Kakve to veze ima, pa to imas u svakoj zemlji. Pa nesigurnije sam se osjecao u Sarajevu nego u Berlinu. Sto kaze imas to i u Francuskoj, odi u Marsej pa ces vidjet. Na kraju krajeva, to imas u svakoj zemlji i svakoj vecoj metropoli, pa sta tek rec onda za Ameriku? U New Yorku, Detroitu i slicnim gradovima imas kvartove gdje slabo i policija zalazi. Pa jel to znaci da je u Americi zivot los, nesto ne vidim da se ljudi ne sele tamo vec obratno?ASD je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:45Isto imaš i u Francuskoj. Svaki grad ima ta predgrađa ( banlieu) gdje ne smiješ ići.scholsey je napisao/la: ↑06 avg 2024, 11:24Likovi bukvalno imaju no-go zones, prepune kriminala i kriminalaca, u koje ni policija ne zalazi. Bio turistički gore, nešto žena i ja htjeli vidjeti, i otišli do hotela da se raspitamo za najbolji put i tako - žena nam govori za te zone, kao obavezno zaobići. Ako se i slučajno tu zadesite, nikako stajati, otvarati prozore na autu i slično.
Bogami kontao da me loži.. al jok, mrtvi ozbiljni, i ona i kolege. Znam da ima sličnih mjesta u drugim zemljama, ali nigdje ni blizu ovome - jer se baš primjeti strah i da te iskreno upozoravaju. Jbt, kao u Hondurasu.![]()
Inače, onako zemlja, ništa specijalno, sve je to u pet deka. Samo što je ova bezobrazno skupa.
Doduše eto, imaju Minecraft.![]()
Ali pazi, šta ću ti reći. Za mene je Francuska sigurnija od Njemačke. Većina problema je u tim predgrađima, dok u drugim dijelovima grada gdje imaš veoma malo migranata, problema nema.
U Njemačkoj svugdje možeš vidjeti sumnjivih osoba.

Berlin ima svakakvih budala ali po tom pitanju ipak kotiraju bolje od Pariza i Londona (jos uvijek).

Problem je sto ljudi jednostavno se dosele i ne zele da rade pa onda klosare, drogiraju se i spavaju po ulicama. A da ode samo preko puta u veliki hotel i pita za posao, 90 % bi ga dobio, pa makar u veseraju da radi. Stvar je principa i kako ti zelis da zivis. Niko ti nije kriv.
@feniksptica to je pitanje dokle su dali sve ukrajincima. Tako su i nas primili pa onda 96 mrka kapa, kraj rata i mrs u svoju domovinu vecini. Kako i treba da bude. I onda potpuni mrak za nasu zemlju sve do kraja 2010 godine, nisi mogao turisticki kako treba u Sengen.