U Jordanu je na vlasti engleska marioneta, oni su samo produzena ruka zapadnih interesa.dscile je napisao/la: ↑05 avg 2024, 12:30Nije to "saka zidova", nego saka zidova + Americka vojska.Saurman je napisao/la: ↑05 avg 2024, 11:38Arapi su generalno smeće čim su dopustili da im šaka židova ubija sunarodnjake i otima zemlju već preko 50+ godina.Toliko država oko Izraela i ne rade ništa po tom pitanju evo npr Jordan to su mrtve pi.čke koje obarajau drnove Irana i dopuštaju avijaciji Izraela da im ulazi u zračni prostor kako bi presretali iranske dronove.Dok istovremeno Izrael radi genocid u Gazi ubijajući žene i djecu to im je po njihovom načinu razmišljanja u redu.
Evo čitam ovog židovskog ministra koji mrtav hladan izjavi da treba pustiti da umre 2 miliona ljudi u Gazi od gladi.
A na kraju krajeva, ja ne znam kakvi su odnosi izmedju zemalja tamo, tako da ne znam jesu li ti Jordanci stvarno p*cke ili se od njih ocekuje da samo na osnovu vjere smatraju Irance prijateljima, a Zidove neprijateljima.
Ali ono generalno, o cemu da pricamo, npr. pola Afrike ima unutardrzavne ratove izmedju plemena, ovih ili onih vjera.. dakle oni se sami sa sobom ne mogu sloziti unutar drzave, a kamoli ocekivati da se sloze protiv nekog zajednickog neprijatelja, ako uopste Izrael smatraju neprijateljem. Na kraju krajeva, vjerovatno niko nece da riskira svoj mir radi tudjeg rata, tj gledaju svoja posla.
Saudijci su prodali i cast i obraz, njima bi najvise odgovaralo da se Palestinci svi potamane