Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Mogli
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Mogli » 05 avg 2024, 18:27

CAGarfia je napisao/la:
05 avg 2024, 15:44
Kod mene se sad udaje rodica od 20 godina, iz vedra neba vijest. U suštini ne bih da budem seljačina koja će osuditi bilo šta jer je to lična stvar, ali ići iz maksimalne sigurnosti i komfora u neki novi život gdje ni ona ni mladoženja ne rade, a sad ima sve što poželi. Ali eto taj mali valjda pobožan pa hoće umočiti halal. :roll:

Nekako sam stava da bi se čovjek prvo trebao izgraditi kao ličnost, kako karakterno tako i na planu karijere gdje će biti koliko-toliko nezavisna jedinka od drugih. Za muškarca mi je idealna neka granična dob za ženidbu ne prije 30. godine. Ženama je malo teže jer se mora i trudnoća planirati.

Npr. ja se ne osjećam sposobnim da sebe kontrolišem nekada, a kamoli ženu ili dijete :mrgreen:. Ako je vrhunac života ženidba/udaja, poštujem. Imati dijete je ogromna odgovornost gdje moraš biti spreman za odgoj, pročitati koju knjigu i imati strpljenje za pričanje sa djecom kako od njih ne bi ispao debil kojem Designerica po glavi prosipa alkohol.

I ja doduše serem kao da 2 braka imam iza sebe, ali eto.
Garfia prijatelju razlicita pravila vaze za muskarce i zene. Muskarci trebaju sacekati do neke tridesete, a zene tad vec postaju stare i manje pozeljne. I ja sam bio blizu da ozenim malu od 20 prije dvije godine. Srecom propalo. :kafa:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 05 avg 2024, 18:30

slika
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

nerkolfc
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la nerkolfc » 05 avg 2024, 18:33

alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 18:23
Ma milioni slucajeva gdje ih djeca uopste ili rijetko obilaze jer jednostavno imaju svoje zivote ili ih je zivot odveo negdje. Uopste i ne razmisljam na tu neku sopstvenu korist u starosti, ako se vise ne mogu sam u zahod itd. I ne treba mi vise zivot. Eto sad kad to spominjete (starost), tad ce mi djeca imati preko 30 godiba znaci svoju ljudi, ne treba mi nista od njih, jedino sto me raduje su unucad, cisto jer smatram da bi bio extra dedo i da bi imao vise vremena za unucad, jer covjek svaki dok je mlad ima bruku obaveza. Meni je jedan dedo pogino u ratu znaci nisam ga ni zapamtio a drugi umro 73-e u 34oj godini zivota. Tako da i mozda i to ima uticaja (vjerovatno), da bi volio sto vise moguce provoditi vrijeme s unucima/unukama.
Pa sta ce ljudi cekaju unuke i onda ih gledaju preko telefona kako odrastauu. Boris se citav zivot za porodicu da bi opet zivio sam ili kad se vrtici ili skole zatvore da ides u stan od 40 kvadrata cuvati tu unucad mjesec dana.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 avg 2024, 18:39

nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 17:24
rio_Ferdy88 je napisao/la:
05 avg 2024, 17:22
nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 17:19
Gomila ozenjenih kojima je na vrh glave dosla zena nagovaraju drugog na isto :mrgreen:
To ti je ona sto bi vama bilo bolje nego nama :mrgreen:
Sto bi samo oni imali glavobolje. Nek se svi pate sta ces.
Kamo te u Travnik, navrni na cevape, zovemo i Marsala i poslije svi skupa kod gefufne na janje :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 avg 2024, 18:41

05 avg 2024, 18:39
nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 17:22

To ti je ona sto bi vama bilo bolje nego nama :mrgreen:
Kamo te u Travnik, navrni na cevape, zovemo i Marsala i poslije svi skupa kod gefufne na janje :mrgreen:
Lay low taktika dok ovaj neugodan miris od zadnje NBA sezone ne proðe 😁

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 05 avg 2024, 18:55

nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 18:41
nerkolfc je napisao/la:

De rijesi da se ovaj hrvatski dio skine sa foruma. Kakva je ovo glupost :urnebes:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 avg 2024, 19:00

Surreal je napisao/la:
05 avg 2024, 16:15
Ne znam iskreno kao osobu u ranim dvadesetima me stvarno čudi taj fenomen "ranih brakova", doslovno osobe u okolini sa dvadesetak godina ulaze u bračne vode, to mi je stvarno neshvatljivo(osim kada o tome razmišljam poslije ponoći - tada se kajem za svoje životne odluke).

Prvo kako u tako kratkom periodu (cca 6 mjeseci), shvatiš da je ta osoba zaista za tebe, gledam na to kao na neko putovanje, gdje moram proći sva četiri godišnja doba sa nekom osobom, svaki vid emocije i psihološkog stanja da bih bio siguran da je ona zaista ta. U ovom nekom kontaktu sa par takvih, uglavnom je priča povezana sa vjerom, mislim da nismo svjesni koliki influence imaju Pezić, Zukorlić, Bašić i ostala ekipica na mlađe, u njihovim glavama - brak = nafaka, što bi značilo da će Bog dati i pomoći, bez obzira na situaciju. Komšija se uskoro ženi, dvadeset godina, radi u nekoj radnji sportske opreme, našao ženu koja je trenutno nezaposlena. Hanuma ne bi da živi sa njegovim roditeljima, pa su se odlučili da rentaju stan, od kojih para čovječe? Kako nemaju taj overthinking osjećaj. Pretpostavljam da će ići brzo i dijete, i onda gledaj gdje sunce hoda.

Lično mislim da je porodica smisao života, životni cilj mi je da me to stvorenje koje je nastalo kao plod ljubavi uhvati za ruku, ali opet mislim da dijete nije igračka i da je imperativ uraditi sve što mogu da eventualnom djetetu omogućim što bolji život. Ne luksuz, već normalan život - da ne moram strahovati da li će se pokvariti auto ili da li je brašno poskupljalo. Mada realno teška priča, valjda bude kakva slobodna doktorica na kraju faksa :mrgreen:
Instagram reels. :urnebes:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 05 avg 2024, 19:05

Mogli je napisao/la:
05 avg 2024, 18:55
nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 18:41

De rijesi da se ovaj hrvatski dio skine sa foruma. Kakva je ovo glupost :urnebes:
Kakav je doktor dodao ovo nije mi jasno. Pa zamisli na srpskom ili hrvatskom portalu da ima odvojena tema za bosanski fudbal. :urnebes: Kome se mi ulizujemo vise

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 avg 2024, 19:42

Marsal je napisao/la:
05 avg 2024, 16:49
kraljttbvb je napisao/la:
05 avg 2024, 10:58

Imam ja sestru.

Kad je imala 20-30 godina, nece da se udaje i ako se kaže uda, ne želi imati djecu.

Sad kad joj je 40+, vidim da se kaje radi tih mladalackih stavova.

Plus što jedva čeka vikend da dodje kod roditelja kuci da bude sa mojom djecom. Vazda im nosi neke poklone i pare troši da ispunjava njihove želje.

Vidim da se sad za sve kaje, ali kasno je sad, čini se da su joj prošli svi vozovi. Mada je lijepa ko slika, sutra bi mogla nekoga naći da se uda, ali u tim godinama nije to više to...
Ti špekulišeš za sestru, osim ako ti ona nije izričito rekla, mislim da projeciraš kako bi se ti osjećao bez braka i djece na nju.
Nije spekulacija, ovo je njena prica.

Ona nije zeljela djecu jer bi joj kaze bilo mrsko ustajati po noci da ga presvuce i nahrani, posebno bi joj se gadile pelene. To kao ne bi mogla raditi. Dijete joj je bilo prevelika obaveza i zato je i govorila da ne zeli djecu.

Mozda i dalje ima takav stav, a moja djeca joj dodju kao igracke preko vikenda. Ono 2-3 dana se izigra sa njima i nazad kuci...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 05 avg 2024, 20:51

i tako nadje kralj zeta iz Zanice
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 avg 2024, 21:07

:mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 avg 2024, 21:21

Valjda je Maršal dobar s milfarama
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 21:56

Sta fali, jos je preko 40 tad su zene obicno skroz smirenije, nece mu biti plaho gangole. Samo se ti @marsal raspitaj, oboje 40 kuka nea tu puno palamudjenja.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 avg 2024, 22:22

alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 21:56
Sta fali, jos je preko 40 tad su zene obicno skroz smirenije, nece mu biti plaho gangole. Samo se ti @marsal raspitaj, oboje 40 kuka nea tu puno palamudjenja.
Al' ga ti postara ko da je mello

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 avg 2024, 22:29

Beneficiran životni staž
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 avg 2024, 22:31

Marsal je napisao/la:
05 avg 2024, 17:00

Nedavno janje pekli kod kolege i njegova curica se zalijepila za mene čitav dan, mala plakala kad sam kreno kući :mrgreen:

Razmišljam isto kao i ti, prevelika je to žrtva, pogotovo na današnjem vremenu. Ja sam ratna generacija i ostao sam željan svega, strah da to djetetu neću moć priuštit me parališe. Još sam imao sreće da mi oba roditelja imaju stabilne državne poslove dok sam odrastao pa se uvijek nešto vagalo. Njima skidam kapu kako su mene i sestru digli na noge, bukvalno iz ničega.

Dakle, ne želim da mi djetetu išta fali. Prvi razlog što ga ne želim. Drugi je da imam neki mali komfor i ne želim ga narušavat radeći 3 posla da ovu prvu rupu zakrpim.

Treće, da bih imao porodicu valja djetetu obezbjediti mjesto stanovanja. Kako nisam imao sreće da išta naslijedim ne ide mi se u dužničko roblje zbog 60 kvadrata.

Četvrto, ogroman strah da se dijete rodi nezdravo. Imam slučaj gdje kolega ima dvoje autistične djece, dva slučaja u familiji koji su grozni. Tim ljudima je život stao u dvadesetima. Hvala, ali ne hvala.

Naposljetku, s kim ga odgajat. Trenutno nemam ni djevojke ali ne vjerujem da će se to ubrzo promijeniti jer čim spomeneš da ne želiš to gledaju te ko Jeffrey Dahmera. :mrgreen:

Prošle godine sam bio u vezi sa vrh curom, kad joj kažeš dijete ona se nakostriješi ali prekinula je sa mnom, hoće da ide vani i Bog. I otišla je.

I naposljetku, mislim da nisam sposoban biti roditelj. Zašto unesrećiti dijete jer sam ja nahlada?
Previse crnjacis i gledas sve kroz negativu. S tim razmisljanjam nikad ne bi trebao ni sjesti u auto, jer uvijek postoji sansa da šleper uleti u tvoju traku i smrska te skupa s autom.

Ne kontam kako nemas mjesto stanovanja? Koliko se sjecam, pricao si da zivis s roditeljima i imas sestru u Americi.
Valjda ces ti, koji zivis u BiH, naslijediti kucu, a ne sestra koja je na drugom kontinentu i dodje ovdje na max mjesec dana?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 05 avg 2024, 22:33

ma jeftine su kirije u Konjicu
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 avg 2024, 22:36

Shategabri je napisao/la:
05 avg 2024, 10:41
.
Napokon se sjetih na kojeg forumaša me podsjecas.
Jel te možda poštuje naša reprezentativna legenda Sergej Barbarez?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 avg 2024, 22:40

GefufnaII je napisao/la:
05 avg 2024, 22:33
De mi reci šta se dešava , malo u priču sa klijentima iz Njemačke nije da kukaju ali svi isto govore nije isto kao prije , te ovako te onako ?

Neki dan drug iz Švedske hoće da se vrati , osam godina tamo živi .
Amerikanci pogotovo , e oni baš kukaju ...

Svima je zajedničko da se sve poslije korone promjenilo .
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 05 avg 2024, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 05 avg 2024, 22:40

GefufnaII je napisao/la:
05 avg 2024, 22:33
Za sve je bolja opcija da se Maršal uda u Konjic nego da našu curu vodi u Černobil. :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 36 gostiju.