voli planinarenje.
Isstočna Hercegovina - Trebinje vrijedi posjetiti fakat, Morine između Nevesinja i Kalinovika su fantastične, planina Zelengora sa svojim jezerima još bolja, a ako se računa i to, onda svakako NP Sutjeska sa svim što nosi.
Helem, za one koji nisu vidjeli većinu ovoga, rekao bih da bi obavezna "literatura" za života trebali biti Ramsko jezero, Vjetrenica, Počitelj, Kravice i Koćuša, Hutovo blato, Stolac sa nekropolom Radimlja, Trebinje, Mostar (sa Forticom, Bunskim kanalima i Blagaj) i NP Sutjeska. Nakon ovog uživanje na vodi, bilo kroz rafting na Neretvi, kanu na Trebižatu, splav na Jablaničkom ili kupanje na Bregavi

Hercegovina i Krajina su bez sumnje predjeli gdje se najviše može uživati. Gotovo da nema mjesta i predjela koji ne nosi nešto lijepo ovdje. Evo ja ću ukratko o Hercegovini (neka mjesta bolje, neka lošije):
Konjic - čaršija sama po sebi, obići Titov bunker, iskusiti nekad rafting svakako, a i bez toga otići na Boračko jezero, do Glavatičeva; naći vodopad Crni vir u Džajićima; čak je i selo Lukomir u općini Konjic, dimenzija više; ko hoće dodatno, može otići i u etno selo Raj u raju, vidjeti neuspjelu branu na rijeci Idbar i sl.
Jablanica - jablaničko jezero prije svega, okupati se, provozati splavom; otići na janjetinu

Prozor-Rama - ramsko jezero koje baš vrijedi posjetiti, i biti kod samostana, a i popeti se na neki vidikovac.
Mostar - dosta toga poznatog, može i neki izlet na Rujište, obavezno sada Fortica, bunski kanali, vrelo Bune, Blagaj, vrelo Bunice, tvrđava Herceg Stjepana Kosače.
Čapljina - Počitelj, sam grad Čapljina, Mogorjelo, Hutovo blato, vožnja brodicom; kanu safari po Trebižatu.
Stolac - sam grad vrijedi posjetiti, Bregava, nekropola Radimlja, ilirski grad Daorson.
Ravno - pećina Vjetrenica.
Zapadna Hercegovina - vodopadi Kravice i Koćuša, tvrđava Herceg Stjepana Kosače iznad Ljubuškog, brdo ukazanja u Međugorju i ono etno selo, avanturistički park Peć Mlini, vodopad Žukovice kod Posušja, pa i Čabulja ko voli planinarenje.
Isstočna Hercegovina - Trebinje vrijedi posjetiti fakat, Morine između Nevesinja i Kalinovika su fantastične, planina Zelengora sa svojim jezerima još bolja, a ako se računa i to, onda svakako NP Sutjeska sa svim što nosi.
Helem, za one koji nisu vidjeli većinu ovoga, rekao bih da bi obavezna "literatura" za života trebali biti Ramsko jezero, Vjetrenica, Počitelj, Kravice i Koćuša, Hutovo blato, Stolac sa nekropolom Radimlja, Trebinje, Mostar (sa Forticom, Bunskim kanalima i Blagaj) i NP Sutjeska. Nakon ovog uživanje na vodi, bilo kroz rafting na Neretvi, kanu na Trebižatu, splav na Jablaničkom ili kupanje na Bregavi

- numanumaye22
- Kontakt:
Ma izgradila se ko Real Madrid.
Kako otici od Konjica do Lukomira, ima li kakva agencija da radi turisticke ture, i gdje jesti u Konjicu?
100% sportski i krajnje opušten potpis
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ako ti nije žao auta (ima 10-ak kilometara makadama kroz Dugo polje) najbolje ti je ici sam. Odeš u Hadzice, pa preko Igmana i ides asfaltom do ovog makadamskog dijela.
Agencija će te bezveze oguliti ko mačku. Isto kao i ugostitelji u Lukomiru (tepsija obicne pite je 50 KM). Najbolje ti je da negdje jedes prije polaska.
A Lukomir klasicno selo, samo što je medijski ispraćeno i često se o njemu piše, pa ispadne da je neka atrakcija. Meni ništa posebno.
Što se tiče hrane u Konjicu, nije vala neki izbor. Sve zavisi sta hoces da jedeš. Možda je najbolje da odeš negdje van grada na pastrmku, a cevapi i kuhana jela su prosjek. Ipak smo mi grad municije, a ne hrane

Ps. Ako baš hoćeš da ides sa agencijom u Lukomir, naći ćemo ti broj od neke lokalne agencije...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Tema je gdje otići, a ne gdje usput stati jel

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Ima li neko da mi preporuči agenciju u Konjicu za rafting Neretvom? Znam ja i za Hitka i za slične, ali ne bih volio baš da me ogule. Nešto normalno za spust sa ručkom na plaži kod ušća Rakitnice.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
- kraljttbvb
- Kontakt:
Imaš bruku likova koji spuštaju niz Neretvu, bas kako ti hoces, sa rostiljanjem usput.
Mada je kod Hitka gospodski, imaš doručak, poslije raftinga rucak.
Ako ćeš negdje poslije raftinga svratiti u restoran da jedeš, isto ti dodje što se love tiče. Ispadne onda da ti je bolje kod Hitka, jer te poslije rucak čeka spreman...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Drži se ti švabo "svoje" Njemačke.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
Evo neka lokacije u TK koje i nisu bas u prvom planu
Dzamija u Priluku

Jezero Modrac

Ribnjak Turija

Jezero Basigovci

Jezero Bistarac

Ljiljan Gradacac

Gradina Srebrenik

Vis Kalesija

Sijedi Krs Gracanica

Konjuh

Jezero Sicki Brod Tuzla

Dzamija u Priluku

Jezero Modrac

Ribnjak Turija

Jezero Basigovci

Jezero Bistarac

Ljiljan Gradacac

Gradina Srebrenik

Vis Kalesija

Sijedi Krs Gracanica

Konjuh

Jezero Sicki Brod Tuzla

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz